Bästa Massagepistolerna För Ömma Muskler (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka massagepistoler som är bäst i test enligt vår testpanel!

En massagepistol är en fantastisk liten uppfinning som kan hjälpa till med allt från led- och muskelvärk, stelhet, öka blodcirkulation, rehabilitering från skador med mera. Det är lite som att ha en massör hemma med 24/7-tillgänlighet. Massagepistoler används idag ofta på gym, vid idrott och hos massörer. För en rimlig summa kan du unna dig själv en. För att lättare kunna välja rätt variant för dina behov har vi försökt samla de bästa alternativen som finns i butik just nu.

Vi lever i ett samhälle där vi aktivt måste vårda och ta hand om våra kroppar – dagtid tröttar vi ut våra muskler genom stillasittande arbeten. På fritiden försöker vi bygga upp oss med träning och övningar. Skador, slitage och problem kan uppstå när vi bara fokuserar på att bygga utan att vårda och mjuka upp. Med en bra massagepistol kan du både punktbehandla, eller ge större ytor en välbehövlig, vårdande och läkande behandling helt på egen hand. Att ta hand om dig själv och din kropp är en investering. Du har bara en kropp och den ska hålla länge.

1. Vinnare och bäst i test blev massagepistolen från Flowlifes Flowgun Go 2.0

Fördelar

 • Prisvärd
 • Sex olika munstycken
 • Användarvänlig

Nackdelar

 • Tråkig design på väskan

Specifikationer

Mer om massagepistolen från Flowlifes Flowgun Go 2.0

Marknadens kanske mest prisvärda massagepistol är Flowlifes Flowgun Go 2.0. Vi har valt att placera den som nummer ett i vårt test av massagepistoler. Med upp till 2800 slag per minut ger den dig kraftfulla möjligheter att stimulera bindväv, samtidigt som den ökar blodcirkulationen och frigör triggerpunkter. Massagepistolen har fem vibrationsnivåer och sex utbytbara munstycken. Du kan med de olika inställningarna och tillbehören helt anpassa behandlingen efter dina specifika behov och önskemål. Den har en ergonomisk design, är lätt i vikt och förvånansvärt tystgående. Den ger bara diskreta ljud ifrån sig. Inget som vi upplever störande. Detta gör Flowgun Go 2.0 till en flexibel produkt. Du kan till exempel använda den på olika platser där återhämtning kan behövas. Att ha denna massagepistol i skrivbordlådan kan lindra nackbesvär orsakade av slitsamma positioner och monotona arbetsställningar.

När du köper Flowlifes Flowgun Go 2.0 massagepistol följer det med sex olika tillhörande munstycken som ska användas på olika muskelgrupper. De sex munstyckena är designade för att komma åt olika muskler och för att frigöra triggerpunkter på bästa sätt. Upplevelsen blir därför en förstklassig massage. För dig som ofta är på resande fot tar du smidigt med dig massagepistolen i den medföljande väskan. Flowgun Go har fem olika vibrationsnivåer i olika styrka. Du kan därför börja mjukt för att successivt öka styrkan efter hand. Massagepistolen är effektiv och fungerar smärtlindrande. På en frisk muskel trappar du långsamt upp styrkan för en djupare massage.

Flowlife är ett svenskt företag som med ​Flowgun Go 2.0 har skapat sig ett starkt namn på marknaden. Deras massagepistol Flowgun GO är ett förträffligt val, både ergonomiskt och användarmässigt och den är betrodd av flertalet av de främsta svenska atleterna just nu. Massagepistolen hjälper dem, liksom vanliga amatörer och konsumenter, att behandla ömma muskler efter träning. Det gör att du som användare klarar av ytterligare en hård träningsdag. Vi på Testjakt är imponerande över denna massagepistol. Det är en otroligt härlig massage och vi kände oss betydligt mycket mjukare i kroppen efter en session. Vi har därför utsett Flowlife Go 2.0 till den i särklass bästa massagepistolen just nu.

2. På andra plats kommer massagepistolen från Careical Recovery.

Fördelar

 • Lindrar ömma muskler
 • För dig med stillasittande arbete
 • Förvaringsväska
 • Kraftfull

Nackdelar

 • Något tung

Specifikationer

Mer om massagepistolen från Careical Recovery.

På en hedersfylld andraplats hittar du massagepistolen från Careical Recovery. Detta är en massagepistol som är perfekt att använda för att massera dina muskler och leder, före och efter träningen. Den passar även för dig som på grund av ett stillasittande arbete har fått stel nacke eller rygg. I vårt samhälle söker idag många hjälp för just stelhet och värk. Mycket beror säkert på långa dagar i stillastittande positioner på en arbetsstol framför en dator. Men idag sitter också mycket stressrelaterat i rygg, nacke och axlar. Detta är verkligen massagepistolens bästa gren! Vi på Testjakt kände direkt hur våra axlar sjönk ner några centimeter efter användning. Du kan alltså absolut använda den vid behandling av smärta och värk, eller varför inte i tv-soffan som en stunds avkoppling?

