Bästa Ögonkrämerna För Piggare Ögon (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka ögonkrämer som är bäst i test enligt vår testpanel!

En ögonkräm är packad med fuktgivande ämnen och särskilt utformad för den känsliga huden kring våra ögon. Den återfuktar och hjälper till att reducera fina linjer, mörka ringar och svullnader under ögonen. Huden kring ögonen är i naturen fuktfattigare än resterande del av ansiktet. För att inte riskera att huden tappar sin elasticitet och spänst just här är det viktigt att tillföra extra fukt och vård till detta viktiga område. Tidiga ålderstecken uppträder gärna som linjer, börjar man förebygga detta med bra produkter tidigt så kan man minimera uppkomsten. Att se trött och sliten ut är något som ofta förknippas med just ögonpartiet. Just “trött och sliten” -looken brukar inte vara särskilt klädsam för någon. Ta ett kik på vår bäst i test recension av marknadens bästa ögonkrämer.

Vilken ögonkräm är bäst?

Det finns flera saker att tänka på när du ska köpa en ögonkräm. Den ska återfukta din hud och vara anpassad efter den hudtyp du har kring ögonen, vilket automatiskt inte är samma hudtyp som du har i resterande delar av ditt ansikte. Vi har valt att fokusera på följande:

1. Vinnare och bäst i test blev ögonkrämen från Bagliora Brightning Eye Cream

Fördelar

 • Ger fantastisk lyster och motverkar rynkor och linjer
 • Reducerar intrycket av mörka ringar
 • Ljusar upp området kring ögonen vilket ger ett fräscht och piggt intryck

Nackdelar

 • Priset är något högt

Specifikationer

Mer om Bagliora ögonkräm

Baglioras ögonkräm med fuktgivande konsistens motverkar både rynkor och fina linjer. Den reducerar mörka ringar och gör huden runt ögonen jämnare, ljusare och slätare. Innehållet består bland annat av bacuchiol, koffein och hyaluronsyra.

En ögonkräm som är ett bra premiumval, för dig med normal hud eller dig med tendens till linjer och rynkor. Den är lätt i konsistensen och absorberas snabbt in i huden. Den minskar svullnader, puffighet och huden får en jämnare ton. Bagliora Brightning Eye Cream gör verkligen skillnad för både känslan i huden men också hur din makeup tas upp av huden. Huden både känns och ser fräschare och piggare ut! Burken är på 15 ml men krämen är dryg och det behövs enbart små mängder vid applicering. Tänk på att klappa in krämen kring i ögonen istället för att stryka ut den. Bagliora ögokräm är storfavorit hos oss och många andra!

2. På andra plats kommer ögonkrämen från Maria Åkerberg Eye Cream

Fördelar

 • Passar alla hudtyper
 • Innehåller inte eteriska oljor som många är känsliga emot

Nackdelar

 • Ej för väldigt känslig hud

Specifikationer

Mer om ögonkrämen från Maria Åkerberg Eye Cream

Eye Cream All Skin Types från Maria Åkerberg är en kräm som slätar ut huden kring ögonen och hjälper till att motverka åldersfläckar och rynkor. Den innehåller bland annat nyponfröolja som är rik på A-vitamin, vilket hjälper cellförnyelsen. Det är den mest passande och bästa ögonkräm för dig som föredrar ekologiska och veganska produkter med naturliga ingredienser som är noga sammansatta. Den verksamma ingrediensen C-vitamin tillför fukt och är lystergivande, huden känns slät och återfuktad. Den dämpar även intrycket av mörka ringar kring ögonen med ingrediensen “hästkastanjens frukt”.

I flera ögonkräm test har den här blivit utsedd till vinnare vilket inte är svårt att förstå. Noga utvalda ingredienser är Maria Åkerbergs signum. Denna ögonkräm är inget undantag då den innehåller bland annat nyponfröolja, sheasmör, olika örtsalter och jojobaolja.

3. På tredjeplats kommer ögonkrämen från L300 Intensive Moisture Eye Cream+

Fördelar

 • Återfuktar bra
 • Går snabbt in i huden

Nackdelar

 • Hade önskat större tub

Specifikationer

Mer om ögonkrämen från L300 Intensive Moisture Eye Cream+

Intensive Moisture Eye Cream+ från L300 är en ögonkräm som är ett riktigt bra budgetval. Den är vårdande, fuktbevarande och speciellt anpassad för torr till normal hud. Ögonkrämen kommer i en tub vilket gör doseringen enkel och hygienisk.

Denna prisvärda ögonkräm är packad med nyttigheter för huden som bland annatquinoaextrakt som effektivt minskar trötthetstecken och reducerar mörka ringar under ögonen. Den har även E-vitamin som är en antioxidant och karbamid som är hudens egna fuktgivare.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer ögonkrämen från Kiehl´s Creamy Eye Treatment with Avocado

Fördelar

 • Slätar ut och återfuktar
 • Skonsam även för känsliga
 • Finns i både 14 ml och 28 ml burk

Nackdelar

 • Önskat annan typ av förpackning

Specifikationer

Mer om ögonkrämen från Kiehl´s Creamy Eye Treatment with Avocado

Denna fantastiska ögonkräm från Kiehl’s är en storfavorit för många. Den passar utmärkt för dig med känslig och torr hud. Även vid eksem kring ögonen brukar denna kräm kunna uträtta underverk tack vare sin skonsamma formula innehållande avokadoolja, betakaroten och sheasmör.

