Bästa Handkrämerna För Mjuka Händer (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka handkrämer som är bäst i test enligt vår testpanel!

En handkräm är en oumbärlig produkt för såväl män som kvinnor. De flesta av oss behöver lite hjälp för att hålla händerna mjuka och återfuktade. Både under den varmare årstiden när bad, sol och annat torkar ut huden. Men kanske framförallt under den kallare årstiden då många upplever problem med torr, fnasig, kliande hy som kan uppvisa torrsprickor. För att huden ska må bra, vara mjuk och spänstig behöver den fukt och näring. Det är ju trots allt hemskt obehagligt att vara riktigt torr om händerna. Tar du inte hand om dina tassar kan det utvecklas torrsprickor eller andra typer av torreksem. Har du den typen av problem bör du även se över vad för typ av produkter du använder i vardagen. Många produkter i vardagen kan var bidragande faktorer till att händerna blir uttorkade. Starka rengöringsmedel, tvål och annat innehåller kemikalier som kan vara väldigt uttorkande. Särskilt för dig med känslig hud!

Vilken handkräm är bäst?

För att ta reda på vilken handkräm som är bäst finns flera egenskaper och kriterier som den bör uppfylla. Till exempel kvalitet, återfuktning, absorbering och doft. Vi tittade närmare på:

1. Vinnare och bäst i test blev handkrämen från Weleda Sensitive Hand Cream

Fördelar

 • Bra återfuktning
 • Mild för känslig hud

Nackdelar

 • Skruvkork

Specifikationer

Mer om handkrämen från Weleda Sensitive Hand Cream

Denna handkräm är, liksom många andra av Weledas produkter, ekologisk och väldigt mild. Krämen innehåller bland annat jojobaolja och kokosolja. Detta gör krämen len och rik utan att bli kladdig på händerna. Den är parfrymfri och perfekt för dig med känslig hy.

Weledas handkräm blir ofta bäst i test då den är perfekt för känslig och lättirriterad hud. Kunder som testat den nämner bland annat att den inte svider alls och är idealisk till hela familjen, även för barn med torra händer. Krämen absorberas bra och snabbt och lämnar händerna mjuka och sköna. Den har en mild doft av mandel och vi tycker den förtjänar en första plats då den absorberas väldigt snabbt och lämnar händerna mjuka och återfuktade i flera timmar. Applicera efter varje handtvätt!

2. På andra plats kommer handkrämen från Neutrogena Norwegian Formula

Fördelar

 • Väldigt dryg och återfuktar bra
 • Absorberas snabbt in i huden

Nackdelar

 • Speciell doft

Specifikationer

Mer om handkrämen från Neutrogena Norwegian Formula

Neutrogenas Norwegian Formula har många gånger utsetts till den bästa handkrämen. Din hud absorberar den snabbt så länge du inte överapplicerar. Vilket är ett något man bör tänka på med alla handkrämer. Ofta behöver man en ganska liten mängd, mindre än man tror. Dessutom är den kladdfri efter absorbering. Norwegian Formula är perfekt i kylan under vinterhalvåret då många lider av torra vinterhänder.

Denna produkt är alltid populär i handkräm test och får betraktas som en riktig klassiker på marknaden. Den är lite seg i konsistensen, men som sagt börja med en mindre mängd och bygg isåfall på efter hand. En handkräm ska appliceras efter varje handtvätt eller vid behov. Doften är mild och neutral och passar de flesta.

3. På tredjeplats kommer handkrämen från Rapsodine

Fördelar

 • Ekologisk och mild för huden
 • Återfuktar mycket bra

Nackdelar

 • Lite kladdig

Specifikationer

Mer om handkrämen från Rapsodine

Denna handkräm från svenska Rapsodine är en helt och hållet ekologisk och vegansk produkt baserad på rapsolja. Den innehåller även karbamid vilket gör att huden hålls återfuktad under en lång tid. Krämen är tack vare rapsoljan väldigt mjukgörande och vi förstår varför den är populär bland kunder.

Svenska Rapsodines produkter är alla populära och denna handkräm är inget undantag. Kommentarer handlar om produktens mildhet och mjukgörande egenskaper. Många nämner också den milda, naturliga doften samt just det att produkten är ekologisk och vegansk. En riktigt bra handkräm som håller vad den lovar!

