Bästa Sandalerna För Dina Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka barnsandaler som är bäst i test enligt vår testpanel!

Sandaler är en skotyp som passar utmärkt att bära under sommarens varma dagar. De är luftiga och finns dessutom i ett flertal utföranden. Det finns dessutom varianter för olika ändamål, såsom modeller för stranden, vandringar eller att bära till vardags. Sannolikheten är därmed stor att du hittar en variant som passar dig.

Ett par sandaler är en skotyp som är anpassad för varma dagar eftersom de inte är heltäckande. Samtidigt är det viktigt att de ger bra stöd för foten och är bekväma att bära. Knäppningen är viktig för att sandalen ska sitta bra på dina fötter, många knäpps med kardborreband eller remmar med flera hål för en utmärkt passform.

Det finns även sandaler där du bara sticker in foten utan att behöva knäppa dem, ett utmärkt alternativ för dig som snabbt vill kunna göra dig redo för att gå ut. På marknaden finns även varianter både med och utan klack samt i flera material.

Marknadens 5 bästa sandaler för barn

Vi vill alla ha det bästa för våra barn och vår bäst i test-sandal Nordbjørn Adventure är hållbar och prisvärd. Den finns dessutom i många storlekar och utföranden för att du ska kunna anpassa utifrån just ditt barn. Önskar du en budgetsandal är Little Champs Race ett bra alternativ. De är både stabila och bekväma samtidigt som de har en fin, glittrig design.

Ett utmärkt premiumalternativ är i sin tur Bisgaard Billie. Stabiliteten på dessa sandalerna är på topp samtidigt som de är tillverkade av mjukt läder som gör dem otroligt bekväma. I vår testartikel har vi med fem stycken sandaler för barn som alla är riktigt bra alternativ. De lämpar sig utmärkt för utelek och håller för även de tuffaste lekarna.

1. Vinnare och bäst i test blev Nordbjørn Adventure sandaler

Fördelar

 • Vattenavvisande
 • Många storlekar tillgängliga
 • Stabila och bekväma

Nackdelar

 • Inte öppen i tån
 • Bara ett kardborreband

Specifikationer

Mer om Nordbjørn Adventure sandaler

Skorna Nordbjørn Adventure är ett par stabila sandaler med lätt vikt. Det gör dem bekväma att bära även för de minsta barnen samtidigt som de ger bra stöd för de barn som nyss lärt sig gå. Sandalerna är stängda vid tån för att ge en bra passform.

Det här är ett par sandaler som ofta utses som bäst i test tack vare deras höga kvalitet och användarvänlighet. Du stänger dem smidigt med kardborreband, vilket gör dem enkla att båda ta av och på även för mindre barn.

Dessa sandaler finns i flera färger, såsom rosa, blå och lila. Du kan dessutom välja från storlek 22 ända upp till storlek 30. Det ger dig möjlighet att ha matchande skor till alla dina barn. Sandalerna är tillverkade av vattenavvisande PU samt har en gummisula.

De här sandalerna passar utmärkt vid de flesta tillfällena. Barnen kan bära dem på stranden, lekplatsen och även till fest. Dessutom har de ett fördelaktigt pris. Sulan är mycket tålig och slits inte upp så snabbt, vilket gör att skorna kan användas länge.

2. Tvåa blev Little Champs Race Glitter

Fördelar

 • Billiga
 • Tre kardborreband för bra justering
 • Snygg, glittrig design

Nackdelar

 • Lite flickig design
 • Jobbiga att ta på för de minsta

Specifikationer

Mer om Little Champs Race Glitter

Marknadens bästa sandaler till budgetpris är enligt oss Race Glitter från Little Champs. Du får mycket sko för pengarna, både funktionsmässigt och utseendemässigt. Sandalerna har en snygg, glittrig yta och finns i flera färger som passar både killar och tjejer.

I många sandaler test är den här skon med som ett alternativ. Sulan är väldigt stadig samtidigt som sandalerna är väldigt bekväma för barnens små fötter. Det gör att de lämpar sig utmärkt även för mindre barn som inte kunnat gå så länge.

