Verktyg

Bästa Regelsökare [Topp 3 2021] Jämför test av regelsökare

I den här artikeln kommer vi att redovisa resultatet utav vårt test där vi gjort allt för att finna marknadens bästa regelsökare. Oavsett vad du kommer att använda din regelsökare till, som mindre renoveringar till stora ombyggnationer, så kan du ha nytta av vårt regelsökare test. Bland våra topp tre hittar du dessutom ett bra budgetalternativ och flera multifunktionella regelsökare. Välkommen att läsa vårt fullständiga test här nedanför!

Kort om de tre vinnande regelsökarna

Luxorparts Regelsökare Pro

-"Vann testet beror på flera faktorer så som pris och multifunktionalitet"
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

Bosch GSM 120

-"Utrustad med en automatkalibrering som minskar risken för användarfel"
Läs hela recensionen >

BOSCH Wallscanner D-tect 120

-"En regelsökare med flera avancerade funktioner och som har utformats för att vara extra precis"
Läs hela recensionen >

Fördelar

Nackdelar

Denna multidetektor bäst i test kommer på plats ett. Regelsökare Pro är tillverkad utav Luxorparts och har ett bra pris, under 500 kronor. Att just Luxorparts detektor vann testet beror på flera faktorer så som pris och multifunktionalitet. Denna regeldetektor kan nämligen hitta järnhaltiga metaller, träreglar, strömförande kopparledningar och även icke-järnhaltiga metaller, så som just koppar. Regeldetektor Pro har en enkel och tydlig display som talar om för dig om föremålet finns till höger, vänster eller precis under detektorn. Den kan även visa avståndet i centimeter till det upptäckta föremålet.

Tack vare den tydliga displayen är det enkelt att planera ditt nästa steg i ditt projekt. En annan sak som gjorde att Luxorparts regeldetektor vann vårt regeldetektor test är dess tre mätlägen. På displayen kan du ställa in AC-detektion, exakt eller djup mätning av främmande föremål samt metalldetektion av föremål så som kopparrör, kablar och stålstänger. Detektorns mätdjup varierar beroende på vilket material den ska finna. För strömförande kopparledningar gäller 40 mm, för träföremål gäller 20 mm för de noggranna läget och 38 mm för djupdetektionsläget. För icke-järnhaltiga metaller och järnhaltiga metaller gäller ett djup på 80 respektive 100 mm.

Denna regelsökare visar med hjälp utav tydliga ikoner på displayen både batteristatus och aktuellt mätläge. Displayen lyser vilket gör att du kan se sökresultaten även i utrymmen där ljusförhållandena är dåliga. Sökaren är ej uppladdningsbar utan drivs istället med ett 9V batteri, Batteri ingår ej i köpet. Uppskattad batteritid är cirka sex timmar. Regeldetektorns mått är 147 x 68 x 27 mm och den finns i färgen grått.

Last updated: 2021-10-22 10:52:30

Fördelar

Nackdelar

På andra plats i vårt test av bästa regelsökare kommer Bosch med regelsökaren GMS 120. Detta är testets mellanbudget-variant då den kostar strax över tusenlappen. Bosch GMS 120 har flera olika inställningslägen och funktioner som gör ditt arbete snabbt och enkelt. Exempel på detta är belysning med LED-lampor som visar markeringen på ytan du scannar av. Den enda nackdelen är att displayen är liten, dock krävs inte displayen särskilt mycket för att avgöra vart reglerna, och andra föremål, befinner sig.

GMS 120 kan hitta både järnhaltiga och järnfria metaller, ledningar och trä. Detektorn kan finna stål på djup upp till 120 mm. Denna regeldetektor är utrustad med en automatkalibrering som minskar risken för användarfel. Detektorn är lätt att läsa av då displayen har belysning och det finns även en trefärgad LED-markeringsring som visar vart föremålet befinner sig. Regeldetektorn har tre mätlägen: ett gipsläge, ett läge för spänningssatta kablar och ett läge för metall. Detektorn är IP54-klassificerad.

Fördelar

Nackdelar

Bosch Wallscanner D-tect 120 är en regelsökare med flera avancerade funktioner och som har utformats för att vara extra precis. Detta är också den regelsökare som är dyrast i vårt test. Priset ligger på lite över 3 000 kronor. Priset speglar dock sökarens funktionalitet och användarvänlighet. Du kan exempelvis välja mellan att använda AA-batterier eller att ladda den med 12V Li-batterier. Välj det du själv önskar, eller det som du har hemma för stunden! Laddare och litiumjonbatteri ingår.

Denna regelsökare använder spotmätning istället för metodmätning för att kunna lokalisera föremål mer precist. Den ger även ifrån sig ljud- och ljussignaler när den har lokaliserat ett föremål i väggen. Den har dessutom tre enkla funktionsknappar som passar vid mätning av olika material. Bosch Wallscanner D-tect 120 även en funktion som kallas för Center Finder som hjälper dig att lokalisera objekt. Regelsökarens utformning och design är väl anpassad till den mänskliga handen, och du får därför ett bra grepp om verktyget.

Regelsökare test: Detta bör du tänka på vid inköp

Alla regelsökare och regeldetektorer i detta test att fått goda betyg både från oss och tidigare kunder. Vilken utav dessa regelsökare som är bäst just för dig kan däremot bara du avgöra själv. Vilken regeldetektor som är bäst i ditt fall beror på faktorer som vad du ska använda den till, i vilken miljö den ska användas och vilken prisklass som du vill leta produkter inom.

