Bästa Lära-Gå-Stolarna För Äventyr (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka lära-gå-stolar som är bäst i test enligt vår testpanel!

För dig med ett litet barn hemma som börjar försöka ta sig fram genom att åla sig eller krypa kan en lära-gå-stol komma till stor använding! Flera barn kring 5-6 månader blir snabbt frustrerade och för dig som förälder finns det olika hjälpmedel som kan underlätta vardagen, en lära-gå-stol är en sådan produkt.

Vi på Testjakt har haft stor användning av just denna produkt och valde därför att genomsöka nätet efter de bästa lära-gå-stolarna med flest nöjda användare och av god kvalitet. Vi har hittat 5 olika lära-gå-stolar som du kan läsa med om i vår jämförelse nedan.

Lära-gå-stolar är en typ av stol på hjul som är utformad för att hjälpa barn att lära sig att gå och bidra till att barnet kan ta sig dit hen vill. Dessa stolar är vanligtvis gjorda av en ställning med hjul och en sittplats eller plattform för barnet att stå på. Genom att hålla fast i stolens handtag kan barnet öva att stå och gå med stöd från stolens stabilitet. Lära-gå-stolar kan hjälpa till att förbättra barnets balans och självförtroende när de lär sig att gå, men det är viktigt att använda dem under övervakning av en vuxen för att minimera risken för fall eller skador.

1. Vinnare och bäst i test blev lära-gå-stolen från Beemoo Play

Fördelar

 • Går att använda på tre olika vis och växer med barnet
 • Sitsen går att justera i höjd så den passar även de minsta
 • Spelar musik och blinkar lampor
 • Tuff design

Nackdelar

 • Lite svårt att bygga och sedan bygga om till sina 3 i 1-varianter

Specifikationer

Mer om Beemoo Play

Med lära-gå-stolen från Jollyrooms Beemoo Play kommer ditt barn vara en riktig tuffing! Nya möjligheter öppnar upp sig i hemmet och de lättrullade hjulen och den höj- och sänkbara funktionen gör att även barn från redan 6 månader kan börja stå upp själva och sedan förflytta sig på ett säkert vis.

För att bli en bäst i test lära-gå-stol så behövs det något extra, detta har just Beemoo Play lyckats med. Denna modell går att bygga om till tre olika typer av modeller och gör att användningen fortsätter även när barnet börjar bli lite större. För att se bilder på hur modellen kan byggas om så finns dessa hos återförsäljaren Jollyroom som säljer denna modell.

Lära-gå-stolen är enkel att navigera med då framhjulen är roterbara och bakhjulen fasta. Medan ditt barn underhålls av blinkande lampor och fina melodier som går att spela med hjälp av olika knappar ka du ta dig tid att utföra vardagssysslor, eller helt enkelt kunna sitta ner och njuta av en varm kopp kaffe.

2. På en andraplats kommer Moweo Walker 5-i-1 Lära-Gå-Stol

Fördelar

 • Swivelhjul på samtliga hjul
 • Enkel att förflytta sig i
 • Höj och sänkbar för att passa fler åldrar
 • Klädseln går att tvätta
 • Diskreta färger

Nackdelar

 • Ser lite plastig ut

Specifikationer

Mer om Moweo Walker 5-i-1 Lära-Gå-Stol

Moweo lära gå stol är en uppskattad modell som finns i färgerna rosa och grått. Detta är en lära-gå-stol som är avsedd att hjälpa barn att lära sig att gå själva, men också att få möjligheten att utforska hemmet under tiden. Moweo lära gå-stol är utrustad med ett aktivitetsbord som stimulerar barnet med ljud, ljus och rörelse. Något som många barn kan stå och underhålla sig med och uppskatta under en lång stund.

Sett till funktioner som stolen har ses en justerbar höjd för att passa barnets längd, tystgående swivelhjul för att underlätta framkomligheten, en mjuk sittdyna för komfort och en avtagbar klädsel. Själva sistsen går att rotera 360 grader och kan även ställas på sina “stöd” och då användas med sin gungfunktion. Sammanfattat ses lära gå stolen från BabyDan som en användbar och mångsidig lära-gå-stol för barn. Den har ett bra pris och finns i diskreta färgsättningar.

