Bästa Polermaskinerna För Din Bil Eller Båt (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka polermaskiner som är bäst i test för din bil enligt vår testpanel!

En polermaskin används för att ta bort repor och skador i lacken på fordon. Detta kan få till exempel din bil att se ut som ny igen! Den slipar helt enkelt av ett tunt lager av den övre lacken och då framträder lagret av lack som finns under, oskadat och fräscht. Du kan använda en polermaskin på flera typer av fordon, såsom bilar, båtar och motorcyklar. I den här guiden går vi igenom marknaden för att hitta den bästa polermaskinen! Vinnaren i vårt test av polermaskiner blev Tokya MINI-21, kika nedan varför!

1. Vinnare och bäst i test blev polermaskinen från Tokya MINI-21

Tokya MINI-21 polermaskin

Fördelar

 • Liten och smidig
 • Batteridriven
 • Perfekt för trånga utrymmen
 • Medföljer kraftfulla batterier

Nackdelar

 • Kunde varit bättre batteritid

Specifikationer

Mer om polermaskinen från Tokya MINI-21

En Tokya MINI-21 är en liten polermaskin som är avsedd för att polera trånga områden och där det är svårt att komma åt. Den är multifunktionell då den både har roterande funktion som kan polera små områden och en 9 mm oscillerande funktion för ytor som är extra känsliga. Den kan alltså röra sig på olika sätt för olika resultat.

Polermaskinen har en liten och kompakt motorkropp med lång hals som möjliggör för dig att kunna polera fler ytor än med en traditionell polermaskin. Den fungerar särskilt bra på platser som exempelvis lister i interiör, luftintag, mindre ytor runt dörrar, dörrhandtag, med mera. Tokya MINI-21 har även flera olika hastigheter du kan välja bland, vilket gör poleringen av små och känsliga ytor ännu enklare att polera.

Tokya MINI-21 är även batteridriven och det innebär att du slipper krångla med en sladd under arbetet. Dessutom får du dubbla batterier på köpet, vilket betyder att du kan polera utan att behöva pausa eller avbryta för att låta batteriet ladda upp. Drifttiden och uppladdningstiden på batteriet ligger ungefär på 45 minuter.

Förutom detta har Tokya MINI-21 också en ”mjukstartfunktion” som gör att, när du startar den, börjar i en långsam hastighet och sedan arbetar sig upp till den hastigheten du valt ut.

Tokya mini är svart med orangea detaljer och är så pass liten att du håller i själva maskinen när du arbetar. Det finns även en digital monitor på den, på vilken du kan justera hastigheten med plus- och minusknappar.

2. På en andraplats kommer polermaskinen från Tokya OP5

tokya op5 polermaskin

Fördelar

 • Mångsidig
 • Bra extrafunktioner
 • Ergonomiskt utformad
 • Hög maxhastighet

Nackdelar

 • Eldriven snarare än batteridriven
 • Relativt svag effekt
 • Hög minimihastighet

Specifikationer

Mer om polermaskinen från Tokya OP5

Denna polermaskin ger mycket för pengarna. Den är prisvärd och oscillerande, vilket är perfekt för dig som vill få samma imponerande och hologramfria slutresultat som du får med en professionell maskin, men för en bråkdel av priset.

Tokya OP5 har även en lättviktig design som är ergonomisk och lätthanterlig. Du kan även anpassa hastigheten och på så sätt göra den mer effektiv eller mer försiktig och säker. Den lämpar sig därför lika bra till nybörjare som till vana användare. Den har även en ”mjukstartfunktion” som gör att den börjar mjukt och kontrollerat och sedan övergår till hastigheten du valt. Dessutom har Tokya OP5 en slags ”farthållare-funktion” som ser till att den alltid håller en jämn och balanserad effekt.

Den har även en svarta och orange design, som också har ett tydligt handtag, med medföljande sidohandtag för extra komfort. På ovansidan av maskinen, precis över handtaget, finns även en liten ratt som du kan justera hastigheten på.