Ögonkrämen absorberas snabbt av huden och lämnar huden återfuktad med en utslätad och stramare känsla i huden. Vid puffighet/svullnad under ögonen, mörka ringar eller annat till följd av exempelvis dålig sömn är denna ögonkräm från Kiehl’s räddaren i nöden. Vid användning under din makeup fungerar den även som en primer. Detta är en favorit hos oss på Testjakt och vi rekommenderar den starkt till alla som söker en kräm som håller vad den lovar. Efter att läst användarecensioner är fakta att detta är en av marknadens mest uppskattade och lovprisade ögonkrämer. Den enda önskvärda förbättringen hade möjligen kunnat vara en annan typ av förpackning. När krämen börjar sina i burken är det svårt att försöka skrapa ur det sista, särskilt för dig med längre naglar. Vi känner dock att det också är det enda vi möjligen skulle vilja förändra på denna annars så fulländade, högpresterande kräm till den känsliga huden kring dina ögon från Kiehl’s.

5. På en femteplats kommer ögonkrämen från Clinique All About Eyes

Fördelar

 • Reducerar mörka ringar
 • Återfuktande och mjuk
 • Doftfri och mild

Nackdelar

 • Räcker inte så lång tid med tanke på priset

Specifikationer

Mer om ögonkrämen från Clinique All About Eyes

All About Eyes från Clinique är en lätt och skön ögonkräm som passar bra till alla med normal till torr hud. Den mjukgör och vårdar huden samtidigt som den reducerar mörka ringar och svullnader runt dina ögon.

Det här är ett en riktigt populär bland många kvinnor, lovorden är många och det är en av Cliniques absoluta bästsäljare som funnits i flertalet år. Det är den ultimata krämeb för huden kring ögonen då den är mild och doftfri och passar bra på känslig hud. Känslan är att huden känns återfuktad på djupet och många upplever efter några veckors användning att huden känns yngre och spänstigare. Den reducerar fina linjer, reducerar mörka ringar runt ögonen och har en utslätande effekt och uppljusnande effekt.

Köpguide – Välj rätt ögonkräm

När du ska köpa en ögonkräm finns det några saker att ha i åtanke. Det ska vara en kräm som passar din hudtyp och som är återfuktande. Är du känslig för parfym, vissa ingredienser eller liknande kan det vara bra att kika på en ekologisk eller en parfymfri lite mildare kräm.

Om du har väldigt torr hud runt ögonen så ska du satsa på en kräm som återfuktar ordentligt. Många av oss har problem med mörka ringar och svullnad kring ögonområdet, idag finns det väldigt många ögonkrämer som minskar intrycket av just dessa problem.

Ska passa din hudtyp

Precis som en ansiktskräm måste passa din hy så måste en ögonkräm passa din hudtyp, och var noga med att din hud kring ögonen är känsligare än resterande huden i ansiktet. Det finns ögonkrämer för torr hy, fet hy, blandad hud och känslig hud.

Har du problem med atopiskt eksem eller andra typer av utslag kring ögonen kan du behöva prova dig fram. Många som använder Kiehl´s Creamy Eye Treatment with Avocado har känt en nämnvärd skillnad vid just olika typer av eksem.

Hitta bäst i test ögonkrämer hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test ögonkrämer hos oss på Testjakt.se!

Den ska passa ditt behov

En ögonkräm som är anpassad för mörka ringar och svullnad är bra mot just det men kanske inte lika bra mot exempelvis fina linjer. Välj således en kräm efter ditt behov och önskemål. Behöver du återfukta mycket eller är det fina linjer som är ditt största problem? Kanske är det mörka ringar?

En bra ögonkräm kommer göra att dina makeup kring ögonen sitter bättre och smälter in i bättre i huden. En återfuktad hy ger betydligt bättre resultat! Att använda en concealer under ögonen när du har torra partier eller liknande är svårt. Det gör stor skillnad att investera i en bra ögonkräm!

När behöver man använda en ögonkräm?

En ögonkräm används dagligen för att återfukta huden runt ögonen. Rekommendation är att du applicerar din ögonkräm både morgon och kväll i samband med din resterande hudvårdrutin. Många kanske känner sig fundersamma på när i ens hudvårdrutin man bör applicera ögonkrämen. Detta sker vanligen vid korrekt användning i nedanstående ordning:

 1. Rengöring av ansiktet
 2. Ansiktsvatten/toner
 3. Essence/serum eller olja
 4. Ögonkräm
 5. Ansiktskräm

Vi hoppas att vårt bäst i test av ögonkrämer har hjälpt dig att hitta en ny favorit till badumsskåpet. Ingen har någonsin ångrat att man investerade i och tog hand om sin hud.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 07/08/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test