3. På en tredjeplats kommer Baby Einstein Sky Xplorers Lära-Gå-Stol

Fördelar

 • Fina och färgglada leksaker i aktivitetscentrat
 • Höj och sänkbar
 • Med sele
 • Smidig att fälla ihop för förvaring eller transport

Nackdelar

 • Lite dyrare

Specifikationer

Mer om Baby Einstein Sky Xplorers Lära-Gå-Stol

Baby Einstein Sky Xplorers är en lära-gå-stol från Baby Einstein som har ett avtagbart aktivitetscenter med ljus, sånger och ljud för att stimulera barnets sinnen. Stolen har också en bekväm sittdyna som gör det lätt och bekvämt för barnet att sitta i den under längre tid. Dessutom har lära-gå-stolen ställbara höjdlägen, vilket innebär att den kan justeras för att passa barnets längd och behov. Dessa höjdlägen gör det också möjligt för barnet att fortsätta använda stolen när de växer och utvecklas.

Sammanfattningsvis är denna lära-gå-stol fin med sina starka färger och roliga leksaker, vilket brukar vara uppskattat av små nyfikna barn. Det är en mycket användbar och stimulerande lära-gå-stol som kan hjälpa barnet att utveckla sina motoriska färdigheter samtidigt som de har kul.

4. På en fjärdeplats kommer lära-gå-stolen från Ingenuity Step & Sprout™- First Forest™

Fördelar

 • Naturnära färger
 • Stilren design
 • Fällbar design för enkel transport och förvaring
 • Höj och sänkbar

Nackdelar

 • Lite högre pris

Specifikationer

Mer om Ingenuity Step & Sprout™- First Forest™

Lära gå stolen från Ingenuity Step & Sprout™- First Forest™ 3-in-1 lära-gå-stol är en mångsidig babystol med hjul som erbjuder många roliga aktiviteter för det lilla barnet. Den har tre olika lägen och höjder som enkelt kan anpassas efter barnets ålder och individuella längd, vilket gör den till användbar investering för för föräldrarna. Lära-gå-stolen har en bekväm sits i plysch som gör att barnet kan sitta bekvämt medan de utforskar världen runt omkring dem.

En av fördelarna med denna lära-gå-stol är dess fällbara design, vilket gör den lätt att transportera och lagra när den inte används. Dessutom är Step & Sprout™- First Forest™ 3-in-1 lära-gå-stol från Ingenuity utformad för att främja motorisk utveckling genom att låta barnet öva på att stå och gå självständigt.

Sammanfattningsvis är denna lära-gå-stol praktisk och underhållande och kan hjälpa barnet att utvecklas och lära sig nya färdigheter på ett säkert sätt. För dig som uppskattar avskalade design och mer harmoniska jordfärger är denna lära-gå-stol helt rätt val.

5. På en femteplats kommer VIGA Lära-gå-vagn

Fördelar

 • Perfekt för barnet som vill lära sig gå, men som fortfarande behöver lite stöd
 • Ett aktivitetscenter med mängder av underhållning för de minsta
 • Tillverkad i trä

Nackdelar

 • Ingen stöttning utöver handtaget för barnet

Specifikationer

Mer om VIGA Lära-gå-vagn

Denna Lära-gå-vagn från VIGA är inte bara en fantastisk följeslagare för ditt barn när de tar sina första steg, den är också en vagn full av lärande och lek. Med sin lekfulla form och stadiga konstruktion är den inte bara spännande för ditt barn att titta på utan ger också det nödvändiga stödet för att utveckla ditt barns självförtroende när det gäller att gå.

Barnet kommer att älska att utforska den inbyggda djurlabyrinten, skapa harmoniska melodier på xylofonen, roa sig med de snurrande kugghjulen, utforska former med den roliga formsorteringen och träna finmotoriken med trådpärlorna. Det finns verkligen så mycket för barnen att upptäcka med den här vagnen.