Du bör dock titta efter vilka mätlägen regeldetektorn har – kommer du att behöva använda den för att hitta kopparrör? Då bör du välja en detektor som har ett mätläge även för järnfria metaller. Vill du slippa att ladda detektor mellan gångerna som du använder den? Välj då en som är uppladdningsbar. Ser du dåligt och behöver en ljudfunktion för bästa användarupplevelse? Leta då efter en detektor som både har display och ljudeffekter.

Mätlägen

Mätlägen är olika inställningar som gör att din regelsökare fungerar extra bra att söka efter ett visst material. Regelsökare med flera mätlägen kan därför vara mer precisa i sina angivelser då du kan ställa in dem att söka efter metallföremål eller gipsföremål. De olika mätlägena har ofta olika räckvidd – det kan vara bra att kontrollera detta innan du gör ett köp. Dina behov avgör hur många mätlägen som din mätare behöver ha.

Mätlägena gör att din regeldetektor visar mer precisa måttangivelser. Vissa detektorer kan även visa vart ett föremål befinner sig, i förhållande till regeldetektorn. Att din mätare visar så precist som möjligt är viktigt då du ju inte vill riskera att borra i några ledningar eller i metall. Exakt hur din mätares mätlägen fungerar står att läsa om i bruksanvisningen. Det kan vara bra att läsa på om dessa innan användning.

Användarvänlighet

Användarvänlighet är viktigt när det gäller regelsökare. Användarvänligheten omfattar allt från regelsökarens storlek, knappar och symboler, bruksanvisning, display och ljus, ljudsignaler och batteritid. I vilka förhållanden som din regelsökare kan användas är också en viktig faktor för att din användarupplevelse ska bli så bra som möjligt. En fuktkänslig detektor passar ju inte för alla typer av arbetsplatser och projekt. Faktorerna design och batteritid kan du läsa mer om längre ned.

När det gäller användarvänlighet och regelsökarens display, knappar och funktioner så vill du att allting ska vara lätt att förstå och att det ska gå snabbt att ändra inställningar. Du vill inte behöva slösa onödig tid på funktioner och knappar som du inte förstår, du vill inte behöva förbarma dig över dålig sikt på displayen och du vill inte missförstå detektorn så att du begår fel när du ska borra.

Design och utseende

Regelsökarens funktionalitet påverkas även utav dess design. Med design syftar vi inte på dess färg, eller om den har olika mönster eller inte. Vi syftar på dess fysiska design. En regelsökare ska nämligen ligga skönt i din hand, precis som andra verktyg, och inte vara för tung. Det ska gå att fästa den i bältet eller få plats med den i dina fickor. Verktygets användarbarhet beror alltså mycket på dess fysiska design.

Arbetar du med stora projekt är det viktigt att du får ett bra grepp om sökaren och att den inte är klumpig eller tung. Detta då det sliter onödigt mycket på dina händer. Att det är enkelt att förvara och ta med sig regelsökaren är viktigt eftersom du vill kunna bära den med dig och slippa lägga undan den medan du arbetar med annat. Regelsökarna i detta test har alla fått goda betyg.

Batteritid och uppladdningstid

Drifttiden för din regeldetektor beror på både vad den drivs med – batteri eller uppladdningsbart batteri, men också på hur detektorn är uppbyggd. Vissa detektorer för regelsökning använder sig utav vanliga 9V eller 120V batterier, medan andra är uppladdningsbara – eller har en kombination utav batteri och laddningsbarhet. Vilken sorts regeldetektor du behöver beror på dina behov och hur du är som person. Glömmer du ofta att ladda dina verktyg är batteridrivna sådana att föredra.

Att en lång drifttid är viktigt är självklart. Ingen vill stå mitt i arbetet och uppleva att regeldetektorn stängs av på grund av batteribrist. Att använda en batteridriven regeldetektor gör att du aldrig behöver planera, eller vänta på, att den ska laddas. Batterier är dock dyra, och med en uppladdningsbar detektor avgör istället ditt elpris. Om du använder förnybar el kan en uppladdningsbar detektor göra ditt arbete miljövänligare.

Regelsökare bäst i test - Vanliga frågor och svar

När det gäller regeldetektorns funktionalitet så påverkas den inte utav vilken typ av regelsökare du köper. Vill du snabbt kunna återuppladda din regeldetektor kan en batteridriven vara att föredra, medan en laddningsbar detektor blir billigare i längden.

Vissa regelsökare har en knapp där du aktiverar sökarens automatiska kalibrering. Andra regelsökare måste du själv kalibrera, om detta krävs så finns instruktioner i bruksanvisningen. Är du ovan kan autokalibrering vara att föredra, så att din mätare inte visar fel.

På många regeldetektorer finns inbyggda funktioner för ljud- och ljus som visar dig när du har hittat ett föremål. Om du inte behöver precisa mätangivelser så behöver du ej använda skärmen. Skärmen kan dock visa mer exakta måttangivelser.

Nej, detta är helt och hållet upp till dig. Detta har inget med din säkerhet att göra. Däremot så håller en sådan sökare bättre i vissa miljöer, exempelvis där detektorn utsätts för mycket damm, fukt och stötar.

Sammanfattning av vårt regelsökare test

Oavsett om du är en professionell byggjobbare eller en glad hemmafixare så uppfyller dessa regelsökare alla dina behov. Behöver du den mest avancerade mätaren, vilket kan behövas om du jobbar på stora projekt eller behöver verktyget i ditt yrkesliv, kan du välja den dyrare modellen från Bosch. Även de två billigare modellerna fungerar dock utmärkt, och alla dessa regelsökare hittar föremål på upp till 100 till 120 mm djup.

Leave a Comment