Bästa Nästrimmer För Generade Hårväxt (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka örontrimmers/nästrimmers som är bäst i test enligt vår testpanel!

Oönskad och missprydande hårväxt ur öron eller näsa är något de flesta av oss vill undvika. För att ge ett välvårdat intryck är det lämpligt att avlägsna hårstrån som växer utanför dina näsborrar eller ur öronen. Att hålla efter sitt utseende är något som inte bara kan öka din självkänsla och självförtroende utan också brukar uppskattas av omgivningen.

En del män tenderar att även att ha hårväxt i öronen, något som en såkallad bra nästrimmer enkelt råder bot på. Med en bra näshårstrimmer och några få rörelser har du på ett ögonblick löst problemet och avlägsnat de missprydande hårstråna.

När du väljer modell på nästrimmer kan det vara bra att tänka på att det finns olika typer av trimmers, en del fungerar bäst för just näshår, medans andra varianter fungerar till att trimma även ögonbryn och öronhår. För dig som önskar hitta en nästrimmer för kvinnor kan vi rekommendera vår testvinnare, Babyliss Multi Trimmer då denna fungerar fantastiskt bra på såväl män som kvinnor.

1. Vinnare och bäst i test blev Babyliss Multi Trimmer Nose & Ear

Fördelar

 • Avlägsnar både öronhår och nåshår
 • Greppvänligt handtag
 • Säker hantering – kör inte fast!
 • Enkel rengöring

Nackdelar

 • Blir lite varm efter lång tids användning

Specifikationer

Mer om Babyliss Multi Trimmer Nose & Ear

Vår bäst i test näshårstrimmer fungerar även utmärkt för att avlägsna annan oönskad hårväxt så som vanprydande öronhår, därav namnet Multi Trimmer. Trimmern jobbar snabbt, tyst och effektiv, du behöver aldrig med denna modell oroa dig för skräcken att fastna med trimmern i dina näshår. Just den typen av fasansfulla historier har skrämt många män från att testa på att använda sig av en nästrimmer. Man väljer istället att kämpa med pincett och sax, både krångligt och ofta smärtsamt. Släpp oron, Babyliss multi trimmer utför jobbet imponerandet snabbt och säkert!

Handtaget är greppvänligt och ligger bra i handen under användning, du avlägsnar snabbt och enkelt din oönskade hårväxt. Vid rengöring så sköljes klipphuvudet på nästrimmern av med vatten, smidigt och enkelt. Just smidigt och enkelt är något som rimmar väl på denna testvinnande nästrimmer! Batterier krävs och detta köpes separat, garantiden på två år är generös med tanke på det billiga priset.

Användarrencensioner, tester och jämförelser hyllar denna multitrimmer, därav placerar den sig som nummer ett i vår jämförelse av nästrimmers.

2. På andraplats kommer Remington Nose & Detail Trimmer

Fördelar

 • Medföljande trimmerhuvud med kamm
 • Funkar för polisonger och linjer runt skägg eller mustach, näshår och öronhår
 • Antimikrobiell beläggning
 • Kan användas i duschen

Nackdelar

 • Kan bli varm om man används länge

Specifikationer

Mer om Remington Nose & Detail Trimmer

Remingon Nose & Detail Trimmer är verkligen en mångsidig kamrat att förlita sig på när det kommer till avlägsnande av oönskad hårväxt i såväl näsa, öron eller kring ögonbryn. Det medföljande trimmerhuvudet med justerbar kamm, (mellan 1-5 mm) möjliggör för trimning av polisonger eller kanter kring mustach eller skägg.

Greppet är ergonomiskt och nästrimmern ligger bra i handen, Remington Nose & Detail Trimmer används med fördel även i duschen. Själva huvudet på trimmern är täckt av en nano-silver antimikrobiell beläggning för att motverka att bakterier bildas, vilket tyvärr är vanligt på denna typen av näshårstrimmers och kan orsaka hårsäcksinflammationer eller andra typer av irritation. Att föra in bakterier i näsan är ju trots allt ingen höjdare!

Letar du efter en flexibel multrimmer till ett bra pris, som dessutom kan trimma samtlig oönskad ansiktsbehåring? Då har du hittat rätt i Remington Nose & Detail Trimmer!

