Bästa Långfärdsskridskor [Topp 3 2021]

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Track Mont BC

Passar nybörjare och vana åkare
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

NIS Exercise

Mycket stabil
Läs hela recensionen >

Isvidda Trekking

Används med vanlig sko
Läs hela recensionen >

Långfärdsskridskor ger frihet och är ett fantastiskt sätt att komma ut för att få både frisk luft och träning. Det är en aktivitet där hela familjen kan delta, men även ett intresse som fungerar bra att börja med i vuxen ålder. I det här långfärdsskridskor test går vi igenom tre modeller som rekommenderas. Tillbehör som ryggsäck, isdubbar och något varmt att dricka är alltid rekommenderat att ha med på turen.

I den här artikeln kan du läsa bäst i test av långfärdsskridskor – vilken modeller är den bästa att välja? För barn är långfärdsskridskor ett spännande äventyr att komma ut. Läs därför vidare i vårt långfärdskridskor test för att hitta det bästa alternativet.

Vinnare i vårt stora test av långfärdsskridskor blev Track Mount BC. Dessa är inte långfärdsskridskor med pjäxor – de används direkt på din vanliga sko eller känga!

Fördelar

Nackdelar

Vinnare i testet blev Track Mount BC då det är en bra allround skridsko för en relativt billig peng. Den passar lika bra till nybörjare som vana åkare och går att välja med olika bindningar. Det är fullt möjligt att byta ut bindningen till andra alternativ om så önskas.

Långfärdsskridskon kommer från Zandstra sport och håller hög kvalitet hela vägen igenom. Enda anmärkningen som möjligen kan vara negativ är att det är lös häl – vilket till stor del är en smaksak bland åkare och entusiaster.

Skenan är i rostfritt stål och ger en mycket behaglig åkning för sin användare. Vid leverans är det en Rottefella BC manuell (NNN BC systemet) bindning som passar utvalda pjäxor. Track Mount BC blev en självklar vinnare eftersom den uppskattas av både nybörjare och erfarna åkare. En långfärdsskridsko som kommer till användning under lång tid.

🛒 Bästa priserna vi hittat för Track Mont BC från Zandstra

Last updated: 2021-08-01 20:04:46

Fördelar

Nackdelar

På andra plats i det stora långfärdsskridskor test vi utfört kommer Nis Exercise från Zandstra sport. Den ligger i en högre prisklass än den vinnande modellen – men kan erbjuda en bredare variation i åkning. Nis Exercise fungerar lika bra på isen för längre turer som intensiv banåkning.

Skenan har en tjocklek på 1,25 mm vilket ger en mycket stabil känsla. Den kommer med en förmonterad NIS-bindning som gör att du själv kan flytta bindningen på skenan för att få olika egenskaper vid åkning.

Skridskon passar lika bra till nybörjare som erfarna vilket gör att den går att använda år efter år. Priset är lite högre men ger också fler möjligheter för dig som inte kan få nog av att glida fram på isen i olika former.

🛒 Bästa priserna vi hittat för NIS Exercise från Zandstra

Last updated: 2021-08-01 20:04:48

Fördelar

Nackdelar

Tredjeplatsen i det stora bäst i test av långfärdsskridskor gick till Isvidda Trekking som är ett väldigt bra alternativ för dig som gärna vill prova åka långfärdsskridskor innan du köper utrustning som långfärdsskridskor med pjäxor. Tack vare breda remmar är bindningen mycket lätt att hantera också med vantar på händerna.

Det är en fast häl på långfärdsskridskon vilket uppskattas av de flesta i början då det ofta uppfattas som lite stadigare och lättare att åka. Justeringen av bindningen är steglös vilket betyder att den går och ställa in till den sko eller känga som används för dagen.

Skridskon är mycket prisvärd och upplevs som lätt att komma igång med. Ett flexibelt val som ändå kommer med mycket kontroll. Köp längd på skenan utifrån skostorlek för att inte riskera en för kort eller lång skena som inte ger optimal åkupplevelse.

Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Hur vi gjorde testet

Först vill vi lyfta fram hur testet utfördes. Att ta del av andras omdömen och åsikter är för många en viktig process som leder fram till ett beslut. Bäst i test av långfärdsskridskor kan hjälpa dig att slutligen göra ett val och beställa hem nya långfärdsskridskor för att kunna njuta av långa turer.

Testet gjordes utifrån att vi fick möjlighet och prova samtliga långfärdsskridskor. Det var en rolig upplevelse som vägde in i den slutliga bedömningen. Samtidigt har vi även läst de betyg som kunder har lämnat på produkten. Ni kan själv läsa omdömen och se betyg då ni går in på respektive produkt.

Vi verkar vara enig med den stora massan av långfärdsskridskor då det gäller favoriter. Första- och andraplatsen skildes åt i stort sett av priset. Det är riktigt bra produkter som fungerar för både den totala nybörjaren liksom den mer erfarna. Är du inte enbart ute efter friåkning på isen utan även vill maximera pulsen på isbanor är de långfärdsskridskor vi valde till silverplatsen, Nis Exercise, det som är värt att införskaffa.

Varför åka långfärdsskridskor?

Om vi ställer en motfråga – varför inte? Det är en fantastisk aktivitet som kan göras av barnfamiljer, äldre personer eller den som bara vill komma ut och röra sig lite. Frisk luft, motion och en stund ute i naturen är aldrig en dålig idé. Många vittnar dessutom om att långfärdsskridskor fungerar väldigt bra trots olika krämpor då det är en snäll form av motion för kroppen.

Idag finns det mängder av olika varianter att välja mellan. Vår vinnare i testet blev Track Mount BC som är en väldigt stabil skridsko som ändå innehåller otroligt mycket åkglädje. Eftersom den också uppskattas av erfarna åkare är det en skridsko som går att lära sig grunden på och sedan fortsätta och utvecklas.

Hur väljer jag rätt långfärdsskridskor?

Utgå ifrån hur van du är sedan tidigare, det finns modeller som är bredare och lite extra stabil för nybörjaren liksom de som är lite smalare och kan bjuda på ännu mer fart för dig som har åkt mycket.

Det bästa tipset för att välja rätt modell är att ta del av den information som finns på återförsäljarens sida, läsa omdömen från andra och så klart läsa vårt bäst i test. På så sätt går det lättare och hitta ett par som fungerar optimalt. Skulle det ändå inte kännas helt rätt går det alltid att sälja och byta till en annan modell som passar just dig.

Långfärdsskridskor blir en helhetsupplevelse

Långfärdsskridskor är inte bara en sport som ger skön motion, det är en upplevelse för själen. Att komma ut på isen, glida fram och känna den friska luften mot huden en solig vinterdag är svårt att överträffa. Kombinera dagen med något gott att äta – det mesta smakar faktiskt bättre utomhus.

Oavsett om långfärdsskridskor används för att få träning eller som en familjeaktivitet går det att kombinera och uppleva på många sätt. Spänna på sig ett par långfärdsskridskor och ta de första skären på isen är för många även ett sätt att slappna av och fylla på med ny energi.

Utrustning vid användning av långfärdsskridskor 

Förutom långfärdsskridskor finns det en del annan utrustning som är nödvändig. Isdubbar är ett måste. Skulle du gå genom isen är det väldigt svårt att ta sig upp igen, det kan verkligen rädda liv. En ryggsäck som inte stör på ryggen med något varmt att dricka och gott att äta kan vara en bra idé, men en av de viktigaste utrustningarna för dig som tänker ge dig ut är ispiken.

Ispiken beskrivs som ett känselspröt för att kunna kolla så isen håller, men kan också hjälpa till när du behöver staka dig fram i motvind. Bli kompis med den helt enkelt! Hjälm för att skydda huvudet och gärna armbågs- och knäskydd kan bra. Sist men inte minst är det bra med en livlina med sig. Går någon genom isen kan du snabbt hjälpa till att dra upp personen.

När kan barnen lära sig att åka?

Självklart varierar det från barn till barn. Börja gärna att vänja dom vid att åka skridskor i så tidig ålder som möjligt. Att ge sig ut på längre turer är många mogen vid runt 7–8 årsåldern. Var lyhörd och börja med kortare turer för att öka på allt eftersom barnet visar att det kan och orkar med. Det ska vara roligt att ge sig ut på tur!

