Batteridrivna Verktyg Verktyg

Bästa Mutterdragaren [Topp 3 2021] byt däck enkelt hemma!

BÄSTA MEDEL
Bäst i test BOSCH GDX 18V-200 C
BOSCH GDX 18V-200 C
  • Kraftfull med tre momentlägen!
BÄSTA BUDGET
Bästa mutterdragaren METABO SSW 18 LTX 400 BL
METABO SSW 18 LTX 400 BL
  • Högt vridmoment och mycket kompakt!
BÄSTA PREMIUM
bästa mutterdragen MILWAUKEE M18
MILWAUKEE M18
  • Med integrerad slagräkningsgivare!

Hitta den bästa mutterdragaren genom att läsa vårt mutterdragare test. Vi utser den bästa mutterdragaren 2020 så du enkelt och bekvämt kan byta däck på bilen. Den bästa mutterdragaren kan användas till mer än bara muttrar, ett starkt och allsidigt verktyg som gör att du aldrig mer behöver oroa dig för att inte få loss muttrar från däck. Fungerar på alla typer av fordon men kan också användas inom bygg för den som önskar. Vi har i vårt test tagit fram de tre bästa alternativen för dig som vill kunna byta däck på ett enkelt sätt.

Bästa mutterdragaren bäst i test BOSCH GDX 18V-200

Vinnaren i vårt test av bästa mutterdragare 2020 blir BOSCH GDX 18V-200 C. Den har tre olika momentlägen som gör det lätt att anpassa utifrån vilket typ av arbete som ska utföras.

Det är en kompakt modell som ändå har kraft motsvarande många större mutterdragare. Den kan därför användas som mutterdragare men även slagskruvdragare utan att annan typ av adapter utrustning behöver monteras på.

Mutterdragaren från Bosch är av 2-i-1 typ då den har både sexkant och fyrkant inbyggd för att använda. Den är helt sladdlös och drivs av batterier. Batteri och laddare ingår inte vid köpet. Med en bra längd på mutterdragaren blir det enkelt att komma åt också där det är trångt.

Bästa mutterdragare andra plats

En kompakt och mycket smidig mutterdragare kommer som har ett integrerat ljus som lyser upp det område du för tillfället arbetar med. Växelhuset är pressgjutet i aluminium vilket gör att den leder bort värmen på ett bra sätt och har en lång livslängd. 

Behöver du tillfälligt få händerna fri medföljer en bälteskrok monterad och klar på mutterdragaren. Motorn skyddas från överhettning tack vare ett effektivt överhettningsskydd.

Mutterdragaren är försedd med ultra-M-teknologi för skonsam laddning och maximerad prestanda. Batterier medföljer inte utan för köpas till separat. Verktyget har totalt 12 vridmoment för att kunna användas till så många saker som möjligt. METABO SSW 18 LTX 400 BL har väldigt låg rekylverkan också vid högt vridmoment.

Bästa mutterdragaren premium

Tredjeplatsen bland mutterdragare går till MILWAUKEE M18. En dyrare mutterdragare som har många smarta funktioner. En integrerad slagräkningsgivare blir det lätt för användaren att veta vilken inställning för vridmoment som passar bäst till respektive uppgift.

Mutterdragaren har ONE-KEY säkerhet vilket innebär ökad säkerhet genom en molntjänst. Platsspårning och ett stöldskydd är två av funktionerna som erbjuds. Ställ enkelt in verktyget till önskad inställning trådlöst. Exakt inställning gör det möjligt att använda mutterdragaren på ett optimalt sätt.

Den har ett flexibelt system vilket gör att samtliga batterier från Milwaukee passar till mutterdragaren. Det medföljer två batterier samt en laddare vid köp av mutterdragaren. Välj mellan fyra olika vridmoment och hastigheter för att få ut det mesta möjliga vid användning.

Guidetext - köpguide

Bästa mutterdragaren 2020 blev i vårt stora mutterdragare test BOSCH GDX 18V-200 C. Prisvärd, mångsidig och mutterdragare som fungerar bra för hobby användning. Att byta däck på bilen kan vara besvärligt utan maskin med bultar som fastnat. När maskinen dessutom går att använda till ett bredare område är det väl investerade pengar.

Batteridriven mutterdragare

Samtliga mutterdragare i vårt test är batteridrivna av en enkel anledning – sladdar är i vägen. Dagens batterikapacitet är så effektivt att mutterdragaren ändå blir väldigt stark och utan problem klarar av att göra sitt jobb. Genom att ha dubbla batterier går det att alltid ha ett på laddning.

Märket på bästa mutterdragare 2020

I vårt test utgår vi från att du inte har några elverktyg sedan tidigare eller att det inte spelar någon roll. Har du sedan tidigare olika eldrivna verktyg kan det vara klokt att kolla vilket märke de har. Flera tillverkare fokuserar på att ha samma batteri till samtliga av sina verktyg. Det gör att du endast behöver köpa verktyget och inte investera i nya batterier och laddare till samtliga verktyg. Ett tips för den med många verktyg i garaget.

Kompakt och smidig vinnare i vårt mutterdragare test

En mutterdragare är inte det smidigaste verktyget då det har en del vikt och storlek oavsett hur smidigt det är. Kommer det att användas inom fler områden kan det vara klokt och läsa på lite om dess längd och vikt. Det gör verktyget enklare att hantera också under flera timmar. Blir det för tungt och klumpigt är det lätt att tröttna.

Bästa mutterdragaren är bekväm att använda

Vid användning av en mutterdragare finns risk för att det blir väldigt mycket känsla av slag och axlar och armar blir snabbt trött. Hitta därför en maskin som minimerar dessa slag och låter dig jobba på ett bekvämt sätt under hela användningen av maskinen. Det ska vara enkelt och bekvämt att byta däck på bilen.

Se till helheten på mutterdragaren

En mutterdragare kan vara väldigt stark, gå tyst eller ha andra funktioner som lockar. Se till helheten och hur den mutterdragare som är intressant passar in på dina behov. Att köpa en billigare till en början kan vara ett bra alternativ. Börjar den användas med större frekvens kan det finnas anledning till att uppdatera.

Skydda mutterdragare från stöld

Väljer du att köpa en dyrare mutterdragare finns det idag flera typer av stöldskydd. På tredje plats i vårt test av mutterdragare kom MILWAUKEE M18. Lite dyrare men inbyggt stöldskydd och molntjänster som gör det möjligt att spåra verktyget. Vid investering i dyrare verktyg är det bra att se över försäkring och hur du skyddar dina verktyg bäst från obehöriga.

Vanliga frågor och svar

Fråga: Vad ska jag tänka på vid val av mutterdragare?

Svar: Utgå ifrån till vad den ska användas till. För enbart byte av däck på personbil en gång om året räcker det med en enkel modell.

Fråga: Hur mycket vridmoment behöver jag?

Svar: En mutterdragare är byggd för att vara stark. Från 160 Nm och uppåt är vanligt. Därför behöver du inte oroa dig över vridmomentet mycket, det finns och blir över.

Fråga: Vilket utrymme ska mutterdragaren användas på?

Svar: Vid trånga utrymmen underlättar en smidig och lättare mutterdragare. De modellerna är lite dyrare men kan användas på fler områden.

Fråga: Flera användningsområden?

Svar: Mutterdragare kan exempelvis användas som slagborr. Läs på om de modeller som är intressant innan köp för att hitta en som fungerar fullt ut.