Bästa Kaffekvarnarna För Riktigt Gott Kaffe (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka kaffekvarnar som är bäst i test enligt vår testpanel!

En kaffekvarn är ett redskap för ditt kök som används för att mala rostade kaffebönor. Förr i tiden var detta det enda sättet att göra kaffe på. Kaffe ville man ha, då som nu! Du var tvungen att köpa bönor, mala dessa hemma och sedan koka kaffet. Fastän det nu finns modernare lösningar och färdigmalt kaffe att köpa hem finns det många som tycker att smaken blir så mycket bättre! Vi på Testjakt är benägna att hålla med! Är man passionerad för kaffe och något av en finsmakare finns det inget bättre att unna sig än en riktigt bra kaffekvarn. Det är trots allt något särskilt med doften av nymalt kaffe…

En kaffekvarn kan vara manuell eller elektrisk. Den manuella har en tratt uppe på kvarnen, och en vev i mitten. Under själva kvarnen placerar du en kopp eller bägare av något slag, häller i bönorna och vevar. Ner i uppsamlaren kommer det singla finmalet kaffe redo att bryggas! Den elektriska varianten har istället en mixer-liknande kniv i sig som maler ner bönorna, och gör det automatiskt utan en vev. Resultatet är detsamma men idag väljer de flesta av oss en elektrisk kaffekvarn. Nedan har vi samlat de fem bästa elektiska kaffekvarnarna på marknaden, vi hoppas att du enkelt ska kunna välja vilken som faller dig i smaken. För ska man vara helt ärlig, finns det något bättre en riktigt god kopp kaffe?

1. Vinnare och bäst i vårt test kaffekvarnen från Wilfa Aroma CGWS-130B

Fördelar

 • Timer funktion
 • Justerbar kvarn

Nackdelar

 • Liten kapacitet

Specifikationer

Mer om kaffekvarnen från Wilfa Aroma CGWS-130B

Kaffekvarnen från Wilfa Aroma CGWS-130B är enligt oss den absolut bästa på marknaden. Den är väldigt tystgående åtminstone jämfört med andra kaffekvarnar. Just tystgående är ju relativt i bemärkelsen kaffekvarnar. Den maler ner kaffebönorna snabbt och med väldigt bra kvalitet. Denna kaffekvarn har även justerbara inställningar så du kan njuta av allt från grovmalet kaffe till Espresso. Den har också en timerfunktionen som gör att det är enkelt att ställa in tid för användning. Många användare lovordar den och vi har svårt att egentligen finna något negativt med denna kvarn för kaffe. Ett extra plus är dessutom att den är väldigt enkel att rengöra! Prisvärd och inte alltför stor och klumpig. En kaffekvarn för dig som uppskattar riktigt gott kaffe och enkel använding!

Wilfa har lyckats oerhört bra med att kombinera snygg och stilren design med välpresterande funktionalitet. Vi hade egentligen inte mycket att diskutera, Wilfa CGWS-130B var given att få förstaplatsen i vårt test.

2. På andra plats i testet kommer kaffekvarnen från Graef CM800

Fördelar

 • Bra kapacitet
 • Mycket lätt att använda

Nackdelar

 • Låter en hel del

Specifikationer

Mer om kaffekvarnen från Graef CM800

På plats nummer två i vårt test av de bästa kaffekvarnarna kommer den här modellen från Graef. Den här kvarnen kommer med hela 40 olika inställningar, och du kan enkelt göra allt från grovmalet kaffe till fint pulver. Med den stora kapaciteten behöver du inte heller fylla på med bönor lika ofta som på andra modeller.

Graf är ett välkänt tyskt märke som är erkända för sina kvalitativa maskiner för köket. Denna kaffekvarn är inget undantag! Många vittnar om den stabila, hållbara konstuktionen. Den klarar tuffa tag! Det är även mycket uppskattat att den har en malningsgrad från 1-40. Majoriteten av användarna väljer en malningsgrad på 10+ för att maskinen ska kunna pressa igenom vattnet. Testen med denna modellen placerade den på en andraplats. Inte bara på grund av sina funktioner, men även för hur lätt den är att använda. Behållaren kan enkelt avlägsnas för att skopa upp kaffebönor med själva behållaren, den är även lätt att rengöra.

3. På tredjeplats kommer kaffekvarnen från Wilfa WSCG-2

Fördelar

 • Snabb
 • Bra pris

Nackdelar

 • Vriden inställning
 • Liten kapacitet

Specifikationer

Mer om kaffekvarnen från Wilfa WSCG-2

Lillebror till Wilfas testvinnare “Aroma” heter WSCG-2 (även kallad Nymalt). Detta är en kaffekvarn som ligger lite lägre i pris, men som fortfarande levererar hög kvalitet. Det är den primära anledningen till att vi valde att placera denna kaffekvarnen på en hedervärd tredjeplats i vårt test. Kvarnen kommer med samma justerbara kvarn som sin storebror, och har samma praktiska timerfunktion.

Den här kaffekvarnen har en snygg och elegant design som passar in i de flesta kök. Den tar även väldigt lite plats, och har en inbyggd låda för att enkelt samla upp den malda kaffet. Wilfa WSCG-2 kan göra allt från grovmalet till fint kaffe med sina 35 olika malningsgrader. Den går även utmärkt att diska i diskmaskinen! Kanon säger vi på Testjakt!