Säkerheten först!

Det går inte att påpeka för många gånger hur otroligt viktigt det är med säkerheten. Kolla alltid att isen är bärande, kolla även under dagen om du blir borta många timmar eftersom mycket kan hända. Ge dig aldrig ut ensam på isen utan att alltid vara två är en bra grundregel.

Nedan följer en kort lista på saker du bör ha med dig på isen:

  • Isdubbar
  • Ispik
  • Hjälm och annan skyddsutrustning
  • Bra kläder som håller dig varm
  • Livlina

Sammanfattande ord om långfärdsskridskor

Långfärdsskridskor är en helt fantastisk aktivitet som många klarar av. Det kan vara lite svårt i början innan du behärskar tekniken och lärt dig ta långa skär. Som allt annat handlar det om övning och att faktiskt våga prova. Att ha åkt mycket skridskor innan kan göra att det går snabbare och komma igång att åka bra, men det är inte några problem att börja åka som total nybörjare är möjligt.

Den modell som vi valde ut till vinnare är Track Mount BC då det är en långfärdsskridsko som har lite av varje men ändå till ett överenskomligt pris. Eftersom modellen inte enbart riktar in sig till nybörjare utan även vana åkare är det ett bra val oavsett om du aldrig stått på ett par långfärdsskridskor eller åkt mycket. Ställ in bindningen och våga prova att ändra för och lära dig vilka egenskaper som kommer fram.

Är du intresserad och nyfiken på att komma ut i naturen på ett nytt sätt tycker vi i testpanelen att det inte är så mycket att fundera på. Många som provar älskar det från start och hittar ett helt nytt intresse att utöva. Frisk luft och ett gott sällskap kan göra underverk för både kropp och knopp.

Sist men absolut inte minst – kom ihåg att ha kul och njuta! 

Frågor och svar om långfärdsskridskor

Nedan följer några vanliga frågor och svar gällande långfärdsskridskor.

  1. Kan alla lära sig att åka långfärdsskridskor?

Att åka långfärdsskridskor är något som de flesta klarar av. Välj ett par som är anpassade för nybörjare. Ta hjälp och råd av andra som brukar ge sig ut och börja framförallt de det är en jämn och fin is. Våga prova – alla är nybörjare någon gång!

  1. Är det något speciellt att tänka på när det kommer till långfärdsskridskor?

Innan du ger dig ut på en tur med långfärdsskridskor är det viktigt att vara uppdaterad om isens status. Ge dig aldrig ut på en is om du är osäker på hur tjock den är. Säkerheten måste finnas med i tänket hela vägen. Ge dig inte heller ut ensam, alltid minst två om en olycka skulle vara framme.

  1. Behöver jag köpa dyra långfärdsskridskor?

Det korta svaret på frågan är nej, det behöver du inte göra. Ett lite längre svar är att dyrare långfärdsskridskor kan vara något som lockar den mer vane åkaren. Som nybörjare kan det handla mycket om att få in tekniken i åkningen och den som åkt mycket kan uppskatta detaljer, önska mer fart eller önska andra funktioner. Så länge du är nybörjare räcker det med ett billigare alternativ – uppgradera allt eftersom du lär dig vad det är du önskar.

  1. Måste jag köpa alla tillbehör på en och samma gång?

Det kan bli mycket pengar som måste ut om du omgående behöver köpa all utrustning. Ett alternativ är att låna de första gångerna. Kolla med vänner och bekanta som kanske har en del utrustning liggande. Säkerställ att utrustningen är fräsch och kommer att fullgöra sitt syfte. Att ge sig ut på isen helt utan säkerhetsutrustning är inget vi rekommenderar.

Fundera då istället på om det finns någon spolad isbana i närheten där det går att prova åka istället. Försök att planera smart och hitta tillfällen där det istället är möjligt att iallafall prova dina långfärdsskridskor. Att ge sig ut kan locka, men tänk igenom och planera det noga.

Innehållsförteckning

Lämna en kommentar