Fordon

Bästa Polermaskinen [Topp 3 2021]

BÄSTA PREMIUM
Bäst i test PE14-2
Flex Tools XFE7-15
  • Mjuk och ryckfri start för bekväm användning!
BÄSTA MEDEL
Bästa polermaskin Shinemate EX 610-15
Shinemate EX 610-15
  • Mycket skonsam för lacken eftersom temperaturen förblir låg!
BÄSTA BUDGET
bästa polermaskin Carwise 150 mm 2000-4200
Carwise 750W
  • Prisvärd polermaskin för stora ytor med stor LED-display

En polermaskin används för att ta bort repor och skador i lacken på fordon och får dom att se ut som ny igen. Den slipar helt enkelt av ett tunt lager av den övre lacken och lagret av lack som finns under är oskadat och fräscht. Använd polermaskin på flera typer av fordon som bilar, båtar och motorcyklar. I den här guiden går vi igenom marknaden för att hitta den bästa polermaskinen!

Bäst i test PE14-2

Bästa polermaskin i polermaskin testet blev en modell från Flex Tools. Med ett konstant varvtal, smart VR-microprocessor-elektronik och en steglös strömbrytare är det en modell som fungerar mycket bra för hobby användaren. Modellen är mycket ergonomiskt utformad och har en greppkåpa med Softgrip. Polermaskinen har ett platt växelhuvud vilket minskar avståndet till ytan och därmed minskar risken för att det uppstår slag och vibrationer som skadar ytan.

Säkerhetstänket märks rakt igenom hela maskinen vilket gör den lika lämplig att använda för nybörjare som mer erfarna. Med optimerade luftkanaler håller den oscillerande poleringsmaskinen temperaturen nere på motor och växlar för att garantera en lagom temperatur under hela arbetet.

Den dämpande effekten är mycket god och det finns en lutande motvikt för en jämn och lugn gång. Resultatet blir att polermaskin XFE7-15 går och arbeta med under många timmar utan att det orsakar värk i armar och axlar tack vare en vikt på 2,4 kg.

Bästa polermaskin Shinemate EX 610-15Den oscillerande poleringsmaskinen från Shinemate och utmärker sig genom att vara exceptionellt skonsam för att inte skada lacken på objektet som poleras. Polermaskinen har en stor yta och fungerar därför bra till större arbeten. Konstruktionen är kraftig och kan användas för att snabbt åtgärda skador som uppstått i lacken. Resultaten på utfört arbete är av hög kvalitet varje gång.

Både proffs och nybörjare känner sig trygg i arbetet med EX 610-15. Repor och matt lack har inte en chans mot denna polermaskin. Handtaget har en smal utformning som ligger skönt i handen under många timmars arbete. Vikten på polermaskinen ligger på 2,6 kg.

Shinemates polermaskin är en bra första maskin att använda sig av för och lära sig att polera ytor. Den låga temperaturen minimerar risken att bränna och skada lacken under hela arbetet. Det i kombination med stort fokus på användarvänlighet och säkerhet gör att maskinen är ett mycket populärt val av många.

Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

bästa polermaskin Carwise 150 mm 2000-4200​Polermaskinen är väldigt skonsam mot lacken då den inte kommer upp i hög temperatur. Carwise 150 mm 2000-4200 är utvecklad för att utföra mer avancerade arbeten med ett perfekt resultat varje gång. Borttagning av skador på lack samt repor går snabbt med den kraftiga oscillerande poleringsmaskinen.

På polermaskinen finns en stor och tydlig display som visar vilken hastighet du kör med. Höj och sänk enkelt hastigheten med knappar under displayen för att ständigt ha full kontroll. Både nybörjare och mer erfarna polerare har glädje av polermaskinen då den är enkel att komma igång med. Ett mycket bra alternativ för den som vill lära sig att polera bilen.

Vikten är på 2,5 kg och gör att användaren orkar hålla i den under lång tid. Passar extra bra för lite större ytor som behöver poleras – ger enkelt lack som har en matt ton en fin glans igen.

Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Så väljer du den bästa polermaskinen för dig

Innan du köper polermaskin finns det några saker att tänka på. Gå igenom maskinens egenskaper och dimensioner samtidigt som du jämför priser. Utgå ifrån de användningsområden som polermaskinen kommer att användas inom. Läs också polermaskin test för att jämföra olika modeller och egenskaper och för att hitta den bästa polermaskinen för dina behov.

Oscillerande vs roterande

Oscillerande maskiner har en mycket mindre rörelse och mindre kast. Med en oscillerande polermaskin är det mindre chans att det uppstår hologram eller skador i lacken, samtidigt som det tar längre tid än att använda en roterande. Välj utifrån din erfarenhet att hantera dessa maskiner.

Storleken på polermaskinen

En avgörande faktor för en riktigt bra polermaskin är dess storlek. Är den väldigt tung och klumpig blir den inte praktisk att använda. Utgå ifrån de områden som ska poleras. Litet och trångt kräver en smidig maskin och större ytor behöver en större maskin.

Dyr eller billig polermaskin?

Den som använder en polermaskin professionellt behöver en dyr maskin. Är det på hobbynivå räcker de flesta billigare modeller alldeles utmärkt. För nybörjare räcker en billig gott som start, uppgradera sedan längre fram vid behov.

Ställbar hastighet

Några modeller har en display där du själv kan reglera vilken hastighet du vill köra på. Det kan möjligen vara aktuellt för en professionell, men för dig som kör på hobbynivå är det generellt inget som behövs.

Vikt

Beroende på hur lång tid polermaskinen kommer att användas åt gången är det klokt att titta på vikten. Den bästa polermaskin är enligt oss lätt och smidig att använda under många timmar i rad.

Fördelar med polermaskin

Gör det själv

Boka inte tid på en verkstad utan lär dig att polera bilen själv. Det är roligt och något de allra flesta kan lära sig. Våga prova och utvecklas. Det finns mängder av videos på internet att lära sig av.

Spara pengar

Ska någon annan polera bilen kostar det pengar. Bästa polermaskinen köper du in en gång och kan nyttja under lång tid. Vill du sälja den vidare finns alltid ett andrahandsvärde.

Tjäna pengar på polering

Lär dig polera bilar riktigt bra och erbjud dig att polera åt vänner och bekanta för en billig peng. Till slut kommer du att ha tjänat in kostnaden för polermaskinen och börja gå plus rent ekonomiskt på den.

Perfekt resultat varje gång

När du polerar din bil själv kan du lägga ner precis så mycket tid som krävs. Varje centimeter av bilen kommer att få ett perfekt resultat varje gång. Ingen risk att en fläck förblir obehandlad på grund av tidsbrist.

Leave a Comment