Rätt använd ger den dig och dina muskler den avslappnande behandling som du behöver för att få din kropp i fysisk balans igen. Genom att punktbehandla eventuella knutor kan dessutom få igång blodcirkulationen till trötta kroppdelar.

Till massagepistolen hör sex stycken utbytbara massagehuvuden som var och en är anpassad för behandling av olika delar av kroppen. Motorn är kraftig med en effekt på 20 W. Tillsammans med hela 20 hastighetslägen blir det enkelt att precisera din behandling. Allt ifrån en mjuk, avslappnande massage, till en mer kraftfull, hårdare behandling av dina problemområden. Detta är den perfekta pistolen att använda efter till exempel ett tufft fyspass. Du hittar enkelt en nivå som fungerar för dig och din behandling. De 20 hastigheterna är något vi tycker är ett stort plus för just Careical Recovery. Du växlar smidigt mellan dessa via en LCD-display. Här har vi en otroligt prisvärd massagepistol som inte gör någon besviken.

3. På tredjeplats kommer massagepistolen från Flowgun Pro 2.0

Fördelar

 • Tyst och kraftfull
 • Sex timmars batteritid
 • Fem olika vibrationsnivåer

Nackdelar

 • Högt pris

Specifikationer

Mer om massagepistolen från Flowgun Pro 2.0

Flowguns premium massagepistol är en riktigt kraftfull pryl! Denhar utvecklats i syfte att lösgöra spänningar i dina muskler, för att stimulera fascia att lättare flöda, samt för att underlätta återhämtning. Den modell som har vunnit vårt tredje pris är en uppdaterad version, med sex olika munstycken. Alla är avsedda för ett specifikt användningsområde. Till massagepistolen hör en bärbar väska där du förvarar alla redskap. Det höga priset gör att vi valt att placera Flowgun Pro 2.0 på en tredjeplats. Vi vill dock poängtera att kvaliteten och exklusiviteten i produktens utförande gör att det ändå är ett rimligt pris för en premiumprodukt. Flowgun kommer inte att göra dig och din trött kropp besviken.

Liksom förstapristagaren i vårt test, Flowgun Go, är Flowgun tillverkad av svenska företaget Flowlife. Det finns en trygghet i att veta att atleter har bidragit till utvecklandet av produkterna. Under processen har Flowlife kommit fram till att en så kort behandlingtid som endast tio minuter per dag kan räcka för att uppnå önskvärd effekt. Detta även på de mest utsatta kroppsdelarna! Förutom att användningen av masssagepistolen bidrar till smärtlindring hjälper den också din kropp att få bort rest-och slaggprodukter. Den bidrar också till att lösgöra välgörande hormoner såsom dopaminer, endorfiner och seratoniner, vilka är kroppens egna lyckohormoner. En stund med din massagepistol ökar ditt välbefinnande och höjer din livskvalitet.

Köpguide – Vad du bör titta på i val av bästa massagepistolen

En massagepistol är ett effektivt redskap som med hjälp av olika vibratorer behandlar delar av din kropp. Munstyckena är avsedda för behandling av olika delar. Det ska vara enkelt att använda dem på egen hand. Du får alltså en djupgående och avslappnande massage när du vill och hur ofta du vill. När du väljer bör du därför se till att apparaten du köper passar dig ergonomiskt, att den inte känns för tung och att den har ett bra grepp. Självklart är även priset en fråga som angår många.

Massagepistolerna har en fördel framför andra massageapparater då deras tryck och slag påminner mer om traditionell idrottsmassage. Det gör det lättare för dig att punktbehandla och innan du beger dig ut för att skaffa din massagepistol behöver du vara klar över vilken typ av behandling du önskar utföra. Massagepistolen ger dig möjlighet att punktmassera där du känner att du behöver behandling, så gör klart för dig själv om den ska användas mot träningsvärk, triggerpunkter eller som behandling mot andra känningar. Du kan också använda massagehuvuden för större områden.

Den ska vara ergonomisk

De flesta massagepistoler har utvecklats genom en gedigen produktionsprocess där varje steg fyller en funktion för att antingen förbättra designen eller effektiviteten. Alla människor är byggda olika och föredrar olika utformning för smak, bekvämlighet och komfort. Vissa produkter har designats för att du enklare ska kunna använda den på vissa punkter och ju tydligare du är med ditt behov och önskad effekt, desto nöjdare kommer du att bli med ditt köp. Medan vissa massagepistoler är triangulära i sin utformning ser andra ut precis som vad de är – pistoler.

Ergonomiskt tänkande är viktigt för att undvika skador till följd av skador. Att investera i ett redskap som är avsett för behandling av en skada är bara dumt om du sedan får besvär med skador efter en felanvänd apparat. En för tung massagepistol kommer att begränsa dig i användningen och du kanske får lägga mer tid och energi på att hålla den rätt än att lyckas massera den ömma punkt som du ville komma åt. Välj gärna en intressant design så länge den inte känns klumpig i handen.

