Bästa Häftpistolerna För Proffs Och Hobby (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka häftpistoler som är bäst i test enligt vår testpanel!

Med en häftpistol som en del av din verktyglåda kan du utföra många varierade uppdrag. Allt från amatörprojekt, i form av DIY (Do It Yourself) till möbelrenovering, plast, trä, film, isolering, plywood eller fästning av kablar. För att hitta bästa den mest passande häftpistolen för dina behov har vi studerat både tester och recensioner.

Saker att betänka vid valet av häftpistol är exempelvis, ergonomi, vikt och kapacitet. Vi hoppas att vår guide ska ge dig svar på de vanligaste frågorna kring detta väldigt användbara verktyg. Vi har valt att enbart ha med batteridrivna häftpistoler i vårt test, detta då vi anser det vara den absolut mest funktionella typen på marknaden. Du slipper vara låst till en fast plats för att kunna bruka el och det är också betydligt mer kraft och prestanda i en batteridriven än en manuell häftpistol. Vinnare i vårt test blev den batteridrivna häftpistolen från MILWAUKEE M12 BST-0.

1. Vinnare och bäst i test blev häftpistolen från MILWAUKEE M12 BST-0

Fördelar

 • Gummerat handtag
 • Lättanvänd
 • Otroligt prisvärd
 • Mängder av nöjda användare
 • Bästsäljare

Nackdelar

 • Lite högt pris

Specifikationer

Mer om häftpistolen från MILWAUKEE M12 BST-0

Milwaukee häftpistol är en imponerande kompakt häftpistol som levererar kraftfull prestanda på 12V. Med en imponerande kapacitet på 100 klammer minskar den effektivt tröttheten för användaren och jobbet blir lekande lätt!

En av de mest imponerande egenskaperna hos denna häftpistol är dess teknologi för att avfyra klammer i serieföljd, vilket ger användaren flexibilitet mellan enskild avfyrning för precision eller serieavfyrning för maximal effektivt arbete. Med förmågan att avfyra 1500 klammer med endast ett 1,5 Ah batteri är det ingen tvekan om att denna häftpistol ger valuta för pengarna.

Milwaukee M12 BST är också anpassningsbar för olika arbetsbehov genom att kunna avfyra standard T50 klammer i storlekar från 6 till 14 mm. Dess kapacitet på 100 klammer och möjligheten att justera bältesclippet gör det till en användarvänlig och praktisk följeslagare för professionella och och DIY-fantaster.

Vi gillar att det är en batteridriven häftpistol eftersom det tillåter dig att arbeta med mer frihet i dina rörelser samt på något mer otympliga platser. Den här häftpistolen fungerar att använda både för hobbyprojekt likväl som professionella arbeten.

2. På andra plats kommer häftpistolen från DEWALT DCN681N

Fördelar

 • Verktygsfri stiftborttagning
 • 1 års garanti
 • Välbalanserad & lätthanterad

Nackdelar

 • Utan batterier & laddare

Specifikationer

Mer om häftpistolen från DEWALT DCN681N

DCN681N från DEWALT är en väldigt effektiv batteridriven häftpistol på 18V för klammerlängder mellan 12 – 38 mm. Du kan välja mellan enkel skottavfyrning för precis placering eller serieskottsavfyrning för högre produktionshastighet med upp till hela 4 stift per sekund.

Den är utrustad med kolborstfri, högpresterande motor. Kraftfulla XR Lithium-ion batterier (ingår ej) med lång drifttid driver den här batteridrivna häftpistolen. En ytterst kompakt och ergonomisk design gör det här till en lättanvänd häftpistol som inte tröttar ut armarna under längre arbetsperioder.

3. På tredjeplats kommer häftpistolen från MILWAUKEE M12 BST-202X

Fördelar

 • Inklusive batteri & laddare
 • Staplingsbar förvaringsbox medföljer
 • Justerbar bältesclip

Nackdelar

 • Måste registreras för 3 års garanti

Specifikationer

Mer om häftpistolen från MILWAUKEE M12 BST-202X

M12 BST-202X från MILWAUKEE är en kompakt, lätthanterad häftpistol med en magasinkapacitet på upp till 100 klammer. Med ett 1,5 Ah batteri kan den avfyra 1500 klammer. Dessutom är den här batteridrivna häftpistolen utrustad med teknologi för att avfyra klammrar i serieföljd.

Med en sådan här behändig och ergonomiskt konstruerad häftpistol kan du minska trötthet genom att eliminera monotona rörelser som annars kan uppstå vid användning av olika handverktyg. Med den här bra och prisvärda batteridrivna häftpistolen är du redo för de flesta häftuppdrag.

