Bästa Säkerhetsgrindarna För Ditt Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken säkerhetsgrind som är bäst i test enligt vår testpanel!

En säkerhetsgrind är något många föräldrar skaffar när barnen är små för att förhindra att de tar sig runt hur som helst i huset utan uppsyn. Det är extra viktigt att ha en grind i anslutning till trappor så att ditt barn inte ramlar ner och skadar sig. Även om man är en väldigt uppmärksam förälder så sker en olycka på en ögonblicks sekund!

Att köpa en säkerhetsgrind är en investering i ditt barns trygghet. Det finns många platser i hemmet där barn gärna försöker ta sig in men som utan konstant övervakning kan innebära stora faror. Varma kaminer, ytterdörrar, rum som inte är barnsäkrade mm. Detta är bara några av exemplen på ställen där barn inte bör befinna sig. Har du djur så kan det också vara skönt för djuren att kunna äta ifred i en del av din bostad. Kanske har du rum med datorer eller mycket sladdar som inte heller passar att barn tar sig in i.

I vårt test av barngrindar har vi gått igenom en mängd grindar och kommit fram till vår topp tre. Vinnaren i vårt barngrind test är Babydan MultiDan. Denna grind blev nummer ett tack vare sin enkla montering, barnsäkra fästen och sitt låga pris. Alla tre grindar i testet är säkra och användarvänliga och kan användas till olika användningsområden – allt för att någon av grindarna ska passa till alla.

1. Vinnare och bäst i test blev säkerhetsgrinden från Babydan MultiDan

Fördelar

  • Enkel montering
  • Barnsäkra fästen

Nackdelar

  • Saknar indikator

Specifikationer

Mer om säkerhetsgrinden från Babydan MultiDan

På första plats i vårt barngrind test och bäst av alla grindar vi provat är Babydan MultiDan. Den har enkla beslag som är lätta att montera på väggen vid en dörröppning eller vid en trappa. Babydan MultiDan är en barngrind utan skruv.

Den har en ”quick release funktion” vilket betyder att fästena till grinden är otroligt enkla att fästa och ta bort vilket är ett stort plus. Det är en väldigt bra säkerhetsgrind för barn som vi starkt kan rekommendera till alla våra läsare.

En annan bra egenskap är att den går att öppna åt båda hållen och du kan dessutom göra det med en hand. Bredden är justerbar och klarar att monteras på en öppning på hela 106,8 centimeter. Det är den bästa barngrinden för tillfället och fick därför plats nummer ett.

2. Tvåa blev säkerhetsgrinden från Lascal KiddyGuard Accent

Fördelar

  • Enkel montering
  • Hög

Nackdelar

  • Ej justerbar

Specifikationer

Mer om säkerhetsgrinden från SEGR

Lascal Kiddyguard Accent är enkel att öppna och stänga med bara en hand, vilket gör den perfekt för föräldrar som behöver ha händerna fria samtidigt som de håller koll på sina små busar.

En av de mest imponerande funktionerna är den lätt transparenta tyget, som gör det möjligt att se vad som händer på andra sidan av grinden. Detta är särskilt praktiskt när man har nyfikna barn som gärna vill hålla koll på vad som pågår i resten av hemmet.

En annan fördel med Lascal Kiddyguard Accent är dess platsbesparing. När grinden inte används, tar den minimalt med plats och integreras smidigt i sin omgivning med sin vita väv och aluminiumfärgade kabinett. Detta är perfekt för mindre utrymmen där man inte vill ha en stor och klumpig grind som tar upp onödig plats.

Installationen är enkel och flexibel då grinden kan fästas på både väggar och dörrkarmar på båda sidor. Detta ger en praktisk lösning som passar de flesta hem och möjliggör en smidig och bekväm användning av grinden. Att öppna och stänga grinden är enkelt och snabbt, vilket gör att föräldrarna kan ha full kontroll utan att behöva krångla med komplicerade lösningar som är svåra att öppna och stänga.

Sammanfattningsvis är Lascal Kiddyguard Accent enastående när det gäller både säkerhet och användarvänlighet. Med sin enkla och snabba funktion för att öppna och stänga, det lätt transparenta tyget och den platsbesparande designen, är denna grind ett utmärkt val för föräldrar som vill skapa en trygg och bekväm miljö för sina barn.

3. På en tredjeplats kommer säkerhetsgrinden från Babydan Guard me

Fördelar

  • Automatisk öppning
  • Bra pris

Nackdelar

  • Tröga knappar

Specifikationer

Mer om säkerhetsgrinden från Babydan Guard me

På tredje plats i vårt test av barngrindar, men först bland premiumprodukterna, kommer Babydan Guard me. Det är är en panelgrind som är gjord av plast. När du öppnar eller stänger grinden blir det som en solfjäder vilket gör den mycket diskret när den är på plats.

