Bästa Resesängarna För Ditt Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka resesängar som är bäst i test enligt vår testpanel!

En resesäng är en bra investering om du reser med bebis. De kan enkelt tas med i husvagnen, till hotellet, sommarstugan och även till släkt och vänner för en smidig övernattning med din bebis. Vi har undersökt alternativen för att hitta marknadens bästa resesäng, allt för att du ska kunna känna dig trygg när du gör ditt inköp.

En resesäng fungerar inte bara till spädbarn utan du använder den till barnet är något år gammalt. Den är i princip identisk med en spjälsäng, fast mjukare och ihopfällbar. Du fäller enkelt ihop den när den inte används, vilket gör den enkel att förvara. Dessutom är den lätt att packa in i bilen utan att ta för stor plats. Många föräldrar använder även resesängen som en säkert plats, en såkallad lekhage. Ibland behöver man veta att barnet är på ett och samma ställe när man lagar mat, går på toaletten eller något annat nödvändigt.

Testjakt är en smart tjänst som samlar in data, jämför egna erfarenheter av produkterna men även jämför utförda tester som finns publicerade på nätet och sammanställer denna info tillsammans med användarrecensioner vi hittar. På så vis får du en rättvis bild över hur en produkt verkligen är, och inte bara hur den är på pappret.

1. Vinnare och bäst i test blev resesängen från BabyBjörn Light Resesäng

Fördelar

 • Lätt att fälla upp
 • Väger bara sex kg
 • Mjuk madrass

Nackdelar

 • Dyr i inköp
 • Låg och nära golvet

Specifikationer

Mer om BabyBjörn Light Resesäng

Babybjörn Light är en resesäng som gör det enkelt att sova borta med små barn. Den är enkel både att fälla upp och ihop, samt att den enbart väger sex kg. Den lätta vikten gör den enkel att bära med sig och packa in i bilen eller på flyget. Allt som krävs för uppfällning är en enda rörelse, och den har en mjuk madrass med bra komfort. Tyget på sidorna är mjukt och luftigt vilket gör den passande även de varmaste av dagar. Dessutom ser barnet ut på sidorna vilket kan kännas tryggt när man befinner sig på en ny plats.

Den här modellen har vunnit resesäng bäst i test ett flertal gånger tack vare dess genomtänkta design och hur lätt den är att ta med. Den flyttas dessutom enkelt även i uppfällt tillstånd. Du får bra uppsikt över din bebis tack vare sidorna i nät. Denna resesäng har ingen övre viktgräns och fungerar från nyfödd upp till barnet är cirka tre år gammalt.

2. På en andraplats kommer resesängen från AeroMoov Pop-up

Fördelar

 • Lätt att fälla upp
 • Två höjdlägen för madrassen
 • Låg vikt

Nackdelar

 • Lite tunn madrass

Specifikationer

Mer om resesängen från AeroMoov Pop-up

När vi tagit del av tester av resesängar har AeroMoov Pop-up dykt upp i flera stycken. Det är en resesäng i mellanprisklassen. En stor fördel med just denna modell är att den har två höjdlägen på madrassen. Det besparar dig din rygg och gör den väldigt passande även för nyfödda bebisar. Dessutom kan den användas som lekhage tack vare dess transparenta sidor och golvläge.

En resesäng för barn ska vara enkel att fälla upp, vilket AeroMoov Pop-up är. Den fälls upp på några sekunder och det går nästan lika fort att packa ihop den igen. Själv sängen väger ynka 3,5 kg, med väskan den förvaras i ligger vikten på 5 kg. Resesängen kan användas från barnet är nyfött tills det är tre år gammalt, maxvikten ligger på 15 kg.

3. På en tredjeplats kommer resesängen från 2ME Basic

Fördelar

 • Mycket lågt pris
 • Väska med bärhandtag
 • Lätt att använda

Nackdelar

 • Lite otymplig modell

Specifikationer

Mer om resesängen från 2ME Basic

2ME Basic resesäng är en enkel modell som ändå levererar vad den ska. Den är kompakt i hopfällt tillstånd och väger 7,6 kg, vilket är fördelaktigt. Du kan välja mellan olika färger såsom svart och röd. Väskan den levereras i har ett smidigt bärhandtag vilket gör den enkel att ta med överallt. Den klarar av en vikt på 15 kg som mest, vilket gör att den kan användas länge.

