Hem & Hushåll

Bästa Myggskyddet [Topp 3 2021]

Thermacell MR300

Enkel att använda!
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

Thermacell Halo

Räcker länge!
Läs hela recensionen >

Thermacell Mini Halo

Myggor har all rätt att existera som en viktig del av vårt ekosystem. Det kan de fortsatt göra långt bort från dig och ditt hem. Nu ska vi se på det bästa myggskyddet för dig så att du slipper de ständiga myggbetten. Vi har sett noga på myggdödare bäst i test för att hjälpa dig till det bästa valet. Välj i enlighet med dina behov och se fram emot en sommar då du slipper förbanna dessa eviga insekter!

Fördelar

Nackdelar

Om du är trött på myggor som finner vägen till den lilla fläck på ditt ben som du missat smörja in med myggmedel ska du ta en titt på Thermacell MR300. Kanske har du redan sett Thermacell test av modellen MR150 som säger att den är bäst. Det var den tills MR300 lanserades för att bli ny kung på myggdödar-täppan.

Med Thermacell MR300 kan du skydda dig själv och alla som finns omkring dig på en yta på 20 m² mot de lömska blodsugarna som lurar omkring er. Kriget är vunnet innan det ens börjat! Vad som är ännu bättre är att ingen kommer till skada. Inte du och dina vänner, och inte myggen!

Thermacell MR300 fungerar nämligen med en doft som du inte känner av men som får alla mygg att fly så långt bort som bara möjligt. Det här fungerar med hjälp av en gaspatron som håller en låga igång. Lågan värmer upp en matta med medel som luktar hemskt för myggor.

Fördelar

Nackdelar

För dig som vill investera lite mer i en riktigt bra myggfångare utomhus är Thermacell Halo en produkt att notera. Den här modellen har fått höga betyg i olika myggfångare test och är framförallt rekommenderad i användarrecensioner från köpare.

Behöver du en myggfri altan eller uteplats kan du lita på att Halo gör jobbet. Detta så länge som det inte blåser kraftigt. Vindar kan dra ner på zonen som myggfångaren täcker och det är viktigt att tänka på. Det kan vara klokt att ha minst två stycken som du placerar ut omkring platsen där ni ska umgås utan mygg.

Modellen är enkel att använda. Gaspatronen ger liv till en låga som värmer upp en matta med lukt som myggor inte står ut med. Du känner ingen lukt och dessutom är denna myggdödare helt ljudlös.

Om du laddar med 4 gaspatroner har du 16 myggfria timmar framför dig. Perfekt för kvällar då ni vill njuta länge av sommarnattens unika atmosfär.

Fördelar

Nackdelar

Thermacell Mini Halo är en produkt som förvånar med sin effektivitet. Särskilt med tanke på att priset är så pass lågt. Var dock uppmärksam om att olika färger kan ha olika pris. Designen är snygg och det är bra då du placerar Mini Halo på bordet för att skydda alla som sitter omkring det mot de blodtörstiga myggen.

En vanlig kväll får du 100% myggskydd med en enkel Thermacell Mini placerad mitt på bordet. Då det är mycket mygg kan du behöva en till för att hela uteplatsen ska vara fri från mygg. Den här modellen fungerar med gaspatron och stöter bort mygg med en doft som du inte känner men som myggor inte står ut med.

Utan att mygg dödas får du lugn och ro och inget kli kvällen lång!

Så väljer du den bästa myggfångaren

När du ska köpa myggfångare ska du se till att du får den som kommer att fungera allra bäst för dig. Det är alltid smart med myggfångare test där du kan se vad experter har att säga om produkten. Men glöm inte bort att det är dina behov som måste stå i centrum.

För att göra det lite lättare att välja rätt kan du beakta följande 3 viktiga punkter.

  1. Hur ska du bli av med myggen?

Det går att använda myggdödare som samlar in myggen och har ihjäl dem. Det finns också medel som stöter bort myggen med lukt som de inte tycker om. En annan modell av myggfångare använder ljud som mygg inte står ut med.

Fundera lite på hur du vill bli av med myggen. Vill du döda eller stöta bort, eller kanske både och. Var medveten om metoden kommer att påverka dig på något vis. När du smörjer in dig med en olja som har en tydlig doft är det ju något som påverkar dig mycket mer än om doften kommer från en apparat som du placerar i din närhet.

