Bästa Gummistövlarna För Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka gummistövlar för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Ett par gummistövlar är något som varje barn behöver i sin skogarderob, oavsett om de går på förskola, skola eller enbart njuter på hemmaplan. Ditt barn bör ha ett par stövlar för att skydda sig från att bli blöt om fötterna och inte bli hindrad i sin lek av väder och regn. Faktum är att stövlar för barn har flera fördelar. utöver det faktum att de passar vid regn. På hösten och våren när daggen ligger på gräs och det är fuktigt i sandlådan är stövlarna det perfekta valet för ditt barn. Du som förälder kan låta barnen springa runt och leka obehindrat och slipper oroa dig för att barnet ska bli blöt och smutsig om fötter och strumpor.

Ett par gummistövlar är alltså inte endast fördelaktigt mot vatten/regn. Stövlarna skyddar ditt barn mot bland annat lera, sand och annan smuts. En annan stor fördel med gummistövlar är det faktum att det är busenkelt att rengöra dom! Lite ljummet vatten på en trasa och de blir som nya. Mer än vad man kan säga om ett par tygsneakers som varit i en blöt sandlåga eller daggigt gräs.

Gummistövlar har ytterligare fördelar och det är att barnen själva ofta uppskattar just gummistöveln mycket, framförallt för att gummistövlar gör barnet mer självständigt och är enklare att ta på och av själv än ett par vanliga skor. Många barn älskar att få klä sig själva redan i tidig ålder, något som är positivt att uppmuntra.

Marknadens fem bästa gummistövlar för barn

Det finns många bra gummistövlar på marknaden, både fodrade gummistövlar och ofodrade gummistövlar. Det klassiska märket Kavat är ett märke som alltid håller hög kvalitet och placerar sig högt i tester över de bästa gummistövlarna. Gummistövlar från Kavat upplever vi som pålitliga, vattentäta, inte superhöga i skaftet (vilket ger bättre rörelsefrihet), samt viktmässigt lätta vilket är viktiga faktorer för ett barn!

1. Vinnare och bäst i test blev Kavat Grytgöl Gummistövel som bästa premiumalternativ

Fördelar

 • Stabila
 • Prisvärda
 • Går att tvätta i maskin

Nackdelar

 • Smuts upplevs fastna lätt på materialet som är något skrovligt

Specifikationer

Mer om Kavat Grytgöl Gummistövel för barn

Stövlar från Kavat gör oss aldrig besvikna! Dessa bästa gummistövlar är premium men det betyder inte att de är så mycket dyrare än andra gummistövlar. De bästa med dessa stövlar är att de är stabila och enkla att sätta på även för mindre barn.

Kavat Grytgöl har vunnit många gummistövlar test och har ofta bra resultat då de har många fördelar. En fördel är att de går att tvätta i maskin, vilket inte alla stövlar klarar av. Den uttagbara sulan gör även den att stövlarna är enkla att hålla rena.

Stövlarna finns i flera olika färger som gör att ditt barn har flera olika valmöjligheter. Ett par fina stövlar tackar inget barn nej till, just gummistövlarna är många barns favoritskor då de ofta lär sig att sätta på dessa själva i tidig ålder. Gummistövlarnas sulor bidrar till komfort och dämpning vilket gör det till en skön stövel som barnen gärna vill ha på sig.

Stövlarnas gummi har en slags sträv yta, vilket skiljer sig från många andra stövlar. Detta har ingen betydelse på funktionaliteten utan det går precis lika bra att torka rent dessa med en fuktig trasa. Eftersom skaftet är i perfekt höjd så ökar också rörelsefriheten för ditt barn!

2. På en andraplats kommer Kavat Gimo WP Fodrade Gummistövlar

Fördelar

 • Bra höjd på skaftet vilket ger en bättre rörelsefrihet och bekvämare utevistelse för barnet
 • Avtagbart ullfoder, passar året runt!
 • Kan tvättas i maskin

Nackdelar

 • Materialet är lite ruffare vilket gör dom lite svårare att rengöra än en helt slät/blank stövel

Specifikationer

Mer om fodrade gummistövlar Kavat Gimo WP

Gummistövlar från Kavat gör oss aldrig besvikna! Dessa bästa gummistövlar från Kavat är premium, men det betyder inte att de är mycket dyrare än andra gummistövlar. Det bästa med dessa stövlar är att de är stabila och lätta att ta på, även för mindre barn.

