Bästa Raksliparna För Polering Av Trä Och Metall (Bäst i test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilka rakslipar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Ifall du söker en rejäl slip som klarar träpolering, slipning i stålmaterial och metaller, så är en batteridriven modell av rakslip den bästa investeringen för dig. Eftersom det är en mångsidig, smidig slipmaskin med stor kraft kommer denna kunna ersätta både sandpapper och andra tyngre verktyg.

Här i vårt rakslip bäst i test informerar vi dig om fem favoritmodeller av batteridrivna rakslipar. Vi hoppas att du med hjälp av oss på Testjakt kan hitta just rätt slip till dina möbelrenoveringar, byggprojekt eller andra områden där det kan behövas en riktigt bra och smidig slip.

1. Vinnare och bäst i test blev rakslipen från BOSCH GGS 18V-10 SLC

Fördelar

 • PROtection-funktioner (KickBack & Drop Control
 • Bluetooth-kompatibilitet
 • ProCORE18V batteriteknik

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare
 • Önskar fler tillbehör

Specifikationer

Mer om rakslipen från BOSCH GGS 18V-10 SLC

GGS 18V-10 SLC från Bosch är en favorit i vårt rakslip test dels för att det är en hållbar och vältillverkad slip som erbjuder maximal mobilitet under ditt arbete. Den är utrustad med borstlös motor med högt vridmoment och utmärkt prestanda.

Med en kvalitativ batteridriven rakslip i klass med denna från Bosch underlättar du ditt arbete avsevärt. Enkel hantering tack vare ett intuitivt användargränssnitt samt bekväm reglering av hastighet. Detta är helt klart en av de bästa batteridrivna rakslipar på marknaden för finslipning av metall.

2. På andra plats kommer rakslipen från METABO GA 18 LTX

Fördelar

 • Spindellåsning – Enklare verktygsbyte
 • Slimmad, & välbalanserad design
 • Inklusive många tillbehör

Nackdelar

 • Exklusive batteri och laddare

Specifikationer

Mer om rakslipen från METABO GA 18 LTX

GA 18 LTX från Metabo är en av de bästa billiga batteridrivna rakslipar du kan hitta. En rakslip med enorm kapacitet med ett varvtal på ända upp till 25 000 varv/minut. Dessutom utrustad mot återstart vilket förhindrar rakslipen att självstarta efter strömavbrott.

Utöver de här egenskaperna är den här rakslipen även utrustad med ett överbelastningsskydd som skyddar mot överhettning samt en avtagbar skyddskåpa av gummi för du ska kunna arbeta både bekvämt och säkert med din hållbara och prisvärda batteridrivna rakslip.

3. På tredjeplats kommer rakslipen från BAHCO BCL32DG1K1

Fördelar

 • Låg vikt
 • Inbyggd LED-belysning
 • Integrerad säkerhetsavtryckare

Nackdelar

 • Kunde inkludera garanti

Specifikationer

Mer om rakslipen från BAHCO BCL32DG1K1

Med BCL32DG1K1 från Bahco har du en gedigen rakslip för många användningsområden. Bland annat kan du använda den till slipning, avgradning eller polering. Det är en smidig slip som har bra åtkomlighet i alla typer av utrymmen från stora till små.

Den här batteridrivna rakslipen är en favorit bland kunder dels för att den levereras komplett med batteri och laddare och dels för sina mångsidiga slipegenskaper. Det här är den bästa billiga rakslip för dig som inte behöver en avancerad stor apparat.

4. På en fjärdeplats kommer rakslipen från METABO GA 18 LTX G

Fördelar

 • Inklusive många tillbehör
 • Optimal & välbalanserad design
 • Utökad garanti vid registrering

Nackdelar

 • Kanske något dyr om den inte ska användas mycket

Specifikationer

Mer om rakslipen från METABO GA 18 LTX G

GA 18 LTX från metabo är en 18 V batteridriven rakslip med ett otroligt varvtal på 25 000 varv/minut. Den här rakslipen även utrustad med spindellåsning för att du enkelt och snabbt ska kunna utföra verktygsbyten utan onödig tidsåtgång.