De här sandalerna har inte mindre än tre stycken kardborreband, två upptill och ett bak vid hälen. Det gör det enkelt att anpassa passformen efter fötterna på just ditt barn. Under sommaren när barnen är ute och leker mycket är det viktigt att skorna de bär är bekväma.

Det här är helt enkelt ett par barnsandaler av hög kvalitet till ett mycket fördelaktigt pris. Dessutom finns de i flera storlekar, från storlek 22 till 35. Det ger dig möjlighet att skaffa samma prisvärda sandaler till hela barnaskaran utan att det kostar skjortan.

3. Bisgaard Billie kom på en tredjeplats

Fördelar

 • Handgjorda
 • Naturligt läder som andas
 • Hållbara

Nackdelar

 • Högt pris
 • Bara ett kardborreband

Specifikationer

Mer om Bisgaard Billie sandaler

Det danska varumärket Bisgaard tillverkar rejäla kvalitetsskor till barn och vuxna. Billie är ett par sandaler av premiumkvalitet som finns tillgängliga från storlek 24 till storlek 32. De är tillverkade av vegetabiliskt garvat läder vilket både är hållbart och återvinningsbart.

När det kommer till sandaler i bäst i test är den här produkten ofta förekommande tack vare dess otroliga kvalitet. Gummisulan är slitstark och tål timme efter timme av utelek. Dessutom är sulan både mjuk och flexibel för att sandalerna ska vara bekväma för barnen.

Både hälen och tån är stängda för att förhindra att fötterna åker ut från sandalen och att barnet då skadar sig. Hälkappan är dessutom hög för att ge stabilitet och stöd åt foten. Det gör de här sandalerna perfekta när barnen är ute på äventyr.

En annan fördel med den är sandalen är att den är helt fri från skadliga kemikalier. Det naturliga lädret andas och gör att ditt barn inte blir för varm om fötterna även under de varmaste sommardagarna. Dessutom är sandalerna handgjorda.

4. Nordbjørn Tivoli

Fördelar

 • Många fina färger
 • Lätt vikt
 • Tål vatten

Nackdelar

 • Bara upp till storlek 30
 • Inget spänne i hälen

Specifikationer

Mer om Nordbjørn Tivoli

Här är ännu ett par sandaler från Nordbjørn och det är modellen tivoli. Sandalerna är både lätta och tål vatten vilket gör dem ypperliga för barn. Med lätta skor kan de enkelt ta sig runt på exempelvis stranden och då passar det perfekt att de även är vattentåliga.

Just de här sandalerna är ofta med som bäst i test eftersom de är stabila, hållbara och även väldigt snygga. Det är viktigt att sandaler till barn klarar tuffa tag, på somrarna är ju barnen ofta ute och leker flera timmar om dagen.

Sandalerna har två kardborreband på ovansidan för att ge en utmärkt passform. Dessutom har de stängd tå, vilket är speciellt uppskattat när det är små barn som ska bära dem. Flärpen baktill gör dessutom sandalerna väldigt enkla att ta på.

När det kommer till storlekarna kan du hitta Nordbjørn Tivoli från storlek 20 ända upp till storlek 30. På så sätt kan alla mindre barn i familjen ha samma typ av kvalitativa sko. Du har även många olika färger att välja mellan.

5. PAX Kids’ Salt Sandalbarnsandaler

Fördelar

 • Helt fri från skadliga ämnen
 • Skyddar tårna och foten från att skrapas eller skadas. Perfekta sommarsandalen för livliga bar med spring i benen!
 • Ett kardborreband, enkel att ta av och på

Nackdelar

 • En del färger säljer slut fort, hade önskats fler färger

Specifikationer

Mer om PAX Kids’ Salt

Kids’ Salt Sandal från Pax är den ultimata sandalen för barn som behöver en kombination av hållbarhet och komfort. Med en ovandel tillverkad av slitstarkt mesh och PU-material är dessa sandaler byggda för att skydda barnens fötter under lek och äventyr. Insidan av sandalerna är försedd med en läderfodring som ger en mjuk och luftig känsla, samtidigt som den absorberar fukt och håller fötterna fräscha.