3. På en tredjeplats kommer Philips Series 3000 nästrimmer NT3650/16

Fördelar

 • Trimmer för näshår, öronhår och ögonbryn
 • 2 ögonbrynskammar medföljer
 • Kan användas i duschen
 • Smidig och snabb

Nackdelar

 • Kan vara lite obehaglig att använda om du har liten näsa

Specifikationer

Mer om Philips Series 3000 nästrimmer NT3650/16

Även Philips nästrimmer är med i vår jämförelse av de bästa modellerna. Denna modell är utformad för att ligga stadigt i handen och klara av att ansa både generande hårväxt från såväl näsa, öron och även tillämpa trimning av ögonbryn.

För att vara en såpass billig nästrimmer som Philips nästrimmer 3000 är blir den verkligen ett gott val. Detta då denna har ett konkurrenskraftigt pris trots superenkel användning, vattentålighet och hög popularitet. Det medföljer även 2 stycken ögonbrynskammar och en praktiskt väska vid köp.

Köpguide – Välj bästa näshårstrimmer för dig

Att investera i en näshårstrimmer kan vara en god ide om du som många män lider av generade hårväxt från näsan. Även öronhår eller vildvuxna hårstrån från buskiga ögonbryn kan vara något som är ovälkommet och ger ett ovårdat intryck.

Den allra smidigaste lösningen för att avlägsna denna typen av hårväxt är inte genom att använda sax och pincett, utan genom att använda sig av en nästrimmer. Denna lilla apparat är särskilt framtagen för att på ett säkert vis skära av hårstråna utan någon vidare ansträngning från din sida.

När du ska välja nästrimmer bör du fundera över om du önskar att använda den enbart för näs – och öronhår eller också för dina ögonbryn. Om så är fallet kan en modell som har tillbehör i form av kammar eller särskilda trimmerhuvud vara ett bra val. En del av modellerna går även att använda för trimmning av kanterna på skägget eller polisongerna.

Hur fungerar en nässhårstrimmer?

Hur en näshårstrimmer fungerar är inget du närmare behöver sätta dig in i, utöver hur du använder den korrekt. Det viktiga är just att den fungerar till sitt ändamål. För att gå in på det mer tekniska så finns det två olika typer av skärhuvud, det som roterar och det som är vertikalt.

En roterande elektrisk nästrimmer fungerar för användning i näsan och till generade hårväxt från eller i öronen. Ska du däremot använda din nästrimmer för att ansa dina ögonbryn bör du välja en vertikal näshårstrimmer. Flera av modellerna har därför med ett separat huvud eller kamm för detta ändamål.

Du behöver aldrig vara hårdhänt med din nästrimmer, den kommer avlägsna håret utan hårda tag från din sida. Risken är att du skadar dig om du trycker den för långt in eller för hårt i sidledes.

Kan jag inte använda någon annan typ av trimmer?

För hårborttagning i näsan bör du använda en näshårstrimmer och inget annat. Att försöka sig på att ta bort näshår med en vanlig hårtrimmer, hårklippare eller hundtrimmer innebär en stor risk för att du kommer skada dig. Den typen av hårtrimmer är inte anpassade efter det lilla utrymme som finns i näsan.

Hitta bäst i test näshårstrimmer hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test näshårstrimmer hos oss på Testjakt.se!

Sammanfattning

Det finns olika prisklasser när det kommer till den bästa bästrimmer och bästa örontrimmer. Den bästa produkten är den som passar din budget, klarar av ditt näshår och samtidigt har goda recensioner i olika typer av jämförelser och tester. En bra nästrimmer bör hålla åtminstone i 2 år, beroende på hur frekvent du använder den. Flertalet modeller håller betydligt längre än så.

Tillverkarnas garanti från märken som Philips, Babyliss, Remington och Beurer brukar ligga på ungefär 1-2 år. Är du noga med hygienen och rengöringen har du väsentligt högre chans att få en nästrimmer som håller i många år framöver.

Hygiensk aspekt

Rengöringen är även viktig sett till den hygieniska aspekten. Därför rekommenderar vi verkligen inte att låta din frisör eller annan typ av barberare trimma ditt näshår. En näshårstrimmer som varit i flera personers näsor kan bli en riktig smittohärd om den inte rengörs till perfektion efter varje kund. Med tanke på en nästrimmers låga pris är det all ide att införskaffa en egen!

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/10/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test