VIGA’s Lära-gå-vagn är en produkt som inte bara hjälper ditt barn att ta sina första steg, utan också stimulerar deras kreativitet och motoriska färdigheter på ett roligt och engagerande sätt. Så om du letar efter en gåvagn som inte bara är praktisk utan också pedagogisk och underhållande, är VIGA’s Lära-gå-vagn det perfekta valet!

Köpguide – Välj rätt lära-gå-stol för ditt barn

En lära-gå-stol är något som många föräldrar väljer att införskaffa när barnet är kring 6 månader gammalt. Att hitta produkter som underlättar vardagen och föräldraledigheten samtidigt som det gör barnet glatt och stimulerat är för nästan alla av oss värt hur mycket som helst.

Som föräldraledig kan det stundtals vara kämpigt och vissa barn kräver mer än andra. Att testa en gå-stol är något som vi starkt rekommenderar. Särskilt om ditt barn upplevs nyfiken, framåt och vill mer än vad hen fysiskt klarar av.

Hitta bäst i test lära-gå-stolar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test lära-gå-stolar hos oss på Testjakt.se!

Viktiga aspekter vid valet av gåstol

Det finns några saker som är viktiga att tänka på när du väljer lära gå stol åt ditt barn. Den allra viktigaste är säkerheten, säkerhet är något som aldrig ska tas lätt på när det gäller små barn. Plötsligt är olyckan framme och genom att göra rätt efterforskningar och använda produkterna på korrekt vis enligt instruktioner och regler så minimerar du risken för att ditt barn ska skada sig.

Säkerheten är alltid viktigast

Säkerheten är den viktigaste faktorn att tänka på när du köper en lära-gå-stol. Se till att stolens konstruktion är stabil och säker, med ett starkt och pålitligt säte och hjul som rullar lätt, men kan låsas vid behov. Se också till att den är godkänd av säkerhetsstandarder för babyprodukter. Har ni trappor i hemmet och olika våningar bör du placera babygrindar eller på något vis säkra upp så ditt barn inte kan köra utför kanten. De flesta lära-gå-stolar stannar när den kör utför en kant. Detta är dock viktigt att kontrollera! Lämna aldrig ditt barn obevakad.

Justerbar höjd ger längre användningstid

De flesta lära-gå-stolar har möjlighet att justerbara höjden, vilket gör det möjligt att anpassa stolens höjd till barnets längd och utveckling. Detta är en viktig faktor att tänka på, eftersom barn växer i olika takt och du vill kunna använda barnets nya stol under en lång period.

De flesta börjar använda en lära-gå-stol kring 6 månader och använder den sedan tills barnet kan gå själv utan stöd. Fram tills barnet kan gå själv utan stöd är lära-gå-stolen det perfekta stället att öva upp balansen och styrkan i benen på ett säkert vis.

Undersök sittdynan och kudden

Se till att stolens säte är bekvämt och ger tillräckligt med stöd för barnets rygg och nacke. Mjuka sittkuddar och justerbara ryggstöd kan hjälpa till att hålla barnet bekvämt och stödd. Det kan även vara en fördel om klädseln på sittdelen går att tvätta för hand eller i maskin vid behov.

Färg, form, ljud och ljus

Många lära-gå-stolar har olika aktiviteter och leksaker som barnet kan utforska medan de tränar sin motorik. Tänk på vilka typer av aktiviteter som passar ditt barn och vilka färger som du föredrar. Många barn uppskattar färgglada ting, men i slutändna är det du som förälder som avgör. Vår premium-vinnare går i härliga jordnära färger och blir lugnare att vila blicken på, samtidigt som den fortfarande har både leksaker och blinkande lampor.

Att kunna fälla ihop lära-gå-stolen för transport och förvaring

Fällbara eller lära-gå-stolar som går att plocka isär har den stora fördelen att de är lätta att transportera och förvara när de inte används. Se till att du har tillräckligt med utrymme för att förvara stolen när den inte används. Just en lära-gå-stol är något som trots sitt stora användningsområde tar upp en hel del plats. När användningstiden för ditt barn är slut kan den med fördel ärvas vidare till bekanta, vänner eller familjs barn.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/04/2024 •  13 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test