Det praktiska kardborrefästet och det elastiska bandet på ovandelen gör det enkelt för barnen att ta på och av sandalerna själva, vilket är ett stort plus för föräldrar. Om inte annat är det en bra sko för barnet att börja öva med så hen lär sig.

Yttersulan i gummi/syntet är konstruerad med extra slitstyrka och skydd, särskilt vid tårna där den går upp något för att förhindra slitage. En ultimat modell för barn med spring i benen!

Kids’ Salt Sandal från Pax är den perfekta kombinationen av funktion och stil för barn som älskar att vara aktiva. Med sina slitstarka material, bekväma passform och skyddande egenskaper är dessa sandaler ett utmärkt val för sommarens äventyr.

Köpguide för hur du väljer de bästa sandalerna

När det kommer till sandaler, och främst till barn, är passformen jätteviktigt. Barnen behöver bekväma skor som orkar med lek och bus.

Nedan kommer vi att gå igenom de viktigaste faktorerna du bör tänka på när du ska välja barnsandaler. Förhoppningsvis kommer det att förenkla valet för dig.

Lätta att ta på och av

Eftersom det är barn som kommer att använda sandalerna är det viktigt att de är lätta att ta av och på.

Kardborreband är att föredra till de mindre barnen då de är enkla att dra åt. Ju fler sådana sandalen har desto bättre.

Om du har flera barn är det mycket viktigt att barnen snabbt lär sig att klä på sig själv för att spara tid i hallen, då är den här faktorn ännu viktigare.

Hitta bäst i test sandaler för barn här på Testjakt!
Hitta bäst i test sandaler för barn här på Testjakt!

Hållbara och slitstarka material

Barn kan leka ganska vilt i alla åldrar och därför behöver skorna hålla bra, vilket betyder att de måste vara slitstarka.

Du ska därför välja sandaler som är tillverkade av hållbara, slitstarka material. Helst ska de också tåla vatten eftersom somrarna många gånger är fyllda av vattenlekar.

Sulan ska helst vara ganska tjock, inte bara för att ge stöd utan för att den annars kommer att slitas upp för snabbt.

Passform

Passformen är bland det viktigaste när det kommer till skor, både för barn och vuxna. Sandaler kan lätt ramla av om de inte sitter bra.

Det är därför bra om sandalerna har flera spännen, så att du kan justera passformen utifrån ditt barns fot.

De minsta barnen brukar dra fördel av skor med stängd tå, så att inte tårna åker fram och blir skadade.

När du kan använda sandaler

Till sommaren är det perfekt med sandaler då de ger fötterna luft även under de varmaste dagarna. Det är dock bra att också ha ett par gummistövlar till de regniga dagarna, du kan hitta de (bästa gummistövlarna här) (https://testjakt.se/basta-gummistovlar/).

Sandaler passar bra att använda både på stranden och till vardags. De är dessutom ofta lätta att ta av och på för barnen.

Många sandaler har flera knäppen för att de ska passa barnen perfekt även när de busar och springer runt under varma sommardagar.

Vanliga frågor om sandaler för barn

Måste mitt barn ha ett par sandaler när det är sommar?

Det är upp till dig att bestämma det, men det är en fördel för att barnen inte ska bli för varma om fötterna.

Finns det bra sandaler med hög kvalitet som inte kostar mycket?

Ja det finns riktigt bra budgetalternativ på marknaden utan att de för den sakens skull har dålig kvalitet.

Hur vet jag vilken storlek på sandaler som är passar mitt barn?

Det allra bästa är att mäta ditt barns fötter och sedan kolla upp måtten för respektive sandal. Storlekarna kan nämligen skilja sig åt beroende på modell och varumärke.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 29/06/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test