Bästa Ögonbrynspennorna För Perfekta Bryn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka ögonbrynspennor som är bäst i test enligt vår testpanel!

Med en ögonbrynspenna kan du som har glesa ögonbryn eller ljusa hår fylla i och forma dina ögonbryn för en perfekt finish av din makeup. Ett par snygga ögonbryn blir den perfekta inramning av ditt ansikte, det skapar definition och en unik look. Det kan vara så att du önskar dig ett par buskiga bryn, en annan form eller bara behöver fylla i där det är glesa strån. Med en bra ögonbynspenna kan du sätta dina drömbryn på plats varje morgon på bara någon minut.

Vilken ögonbrynspenna är bäst?

För att välja en ögonbrynspenna som passar dig, behöver du framför allt hitta rätt nyans. Jämför gärna också vilken mängd du får för dina pengar – vissa pennor kan verka prisvärda men innehålla väldigt lite produkt.

1. Vinnare och bäst i test blev ögonbrynspennan från Anastasia Beverly Hills Brow Wiz

Fördelar

 • Professionell och prisvärd
 • Praktisk, behöver ej vässas
 • 10 olika färger att välja mellan

Nackdelar

 • Lite högre pris

Specifikationer

Mer om ögonbrynspennan från Anastasia Beverly Hills Brow Wiz

En beprövad produkt, och något av en legend inom branschen är Anastasia Beverly Hills brynprodukter. Denna ögonbrynspenna är en storfavorit bland professionella makeupartistern och användare i hela världen och har varit så under många år. En ögonbrynspenna med flera olika nyanser, närmare bestämt 10 stycken. Den har även en inbyggd vässare och borste för perfekt resultat.

Sammanfattningsvis alltså en oerhört populär och prisvärd ögonbrynspenna som är väl beprövad av såväl professionella som andra skönhetsintresserade kvinnor. Vi skulle säga att den vinner mycket på att den är så praktiskt utformad med den inbyggda vässaren. Små detaljer som gör mycket i den dagliga användningen. Det gör det också enklare att slänga ner den i väskan vid behov av en quickfix. Den är som tidigare nämnt i penna, spetsen är ganska hård vilket gör det enkelt att måla skarpa rena linjer som efterliknar hårstrån.

2. På andra plats kommer ögonbrynspennan från Nyx Professional Makeup Micro Brow Pencil

Fördelar

 • Enkel att använda
 • Exakt och naturlig
 • Brett färgutbud

Nackdelar

 • Ej vattenresistent
 • Mindre bra för glesa bryn

Specifikationer

Mer om ögonbrynspennan från Nyx Professional Makeup Micro Brow Pencil

Tunn, exakt och lättanvänd, gör att denna ögonbrynspenna från Nyx Professional ofta väljs till bästa ögonbrynspenna i olika tester. En smal penna ger en naturlig finish med hög definition. Många olika nyanser gör det enkelt att hitta en som passar dig.

Denna produkt är en kvalitetsprodukt som blivit otroligt populär och har ett rimligt pris. Den smala exakta pennan täcker även de tunnaste håren med en naturlig finish. Denna penna passar alltså dig som letar efter en mer naturlig-look.

Professionell, ultra – tunn, exakt ögonbrynspenna med hög definition, som täcker även tunna hår med en naturlig finish. 2 i 1 med en inbyggd borste för perfekt resultat. Mekanisk micro – brynpenna som formar och definierar dina ögonbryn på det sätt du önskar. Hela åtta olika nyanser gör det enkelt att hitta den som passar just dig bäst. Innehåller 0,5 gram, är ej vattenresistent.

3. På tredjeplats kommer ögonbrynspennan från Max Factor Brow Shaper

Fördelar

 • Prisvärd
 • Lättanvänd

Nackdelar

 • Endast tre nyanser att välja på

Specifikationer

Mer om ögonbrynspennan från Max Factor Brow Shaper

En prisvärd ögonbrynspenna i budgetklassen. Tvåsidig penna med inbyggd borste. Forma, fyll i och definiera, samt använd borsten för ett mjukt och naturligt resultat. Mekanisk indragbar penna med tunn spets.

En omtyckt ögonbrynspenna i budgetklassen då du får en produkt av hög kvalitet till ett bra pris. Tunn spets underlättar definition och gör den lättanvänd, borsten gör det enkelt att få till ett naturligt resultat.

Det hade varit önskvärt med fler färger på denna penna. Färgerna Blonde, Brown och Deep Brown finns tillgängliga men fyller inte det behov som efterfrågas idag. En ögonbrynspenna ska gärna matcha din naturliga hårfärg eller eventuellt den färgade ton på ditt hår som du har. Du kan även välja att till vardags ha en ljusare penna för att sedan till fest ha mer markerade bryn i en färg som är snäppet mörkare. Med en tunn spets som på denna penna upplever vi att det är väldigt fördelaktigt för ansiktet att gå in med ett ögonbrynsvax eller gel efter pennan för att skapa en lite busigare känsla på dina bryn.

