Bästa Raksliparna För Polering Av Trä Och Metall (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka rakslipar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Ifall du söker en rejäl slip som klarar träpolering, slipning i stålmaterial och metaller, så är en batteridriven modell av rakslip den bästa investeringen för dig. Eftersom det är en mångsidig, smidig slipmaskin med stor kraft kommer denna kunna ersätta både sandpapper och andra tyngre verktyg.

Här i vårt rakslip bäst i test informerar vi dig om fem favoritmodeller av batteridrivna rakslipar. Vi hoppas att du med hjälp av oss på Testjakt kan hitta just rätt slip till dina möbelrenoveringar, byggprojekt eller andra områden där det kan behövas en riktigt bra och smidig slip.

1. Vinnare och bäst i test blev rakslipen från BOSCH GGS 18V-10 SLC

Fördelar

 • PROtection-funktioner (KickBack & Drop Control
 • Bluetooth-kompatibilitet
 • ProCORE18V batteriteknik

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare
 • Önskar fler tillbehör

Specifikationer

Mer om rakslipen från BOSCH GGS 18V-10 SLC

GGS 18V-10 SLC från Bosch är en favorit i vårt rakslip test dels för att det är en hållbar och vältillverkad slip som erbjuder maximal mobilitet under ditt arbete. Den är utrustad med borstlös motor med högt vridmoment och utmärkt prestanda.

Med en kvalitativ batteridriven rakslip i klass med denna från Bosch underlättar du ditt arbete avsevärt. Enkel hantering tack vare ett intuitivt användargränssnitt samt bekväm reglering av hastighet. Detta är helt klart en av de bästa batteridrivna rakslipar på marknaden för finslipning av metall.

2. På andra plats kommer rakslipen från FLEX H 1127 VE

Fördelar

 • Steglöst varvtalsjustering
 • Långhalsversion
 • Inklusive många tillbehör
 • Lätt vikt

Nackdelar

 • Få recensioner tillgängliga

Specifikationer

Mer om rakslipen från FLEX H 1127 VE

FLEX H1127 VE är en imponerande rakslip som levererar kraft och mångsidighet för olika slipningsbehov. Med sina 710W effekt och VE-elektronik har den mycket att erbjuda.

Den steglösa varvtalsjusteringen mellan 10 000-30 000 varv/min gör att du kan anpassa hastigheten efter ditt specifika arbete. Detta är värdefullt när du behöver finjustera slipningshastigheten för att uppnå bästa resultat. Inbyggt överbelastningsskydd är en viktig säkerhetsfunktion som skyddar mot överhettning och

Med en spännhals på 40 mm och en längd på 60 mm ger FLEX H1127 dig möjlighet att nå svåråtkomliga områden och avverka ytor på ett effektivt sätt.Med en maskinlängd på cirka 325 mm och en lätt vikt är FLEX H1127 bekväm att hantera även under längre arbetspass. Den ergonomiska designen minskar trötthet och ger precision under användning.

Paketet inkluderar användbara tillbehör som spännhylsa (6 mm Ø med spännmutter), stoppnyckel (SW 14) och nyckel (SW 19), vilket gör det enkelt att komma igång med ditt slipprojekt.

Sammanfattningsvis är FLEX H1127 VE en pålitlig och kraftfull rakslip med steglös varvtalsjustering och överbelastningsskydd. Dess ergonomiska design och medföljande tillbehör gör den till ett utmärkt val för både professionella och hemmafixare som behöver en pålitlig slipmaskin för olika typer av arbeten.

3. På tredjeplats kommer rakslipen från DEWALT DCG426N

Fördelar

 • Kolborstfri motor med 18V
 • 3-stegs snabbvalsknapp för justerbar hastighet
 • LED-nos och optimal synlighet

Nackdelar

 • Begränsad skivdiameter på 38mm

Specifikationer

Mer om rakslipen från DEWALT DCG426N

DEWALT DCG426N imponerar med sin kraftfulla 18V kolborstfria motor och anpassningsbara hastigheter genom 3-stegs snabbvalsknappen. Den dubbla positionen på strömbrytaren ger användaren överlägsen kontroll och komfort. LED-nosen ökar synligheten, vilket är värdefullt för detaljerade slipningsarbeten.

Den enda potentiella nackdelen är den begränsade skivdiametern på 38mm, vilket kan vara en utmaning för de som behöver hantera större ytor. Sammantaget är DEWALT DCG426N en pålitlig och kraftfull slipmaskin som imponerar med sin prestanda och användarvänliga funktioner, vilket gör den idealisk för olika slipningsbehov.

4. På en fjärdeplats kommer rakslipen från MILWAUKEE M12 FDGS-422B

Fördelar

 • Levereras med batteri och laddare
 • Kompakt, du kommer åt även i mer svåråtkomliga områden
 • 3-läges hastighetskontroll 

Nackdelar

 • Kanske något dyr om den inte ska användas mycket

Specifikationer

Mer om rakslipen från MILWAUKEE M12 FDGS-422B

Milwaukee M12 rakslip är en imponerande 12 V rakslip med en mångsidig spännhylsa på 6/8 mm, som klarar skivor upp till ø50 mm. Rakslipen har en 3-läges hastighetskontroll (0-10.000 / 15.000 / 21.000) och responsiva variabla hastighetsutlösare ger perfekt kontroll.