Både uppsättning och hopfällning går snabbt, dessutom finns instruktionerna trycka på sängens undersida för att göra det ännu enklare. Den har meshpaneler på långsidorna vilket gör det lätt för barnet att andas inuti, även om de lägger sig nära väggen. Priset är väldigt lågt vilket gör det här till en mycket bra budgetmodell för dig som ändå vill ha kvalitet på barnsängen.

4. På en fjärdeplats kommer resesängen från Kaxholmens Sängfabrik

Fördelar

 • Billig
 • Lätt att använda
 • Låg vikt

Nackdelar

 • Stor och något otymplig

Specifikationer

Mer om resesängen från Kaxholmens Sängfabrik

Även resesängen från Kaxholmens Sängfabrik är mycket prisvärd och i en prisvärd kandidat i budgetklassen. Den påminner mycket om resesängen från 2ME i sin design och den här resesängen klarar också av en maxvikt på 15 kg. Det finns en madrass du kan köpa till för att bebisen eller barnet ska sova så bekvämt som möjligt, men det ingår också en tunn madrass vid inköpet som fungerar alldeles utmärkt om sängen endast ska användas vid enstaka tillfällen.

Den här resesängen kan användas från att barnet är nyfött tills det är runt tre år gammalt, beroende på barnets vikt. Sängen väger bara 6,2 kg och den är enkel att ta med på resan tack vare den praktiska väskan den levereras i. Bäddmåttet är 120×60 cm vilket ger barnet gott om plats även när det är några år gammalt, höjden är 75 cm.

5. På en femteplats kommer resesängen från Bugaboo Stardust

Fördelar

 • Supersnabb uppfällning
 • Mjuk, bekväm madrass

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om resesängen från Bugaboo Stardust

Bugaboo Stardust är en resesäng som du enkelt fäller upp och sedan packar ner igen. Faktum är att du har sovplatsen redo på 1 sekund, ihoppfällningen tar sedan bara 3 sekunder. Den får ett platt format i hopfällbart tillstånd vilket gör den enkel att packa in i bilen eller ta med på tåget. Sängbotten kan justeras i två höjdlägen och maxvikten på barnet är 15 kg. Dock är maxlängden 89 cm vilket gör att den inte fungerar för så många barn över två år.

Den här resesängen har en väldigt mjuk madrass och dessutom kan all klädsel tas av och tvättas. Tyvärr har den här resesängen ett ganska högt pris, men den är ändå värd det för dig som reser mycket och vill ha en bekväm sovplats till ditt barn. Sidorna är gjorda av nät för att ditt barn alltid ska kunna andas väl och på så sätt ser du också barnet enkelt. Kanske vill du även använda den som lekhage när du behöver ha uppsikt över ditt barn?

Köpguide – att fundera på vid köp av resesäng

När du funderar på att köpa en resesäng behöver du utgå från dina och din familjs behov. Den ska passa både i storlek, pris och utförande samtidigt som den ska vara lätt att både fälla upp och ner. Nedan beskriver vi de viktigaste aspekterna när du ska välja rätt resesäng för ditt barn.

Hitta bäst i test resesängar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test resesängar hos oss på Testjakt.se!

Lätt att sätta upp och packa ihop

Det är viktigt att resesängen är lätt att sätta upp, för att ni inte ska behöva spendera lång tid innan bebisen kan sova. När ni sedan ger er av hemåt igen vill ni givetvis att det går fort att packa ihop den igen.

Skön att sova i

Det är viktigt för alla föräldrar att barnen sover bekvämt. Därför är komforten på resesängen av stor vikt också. Givetvis är det möjligt att komplettera med ytterligare en madrass, dock innebär det ännu mer packning. Välj därför en säng som är bekväm för ditt barn.

Storleken

Storleken spelar roll, både i uppfällt och hopfällt tillstånd. Den ska få plats i ett hotellrum, sommarstugan eller husvagnen, samtidigt som den inte ska ta så stor plats under resans gång heller. Alla resesängar går förstås att fälla ihop, men de ser inte alla likadana ut hopfällda.

Slutsats

Alla resesängar ovan är bra val för både dig och ditt barn. Resesängen är en optimal produkt för dig som ofta reser och med barn under tre år. De allra flesta resesängarna är tillverkade för barn från 0 månader och upp till tre år.

Det viktigaste är att du väljer en resesäng som ryms inom din budget och som samtidigt passar just ditt barn. Om du har kommentarer eller frågar om vår köpguide eller produkterna är det bara för dig att kommentera nedan. Vi svarar på alla dina frågor om resesängar och deras användningsområde inom rimlig tid.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 26/07/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test