Priset

It goes without saying att priset för många konsumenter är helt och hållet avgörande i valet av olika tekniska prylar, inte minst vid köp av massagepistol. Det finns massagepistoler i prisklasser från strax under två tusen kronor till flera tusenlappar. Och för många kan budgetvarianten vara nog så effektiv och funktionell medan andra är proffsatleter och behöver en mer avancerad och tekniskt fulländad produkt. Ofta har de användarna en annan förståelse för sina skador och kan med bättre precision ha glädje av en mer finjusterad och slipad produkt.

Det är med andra ord lätt att tro att den dyraste massagepistolen alltid är den bästa och så är alltså inte. Det krävs en rejäl dos kunskap och förståelse för både anatomi och behandling för att den mest avancerade pistolen ska göra riktig nytta hos den som är ute efter lite skön avslappning i söndagssoffan. Budgetvarianterna räcker gott och väl för dig som till exempel är ute på resande fot tycker om att efter en stressig dag varva ned med lite massage för att komma i balans igen.

Ditt personliga användningsområde

Visst kan det vara lockande att av ren nyfikenhet köpa en massagepistol för att experimentera med behandling på ömma punkter och så vidare. Men försök begränsa dig till ett område där du tror att du har störst glädje att använda en massagepistol. Olika produkter kommer med olika antal munstycken och vart och ett av de här munstycken kan ge dig en ledtråd och vink om vad just du vill använda den till. Vill du lindra din träningsvärk, mjuka upp triggerpunkter eller behandla stora muskelområden för att öka blodcirkulationen?

Det är naturligtvis viktigt att du hittar en produkt som du blir nöjd med och utbudet är brett och varierat. En del rapporterar om snabb återhämtning medan andra lovar mjukare muskler och mindre träningsvärk. Oavsett vilket kan de göra din träning mer effektiv och din tillvaro mer behaglig. Vissa massagepistoler har en display där du får information om batteriernas laddning och vilken hastighet du använder massagepistolen i just då. Slaglängd och hastighet är två effekter som du kan titta närmare på i samband med valet av massagepistolens effektivitet.

Hitta bäst i test massagepistoler hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test massagepistoler hos oss på Testjakt.se!

Den ska vara enkel – eller komplex

För den teknikrädde kan det vara lätt att backa vid tanken på en massagepistol. Då kan det vara betryggande att veta att det finns olika grad av enkelhet på massagepistolerna. Välj en som gör sitt jobb om du inte går igång på avancerad teknik eller vetenskaplig och evidensbaserade resultat. För den som strävar efter forskningsbaserat och som övertygas av komplicerad teknik är utbudet brett och du kommer kunna ägna hur mycket tid som helst åt att imponeras över utvecklingen. Bäst är att komma ihåg syftet med ditt köp.

Hög kvalitet, djup slaglängd, vridbart eller statiska massagehuvuden, laddningsbara eller utbytbara batterier kan vara faktorer som avgör hur enkel eller komplex en massagepistol är att använda. Ibland är motorkraften svag men det behöver inte vara ett problem eftersom hastigheten ofta kan regleras. Om du vet med dig att du gillar kraftfulla motorer med den där extra kapaciteten är motorns kraft något du ska titta efter. Mindre massagepistoler tenderar att vara lättare i vikt vilket också kan vara bra att komma ihåg när du väger eventuella för- mot nackdelar.

Vanliga frågor om massagepistoler

Vad är en massagepistol egentligen?

En massagepistol är precis vad det låter som. Det en massageapparat som ser ut lite som en pistol. Du kan behandla ömmande nacke och den hjälper till med återhämtningen i dina muskler vid muskelvärk före och efter träning. Den har utbytbara huvuden som passar olika bra för olika delar på kroppen. De absolut bäst massagepistolerna har en maximal frekvens på 53.3 Hz vilket betyder att den i sitt snabbaste läge slår 53,3 slag per sekund.

Använder massagepistoler el eller batteri?

Alla tre modeller i vårt bäst i test går på batteri och de är de mest vanliga på marknaden. Det finns givetvis massagepistoler som går på el vilket egentligen är onödigt då de batteridrivna massagepistolerna är tillräckligt kraftfulla för att göra det jobb de ska göra. Satsar du på att använda din massagepistol ofta kan det vara klokt att köpa en med uppladdningsbara batterier.

Vad kan man använda en massagepistol till?

En massagepistol används av både privatpersoner och naprapater för att mjuka upp muskler, behandla triggerpunkter och för att behandla muskler efter hård träning. Det har visat sig att det hjälper till med återhämtning och du känner dig inte lika trött i musklerna efter ett pass med en massagepistol eller till exempel en foamroller. Kör du tunga pass på gymmet rekommenderar vi dig att prova en massagepistol, du kommer inte att bli besviken!

Finns det evidensbaserad forskning på att en massagepistol hjälper?

Massagepistoler har inte funnits på marknaden allt för länge och det forskningen är därför än så länge begränsad. Med det sagt betyder det inte att den inte har någon effekt eller gör någon nytta. De finns andra studier om massage som visar på en hel del fördelar och efter att ha testat en rad olika massagepistoler kan vi intyga att en massagepistol fungerar till att göra det den har lovat.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/05/2023 •  15 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test