Kavat Gimo har vunnit många gummistöveltester och har ofta bra resultat på grund av sina många fördelar. En fördel är att de kan tvättas i maskin, vilket inte alla stövlar kan. Det avtagbara ullfodret kan enkelt tas bort innan du tvättar dem. Det är också bra att fodret kan tas ut, vilket gör att ditt barn kan använda dessa gummistövlar även på sommaren, våren och tidig höst.

Stövlarna finns i flera olika färger, så ditt barn har flera valmöjligheter. Inget barn säger nej till ett par fina stövlar, särskilt inte gummistövlar, eftersom många barn ofta lär sig att ta på dem själva i ung ålder. Gummistövelns sulor bidrar till komfort och stötdämpning, vilket gör dem till en bekväm stövel som barnen gärna har på sig.

Stövelns gummi har en något grov yta, vilket skiljer den från många andra stövlar. Det påverkar inte funktionaliteten, men vi upplever dom något svårare att torka av och få rena, åtminstone i de ljusare färgerna. Eftersom skaftet är i perfekt höjd ökar också barnets rörelsefrihet och det är en av anledningarna till att fodrade gummistövlar från Kavat Gimo är otroligt uppskattad och ett riktigt bra köp enligt oss på Testjakt!

3. På en tredjeplats kom gummistövlarna från Reima Magisk Moomin

Fördelar

 • Enkla att ta av och på, även på de yngsta barnen
 • Dragflik i läder bak
 • Drömlika färger och mönster
 • Veganvänliga och PVC-fria
 • Reflexdetaljer

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om Reima Magisk Moomin

En regnig dag förvandlas till ett äventyr med dessa underbara vattentäta gummistövlar från Reima, som inte bara skyddar ditt barns fötter från regn och vattenpölar utan också gör det med stil. Med det bedårande Muminmotivet på stövlarna blir varje steg ett steg närmare sagans värld.

Reflexdetaljerna på stövlarna tillför en extra touch av säkerhet när dagarna och eftermiddagarna blir mörkare. Det mjuka fodret av bomull gör att stövlarna är bekväma och flärpen baktill gör att gummistövlarna blir lätta att ta av och på.

De uttagbara innersulorna gör att stövlarna torkar snabbt om de blivit blöta inuti, vilket är en lättnad när äventyret varit framme och stövlarna ska användas snart igen. De flexibla yttersulorna i gummi är skapade med ett överlägset grepp för att barnet ska ta sig fram även på de lerigaste förskolorna.

4. På en fjärdeplats kommer gummistövlen från Petite Chérie Atelier Stella

Fördelar

 • Lekfullt mönster
 • Vattentäta
 • Finns i flera färger

Nackdelar

 • Passar bäst på sommarhalvåret pga ofodrade

Specifikationer

Mer om Petite Chérie gummistövlar

Dessa gummistövlar från Petit Cherie blir snabbt en favorit hos barnen. Det är en funktionell stövel som passar för många tillfällen. Dessutom är stövlarna ofta en favorit hos barnen tack vare den lekfulla utsidan som finns i flera olika färger.

De här är ett par gummistövlar som är vattentäta och kommer att skydda ditt barns fötter mot att bli blöta och fuktiga. Stövlarna har en kraftig och greppvänlig sula som kommer få ditt barn att springa runt och leka stadigt utan att enkelt halka.

Dessa stövlar är ofodrade och passar bättre för regn och rusk de lite varmare dagarna. Skulle ditt barn ändå vilja ha dessa stövlar mitt i vintern fungerar det alldeles utmärkt att använda raggsockor som ett extra lager i de rymliga stövlarna.

Skaftet på dessa gummistövlar är relativt stadigt. Det gör att barn i alla åldrar enkelt kan dra på sig sina stövlar utan problem och utan att skaftet viker sig. Dessutom är dessa stövlar väldigt prisvärda och finns i härliga färger och mönster!

