Bästa IPL Hårborttagning – Bli Hårfri Hemma (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka hårborttagningsmaskiner / IPL som är bäst i test enligt vår testpanel!

Under det senaste decenniet har populariteten för IPL hårborttagningsmaskiner vuxit snabbt. Detta beror på deras höga effektivitet när det gäller att avlägsna oönskat hår från områden som ben, armar och andra delar av kroppen. Medan vissa metoder för hårborttagning kräver flera besök på en professionell salong, erbjuder IPL- hårborttagningsmaskiner en säker, mer permanent och dessutom kostnadseffektiv metod för att ta bort hår hemma.

Inför sommarmånaderna är ämnet hårborttagning alltid högaktuellt, och vi har försökt samla de allra bästa IPL-apparaterna i vår jämförelse. Vi har valt ute tre modeller som klassas som bäst i test IPL, dessa IPL laser fungerar hemma till såväl ansiktsbehåring på exempelvis överläppen, men även till större områden som benen. Produkterna i vår jämförelse har presterat bra i tester och har fina användarrecensioner. Att utföra hårborttagnings med IPL hemma är superenkelt och kräver enbart att du följer rekommendationerna kring användning och kontinuerligt utför din IPL, på så vis får du ett bättre och mer permanent resultat.

Vi på Testjakt har själva testat den bästa IPL maskinen, hårborttagaren från IVISKIN G3 IPL. Med fantastiska resultat kan vi varmt rekommendera denna laserhårborttagare. Dessutom kommer IVISKIN G3 med 100% nöjdkund-garanti, och ljuspulslasern har en förväntad livslängd på hela 20 år! Helt klart en investering värd att göra för oss kvinnor som är trötta på att kämpa med rakhyveln för kortvariga resultat.

1. Vinnare och bäst i test blev IPL hårborttagare IVISKIN G3

IVISKIN G3 ipl

Fördelar

 • 100% nöjdkundgaranti
 • Ljuspulslasern har en förväntad livslängd på 20 år!
 • Helt smärtfritt och går att använda på hela kroppen
 • Erkänd testvinnare

Nackdelar

 • Du ser resultat först efter 3-4 veckor, fullgott resultat efter 12 veckor.

Specifikationer

Mer om IPL hårborttagningsmaskinen IVISKIN G3

IVISKIN G3 IPL hårborttagare är en imponerande enhet med flera funktioner som gör den till ett utmärkt val för dem som söker en effektiv och smärtfri lösning för att ta bort oönskat hår. Nu är det slut på att köpa hem halvtaskiga rakhyvlar som ger ett resultat som knappt håller 2-3 dagar. Dessutom med livet som insats när du snabbt ska raka dig och det med ett enda misstag kan skapas både fula sår och mindre blodbad.

IVISKIN G3 har 5 olika ljuspulsnivåer vilket gör att du enkelt kan anpassa behandlingen efter din hudtyp och hårtyp, för att uppnå det bästa resultatet. IceShield™-kylfunktionen är en annan fantastisk funktion som säkerställer att huden kyls ner under behandlingen, vilket gör det mer bekvämt och även minskar risken för hudirritation. Upplever du irritation under dina första behandlingar så sänk nivån på ljuspulsen.

IVISKIN G3 IPL hårborttagare levereras med hela 900 000 ljuspulser, vilket ger en förväntad livslängd på 20 år. Detta gör det till en kostnadseffektiv lösning för hårborttagning hemma. Dessutom kan du förvänta dig synliga resultat efter endast 3 behandlingar och en fullständig effekt efter 12 veckors användning. Hårborttagaren är också användarvänlig och kan användas på hela kroppen utan någon smärta eller skada på huden.

IVISKIN erbjuder också en 100% nöjdhetsgaranti på alla produkter, så du kan testa hårborttagaren i 100 dagar och om du inte är nöjd med resultatet får du pengarna tillbaka. Sammanfattningsvis är IVISKIN G3 IPL hårborttagare en fantastisk produkt som vi på Testjakt starkt kan rekommendera! Denna IPL hårborttagare kommer att ge dig en smärtfri och kostnadseffektiv lösning för hårborttagning hemma.