Den passar i öppningar upp till 79 centimeter, har du en större öppning finns det en påbyggnadsdel att köpa till för att du ska kunna anpassa den efter dina önskemål och behov. Du kan fästa grinden inne i dörrkarmen eller utanpå. Du slipper också en tvärslå i botten som annars är väldigt enkel att snubbla på.

Du monterar den med hjälp av fästena som kommer med grinden genom att skruva fast dem i väggen. Den kan vara lite trög att öppna och stänga i början men blir bättre efter att du använt den ett tag. Ett litet barn klarar inte att öppna denna grind själv vilket givetvis är önskvärt.

Barngrind test – Köpguide

När du ska köpa en barngrind är det flera saker du måste tänka på innan du gör ditt val. Den absolut viktigaste aspekten är givetvis storleken på grinden och om den passar i öppningen där du vill placera den. En annan viktig sak är användningsområdet – ska den vara utom- eller inomhus?

Om den ska användas utomhus har materialet på grinden större betydelse än om du ska använda den inomhus. Till slut har vi priset som ofta spelar en stor roll gällande vilken produkt vi köper, för en del människor spelar dock inte priset någon roll så länge grinden är säker för barnet.

Storleken

De finns en mängd olika barngrindar på marknaden i olika storlekar. En del är justerbara och kan förstoras och förminskas efter behov medan en del inte går att justera. För att du ska veta om grinden passar i dörröppningen den är tänkt att placeras i bör du alltid mäta öppningen.

Eftersom grindarna är olika och fungerar på olika sätt måste du veta måttet i öppningen för att du ska kunna göra ett kvalificerat val när du väljer grind. Bara för att en grind är bra betyder inte det att den passar i just den dörröppningen där du vill ha den.

Hitta bäst i test säkerhetsgrindar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test säkerhetsgrindar hos oss på Testjakt.se!

Användningsområde

Samma sak gäller här som med storlek, innan du väljer en grind måste du först tänka på vart den ska sitta och vilket användningsområde den är tänkt att användas till. Är den tänkt att användas utom- eller inomhus till exempel. Ska den användas i en trappa eller vanlig dörröppning?

Anledningen till att det är viktigt är att en del grindar är speciellt tillverkade för att passa i en trappa, utomhus eller i en dörröppning. Väljer du fel grind kan det vara svårt att montera den och den kan då utgöra en säkerhetsrisk.

Material

Barngrindar kommer i olika material som till exempel trä, plast, tyg eller metall. Användningsområdet är viktigt även för materialet. Eftersom grinden ska sitta uppe under en längre tid kan det vara bra att välja ett material som du trivs med och som du tycker passar in där den ska sitta.

Materialet har även betydelse för hållbarheten. Du vill till exempel inte ha en grind i tyg utomhus eftersom det sliter på materialet betydligt fortare än om du använder metall eller en grind gjort i ett starkt träslag. Även färg spelar roll för att du ska trivas med grinden i huset.

Användarvänlig

En barngrind ska vara enkel att använda och det ska vara lätt att öppna den. En del grindar är så pass lätta att du kan öppna med en hand utan några som helst problem vilket är bra om du till exempel bär ditt barn på en armen och därmed endast har en arm fri.

Givetvis är ingen grind så pass lätt att öppna att ditt barn klarar av att göra det på egen hand men för en vuxen människa ska det vara enkelt tycker vi. Automatisk låsning är också en bra grej som gör grinden väldigt användarvänlig.

Vanliga frågor om säkerhetsgrindar


Hur mycket kostar en säkerhetsgrind?

Säkerhetsgrindar finns i olika prisklasser och från en rad olika tillverkare. Prismässigt brukar en grind kosta från 200 kronor och uppåt beroende på modell, tillverkare och storlek.


Hur fäster jag en säkerhetsgrind?

En del borras fast i öppningen medan andra kläms fast mellan dörröppningen där du vill placera grinden. Även öppningen är olika bland grindarna.

Hur länge ska en barngrind användas?

Det är individuellt från barn till barn men de bör användas tills barnet är åtminstone två år gammalt. Har du en trappa i huset kan det vara bra att använda den längre än så.

Vilken säkerhetsgrind ska jag välja?

Det beror helt på vad du ska ha den till och det är helt upp till dig att välja den säkerhetsgrind du gillar och som passar där den ska vara.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 06/06/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test