Bästa Ryggsäckarna För Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka ryggsäckar för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

En ryggsäck för barn är en smart väska som ditt barn har på ryggen. Ryggsäcken har två remmar som hängs över axlarna och gör att ryggsäcken bekvämt vilar på din rygg. Detta gör ryggsäcken till en praktisk väska som är enkel att bära med var du än går.

Det finns flera fördelar med att ha en ryggsäck. För det första är väskan som sagt mycket enkel att bära med sig eftersom den enkelt hänger på din rygg. Detta gör även att du har händerna fria till att göra andra saker vilket är effektivt.

För det andra är en ryggsäck praktisk att bära saker i. Eftersom ryggsäcken vilar på din rygg blir den inte lika tung att bära till skillnad från en väska som du bär i handen. Detta gör det möjligt att packa ryggsäcken utan att behöva oroa sig för att den ska bli för tung.

Marknadens bästa barnryggsäckar – 5 fantastiska produkter

En bra barnryggsäck definieras av en del olika faktorer. För att en ryggsäck ska passa just ditt barn är det till exempel viktigt att axelbanden är justerbara. I det stora utbudet har de flesta ryggsäckar faktiskt justerbara axelband som gör att de sitter bekvämt på ditt barn. Ett exempel är en ryggsäck från Puma som där banden enkelt kan justeras.

Det finns ryggsäckar i alla prisklasser som gör att du enkelt kommer hitta en ryggsäck som passar ditt barn. En lite dyrare variant finns hos märket Nordbjörn. Denna ryggsäck är både rymlig och bekväm. Ett lite billigare alternativ kommer från märket Disney och kommer garanterat bli en favorit hos ditt barn med det lekfulla motivet.

1. Vinnare och bäst i test blev Nordbjørn Cosmos Ryggsäck 17L

Fördelar

 • Rymlig
 • Bärhandtag

Nackdelar

 • Inga sidofack
 • Inget uppdelat huvudfack

Specifikationer

Mer om Nordbjørn Cosmos Ryggsäck 17L

Ryggsäcken från Nordbjörn blir ofta bästa ryggsäck av flera anledningar. Den snygga ryggsäcken har justerbara axelremmar som gör att den passar alla. Dessutom har den ett handtag som fungerar bra att hänga upp ryggsäcken i, men också att bära för kortare sträckor.

Denna favorit hamnar ofta högt upp på ryggsäck test för barn. Detta beror mycket på ryggsäckens utseende. Ryggsäcken är glittrig och kommer dessutom i flera olika färger vilket gör det möjligt för ditt barn att välja precis vilken glitterfärg som är favoriten.

En fördel med Nordbjörns ryggsäck är att den är rymlig. Faktum är att den rymmer 17 liter vilket gör att det finns gott om plats att packa ner allt ditt barn behöver. Dessutom har ryggsäcken ett ytterfack där du kan placera allt som behöver vara lätt att nå.

Denna praktiska ryggsäck passar perfekt att ha som skolväska. De olika facken rymmer allt du behöver för en skoldag. Men ryggsäcken passar även bra att ha på utflykt då den är enkel och kommer att sitta bekvämt på ditt barns axlarna.

2. Tvåa blev Disney barnryggsäckarna

Fördelar

 • Justerbara axelremmar
 • Bärhandtag

Nackdelar

 • Endast ett fack
 • Relativt liten

Specifikationer

Mer om Disney ryggsäckarna för barn

Denna ryggsäck från Disney är den perfekta ryggsäcken för lite mindre packning. Ryggsäcken har justerbara axelband som ger bra förutsättningar för att den ska sitta passa ditt barn. Axelbanden gör dessutom att ryggsäcken blir bekväm för ditt barn att ha på sig.

Den här ryggsäcken från Disney hamnar ofta på ryggsäck bäst i test av flera anledningar. För det första passar den här ryggsäcken mycket bra för mindre barn. Ryggsäcken är liten och smidig. Den rymmer 9 liter vilket ger plats för det viktigaste.

För det andra är denna ryggsäck från Disney en favorit på grund av det lekfulla utseendet. Det är en fin ryggsäck med ett motiv som föreställer Musse Pigg. Denna ryggsäck kommer garanterat att bli den nya favoriten hos ditt barn.

Ryggsäcken passar perfekt för ditt barn att ha med sig till både skola och utflykt. Det finns dessutom ett handtag som gör att du enkelt kan bära ryggsäcken kortare sträckor. Du kan även använda handtaget för att hänga upp ryggsäcken.

3. HYPE Ryggsäck 5L kom på en tredjeplats

Fördelar

 • Smidig att ta med
 • Flera fack

Nackdelar

 • Relativt liten
 • Finns endast i en färg

Specifikationer

Mer om HYPE Ryggsäck 5L

Den här ryggsäcken från HYPE har precis de egenskaper en ryggsäck behöver. Ryggsäcken är relativt liten då den har en volym på 5 liter. Dock räcker det gott och väl för att packa ner det allra viktigaste för ditt barn.

Ryggsäcken från HYPE passar perfekt att ha med sig på utflykter. I denna ryggsäck kan du packa ner saker och enkelt hitta dem. Detta är tack vare de flera olika fack som finns. I ytterfacket kan du med fördel packa de saker som ditt barn enkelt ska nå.

