Bästa Myggskyddet för att hålla mygg borta (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka myggskydd som är bäst i test enligt vår testpanel!

Även om myggor har all rätt att existera som en viktig del av vårt ekosystem så är dom åtminstone för de flesta av oss inte några välkomna besökare. Myggor kan förstöra en annars trevlig kväll och dag utomhus snabbt. Nu ska vi ta en närmare titt på dom bästa myggskydden för dig och din familj. Allt för att du ska få en så behaglig utevistelse som möjligt. Myggbett kan göra vem som helst tokig. Att lägga lite tid och pengar på ett väl fungerande myggskydd kan komma att bli en av sommarens mest värdefulla investeringar. Vi har tittat noga på myggdödare bäst i test för att hjälpa dig till det bästa valet för just dig. Välj i enlighet med dina behov och se fram emot en rofylld sommar då du slipper förbanna dessa insekter!

Marknadens tre myggskydd

Vi har testat och jämfört de tre bästa myggskydden på marknaden för dig som vill undvika att bli myggbiten i sommar.

1. Vinnare och bäst i test blev myggdödaren från Thermacell MR300

Fördelar

 • Enkel användning
 • Fungerar kanon
 • Prisvärd
 • Tyst drift
 • Luktfri

Nackdelar

 • Refill och gas dyrt

Specifikationer

Om du är trött på myggor och att ständigt behöva använda myggmedel ska du ta en titt på Thermacell MR300. Kanske har du redan sett test av föregångaren Thermacell MR150 som tidigare var en svårslagen vinnare. Men sedan Thermcell 300 lanserades har den tagit över marknaden som testvinnare och ligger nu högst på topplistan över bäst i test myggskydd.

Med Thermacell MR300 kan du skydda dig själv, din nära och kära. Både människor och pälsvänner. Alla som befinner sig på en yta av 20 m² inom myggskyddets radie kan andas ut. Vem vill inte undvika de lömska blodsugarna som lurar omkring en. Kriget är vunnet innan det ens börjat! Vad som är ännu bättre är att ingen kommer till skada. Inte du och dina vänner, och inte myggen!

Thermacell MR300 fungerar nämligen så att den utsöndrar en doft som vi människor inte känner av. Däremot får den alla mygg att fly så långt bort som bara möjligt. Det här fungerar med hjälp av en gaspatron som håller en låga igång. Lågan värmer upp en matta med medel som luktar hemskt för myggor. Vi rekommenderar verkligen denna produkt, den fungerar alldeles utmärkt och räddade många sommarkvällar.

2. Tvåa blev Thermacell MR450 som bästa premium-alternativ

Fördelar

 • Effektiv
 • Ingår bältesklämma
 • 12 h skydd

Nackdelar

 • Högst pris

Specifikationer

Mer om Thermacell MR450

Thermacell MR450är en produkt som förvånar med sin effektivitet. Designen är robust, hållbar och praktisk. Med den praktiska bältesklämman är den perfekt att till exempel ta med på skogspromenaden, grillningen eller helt enkelt bara i trädgården. Det går såklart också bra att placera den på bordet för att skydda alla som sitter omkring dig mot de blodtörstiga myggen.

En vanlig kväll får du 98% myggskydd med en enkel Thermacell MR450 placerad mitt på bordet. Då det är mycket mygg kan du behöva en till för att hela uteplatsen ska vara fri från mygg. Den här modellen fungerar med gaspatron och stöter bort mygg med en doft som du inte känner men som myggor inte står ut med. Skulle någon mygga mot förmodan ta sig in i er skyddade zon kommer denna att vara bedövad och på så vis inte kunna avge några bett.

Utan att spendera halva kvällen på att döda mygg får du lugn och ro och inget kli! Tänk på att bunkra upp med refiller när du köper ditt myggskydd. Denna modell levereras med 12 h myggskydd. Därefter kan du köpa till refiller som avger 12 h skydd, 48 h eller 120 h.

3. Myggskyddet Thermacell Mini Halo kom på en tredjeplats

Fördelar

 • Effektivt myggskydd
 • Mycket bra pris
 • Snygg design
 • 12 h skydd

Nackdelar

 • Olika färger har olika pris
 • Gasen tog slut snabbare än utlovat

Specifikationer

Mer om Thermacell Mini Halo

Thermacell Mini Halo är en produkt som förvånar med sin effektivitet. Särskilt med tanke på att priset är så pass lågt. Var dock uppmärksam om att olika färger kan ha olika pris. Designen är snygg och diskret vilket det är bra då du placerar Mini Halo på bordet. Denna variant finns även i flera olika färger.

En vanlig kväll får du 96% myggskydd med en enkel Thermacell Mini placerad mitt på bordet. Då det är mycket mygg kan du behöva en till för att hela uteplatsen ska vara fri från mygg. Den här modellen fungerar med gaspatron och stöter bort mygg med en doft som du inte känner men som myggor inte står ut med. Samtliga refiller från Thermacell fungerar till alla deras modeller.

Så väljer du den bästa myggfångaren

När du ska köpa myggskydd ska du se till att du får den som kommer att fungera allra bäst för dig och dina behov. Det är alltid klokt att kika igenom test där du kan se vad experter har att säga om produkten. Men glöm inte bort att det är dina behov och önskemål som måste stå i centrum. Den viktigaste faktorn som du bör ha i åtanke när du väljer myggskydd är om du vill kunna ha den med dig på exempelvis promenaden eller om den ska stå stationerad på trädgårdsbordet.

För att göra det lite lättare att välja rätt kan du beakta följande 3 viktiga punkter.

Bäst i test myggskydd hittar du hos oss på Testjakt
Bäst i test myggskydd hittar du hos oss på Testjakt!

Vanliga frågor om myggskydd

Hur ska du bli av med myggen?

Det går att använda myggdödare som samlar in myggen och har ihjäl dem. Det finns också medel som stöter bort myggen med lukt som de inte tycker om. En annan modell av myggfångare använder ljud som mygg inte står ut med.
Fundera lite på hur du vill bli av med myggen. Vill du döda eller stöta bort, eller kanske både och. Var medveten om metoden kommer att påverka dig och miljön på något vis. När du smörjer in dig med en olja som har en tydlig doft är det ju något som påverkar dig mycket mer än om doften kommer från en apparat som du placerar i din närhet.

Var vill du bli av med myggen?

Det är också viktigt att tänka på att myggfångare sällan är gjorda för att användas inomhus.
Om du ska få bort mygg från en större veranda är det kanske också så att du behöver mer än en myggfångare. Här har du stor nytta av att se på myggfångare test för att kontrollera hur stor yta en viss modell täcker. Dra ner lite på måttet som anges för den myggfria ytan om du har en blåsig veranda eller uteplats.

Hur ofta behöver du använda myggfångare?

För hemmabruk kanske det inte blir mer än några timmar på sommarhelger men för dig som har en utomhusservering är det viktigt att beakta hur ofta du kommer att använda myggskyddet. När det krävs många timmars myggavskräckning är det bra med en modell som räcker länge.
Du får antagligen byta patroner, eller tömma behållare med döda mygg, med jämna mellanrum. Vissa modeller med patroner kan till och med ge dig kvällar utan ett enda byte. Ta även en kik på priserna på refill.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 08/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test