Bästa Hoppgungan [Topp 5 2021] » Jämför test av hoppgungor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Många barn gillar att hoppa, och börjar tidigt att hoppa i föräldrarnas knän. En enkel och bra investering för att ditt barn ska kunna utveckla sin motorik. Samt få utlopp för överskottsenergi är då en hoppgunga. De bästa hoppgungan är enkel att montera. Har en rejäl fjäder som ska tåla timmar av hoppande från ditt barn.

Ditt barn kan börja använda en hoppgunga när den är ungefär 5 månader. Alla barn utvecklas olika. Så en del barn kan börja gunga tidigare än 5 månader och andra senare. I början är det viktigt att du inte låter ditt barn sitta för lång tid i gungan. Utan låt barnet börja med ett par minuter och öka sedan successivt.

Observera att Testjakt inte testar produkter själva. Testjakt är en smart tjänst som samlar in data, jämför utförda tester som finns publicerade på nätet och sammanställer denna info tillsammans med användarrecensioner vi hittar. På så vis får du en rättvis bild över hur en produkt verkligen är, och inte bara hur den är på pappret.

De 5 bästa hoppgungan på marknaden just nu

1. Bästa hoppgungan Graco Bumper Jumper Hoppgunga (Bear Trail)

Bästa hoppgungan i vårt hoppgunga test är Graco Bumper Jumper Hoppgunga. Gungan är enkel att flytta mellan olika placeringar i ditt hem. Den monteras enkelt i dörröppningar med karm. Den rejäla fjädern med dold säkerhetsrem låter ditt barn hoppa säkert. Tyget på gungan går lätt att ta av och tvätta i tvättprogram för känsliga tyger. Läs mer här i vårt hoppgunga test.

Graco Bumper Jumper Hoppgunga är den gunga som har blivit utnämnd till ”Hoppgunga bäst i test”. På grund av att de enkelt monteras i dörröppningar, har avtagbart tyg som tvättas. Samt att det följer med två mjuka leksaker och en lekbricka som gör att ditt barns upplevelse förhöjs. Därför är denna gungan den som är hoppgunga bäst i test.

Fördelar

 • Enkel montering
 • Avtagbart tyg som tvättas

Nackdelar

 • Dyr

2. Hauck Jump Hoppgunga

Hauck Jump Hoppgunga är enklare och lite billigare modell hoppgunga bebis kommer tycka är rolig. Du fäster den enkelt i en dörrkarm utan borrning. Perfekt för ditt barn att få hoppa av sig sin energi och träna sin koordination. Att låta ditt barn sitta i en hoppgunga gör även att den tränar upp viktig muskulatur och balans.

Hauck Jump Hoppgungan kanske skulle kategoriseras som en lite enklare gunga. Med väldigt enkel design, och kanske är det inte en väldigt estetiskt tilltalande hoppgunga. Men det är en hoppgunga som fyller sin funktion. Den går enkelt att höja och sänka för att alltid kunna anpassas till din bebis snabbt växande kropp. Den har ett praktiskt bord som fungerar som lekyta.

Fördelar

 • Plastbord att hålla i
 • Lätt att justera
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inte så snygg
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

3. Emil Hoppgunga

Emil Hoppgunga Svart är en enkel hoppgunga som till skillnad från de modeller vi nämnt tidigare inte har någon bricka eller andra tillhörande leksaker. Detta behöver inte dock vara någon nackdel, utan kanske passar i synnerhet just ditt barn perfekt. Den är anpassad för barn från och med det att ditt barn kan sitta upp själv. Du fäster fast den i dörröppningen.

Trots att det är en lite mer simpel design, håller den i sin tur för bebisar upp till 12 kilo. Den har också ett bra pris, och kommer i mjuk bomull. Tyget går enkelt att montera av och köra i tvättmaskinen. Så länge ditt barn kan sitta upp kan hen använda denna gunga. Men lämna aldrig din bebis utan uppsikt i gungan.

Fördelar

 • Mjuk bomull
 • Enkel design
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Inga extra tillbehör
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

4. Flounce Hoppgunga Taupe

Flounce Hoppgunga Taupe är en enkel hoppgunga som samtidigt är snygg och gjord i mjuk bomull. Den fäster du således enkelt i dörröppningen. Ytterligare har den snygg design och ger sålunda ett lite dyrare intryck. Men närmare bestämt är den faktiskt lite dyrare. Den kommer dock inte med några extra delar. Som till exempel andra modeller, som har lekbrickor och tillhörande leksaker.

På grund av att den är gjord helt i bomull så är den därmed väldigt snäll och följsam mot din bebis hud. Den är stilren och snygg, men dock i sin tur lite dyrare än de tidigare nämnda modellerna av hoppgungor. Du monterar den enkelt i dörrkarmen. Den är perfekt för att låta ditt barn hoppa, gunga och träna sina små ben.

Fördelar

 • Mjuk bomull
 • Stilren design

Nackdelar

 • Dyr

Last updated: 2021-09-20 23:57:53

5. Bozz Hoppgunga (Svart Melerad)

Bozz Hoppgunga (Svart Melerad) är en enkel bomulls modell. Den passar barn mellan 4 till 6 månader. Den monterar du med karmsax i valfri dörröppning. Men den får därmed inte bli använd i dörrkarmar som är gjorda med lister av plast. Den har en dragkedja på badsidan av tyget som följaktligen gör att det är enkelt att lyfta ut och i ditt barn

Denna hoppgunga är en snygg och stilren gunga. Helt i svart färgat bomull med ett fint melerat mönster. Det är den billigaste modellen vi räknat upp i den här listan. Kanske har ditt barn inte prövat någon hoppgunga tidigare. Är du då osäker på om ditt barn kommer gilla gunga, således kan det vara bra att köpa ett billigare alternativ.

Fördelar

 • Stilren
 • Billig

Nackdelar

 • Får ej användas i dörrar med plastlister

Det är viktigt att se hur hoppgungan ska bli monterad

Det finns många modeller och varianter på hoppgungor idag. Före du gör ditt köp bör du således tänka på vart du har tänkt att ha den och vilken typ av montering som passar. Sedan om du vill att den ska ha extra tillbehör eller vara en enklare modell.

Enkel montering

Många hoppgungor idag har olika typer av fäst anordningar. Det är således viktigt att i förväg titta om du kan fästa den på ett bra ställe. Det är viktigt att den hänger säkert utan risk för att trilla ner.

Kvalitet och material

Hoppgungor har många både mjuka och hårda delar. De hårda delar består ofta av fjädrande delar och byglar. De hårda delarna brukar hålla bra, mjuka tygdelar vill du också att ska vara slitstarka och tåliga. Eftersom bebisens konstanta rörelser sliter det snabbt.

Max vikten

De flesta hoppgungor på marknaden håller idag för 11 till 12 kilo. Men det finns vissa undantag. Så var vaksam på att du köper en gunga som har rätt vikt för ditt barn. Risken är att hoppgungan slutar fungera som den ska.

Hoppgunga är bra men hoppa inte för länge

Att låta ditt barn använda hoppgunga är otroligt smidigt och avslappnande för dig som förälder. Du får båda händerna fria och behöver bara ha uppsikt över barnet. Ditt barn kommer inte att hinna ta sig till någon farlig trapp eller liknande.

Du bör inte börja med att låta barnet använda hoppgungan för långa stunder till en början. När ditt barn sedan börjar krypa så har den nog växt ur hoppgungan och behöver nya utmaningar för att fortsätta utvecklingen. Vid funderingar så lämna gärna en kommentar så besvarar vi så gott vi kan.

Lämna en kommentar