En ytterligare fördel med denna ryggsäck är att den har justerbara axelband. Banden kan justeras för att passa just ditt barn. Om banden sitter på rätt sätt kommer det dessutom göra att ryggsäcken sitter mycket mer bekvämt på ditt barn.

Ryggsäcken har även en annan fördel. Det är att den har dubbla dragkedjor vilket innebär att du kan öppna och stänga ryggsäcken från två olika håll. Fördelen med detta är att du enkelt kan stänga ryggsäcken utan att behöva krångla över att den är full.

4. Puma Phase ryggsäck

Fördelar

 • Vadderad baksida
 • Stora fack

Nackdelar

 • Inga mönster

Specifikationer

Mer om Puma Phase

Det här är en ryggsäck från Puma som är perfekt för att packa mycket i. Ryggsäcken är rymlig och har plats för ca 21 liter. De justerbara axelremmarna och den stora volymen gör att den här ryggsäcken passar barn i alla åldrar.

Denna ryggsäck från favoriten Puma passar perfekt när du ska packa mycket. Ryggsäcken har flera stora fack som gör det enkelt att packa. Dessutom har ryggsäcken även två fickor på sidorna för att du enkelt ska kunna nå det viktigaste.

En fördel med denna ryggsäck från Puma är de stora facken. I ryggsäcken finns det faktiskt ett fack som ger dig plats för en dator. Ett fack har dessutom plats för en vattenflaska vilket gör detta till en praktisk ryggsäck.

Denna ryggsäck är väldigt bekväm för ditt barn att ha på sig. Detta beror mycket på att ryggsäcken har en vadderad baksida. Den mjuka baksidan gör att ryggsäcken vilar mjukt på ryggen och dessutom gör det att ryggsäcken inte skaver.

Bäst i test ryggsäckar för barn bara hos Testjakt!
Bäst i test ryggsäckar för barn bara hos Testjakt!

Så väljer du rätt ryggsäck

Det kan vara svårt att veta vad du ska ha i åtanke vid köp av en ryggsäck till ditt barn.

Ryggsäcken ska sitta bekvämt på ditt barn utan att den skaver. När ryggsäcken sitter bekvämt kommer ditt barn även att uppskatta ryggsäcken.

Det ska gå att justera axelbanden

När du köper en ny ryggsäck till ditt barn kan det vara smart att kontrollerna om axelremmarna går att justera.

Om du köper en ryggsäck mer justerbara axelremmar kommer ditt barn kunna använda ryggsäcken länge utan att den kommer att bli för liten.

Dessutom är det viktigt att ryggsäcken har bra passform och är bekväm. När du kan justera axelbanden kan du tillsammans med ditt barn hitta den perfekta längden.

En ryggsäck med fack

Det kan vara fördelaktigt att välja en ryggsäck som har olika fack. En ryggsäck med flera fack är enklare att packa.

Dessutom är det mycket lättare för ditt barn att hitta saker i sin ryggsäck. Det är lätt att småsaker kommer bort om det inte finns små fack att placera dem i.

Det kan även vara bra att välja en ryggsäck som har sidofack. Detta gäller speciellt om ditt barn ska på utflykt. I ett sidofack kan du placera en vattenflaska som ditt barn enkelt kommer åt.

En ryggsäck som är lätt

Det kan vara bra att välja en ryggsäck som är lätt. Om en ryggsäck är tung redan när den är tom finns det risk att den kommer bli allt för tung när den är packad.

Fördelen med en ryggsäck är att det är enkelt att bära trots att den är tungt packad. Trots det kan det vara dumt att köpa en ryggsäck som är tung från början.

Därför kan du kontrollera vikten på ryggsäcken du funderar på. Dock är de allra flesta ryggsäckar för barn idag utformade för att vara lätta.

När behöver du använda en ryggsäck?

Fördelen med att ha en ryggsäck är att du kan använda den när som helst. Du kan ha den både på långa och korta utflykter.

En ryggsäck kan även vara den perfekta skolväskan för ditt barn. Välj då en ryggsäck som har plats för böcker samtidigt som övrigt skolmaterial.

Det positiva med en ryggsäck är att den är smidig att ha på sig. Du har händerna fria samtidigt som du kan bära saker på ryggen. Det gör ryggsäcken till det smartaste alternativet när det kommer till väskor.

Vanliga frågor om ryggsäckar för barn

Vilken volym ska jag välja att ha på mitt barns ryggsäck?

Det viktigaste är att du väljer en ryggsäck som kommer att rymma ditt barns viktigaste saker. Detta kan därför bero på vad ditt barn behöver ha med sig. Dock kan det vara ett tips att hellre ta en större än en mindre ryggsäck.

Hur viktigt är det att det finns flera fack på en ryggsäck?

Detta är givetvis en smaksak. Dock kan det vara smidigt att ha flera olika fack. Både för ditt och ditt barns skull för att enkelt kunna leta upp saker i ryggsäcken.

Hur tvättar jag mitt barns ryggsäck på det bästa sättet?

Faktum är att många ryggsäckar tål mer än vad man tror. Därför kan du med säkerhet torka av med en fuktig trasa. Följ tvättråden för att kontrollera om du kan tvätta ryggsäcken i maskin.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 02/08/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test