4. På en fjärdeplats kommer häftpistolen från DEWALT DCN681D2

Fördelar

 • Inklusive batterier & multiladdare
 • Ergonomisk & välbalanserad design
 • 1 års garanti

Nackdelar

 • Önskar större magasinkapacitet

Specifikationer

Mer om häftpistolen från DEWALT DCN681D2

DCN681D2 från DEWALT är en väldigt kraftfull häftpistol för klammerlängder mellan 12 – 38 mm, som klarar av att häfta hållbart i de flesta material även något hårdare träslag. Den här batteridrivna häftpistolen är driven av mekanik vilket ger en konstant, jämn prestanda.

För en prisvärd, väldigt högpresterande batteridriven häftpistol är det här definitivt den rätta modellen att välja. Säkerhetsspärr som gör att den här prisvärda häftpistolen inte kan göra avfyrningar av misstag då kontaktnosen måste vara intryckt för att kunna skjuta häftklammer.

5. På en femteplats kommer häftpistolen från RAPID BTX530

Fördelar

 • 2 års garanti
 • Välbalanserad & allsidig
 • Inbyggd säkerhetsspärr

Nackdelar

 • Kunde ingå tillbehör

Specifikationer

Mer om häftpistolen från RAPID BTX530

Det här är en väldigt behändig och smidig batteridriven häftpistol med en motor på 7,2 V, för både fintrådsklammer mellan 6-14 mm och dyckert på 15 mm. Den här häftpistolen har extremt hög batteriprestanda med kort och smidig laddningstid. Den laddar tomt till fullt batteri på 90 minuter.

Du arbetar utan avbrott hela dagen med den här batteridrivna häftpistolen, tack vare dess ergonomiska samt behändiga design med gummihandtag, oklanderlig balans och precision. BTX530 är en prisvärd häftpistol, kanske mest lämplig för vardaglig användning som exempelvis möbelomklädnad med olika textiler eller tunnare trämaterial. Perfekt för hemmasnickaren, DIY-projektet eller för dig som vill komplettera verktygslådan.

Köpguide – Saker att tänka på innan ditt köp av häftpistol

Häftpistoler är tåliga och nyttofulla verktyg som tål stora påfrestningar. Du Kan använda din batteridrivna häftpistol till de flesta häftarbeten inom möbelsnickerier, dekoration eller andra projekt inom inredning. En lättanvänd och prisvärd häftpistol kan förbättra din arbetsdag markant.

Med en bra, effektiv batteridriven häftpistol klarar du av att utföra både möbelrestaurationer likväl som renoveringar. Det kanske även kan vara intressant att komplettera din verktygsutrustning då du får en komplett repertoar och mångfald.

Hitta bäst i test häftpistoler hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test häftpistoler hos oss på Testjakt.se!

Batterikapacitet

Din batteridrivna häftpistol bör vara kompatibel med batterier av både hög standard och kapacitet för att inte göra dina arbetsdagar till onödiga tidsfördriv. En bra batteridriven häftpistol kan du arbeta oavbrutet med ett helt arbetspass.

Om batteriet är av dålig kvalitet så kan det lätt tappa effekt eller gå sönder av yttre påfrestningar som exempelvis kyla eller att det blir fuktskadat. Ett batteri med hög kapacitet tillåter dig arbeta utan avbrott.

Användningsområde

Tänk efter vad du oftast använder häftpistolen till. Eftersom de batteridrivna häftpistolernas kraft och effektivitet kan variera kraftigt mellan olika modeller är det viktigt att du vet vilka material du ska arbeta med.

Ifall du mestadels använder din batteridrivna häftpistol till mjukare material som tyger och kartong behöver du inte en lika robust häftpistol som vid häftning i till exempel något hårdare träslag eller plast.

Kvalitet

Det är kanske allra viktigast med en häftpistol av bra kvalitet, håller ditt verktyg hög standard så kommer även dina slutresultat att hålla god kvalitet eftersom du arbetar både lättare och snabbare.

Kvalitetshäftpistoler tillåter dig att arbeta i jämn takt utan avbrott för till exempel borttagning av klammer som fastnat eller att du behöver pausa arbetspasset för att sätta batteriet på laddning.

Med en batteridriven häftpistol fixar du dina häftjobb snyggt & elegant

Med din batteridrivna häftpistol kan du både häfta tyger, plast, kartong vissa träslag samt många andra material. Söker du efter ett behändigt och allsidigt verktyg, så är en batteridriven häftpistol det ultimata valet för dig.

Vi hoppas att du fått den information du behöver för att kunna göra ett bra val av häftpistol.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2024 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test