Bästa Lära Gå Vagnarna För Barn På Språng (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken lära gå vagn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Vi har utfört ett lära gå vagn test där vi har provat en stor mängd av marknadens lära gå vagnar till barn. Vi har utsett topp tre av marknadens utbud av lära gå-vagnar och kommit fram till en lära gå vagn bäst i test. Vårt mål är att hjälpa dig att hitta en riktigt bra vagn som passar dig och ditt barn.

Vår lära gå vagn bäst i test är Fisher-Price Learn with Me Gåvagn då den både stöttar barnets första steg och har gott om andra aktiviteter att roa ditt barn med. Det var ett självklart val för bästa lära gå vagn efter att vi testat en massa olika produkter. Den ligger i premiumklassen rent prismässigt men är väl värd sitt pris.

Marknadens tre bästa lära gå vagnar för dina barn

Vi har testat och jämfört de tre bästa lära gå vagnarna så att dina barn ska ha de bästa förutsättningarna för att lära sig gå på ett säkert sätt.

1. Vinnare och bäst i test blev Fisher-Price Steady Speed Two-Sided

Fördelar

 • Greppvänligt handtag
 • Många interaktiva aktiviteter
 • Från sex månader

Nackdelar

 • Något dyrare

Specifikationer

Mer om Fisher-Price Steady Speed Two-Sided

Vår lära gå vagn som blev bäst i test har mycket roligt att erbjuda ditt barn från det att han eller hon är sex månader gammalt. Vagnen har fyra stabila hjul och ett mycket greppvänligt handtag. Den har två leklägen antingen att gå och stå eller att sitta och leka – perfekt för alla tillfällen.

Sitt och lekläget ger ditt barn möjlighet att leka med bland annat en bok med sidor, upplysta knappar, en boll och en skruv att snurra och många andra lärorika aktiviteter. Det är ett perfekt köp om du väger mellan en lära gå vagn och en aktivitetsleksak eftersom du får båda två i ett.

När ditt barn går och står spelar vagnen melodier och sånger som uppmuntrar ditt barn att gå. Dem hjälper också ditt barn att utveckla sin finmotorik. Priset är ganska högt jämfört med våra andra två vinnare i topp tre men den här gåvagnen har också mycket mer att leverera.

2. Tvåa blev lära gå vagnen från Brio

Fördelar

 • Flera olika färger
 • Tålig träkonstruktion
 • Justerbar broms

Nackdelar

 • Inga speciella funktioner

Specifikationer

Mer om lära gå vagnen från Brio

Nummer två i vårt lära gå vagn bäst i test är klassikern från Brio. Det här är en välkänd lära gå-vagn som finns i både svart, vitt, rött och flera andra färger. Det är en mycket prisvärd vagn som kostar lite över 200 kronor – en fantastisk budgetvagn som ger ditt barn bra stöd.

Den kan användas från det att ditt barn är nio månader gammalt och har en justerar broms. På så sätt kan du ställa in så att vagnen inte kör för fort så att ditt barn ramlar. Du kan också ställa in höjden på handtaget så att ditt barn enkelt kan ta sig fram på ett bekvämt sätt.

Den här vagnen har inga speciella funktioner utan den gör det den är menad att göra – ger ditt barn stöd när det ska lära sig att gå. Den är tillverkad i trä och handtaget är tillverkat av stål vilket gör den mycket hållbar. Barnet kan också placera sina favoritleksaker i vagnen så de kan åka med på äventyr.

3. Lära gå vagnen VIGA Polar B Lära-gå-vagn kom på en tredjeplats

Fördelar

 • Aktivitetscenter
 • Stabil gå-vagn
 • Trä
 • Plats för dockor eller gosedjur

Nackdelar

Specifikationer

Mer om VIGA Polar B Lära-gå-vagn

Tredjeplatsen i vårt lära gå vagn bäst i test knips av VIGA Polar Lära gå vagn.

Denna lära gå-vagn är tillverkad av stabilt trä och du som förälder kan känna sig trygg med att du slipper massa plastleksaker. Den här vagnen är ett säkert och stabilt stöd för ditt barn när han eller hon ska ta sina första steg. Den erbjuder dessutom ditt barn stimulering i form av ett aktivitetcenter.

I vagnen kan ditt barn lägga sina klossar, leksaker eller gosedjur om de vill att de ska åka med en sväng.

Köpguide till vårt lära gå vagn bäst i test

En lära gå-vagn må inte vara det viktigaste inköpet som småbarnsförälder men den kan onekligen komma väl till pass när ditt barn ska lära sig gå. Det kommer en tid då ditt barn kommer att resa sig mot allt möjligt och med lära gå-vagnen kan de resa sig och få stöd när de ska ta sig framåt.