I GA 18 LTX får du en fantastiskt pålitlig rakslip som klarar av de flesta slip och poleringsarbeten utan några problem. Du får många tillbehör och funktioner som exempelvis precisionsspänntång för exakt rundgång och skydd mot återstart vid strömavbrott.

5. På en femteplats kommer rakslipen från FEIN AGSZ 18-280 BL SELECT

Fördelar

 • Dammskyddad, separat motorelektronik
 • Många tillbehör medföljer
 • Integrerad LED-lampa

Nackdelar

 • Exklusive batteri och laddare

Specifikationer

Mer om rakslipen från FEIN AGSZ 18-280 BL SELECT

Den här kraftfulla batteridrivna rakslipen är tillverkad med ett stängt motorhus. Vilket skyddar motorn mot både keramiska och mineraliska dammpartiklar. Det är en lättanvänd rakslip med underhållsfri motor. Dessutom utrustad med innovativa kylflänsar för att optimera kylningen inklusive temperaturövervakning

Med den här effektiva rakslipen har du maximal avverkning tillsammans med FEIN HighPower litiumjonbatterier. En laddning räcker till en hel arbetsdag. Det är dessutom en väldigt säker rakslip att arbeta med tack vare omfattande användarskydd via mjukstart, återstartspärr och elektroniskt överlastsskydd.

Köpguide – Detta bör du tänka på innan du köper rakslip

Rakslipen kan du utföra många olika typer av arbeten med. För dig som arbetar mycket vid exempelvis mindre, trånga utrymmen är en batteridriven rakslip perfekt, då andra slipar vanligtvis är något större och därför inte kommer åt.

Med en batteridriven rakslip kan du förenkla och effektivisera dina arbetsdagar eller hemmafixprojekt. Om du är i behov av att utöka lagret i din verkstad så kanske en prisvärd borrmaskin är värd att införskaffa.

Hitta bäst i test rakslipar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test rakslipar hos oss på Testjakt.se!

Lättanvänd

Den bästa rakslipen är den som är mest lättanvänd eftersom en batteridriven rakslip som är lätt att hantera låter dig arbeta obehindrat en hel arbetsdag eller under ett helt projekt vilket leder till effektivt och snabbt arbete.

Kan du enkelt montera och utföra byten av diverse tillbehör? Är det lätta att installera batteriet? En bra rakslip ska inte heller vara tung att arbeta med. Samtidigt är det viktigt att du kan arbeta med fri hand.

Kvalitet

Är det en batteridriven rakslip av hög standard eller kan den kanske lätt gå sönder. Det får inte vara en rakslip som ständigt krånglar och hindrar dig från att utföra ditt arbete ostört.

För att kunna fokusera på ditt arbete är det viktigt att du arbetar med den bästa batteridrivna rakslipen av hög kvalitet som ger goda resultat utan att glappa eller några andra fabrikationsfel.

Effekt

Har rakslipen önskad effekt? Håller batteriet under lång tid eller tappar det effekt efter en viss tids användning? Klarar den batteridrivna rakslipen av att arbeta i det arbetsflöde du behöver till dina projekt?

Det är extremt viktigt att den batteridrivna rakslipen har ett starkt batteri som klarar av arbete under längre perioder. Med de allra bästa raksliparna arbetar du dessutom mjukt och undviker trötta armar.

En högkvalitativ rakslip gör ditt arbete smidigare utan trötta armar

Den batteridrivna rakslipen är ultimat till bland annat polering av trä, slipning av stålmaterial och diverse andra metaller. Investera i någon av marknadens bästa batteridrivna rakslipar för en enklare arbetsvardag utan förhinder och tidsförödande avbrott.

Förhoppningsvis kan du med all information från vår rakslips-guide finna just den batteridrivna rakslip du behöver för att utföra dina polerings-, sliparbeten med.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test