2. På andra plats kommer ipl från Braun Silk-Expert Pro 3 PL3133 IPL

braun silk expert pro 3 pl3133

Fördelar

 • Prisvärd
 • Fina resultat i olika tester
 • 100 ljusimpulser per minut
 • Skonsam mot huden, två sensitive-lägen

Nackdelar

 • Resultat kommer först efter cirka 4 veckor vid kontinuerlig behandling

Specifikationer

Mer om Braun Silk-Expert Pro 3 PL3133 IPL

Braun Silk-Expert Pro 3 PL3133 IPL är en fantastisk hårborttagningsenhet som har överträffat många förväntningar. Dels har den en förvånansvärt hög kvalitet sett till prisbild, men även ett imponerande resultat.

Funktionsmässigt är Braun Pro 3 ipl otroligt lovprisad för sin Skin Tone Sensor som kontinuerligt övervakar din hudton och anpassar ljusintensiteten för att säkerställa optimal behandling. Denna funktion är särskilt användbar för personer med känslig hud.

Resultat kan uppnås redan efter fyra veckor av användning, då en märkbar minskning av hårväxten upplevs av över 90% av användare. För användare som använt den i sex månader upplevs upp till 92% minskning av oönskad hårväxt på behandlade områden.

Den ergonomiska designen av enheten gör den enkel att använda på både ben och bikinilinje. Dessutom var det inga problem att använda enheten på de svåråtkomliga områdena tack vare den greppvänliga utformningen av handtaget.

Ett annat plus med Braun Silk-Expert Pro 3 PL3133 IPL är dess snabba behandlingstid. Det tar bara några minuter att behandla varje område, du kan alltså enkelt använda enheten på morgonen innan jobbet eller på kvällen.

Sammanfattningsvis är användare mycket nöjda efter köp av Braun Silk-Expert Pro 3 PL3133 IPL. Det är en pålitlig och högkvalitativ enhet som levererar fina resultat.

3. På en tredjeplats kommer IPL- hårborttagning från Braun Silk expert Pro 5 PL5054 IPL

braun silk expert pro 5 pl5054

Fördelar

 • Fantastiska resultat
 • Skonsam mot huden
 • Enkel och smidig användning
 • Gör att du slipper rakhyveln efter kontinuerlig använding

Nackdelar

 • Kostar en slant

Specifikationer

Mer om Braun Silk-expert Pro 5 PL5054 IPL

Braun ipl silk expert pro 5 är enastående och en testvinnare i flertalet jämförelser på nätet för ipl hemma. Jämfört med andra IPL-enheter är hårborttagnings-maskinen från Braun inte bara lätt att använda, den ger också salongsliknande resultat.

Många vittnar om att de innan användning varit skeptiska till att använda IPL-hårborttagning på känsliga områden som ansiktet och bikinilinjen, men de två känsliga lägena gjorde behandlingen mycket skonsam mot huden. Tack vare dessa inställningar minskar också rodnad och irritation som lätt annars kan uppkomma från exempelvis vaxning.

Det som verkligen skiljer Braun IPL silk expert pro 5 från andra IPL-enheter är SkinPro 2.0 (SensoAdapt™) teknologi, som automatiskt och kontinuerligt anpassar sig efter din hudton och ger optimal effekt på varje del av kroppen. Du kan enkelt avlägsna hår från hela kroppen utan att missa några områden tack vare den höga frekvensen på upp till 125 ljusimpulser per minut, vilket ger en jämn täckning av huden.

En annan funktion som test uppskattar är den ergonomiska utformningen av handtaget, vilket gör det enkelt att använda på svåråtkomliga områden som bakre delen av benen. Det medföljande standardhuvudet för armhålor och vader fungerade också bra på dessa områden.