Inför ditt köp av lära gå-vagn finns det en del faktorer du bör tänka över för att göra ett så bra inköp som möjligt. Givetvis ska vagnen vara säker och ge bra stöd men även pris, storlek och funktioner bör spela roll vid ditt val. Läs vidare nedan för mer information om vad du bör tänka på.

Säkerhet och stöd

Det är viktigt att alla produkter du köper till ditt barn är säkra – vilket både innefattar att de inte innehåller giftiga material och att de är stabila för ditt barn att använda. De ska inte tippa baklänges eller röra sig för fort framåt då barnet kan ramla och skada sig.

Vi har noggrant kontrollerat de tre produkter vi valt ut som topp tre och alla är säkra och ger ditt barn bra stöd när de tar sina första stapplande steg. Andra- och tredjeplatstagarna har bromsbara hjul för att vagnen ska rulla i en takt som passar just ditt barn.

Lättmonterad

Det är sällan du köper en lära gå-vagn som kommer färdigmonterad utan du måste för det mesta själv montera ihop den. Du kommer förstås vilja att ditt barn ska prova den så snart som möjligt och då vill du givetvis att den ska vara så enkel som möjligt att montera.

Det bästa är att välja en lära gå-vagn med en tydlig manual och där monteringen inte kräver en massa verktyg. Genom att läsa användarrecensioner av olika produkter kan du enkelt hitta en variant som är enkel att montera – alla våra testvinnare är enkla att sätta ihop och kan snabbt börja användas.

Bäst i test lära gå vagnar hos Testjakt.se!
Bäst i test lära gå vagnar hos Testjakt.se!

Olika funktioner

De flesta lära gå-vagnarna är klassiska varianter utan en massa funktioner. Det innebär att ditt barn kan gå med den och stoppa lite saker i den också. Bromsbara hjul och justerbara handtag brukar också vara standard på dessa klassiska lära gå-vagnarna. Dock finns det moderna lära gå-vagnar med en mängd olika funktioner – så som vår testvinnare.

Det är helt upp till dig vilken typ du väljer att köpa till ditt barn. En kombinerad vagn och aktivitetsleksak kan ge mer nöje än en klassisk vagn – men de klassiska vagnarna är ändå mycket populära på marknaden. De är stilrena och passar enkelt in i de flesta hemmen.

Pris och storlek

Priset är också en viktig aspekt. En lära gå-vagn är inte en nödvändighet och kanske inte nummer ett på din budget – välj därför inte en som kostar för mycket. De kan kosta allt från 200 kronor och upp till över 500 kronor beroende på vilken typ du väljer. Det finns även lära gå-bilar och andra typer av hjälpmedel till barn som vill börja gå.

Storleken spelar också roll då den ska kunna framföras i ditt hem. Vanligtvis är vagnarna inte så stora. Höjden är också viktig då ditt barn ska kunna gå bekvämt med den. Måtten står alltid angivna så att du kan se hur stor vagnen är innan du köper den vilket är en fördel.

Slutsats av testet av lära gå vagnar

Det finns flera olika typer av lära gå-vagnar tillgängliga på marknaden och det är upp till dig att välja en som passar dig och ditt barn. Vi har förutom att ge er vår topp tre inom lära gå-vagnar också gått igenom olika faktorer som du bör tänka igenom innan du köper en. Om du har några frågor eller anmärkningar får du gärna kommentera nedan.

Vanliga frågor om lära gå vagnar

Hur länge har ett barn användning för en lära gå-vagn?

Det beror på ditt barn. Vissa varianter kan användas från sex månaders ålder och fortsätter att användas upp till barnet är fyra till fem år. Då används den som en leksak eller dockvagn.

Hur mycket kostar en lära gå-vagn?

En lära gå-vagn kan variera en massa i pris – de klassiska varianterna kostar runt 250 kronor men det finns också de som kostar över 500 kronor. Det beror helt på vilken typ du väljer.

När kan man börja använda en lära gå vagn?

Olika modeller kan användas från olika åldrar. Några är till för barn från sex månaders ålder medan andra passar från åtta månaders ålder. Läs därför alltid på om vagnen innan inköp.

Vilket material är en lära gå-vagn tillverkad av?

Klassiska lära gå-vagnar är tillverkade av trä och har oftast stålhandtag. Modernare varianter kan dock vara tillverkade av plast också – precis som vår testvinnare. Hjulens material varierar beroende på modell.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2024 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test