5. På en femteplats kommer gummistövlen från Nordbjørn Whirlwind

Fördelar

 • Lekfullt mönster
 • Vattentäta
 • Finns i flera färger och mönster

Nackdelar

 • Passar bäst på sommarhalvåret pga ofodrade

Specifikationer

Mer om Nordbjørn Whirlwind gummistövlar

En enkel men otroligt funktionell gummistövel är Nordbjørn Whirlwind. En populär modell med bra passform och lätt vikt. Denna modell finns dessutom i flera olika färger och mönster, vilket brukar vara uppskattat hos barnen. Det gör också det enklare att särskilja barnens gummistövlar på förskolan eller skolan.

Modellen är ofodrad och passar således bäst på höst, vår och sommar.

Hur man väljer rätt gummistövlar

Det kan vara svårt att välja rätt gummistövlar till ditt barn. Det finns många faktorer att ta hänsyn till och ha i åtanke vid val av stövlar.

Eftersom det finns ett sådant stort utbud av gummistövlar för barn kommer här några saker att tänka på för att du enkelt ska kunna göra rätt val.

Bäst i test gummistövlar för barn bara på Testjakt.se!
Bäst i test gummistövlar för barn bara på Testjakt.se!

Gummistövlarna ska vara vattentäta

Detta kanske låter självklart men faktum är att vissa stövlar släpper in vatten. Det är en viktig sak att ha i åtanke då gummistövlarna annars förlorar sitt syfte.

Att gummistövlarna inte släpper in vatten är viktigt. Blöta fötter kan enkelt förstöra en hel dag då det leder till att ditt barn får kalla fötter och kommer lessna.

Därför ska du välja ett par gummistövlar som har tjock sula som ofta gör stövlarna mer täta. Detta gör att det inte kommer in vatten.

Gummistövlarna ska vara enkla att använda

Det är viktigt att gummistövlar inte är ett hinder för ditt barn. Stövlarna ska gå att leka, klättra och springa i precis som med vilka andra skor som helst.

Ditt barns gummistövlar bör vara lätta och inte tynga ner fötterna. Stövlarna ska kännas bekväma på fötterna och det är viktigt att de inte är för små.

Det kan vara bra att ha ett mjukt skaft på gummistövlarna då det kommer göra att de känns smidiga och enkla att leka i.

Gummistövlarna ska gå enkelt att ta på

Det viktigaste med gummistövlarna är såklart att de är sköna och att ditt barn vill ha på sig dem.

Men det är även viktigt att ditt barn kan ta på och ta av sina gummistövlar själv.

Om du har ett mindre barn kan det vara smart att välja en stövel med ett lite hårdare skaft då det gör det enklare för barnet att dra på sig stöveln smidigt och enkelt.

När behöver du använda gummistövlar?

Gummistövlar är en sko som du kan använda nästan vid vilket tillfälle som helst. När det regnar, när det ska regna eller när det har regnat.

Eftersom gummistövlar idag har kvaliteter som gör att de är enkla att använda och framför allt snygga är gummistöveln en sko som passar i vått och torrt.

Självklart är gummistövlar smartast att använda när det är blött ute då de skyddar fötterna mot vatten och lera. Men man kan även använda stövlarna i förebyggande syfte, det kan börja regna när som helst.

Vanliga frågor om barngummistövlar

Hur ska jag veta vilken storlek mitt barn ska ha på gummistövlarna?

Det finns tabeller som avser mått för de olika storlekarna. Dessutom kan du mäta ditt barns fötter och utgå därefter.

Hur vet jag vilka av gummistövlarna som går att leka i?

De allra flesta gummistövlar för barn är idag utformade för att kunna leka i och är samtidigt lätta och smidiga.

Hur gör jag rent gummistövlarna på bästa och skonsamma sätt?

Det räcker oftast med att du torkar av stövlarna med en fuktig trasa. Faktum är att vissa stövlar går också att tvätta i tvättmaskin, följ då tvättrådet.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/10/2023 •  13 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test