Bästa Kylboxarna För Kall Mat och Dryck (Bäst i Test 2023)

Här hittar du de tre bästa kylboxarna som finns på marknaden enligt vår testpanel!

En kylbox eller kylväska är något du verkligen behöver om du tycker om att spendera massor av tid utomhus och göra utflykter med din familj. Det finns mängder av användningsområden som till exempel att hålla din dryck kall eller din varma mat varm. Bästa kylboxen i vårt kylbox test blev Arctic Tern Electric Cooler Box tack vare sitt orimligt låga pris med extrem hög prestanda.

Användningsområdena är många, den bästa kylboxen för dig kanske inte är den bästa för någon annan, det beror helt enkelt på vad du mest kommer att använda kylboxen till. Är det för en dag på stranden eller är det för en längre campingtur? Det finns också kylväskor som fungerar bra under endagsturer och där är det andra egenskaper som gör den bästa kylväskan.

1. Vinnare och bäst i test är kylboxen Arctic Tern Electric Cooler-Box

Fördelar

 • Låg förbrukning
 • Lätt att rengöra
 • Otroligt prisvärd

Nackdelar

 • Inget färgurval

Specifikationer

Mer om Arctic Tern Electric Cooler-Box

Vinnare av vår panels bäst i test är Arctic Tern Electric Cooler Box. Vid första ögonkast ser den här kylboxen inte mycket ut för världen men den har en prestanda som är bättre än många av de dyrare kylboxarna på marknaden. Det är en av de stora anledningarna till att vi valde Arctic Tern som bästa kylboxen i vårt test tillsammans med det väldigt låga priset.

Arctic Tern Electric Cooler Box klarar av att hålla värme och kyla. Kom ihåg att den inte är gjord för att värma mat utan endast för att behålla värmen maten redan har när du packar ner den. Den klarar av både kyla och värme genom att använda en halvledare och väger endast 3,3 kilo, gör den perfekt att ta med sig till stranden eller på utflykt. Kylväska el från Arctic Tern kan användas i vanliga eluttag samt i bilens 12v-uttag.

Eftersom den använder sig av en halvledare är elförbrukningen minimal vilket är positivt så den inte kör slut på batteriet i bilen. Kylväskan från Arctic Tern är helt klart den bästa kylväska 12v test som finns tillgänglig på marknaden för tillfället. Den rymmer hela 20 liter vilket gör att du får i allt du vill ta med dig på utflykten.

2. På andra plats i bästa kylboxen kommer Petromax Cool Box 25 L

Fördelar

 • Robust design
 • Dräneringssystem

Nackdelar

 • Något dyr

Specifikationer

Mer om Petromax Cool Box

På andra plats men bäst bland premiumprodukterna i vårt bästa kylboxen test kommer Petromax Cool Box 25 Liter. Det här är en mycket bra kylbox som klarar av att hålla kylan i flera dagar. Den har ett ultrapassivt kylsystem som funkar perfekt tillsammans med kylförpackningar, is eller torris som du kan få tag på i affären. Börja med att kyla ned kylboxen innan användning för bästa resultat.

Anledningen till att vi inte valde denna som vinnare i vårt test är på grund av det höga priset i jämförelse med vinnaren. Hade de inte varit för priset hade lika gärna Petromax Cool Box kunnat vara vinnaren i testet. Eftersom den endast väger strax över ett kilo är det den perfekta kylboxen att ta med sig på utflykt om du vill slippa att släppa runt på en massa vikt.

Petromax Cool Box rymmer 25 liter vilket många kan tycka är i minsta laget men den är faktiskt väldigt rymlig när du väl börjar att packa ner dina saker och du kommer få med dig allt du behöver för en normalstor familj på fyra personer. Behöver du en större kylbox som rymmer mer har Petromax flera att välja mellan.

3. På tredjeplats i bästa kylboxen kommer Stanley FMST83282-1

Fördelar

 • Damm och vattenresistent
 • Teleskophandtag
 • Is håller sig i tre dagar

Nackdelar

 • Kan upplevas klumpig

Specifikationer

Köpguide för att hitta den bästa kylboxen

Du kan välja mellan en kylbox och en kylväska och inget av alternativet är dåligt, det beror helt enkelt på vad du ska använda den till. Ska du på utflykt under en dag kan de gott räcka med en kylväska men om du ska iväg på längre utflykter under flera dagar är en kylbox att rekommendera.

Det absolut viktigaste med en kylbox är hur bra den klarar av att hålla temperaturen inuti. Du vill inte ha en kylbox som tappar en massa kyla och gör din dryck varm under dagen. Du bör också bestämma innan hur stor box du behöver för att slippa bära med dig en för stor och tung kylbox.

