Bästa Lekstolarna För Spralliga Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken lekstol som är bäst i test och säkrast enligt vår testpanel!

Under sina första år utvecklas ditt barn i rasande fart och lär sig bland annat att kontrollera sina muskler och att greppa saker. Ditt barn är nyfiket och vill lära sig nya saker. En lekstol är därför ett suveränt hjälpmedel för att ditt barn ska kunna utforska och utvecklas. Den stimulerar och underhåller ditt barn både ljud, ljus, olika sorters leksaker. I detta test får du hjälp att hitta den bästa lekstolen för ditt barn.

Som förälder kan det vara svårt att få tid att hinna med hushållssysslor och annat, då är en lekstol perfekt. Den underhåller ditt barn medan du gör det du behöver göra och samtidigt kan du ha full koll. Du får fria händer medan ditt barn kan leka, lära och utveckla sina förmågor. Den har många olika funktioner som alla är gynnsamma för ditt barns utveckling. Att studsa, gunga och hoppa främjar till exempel ditt barns motoriska utveckling. Samtidigt stimulerar ljud och ljus ditt barns sinnen.

Marknadens tre bästa lekstolar för ditt barn

Vi har testat och jämfört de tre bästa lekstolarna / aktivitetsgungorna så att ditt barn ska ha de bästa förutsättningarna för en säker och rolig lekstund.

1. Vinnare och bäst i test blev Skip Hop Aktivitetscenter Explore & More

Fördelar

 • Tre olika användningsområden
 • 25 utvecklande aktiviteter
 • Kan byggas om till lekbord

Nackdelar

 • Dyrare än andra lekstolar
 • Har inga hjul

Specifikationer

Mer om Skip Hop Aktivitetscenter Explore & More

Skip Hops aktivitetscenter är en smart 3-i-1 produkt och är först ut i vårt lekstol test. Lekstolen är utformad tillsammans med barnläkare och stödjer ditt barn i lek och inlärning. När ditt barn bli större kan du även göra om den till ett ritbord. Sitsen kan rotera 360 grader och studsar lätt när ditt barn rör sig. Ditt barn kan sitta, snurra, studsa & leka och den har dessutom en lära gå funktion. Sammanlagt har den 25 aktiviteter och kan användas från 4 månaders ålder. En allsidig produkt som rekommenderas i detta lekstol test.

Detta aktivitetscenter är mer än bara en gåstol barn. Ditt barn leker och studsar, lär sig gå och kan även använda den som lekbord. Att den är utformad tillsammans med barnläkare ger en trygghet att ditt barn är säkert och plasten är dessutom helt fri från ftalater. Den har många olika funktioner såsom flyttbara leksaker, skål med sugpropp och en elastisk sittdel. Med denna produkt får du mycket lek för pengarna och den är en av de bästa produkterna när det kommer till gåstol barn.

2. På en andraplats kommer Beemoo Play 3-in-1 Aktivitetscenter

Fördelar

 • Kan förvandlas till ett lekbord när ditt barn är för stor för lekstolen
 • Hopplatta
 • Justerbar höjd
 • Fina leksaker som övar motorik och fantasin

Nackdelar

 • Batterier krävs och ingår ej
 • Inga hjul så går ej att förflytta sig med

Specifikationer

Mer om Beemoo Play 3-in-1 Aktivitetscenter

Beemoo Aktivitetscenter är ettleksak som inte bara ger timmar av underhållning utan också främjar barnets utveckling på flera områden. Aktivitetscentrat lockar till sig barnets uppmärksamhet och ger dem möjlighet att utforska och lära sig på ett interaktivt sätt.

Hopplattan är en riktig höjdpunkt och gör att barnet kan hoppa och studsa med glädje. Den är också utrustad med justerbara ben, vilket gör att den kan anpassas efter barnets längd och ålder. Det är fantastiskt att se hur barnet kan växa med aktivitetscentret och använda det på olika sätt under olika utvecklingsstadier och faser.

När barnet börjar bli för stort för att sitta i aktivitetscentret kan det enkelt förvandlas till ett lekbord med extra förvaringsutrymme undertill. De avtagbara bordsplattorna gör det ännu mer praktiskt och flexibelt.

Det är också värt att nämna att Beemoo Aktivitetscenter är mångsidigt och främjar fantasin. Barnet kan använda det som en lekstation, en plats att rita och skapa eller till och med som en matplats. Möjligheterna är oändliga och det gör det till en utmärkt investering för familjen.