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer ögonbrynspennan från Xlash Xbrow eyebrow pencil

Fördelar

 • Lättanvänd
 • Hög precision

Nackdelar

 • Endast tre nyanser

Specifikationer

Mer om ögonbrynspennan från Xlash Xbrow eyebrow pencil

En användarvänlig microtunn pensel för perfekt precision som fyller i och formar dina bryn till perfektion. Mjuk och krämig konsistens som ger ett långvarigt resultat. Enkel och smidig att använda.

Denna ögonbrynspenna får ofta bra betyg i tester, då det är en bra, funktionell penna till ett överkomligt pris. Den tunna penseln gör det enkelt att fylla i och forma dina ögonbryn som du vill.

Prisvärd kombinerat med god funktion och enkel användning är ett vinnande koncept. Tunn pensel för hög precision för ett perfekt resultat. Mjuk och krämig konsistens, som är enkel och smidig att applicera och ger ett långvarigt resultat. Inbyggd borste för att uppnå perfekt finish. Justerbar penna som gör det enkelt att variera resultatet efter dina önskemål. Tre olika nyanser i varma och kalla toner att välja på.

5. På en femteplats kommer ögonbrynspennan från Maybelline Brow Ultra Slim Medium Brown

Fördelar

 • Naturligt resultat
 • Flera olika nyanser

Nackdelar

 • Tar slut snabbt

Specifikationer

Mer om ögonbrynspennan från Maybelline Brow Ultra Slim Medium Brown

Denna ultratunna penna från Maybelline, brow ultra slim är vägen till de perfekta naturliga brynen. Pennan är enkel att jobba med och borsten fixar den sista touchen. Borsta noga efter applicering för bättre fördelningen av pigmentet. Spetsen är oerhört tunn, närmare bestämt 1,5 mm applikatorspets. En så tunn spets gör det enkelt att skapa både naturliga och mer fylliga strån. Konsistens är krämig men ändå fast, vilket gör det enkelt att skapa även nya individuella strån där det behövs.

Färgerna är många, närmare bestämt 7 stycken olika nyanser. Efter applicering sitter dina bryn på plats hela dagen och smular inte. För blondiner är tonen “blonde” naturlig och väldigt ljus, vilket kan vara svårt att finna hos andra märken. En för mörk penna på en väldigt ljus hy i kombination med blont hår kan göra att ditt uttryck blir väldigt “hårt/arg”.

Köpguide – Välj rätt ögonbrynspenna

För att välja rätt ögonbrynspenna behöver du fundera på vilka egenskaper som är viktigast för dig. Ett bra pris, utbud av nyanser, fyllighet och konsistent i kombination med applikator.

En fast penna kan vara bra om du har glesa eller ljusa ögonbryn för form och fyllighet, en tunn pensel för att skapa ny form på brynen eller nya strån med hög precision.

Lättanvänd

En lättanvänd ögonbrynspenna är viktigt för att snabbt och smidigt uppnå välformade ögonbryn, för en perfekt finish av din makeup. Snygga ögonbryn ramar in ansiktet och fulländar din look. Att inte måla sina ögonbryn är lite som att undvika att dekorera tårtan.

En bra ögonbrynspenna gör att du uppnår ett snyggt resultat och en form på dina bryn som passar dig och dina drag allra bäst.

Hitta bäst i test ögonbrynspennor hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test ögonbrynspennor hos oss på Testjakt.se!

Flera funktioner

Att hitta en ögonbrynspenna med flera funktioner i ett är mycket praktiskt, då du kan uppnå olika effekter utan att behöva köpa flera olika pennor.

En kombination av pensel och fast penna kan till exempel både ge form, fyllighet och definition av enstaka hårstrån med samma penna. I vår testvinnare finns exempelvis en inbyggd vässare.

När behöver du använda en ögonbrynspenna?

En ögonbrynspenna är ett vanligt förekommande inslag i en grundmakeup. Att markera sina bryn kan ge ditt utseende ett oerhört lyft! Det ramar både in ögonområdet men skapar också en avgränsning vid pannan. Utan bryn så blir pannan lätt en enda lång enhet utan hållpunkter för ögat. Att välja en penna för dina bryn som är bäst i test kan vara en god hjälp för att sortera ibland utbudet. Pennan är nog utvald baserad på försäljning, recensioner och tester.

Många ögonbrynspennor har olika praktiska funktioner, och ofta flera olika nyanser att välja på. Välj färg på din ögonbrynspenna baserat på tonen på ditt hår. Har du färgat eller blekt hår så ta en kik på dina hårrötter också när du väljer nyans på pennan. Ett tips om du är osäker är att hellre välja en lite ljusare penna än en för mörk. För mörka ögonbryn kan ge ett hårt intryck som inte alltid är så fördelaktigt.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test