Sammanfattningsvis vittnar recensioner om kunder som är otroligt nöjd med Braun Pro 5 PL5054 IPL och flertalet skulle starkt rekommendera den till någon som söker en högpresterande IPL-enhet för hemmabruk.

Så sluta boka tid på dyra salonger och investera i din egen laser-hårborttagning hemma!

Köpguide – Vad är ipl behandling?

IPL står för Intense Pulsed Light, och det är en teknik som används för kosmetiska ändamål som hårborttagning, hudföryngring och behandling av pigmenteringar och ytliga blodkärl.

När det används för hårborttagning, fungerar IPL genom att skicka ljusimpulser till hårsäckarna under huden. Ljusimpulserna omvandlas till värme, vilket förstör hårsäcken och hindrar håret från att växa tillbaka. Eftersom IPL behandlar hårsäckarna under huden, är det viktigt att håret som ska behandlas är pigmenterat, eftersom pigmentet i håret leder ljuset till hårsäcken.

För att uppnå optimala resultat krävs flera behandlingar, eftersom hårsäckarna befinner sig i olika tillväxtstadier. Vanligtvis rekommenderas en serie av 3-8 behandlingar med några veckors mellanrum för att uppnå permanent hårborttagning.

IPL laser kan utföras på olika områden av kroppen, inklusive ben, armar, underarmar, bikinilinje, bröst, rygg och ansikte. Det är också viktigt att följa tillverkarens instruktioner och använda enheten säkert och korrekt för att undvika eventuella biverkningar som rodnad, klåda och brännande känsla på huden.

Hur ofta ska man använda ipl för hårborttagning?

Det rekommenderade användningsfrekvensen för en IPL-enhet för hemmabruk kan variera beroende på tillverkare och modell, men generellt sett är det vanligt att man behöver använda enheten en gång i veckan under en period på flera veckor eller månader för att uppnå önskade resultat. Detta beror på att IPL-behandlingar är mer effektiva när hårsäckarna befinner sig i en aktiv tillväxtfas, och eftersom hårsäckarna på olika delar av kroppen befinner sig i olika tillväxtstadier, krävs det flera behandlingar med regelbundna intervaller för att uppnå permanent hårborttagning.

Det är viktigt att följa tillverkarens instruktioner och rekommendationer om användningsfrekvens och behandlingstid för din specifika IPL-enhet. Överanvändning av enheten kan leda till oönskade biverkningar som hudirritation och brännskador, så det är viktigt att använda enheten säkert och korrekt.

Hitta bäst i test IPL hårborttagning för hemmabruk hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test IPL hårborttagning för hemmabruk hos oss på Testjakt.se!

Prisvärt alternativ- Bästa IPL hemma

En annan aspekt som skapat en otroligt populartitet kring IPL för hemmabruk är att det också är mycket prisvärt. Även om maskinen kostar någon till några tusenlappar att köpa in så har du en betydligt mer hållbar lösning för din hårborttagnings än pengar du kommer lägga på otaliga rakhyvlar genom åren.

Tidigare var IPL bara tillgängligt på professionella kliniker, vilket gjorde det dyrt och svårt att få tillgång till för den vanliga konsumenten. Nu kan du dock köpa en IPL-enhet för hemmabruk till en mycket rimligare kostnad. Det är en engångskostnad och du kan använda enheten i flera år, vilket gör det mycket mer kostnadseffektivt än att boka in regelbundna behandlingar på en klinik.

Sammanfattningsvis

Slutligen är det värt att nämna att IPL för hemmabruk är en säker och pålitlig lösning. Kvalitetsprodukter som till exempel IVISKIN G3 IPL hårborttagare, har inbyggda säkerhetsfunktioner som garanterar att enheten är säker att använda hemma utan att orsaka skada på huden.

Var noga med att läsa igenom all information som kommer med din enhet innan du påbörjar din hårborttagning. Följ sedan rekommendationerna från tillverkaren för bästa resultat och en säker behandling.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/08/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test