4. På en fjärdeplats kommer kaffekvarnen från Wilfa WSFB-100S

Fördelar

 • Bäst på att mala
 • Låg ljudnivå

Nackdelar

 • Pris
 • Liten kapacitet

Specifikationer

Mer om kaffekvarnen från Wilfa WSFB-100S

Det är svårt att hitta ett märke som kan producera en kaffekvarn lika väl som Wilfa. Denna kvarn är vårt val i premiumsegementet. En modell som fungerar lika bra till filter, espresso och tryckkanna. Den här kaffekvarnen har en platt kvarn och låg hastighet. Den maler utan att värma upp bönerna och på så vis behålles den goda aromen och smaken till ditt kaffe.

Detta är en kaffekvarn som levererar hög kvalitet på grund av sina många funktioner. Du kan välja mellan hela 41 olika inställningar. Locket fungerar även som vikt, och kvarnen kan dessutom styras genom en app. Det är absolut ett högre pris än på exempelvis vår testvinnare, men Wilfa WSFB-100S är valet för den kräsna finsmakaren.

5. På en femteplats kommer kaffekvarnen från OBH Nordica Precision

Fördelar

 • Många inställningar
 • Bra kvarn
 • Kompakt och praktisk

Nackdelar

 • Något högljudd
 • Inte lämplig för espresso

Specifikationer

Mer om kaffekvarnen från OBH Nordica Precision

Om du är ute efter en kaffekvarn men har en lite smalare budget är Precision från OBH den perfekta kvarnen för dig. Med 17 olika inställningar, automatisk avstängning och timer är den värd av överväga. Den fungerar fint att mala kaffe för filter, espresso och tryckkanna.

Kvaliteten på kaffet blir utmärkt, maskinen är enkel att använda och den tar inte heller alltför mycket plats. Andra fördelar är att denna kaffekvarn också har en praktiskt låda fram på maskinen för att enkelt ta ut det färdigmalda kaffet. Den är busenkel att rengöra genom att ta isär delarna.

Köpguide – Hur du väljer en bra kaffekvarn

En riktigt bra kaffekvarn kan göra mer än att bara mala bönor. Den är enkel att använda, och helst också lätt att rengöra. Praktiska funktioner som olika inställningar, timer och en praktiskt design som inte tar upp för mycket plats är också viktig.

Vad för slags kaffekvarn du behöver beror på vilken typ av kaffe du vill koka. Om du vill göra filterkaffe för kaffebryggaren är en kvarn som maler grovt kaffe passande. Ska du däremot mala bönor för en espressomaskin behövs en kvarn med finare inställningar.

Hitta bäst i test kaffekvarnar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test kaffekvarnar hos oss på Testjakt.se!

Bra kvalitet

Det finns inget värre än en kopp kaffe med svag eller bitter smak. En bra kaffekvarn maler bönorna utan att värma upp de, så att de bevarar all den goda smaken och aromen. Det ska även bli bra kvalitet på alla inställningar.

En god kopp kaffe kan lagas på flera olika sätt, de har alla vanliga kaffebönor och malt kaffe av hög kvalitet. En bra iskaffe startar med perfekta malda kaffebönor för espresso, och för att hålla temperaturen behöver du en termos

Enkel att använda

Användarvänlighet är något som prisas högt av både nybörjare och professionella baristor. För att en kaffekvarn ska vara enkel att använda måste det vara lätt att förstå sig på alla funktioner som man kan använda sig av.

När en kaffekvarn kommer med en massa olika inställningar för både kvarn, timer och antal koppar som ska göras är det viktigt att funktionerna är lätta att förstå. En enkel design med tydlig skrift är därför viktig.

Smarta funktioner

Olika kvarnar kommer med olika funktioner. Någon kanske har fem olika inställningar och ingen timerfunktion, andra kan styras genom en app. Vad för slags smarta funktioner du kan ha användning av beror på vilken kaffemaskin du har.

Praktiska och smarta funktioner kan inkludera funktioner som dosering av bönor, timer funktion, möjlighet att välja om grovt eller fint kaffe ska malas, och möjligheten att väga bönorna utan att köpa in en extra extern våg.

När behöver du använda en kaffekvarn?

I våran bäst i test lista över kaffekvarnar har vi listat fem olika kaffekvarnar som alla har olika funktioner och kvaliteter. Kaffekvarnarna hör även till olika prisklasser, så att det finns något för alla, oavsett ekonomi. Målet är att hjälpa dig välja en bra kaffekvarn.

Hur mycket kaffe du brukar koka kan påverka mycket i ditt val av kaffekvarn. Är du en kaffeälskare som svär till espressomaskiner behöver du definitivt en kvarn av premium kvalitet. Om du föredrar tryck kanna kommer du däremot undan med en enklare variant.

Vanliga frågor om kaffekvarnar

Behöver jag en kaffekvarn? Varför inte bara köpa färdigmalet kaffe, det låter ju så mycket enklare att bara gå ner till närmsta livsmedels butik, varför då göra allt extra arbete?

Det beror på om du vill ha kaffe på barista nivå, eller vanligt hemlagad kaffe. När du går till ett kaffeställe har de garanterat en kaffekvarn. Det är därför kaffet ofta smakar bättre där än hemma.

Hur använder jag en kaffekvarn? Finns det olika typer av kaffekvarnar? Hur använder jag de olika varianterna? Finns det någon som helst skillnad mellan hur de används?

Hur använder jag en kaffekvarn? Finns det olika typer av kaffekvarnar? Hur använder jag de olika varianterna? Finns det någon som helst skillnad mellan hur de används?

Behöver min kaffekvarn ha smarta funktioner? Om jag inte behöver smarta funktioner, varför har så många kaffekvarnar funktioner som smartphone styrning, timers, och inställningar hur fintmalet man vill ha kaffet?

Nej, det är absolut inget måste. Smarta funktioner är en grej installerad för ren komfort eller lyxighet, och du klarar dig utan dem. Men ditt liv kan bli mycket enklare med smarta funktioner.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test