3. På tredjeplats kom polermaskinen från CAR5 ORB-1

Car5 ORB1 polermaskin

Fördelar

 • Billigt pris
 • Bra extrafunktioner
 • Ergonomiskt utformad och användarvänlig
 • Effektiv
 • Hög maxhastighet

Nackdelar

 • Eldriven snarare än batteridriven
 • Kort sladdlängd
 • Hög minimihastighet

Specifikationer

Mer om polermaskinen från CAR5 ORB-1

Den billigaste polermaskinen vi presenterar i denna text är CAR5 ORB-1. Den är en prisvärd och fritt oscillerande maskin som ger fantastiska resultat i förhållande till priset.

CAR5 ORB-1 har ett excentriskt rörelsemönster på 8 mm som är extra användbart när du polerar och vattenslipar på stora såväl som små ytor. Maskinen fungerar även bra vid applicering av vax, och den lämpar sig lika bra till hobbybruk som till professionella bruk. Tack vare det stora urvalet av hastigheter passar CAR5 ORB-1 även utmärkt till nybörjare, då det gör den enkel och mångsidig.

Förutom detta har även polermaskinen en ”mjukstartsfunktion” likt alternativen ovan, vilket gör den behagligare och mindre skrämmande att använda. Den går även att låsa på ”på-läget”, och det innebär att du slipper hålla in en aktiveringsknapp under långa perioder av arbete. Dessutom är den ergonomiskt utformad för att du ska kunna använda den långa stunder och utan att skada dig.

CAR5 ORB-1 är helsvart och liten, vilket innebär att du håller i maskinen under användningen. Det medföljer även två handtag som gör användarupplevelsen bekvämare. Du justerar hastigheten på en vridkoppling på maskinens ovansida.

4. På en fjärdeplats kommer polermaskinen från Tokya RP8

Tokya RP( polermaskin

Fördelar

 • Många och användbara extrafunktioner
 • Nybörjarvänlig och enkel
 • Mycket hög effekt
 • Låg minimihastighet

Nackdelar

 • Eldriven snarare än batteridriven
 • Kort sladdlängd
 • Hög minimihastighet

Specifikationer

Mer om polermaskinen från Tokya RP8

En annan prisvärd men aningen dyrare polermaskin är Tokya RP8. Den är perfekt för nybörjare såväl som professionella då den är relativt lättviktig och enkel att hantera. Dessutom har den ett brett utbud av hastigheter som du kan använda både för att polera försiktigt och effektivt.

Den ergonomiska och balanserade designen gör den extra stabil och bekväm för dig att använda. Den är även skonsam både för handleder, armar och axlar tack vare att den inte skakar eller vibrerar lika hårt som andra alternativ på marknaden. Det innebär att du kan använda den under många timmar och kluriga arbeten utan att du får ont eller skadar dig.

Också Tokya RP8 har en ”mjukstartsfunktion” som gör att den börjar lugnt och försiktigt innan den når upp till hastigheten du valt ut. Precis som Tokya OP5 har den även en slags ”farthållare” som kompenserar effekten så att du alltid får samma jämna resultat. Du kan även låsa fast ”på-knappen” så att du slipper hålla den inne under långa eller krångliga perioder i poleringen.

Tokya RP8 är även helsvart och stilren med orangea detaljer och ett tydligt handtag. Du kan justera hastigheten med en enkel ratt ovanpå maskinen. Det ingår ett tillhörande, extra handtag och du kan justera hastigheten med en ratt ovanpå maskinen.

5. På en femteplats kommer polermaskinen från Tokya RP5

Tokya rp5 polermaskin

Fördelar

 • Många och användbara extrafunktioner
 • Nybörjarvänlig och enkel
 • Liten och lätt design
 • Låsbar ”på-knapp”

Nackdelar

 • Eldriven snarare än batteridriven
 • Få användningsområden

Specifikationer

Mer om polermaskinen från Tokya RP5

En sista polermaskin vi vill lyfta i denna text är Tokya RP5. Det är en slags ”lillebror” till Tokya RP8 som vi behandlade ovan, då den har en mindre storlek och ett lite billigare pris. Det är en roterande polermaskin som passar perfekt på små och svåråtkomliga områden, då den även är speciellt framtagen för sådana arbeten. Det låga minimivarvtalet gör även slutpoleringen enklare, vilket gör resultatet fint och prydligt.

Tokya RP5 erbjuder egenskaper och funktioner som motsvarar sådana du annars endast hittar i dyra professionella produkter, men till en bråkdel av priset. Med den får du bland annat en ”mjukstartfunktion” och en ”farthållare”, som gör användningen mycket enklare både innan och under användningen. Den breda rotationen gör den dessutom till ett utmärkt val för nybörjare som inte blivit vana vid användningen ännu.