Temperaturhållning

Om du köper en kylbox är temperaturhållning det första du bör titta efter. Du vill ha en kylbox som klarar av att hålla temperaturen över en lång tid utan att släppa ut för mycket kyla. Ju längre en kylbox klarar av att hålla en stabil temperatur desto bättre är det och det är tillverkarna medvetna om.

Om en kylbox är bra isolerad och klarar av att hålla den önskade temperaturen hela dagen när du är ute på utflykt behöver du aldrig oroa dig över att din mat och dryck blir varm och kanske förstörd när det kommer till mat. Oavsett hur bra din kylbox är bör den alltid förvaras i skuggan för bästa resultat.

Storlek

Med storlek menar vi inte hur stor själva kylboxen är utan hur mycket den faktiskt rymmer. Är ni till exempel bara två i familjen kommer det att räcka med en mindre kylbox. Är ni fler än två kan det behövas en större kylbox som rymmer 30, 40 eller 50 liter för att få med allt ni vill ha med er.

Hur mycket en kylbox rymmer har ofta stor betydelse beroende på hur många ni är som ska dela på kylväskan. Ju fler ni är som delar på kylväskan desto mer utrymme kommer ni att behöva. Tänk på att en större kylbox oftast väger mer och kommer vara betydligt jobbigare att bära med sig.

Hitta bästa kylboxen hos oss på Testjakt
Hitta Sveriges bästa kylboxar i vårt paneltest

Praktiska funktioner

När det kommer till praktiska funktioner är det ofta här de avgör vilken kylväska du väljer. Alla har vi olika saker vi tittar efter och som passar oss bättre än andra. Några av de praktiska funktionerna som finns på en kylbox är facken inuti kylboxen, handtagen, stängningsfunktion och rengöring och här är det upp till dig att bestämma vad som passar dig bäst.

Med facken är det viktigt att du kan organisera och packa maten på ett bra sätt. Ett enda stort fack är inte att rekommendera. Handtagen bör vara greppvänliga för dig och ha en placering som passar dig och din anatomi. När det kommer till stängningsfunktionen ska det vara lätt att både stänga och öppna locket och den bör vara slittålig, men viktigast av allt är att tillförslutningen är bra så den inte släpper ut en massa kyla i onödan.

Utvärdera priset av en kylbox

Priset på en produkt har alltid en stor betydelse för de flesta människor men ibland är det läge att tumma på kvalitet för att få en produkt till ett bättre pris. Det är helt upp till dig att bestämma vilken kvalitet du vill ha till vilket pris. Om du är nöjd med en kylbox som klarar av att hålla kylan under dagen du är ute kan du helt klart välja en som är lite billigare men räkna med att den troligtvis inte håller lika bra som en dyrare modell.

För dig som prioriterar kvalitet framför kvantitet kan det vara läge att lägga några kronor extra på en riktigt bra kylbox som klarar av att kyla under en längre tid och kanske till och med kan hålla varm mat varm. Den kommer troligtvis hålla betydligt längre än en modell som är mycket billigare, det beror helt enkelt på vad du ska använda kylboxen till.

Sammanfattning

Om du ofta gör utflykter med familjen bör du införskaffa en kylbox för att kunna hålla rätt temperatur på mat och dryck som du tar med dig. Du kommer spara in en massa pengar på att ta med dig mat och dryck istället för att köpa det på plats. Lämna gärna en kommentar på artikeln i fältet längst ner på sidan så återkommer vi snarast.

Vanliga frågor om kylboxar

Går det att frysa mat och dryck i kylboxen?

Om kylboxen har en inbyggd kompressor kommer du att kunna frysa innehållet om du använder dig av 240v eller 12v. En kylbox utan kompressor kommer inte klarar av att frysa ner innehåller i boxen.

Hur mycket bör en kylbox kosta?

Det beror givetvis helt och hållet på vad du har tänkt att använda den till. Generellt är kylboxar med större kapacitet dyrare. Om du är ute efter en kylbox med kompressor får du räkna med minst 1 000-4 000 kronor.

Hur mycket väger en kylbox?

De flesta kylboxar väger runt 4,5-6 kilo men de finns även de med mer finesser som kan väga upp emot 13 kilo. Är det meningen att du ska ta med dig kylboxen från bilen rekommenderas en med lägre vikt.

Hur länge klarar en kylbox att hålla kylan?

Det beror givetvis på hur bra isolerad kylboxen är men om du har en elektrisk kylbox kommer den att kunna hålla kylan mellan 24-72 timmar beroende på modell och tillverkare. En del kylboxar klarar även att hålla varm mat varm.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 07/08/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test