Sammanfattningsvis är Beemoo Aktivitetscenter enastående och uppfyller alla förväntningar. Det är en engagerande och interaktiv lekplats som främjar barnets fantasi, finmotorik och hand-öga-koordination. Med sin omvandlingsfunktion till ett lekbord blir det ännu mer användbart och praktiskt för familjen.

3. BabyDan Baby Walker lekstol kom på en tredjeplats

Fördelar

 • Fungerar även som lära gå vagn
 • Hjul med gummibeläggning
 • Bromsklossar på hjulen

Nackdelar

 • Batterier ingår ej

Specifikationer

Mer om BabyDan Baby Walker lekstol

Denna lekstol från BabyDan kan du även använda som lära gå vagn genom att barnet håller i handtaget bakpå stolen och skjuter den framför sig. Den har ett avtagbart lekbord med både ljus, ljud och leksaker vilket stimulerar ditt barns sinnen. Du justerar lätt höjden i tre olika lägen efter ditt barns längd. För extra säkerhet har den bromsklossar för att skydda vid trappor. Hjulen har en gummibeläggning vilket gör gåstolen tyst och skonsam mot golvet. Blir stolen smutsig tar du av tyget och tvättar det i maskinen.

Detta är en mångsidig lekstol med hjul som gör att ditt barn säkert och tryggt kan utforska hemmet. Du kan använda den som en klassisk lekstol där barnet sitter i stolen men även som lära gå vagn där barnet skjuter den framför sig. Bromsklossarna gör att du kan känna dig trygg om ni har trappor hemma. Den är perfekt om ni har känsliga golv eller behöver en tysk lekstol då hjulen har en praktisk gummibeläggning. Tyget på stolen tar du lätt av och tvättar vid behov.

Vad du bör tänka på när du köper en lekstol

När du ska köpa en lekstol behöver du tänka på flera olika saker, men det kanske viktigaste är att se till att köpa en som är säker. Kolla därför alltid att stolen är säkerhetstestad och på så sätt inte kan sätta ditt barn i fara. Lekstolen du väljer ska även vara stimulerande, underhållande och rolig för ditt barn. En lekstol med många funktioner och med både ljud och ljus kan därför vara ett bra val.

Den ska vara säker

Självklart är ditt barns säkerhet det absolut viktigaste när du väljer lekstol. När gör ditt val är det därför viktigt att du läser på om hur lekstolen har testats så att den är säker för ditt barn att leka i. Har du trappor hemma är det viktigt att välja en lekstol med trappskydd. Sitsen ska även vara både bekväm för ditt barn men även ha bra stöd för nacke och rygg.

Bäst i test lekstolar för barn hos Testjakt!
Bäst i test lekstolar för barn hos Testjakt!

Den ska vara rolig

Oftast sätter du ditt barn i en lekstol när du behöver fria händer, kanske behöver du laga mat eller vika tvätt. Oavsett så vill du att ditt barn ska trivas i och ha roligt i stolen. Olika lekstolar har olika funktioner och du behöver därför utgå från vad ditt barn gillar. Vet du att ditt barn gillar musik eller andra ljud så välj en stol som har den funktionen.

Den ska vara funktionell

Förutom att vara rolig och säker så behöver en lekstol vara praktisk för dig och ditt barn att använda. Om ni reser mycket så kan det vara bra att välja en modell som går att fälla ihop och transportera enkelt. Det är också bra att se efter om stolstyget går att ta av och tvätta ifall det händer en olycka eller om ditt barn kladdar ner sitsen.

Sammanfattningsvis så finns det olika lekstolar med olika funktioner

Det viktigaste är att du väljer en lekstol som du tror kommer att passa ditt barn. Det finns som sagt många olika modeller som har flera olika funktioner. Vill du ha en lekstol som ditt barn kan använda länge så välj en stol där höjden går att justera. Utöver det så välj en lekstol som är säker för sitt barn samt är både rolig och funktionell.

Att se ditt barn utvecklas och lära sig nya saker är verkligen fantastiskt. I en lekstol tränar ditt barn motorik och benstyrka medans du får händerna fria att göra annat. En lekstol är helt enkelt ett bra hjälpmedel i vardagen som småbarnsförälder. Tänk dock på att små barn inte bör sitta i samma position för länge, använd därför stolen kortare stunder. Förhoppningsvis har detta test gett dig mer information och hjälpt dig i valet av lekstol.

Vanliga frågor om lekstolar

Vilken ålder kan barn börja använda lekstol?

Alla lekstolar vi jämför är anpassade för barn över 6 månader.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 14/07/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test