Polermaskinen har även, likt de andra alternativen i denna text, en ergonomisk design som gör den behaglig att arbeta med både under korta och långa perioder. Du kan även låsa maskinens ”på-knapp” så att du slipper hålla den inne under långvariga arbeten.

Precis som de övriga maskinerna i denna text är Tokya RP5 helsvart. Den är liten så att du håller i själva maskinen under användningen, och det ingår även ett sidohandtag.

Så väljer du den bästa polermaskinen för dig

Innan du köper polermaskin finns det några saker att tänka på. Gå igenom maskinens egenskaper och dimensioner samtidigt som du jämför priser. Utgå ifrån de användningsområden som polermaskinen kommer att användas inom. Läs också polermaskin test för att jämföra olika modeller och egenskaper och för att hitta den bästa polermaskinen för dina behov.

Oscillerande vs roterande

Oscillerande maskiner har en mycket mindre rörelse och mindre kast. Med en oscillerande polermaskin är det mindre chans att det uppstår hologram eller skador i lacken, samtidigt som det tar längre tid än att använda en roterande. Välj utifrån din erfarenhet att hantera dessa maskiner.

Storleken på polermaskinen

En avgörande faktor för en riktigt bra polermaskin är dess storlek. Är den väldigt tung och klumpig blir den inte praktisk att använda. Utgå ifrån de områden som ska poleras. Litet och trångt kräver en smidig maskin och större ytor behöver en större maskin.

Dyr eller billig polermaskin?

Den som använder en polermaskin professionellt behöver en dyr maskin. Är det på hobbynivå räcker de flesta billigare modeller alldeles utmärkt. För nybörjare räcker en billig gott som start, uppgradera sedan längre fram vid behov.

Hitta bäst i test polermaskiner hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test polermaskiner hos oss på Testjakt.se!

Ställbar hastighet

Några modeller har en display där du själv kan reglera vilken hastighet du vill köra på. Det kan möjligen vara aktuellt för en professionell, men för dig som kör på hobbynivå är det generellt inget som behövs.

Vikt

Beroende på hur lång tid polermaskinen kommer att användas åt gången är det klokt att titta på vikten. Den bästa polermaskin är enligt oss lätt och smidig att använda under många timmar i rad.

Fördelar med polermaskin

Gör det själv

Boka inte tid på en verkstad utan lär dig att polera bilen själv. Det är roligt och något de allra flesta kan lära sig. Våga prova och utvecklas. Det finns mängder av videos på internet att lära sig av.

Spara pengar

Ska någon annan polera bilen kostar det pengar. Bästa polermaskinen köper du in en gång och kan nyttja under lång tid. Vill du sälja den vidare finns alltid ett andrahandsvärde.

Tjäna pengar på polering

Lär dig polera bilar riktigt bra och erbjud dig att polera åt vänner och bekanta för en billig peng. Till slut kommer du att ha tjänat in kostnaden för polermaskinen och börja gå plus rent ekonomiskt på den.

Perfekt resultat varje gång

När du polerar din bil själv kan du lägga ner precis så mycket tid som krävs. Varje centimeter av bilen kommer att få ett perfekt resultat varje gång. Ingen risk att en fläck förblir obehandlad på grund av tidsbrist.

Att polera en repig bil genom polering

För dig som vill polera din bil själv med hjälp av en polermaskin bör först söka hjälp från en expert på området innan du sätter igång. GördetmedRW är en kanonguide som detaljerat hjälper dig att polera din bil på rätt sätt.

Slutkommentar

En sista sak som är värd att nämna är även att samtliga polermaskiner i texten har priser som ligger mellan ungefär 1000 och 2500 kr, vilket är mycket billigare än många professionella alternativ. Samtliga är också ergonomiskt utformade för att undvika att du måste göra besvärliga rörelser eller vridningar. Det innebär också att de inte har samma obehagliga vibrationer som andra alternativ på marknaden har, samt att de har tillbehör som gör de bekvämare att använda. Här är extra sidohandtag, lätthanterliga sladdar och låsbara ”på-knappar” bara några exempel.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  13 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test