Vid leverans ingår 6 och 8 mm spännhylsor, 1 x 2,0 Ah & 1 x 4,0 Ah REDLITHIUM-ION-batterier, samt en laddare samt tygväska. Dess kompakta storlek på 26,, 2 cm längd gör det till det perfekta verktyget för trånga utrymmen. En pålitlig och kraftfull rakslip för precisionsarbeten!

5. På en femteplats kommer rakslipen från MILWAUKEE M18 FDGROVB-0X

Fördelar

 • Hög prestanda
 • ONE-KEY – Lås och spärra ditt verktyg på distans
 • Bluetooth och geo-fencing gör att du snabbt finner du borttappade verktyg
 • Hastighetsreglering i 5 steg
 • Universalfäste fungerar för 6 mm och 8 mm fästen

Nackdelar

 • Högst prisbild

Specifikationer

Mer om rakslipen från MILWAUKEE M18 FDGROVB-0X

Milwaukee M18 Fuel rakslip är ett kraftfull och mångsidigt verktyg för dina slipningsbehov. Med sin 5-steg hastighetreglering kan du enkelt anpassa denna rakslip för olika typer av arbeteoch få maximal kontroll. Den presterar som en nätdriven 1200 W rakslip, vilket ger dig imponerande kraft i ett trådlöst verktyg.

ONE-KEY säkerhet och verktygspårning ger extra trygghet genom ett molnbaserat spårningsnätverk och en lagerhanteringsplattform. Spindellåset gör det snabbt och enkelt att byta tillbehör, och med RAPIDSTOP stannar den på mindre än 2 sekunder för extra säkerhet.

Det universella fästet passar vanliga 6 och 8 mm tillbehör, och de två LED-lamporna lyser upp arbetsområdet. Med sitt smala och ergonomiska handtag, avtagbara dammskärm och gummerade handtag är den både bekväm och praktisk att använda. Line-lock out funktionen förhindrar automatisk omstart, vilket är en viktig säkerhetsfunktion.

Milwaukee M18 Fuel rakslip är en del av FUEL-plattformen, vilket innebär en kolborstfri POWERSTATE-motor, REDLITHIUM-batteri och REDLINK PLUS-elektronik. Det ger oöverträffad prestanda, driftstid och hållbarhet. Dess flexibla batterisystem passar alla MILWAUKEE M18-batterier. Sammanfattningsvis är detta ett imponerande premiumverktyg som gör slipningsarbetet smidigt och effektivt.

Köpguide – Detta bör du tänka på innan du köper rakslip

Rakslipen kan du utföra många olika typer av arbeten med. För dig som arbetar mycket vid exempelvis mindre, trånga utrymmen är en batteridriven rakslip perfekt, då andra slipar vanligtvis är något större och därför inte kommer åt.

Med en batteridriven rakslip kan du förenkla och effektivisera dina arbetsdagar eller hemmafixprojekt. Om du är i behov av att utöka lagret i din verkstad så kanske en prisvärd borrmaskin är värd att införskaffa.

Hitta bäst i test rakslipar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test rakslipar hos oss på Testjakt.se!

Lättanvänd

Den bästa rakslipen är den som är mest lättanvänd eftersom en batteridriven rakslip som är lätt att hantera låter dig arbeta obehindrat en hel arbetsdag eller under ett helt projekt vilket leder till effektivt och snabbt arbete.

Kan du enkelt montera och utföra byten av diverse tillbehör? Är det lätta att installera batteriet? En bra rakslip ska inte heller vara tung att arbeta med. Samtidigt är det viktigt att du kan arbeta med fri hand.

Kvalitet

Är det en batteridriven rakslip av hög standard eller kan den kanske lätt gå sönder. Det får inte vara en rakslip som ständigt krånglar och hindrar dig från att utföra ditt arbete ostört.

För att kunna fokusera på ditt arbete är det viktigt att du arbetar med den bästa batteridrivna rakslipen av hög kvalitet som ger goda resultat utan att glappa eller några andra fabrikationsfel.

Effekt

Har rakslipen önskad effekt? Håller batteriet under lång tid eller tappar det effekt efter en viss tids användning? Klarar den batteridrivna rakslipen av att arbeta i det arbetsflöde du behöver till dina projekt?

Det är extremt viktigt att den batteridrivna rakslipen har ett starkt batteri som klarar av arbete under längre perioder. Med de allra bästa raksliparna arbetar du dessutom mjukt och undviker trötta armar.

En högkvalitativ rakslip gör ditt arbete smidigare utan trötta armar

Den batteridrivna rakslipen är ultimat till bland annat polering av trä, slipning av stålmaterial och diverse andra metaller. Investera i någon av marknadens bästa batteridrivna rakslipar för en enklare arbetsvardag utan förhinder och tidsförödande avbrott.

Förhoppningsvis kan du med all information från vår rakslips-guide finna just den batteridrivna rakslip du behöver för att utföra dina polerings-, sliparbeten med.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2024 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test