4. På en fjärdeplats i vårt test kommer handkrämen från CeraVe Reparative Hand Cream

Fördelar

 • Reparerar snabbt torra och nariga händer
 • God absorberingsförmåga

Nackdelar

 • Lite tråkig förpackning

Specifikationer

Mer om handkrämen från CeraVe Reparative Hand Cream

Detta är en handkräm som är perfekt för de som har riktigt svåra problem med händerna på vintern. Den kan till och med reparera narig och sprucken hud på så kort tid som en vecka. Innehåller ceramider och hyaluronsyra som båda och effektiva för att bevara fuktbalansen i huden.

Denna handkräm ligger ofta högt på testlistorna på grund av den reparerande effekten. Dessutom absorberar din hud krämen snabbt utan att kladda. Den har även en neutral doft, som är parfymfri. Ger optimal återfuktning och tar verkligen hand om dina händer. Fungerar bra för hela familjen. Applicera handkrämen flera gånger dagligen och framförallt efter handtvätt. Det enda vi önskat hade varit en lite trevligare förpackning.

5. På en femteplats kommer handkrämen från Ida Warg Intense Nutrition Hand Cream

Fördelar

 • Doften är underbar
 • Perfekt för torra och nariga händer som behöver mycket fukt
 • Går snabbt in i huden
 • Fin förpackning som är perfekt att slänga med i handväskan eller ha på skrivbordet

Nackdelar

 • Doften är underbar MEN för dig som är känslig kan den upplevas för stark

Specifikationer

Mer om handkrämen Ida Warg Intense Nutrition Hand Cream

Ida Wargs handkräm är en räddare i nöden för torra och nariga händer. Denna vårdande produkt, som levereras i en praktisk 50 ml förpackning, är berikad med barriärreparerande havreolja och Linnea-extrakt, vilka tillsammans skapar en fantastiskt effektiv lösning för att lugna och vårda irriterad hud.

Det som verkligen sticker ut med denna handkräm är dess extra mjukgörande egenskaper. Den tränger snabbt in i huden och återfuktar på djupet, vilket resulterar i silkeslena och smidiga händer. Doften är riktigt underbar och uppskattas och omnämns ofta! Detta är den perfekta handkrämen att slänga ner i handväskan eller ha på kontoret för att vårda händerna året runt.

Ida Warg har verkligen skapat en vinnare med denna handkräm, och den är ett måste för alla som behöver intensiv vård för sina händer. Oavsett om du lider av extrem torrhet eller bara vill ha extra omsorg för dina händer, kommer denna handkräm att leverera utmärkta resultat och göra dina händer mjuka och återfuktade på nolltid. En riktig storfavorit för torra händer!

Köpguide – Välj rätt handkräm

När du köper handkräm bör du leta efter egenskaper som passar just din hud. Tänk på krämens konsistens samt doft. För känslig hud välj en mild kräm, gärna oparfymerad och eventuellt ekologisk.

Se också till att krämen återfuktar bra och att den absorberas snabbt utan kladd, speciellt om du applicerar flera gånger om dagen. God doft är ett plus.

Måste vara tillräckligt återfuktande

Resultatet vi alla vill ha från en handkräm är mjukare skinn på händerna. Krämen får inte torka ut huden ytterligare och du ska både se och känna återfuktningen.

En handkräm som återfuktar tillräckligt ska du inte behöva applicera konstant under dagen. Istället ska det räcka med applicering exempelvis 2-3 gånger om dagen. Då är återfuktningen optimal. Det är dock viktigt att applicera efter handtvätt.

Hitta bäst i test handkrämer hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test handkrämer hos oss på Testjakt.se!

Bör absorberas snabbt och enkelt i huden

Handkrämen ska absorberas snabbt och enkelt utan kvardröjande kladd. Detta under förutsättningen att inte du själv överapplicerar genom att ta för mycket kräm. Vilket är en av de vanligaste orsakerna till att krämer uppfattas som svårabsorberade.

Använder krämen på jobbet så är det viktigt att du inte behöver sitta med kladdiga händer i flera minuter.

När behöver man använda en handkräm?

Handkrämer som är bäst i test är de som gör händerna mjuka. Om du har små barn så vill du ha mjuka händer när du badar dem till exempel. Det kan vara riktigt smärtsamt att få runt med torra händer. Använder du inte någon form av mjukgörande kräm så kommer det till slut bildas torrsprickor i huden, det kan svida och göra ont.

Handkräm tillför huden näringsämnen som ger mjukare hud och motverkar torrhet och sprickor. Speciellt användbart på vintern men nödvändigt även under varma förhållanden då huden lätt blir torr.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Helena Månsson, auktoriserad hud & skönhetsterapeut , medlem i SHR.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 08/11/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test