  1. Var vill du bli av med myggen?

Det är också viktigt att tänka på att myggfångare utomhus sällan är gjorda för att användas inomhus. Den manick som du använder på altanen kanske inte ens är säker att placera senare i sovrummet när du vill vila ut efter en fest utomhus.

Om du ska få bort mygg från en större veranda är det kanske också så att du behöver mer än en myggfångare. Här har du stor nytta av att se på myggfångare test för att kontrollera hur stor yta en viss modell täcker. Dra ner lite på måttet som anges för den myggfria ytan om du har en blåsig veranda eller uteplats.

  1. Hur ofta behöver du använda myggfångare?

För hemmabruk kanske det inte blir mer än några timmar på sommarhelger men för dig som har en utomhusservering är det viktigt att beakta hur ofta du kommer att använda myggskyddet. När det krävs många timmars myggavskräckning är det bra med en modell som räcker länge.

Du får antagligen byta patroner, eller tömma behållare med döda mygg, med jämna mellanrum. Fast det är bekvämt om det kan gå några timmar mellan varje byte av matta. Vissa modeller med patroner kan till och med ge dig kvällar utan ett enda byte.

Mycket viktigt med myggfångare utomhus

Om du funderar på om du verkligen behöver myggfångare utomhus på din balkong eller veranda ska du veta att myggen utomhus är de farligaste. Det finns farliga myggor i Sverige och även om de ännu inte har visat sig bära på dödliga virus är det inte en omöjlighet. Att ha den bästa myggfångaren på uteplatsen är en väldigt liten investering med tanke på det skydd som den kan ge dig.

Om du måste välja är det alltså bäst att satsa på skyddet utomhus. Med tanke på att det här är produkter som inte kostar särskilt mycket är det ändå rätt så enkelt att se till att både hem och trädgård stöter bort myggor på ett effektivt sätt.

Myggfångar pris

När du ser på priser på myggfångare är det viktigt att förstå vad du betalar för. Det stämmer att det finns billiga myggfångare som gör ett bra jobb. Samtidigt är det som regel så att de bästa myggfångarna som kostar lite mer ger ett bättre stöd.

Var uppmärksam om saker som hur länge en patron räcker och hur stor yta som myggdödaren täcker. Tänk också på hantering och hur ofta du måste byta matta eller filter. När du betalar lite mer är det din komfort du investerar i. Dessutom kan dyrare modeller ha en längre hållbarhet än billiga myggfångare som kanske inte ens fungerar som tänkt.

Ett tips är att köpa myggfångare online där du kan jämföra priser och se till att få den allra bästa modellen. Då är du inte begränsad till det utbud som finns i din lokala järnhandel just nu.

Vanliga frågor om myggfångare och mygg

Låt oss ta en titt på några vanliga frågor om myggfångare och mygg och svaren som kan hjälpa dig att hitta rätt modell för ditt hem och din uteplats.

  1. Hur bra fungerar myggfångare?

Om du väljer en myggdödare bäst i test av experter och användare kan du förvänta dig en apparat som ger det önskade resultatet. Samtidigt ska du noga se på yta som myggavskräckaren täcker för att vara säker på att den kommer att fungera bra där du ska använda den.

  1. När ska man starta myggfångare?

Dra igång myggfångaren 15-30 minuter innan det blir dags att slå sig ner vid bordet på altanen. Om du glömmer bort är det ingen fara på taket. Riktigt bra myggdödare kommer att få bort insekterna på kort tid utan att du och dina gäster blir sönderbitna först.

  1. Var köper jag myggdödare?

Du kan hitta olika typer av myggdödare i trädgårdsbutiker. Under högsäsong kan de också finnas i matbutiker. Bästa platsen att köpa myggdödare till bra priser är online i webbutiker med produkter för hus och hem.

  1. Är myggfångare farliga att använda?

Inte om du använder dem på rätt sätt. Läs instruktionerna noga och låt inte barn hantera myggfångare med gaspatroner och myggmattor med medel.

  1. Vilken myggfångare är bäst?

När vi ser på myggfångare test är det uppenbart att företag som Thermacell leder ligan. Det finns flera Thermacell test av olika myggfångarmodeller som visar att det här är apparater som det går att lita på.

Leave a Comment