Bästa Gummistövlarna För Barn (Bäst i Test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilka gummistövlar för barn som är bäst i test enligt vår testpanel!

Ett par gummistövlar är något som varje barn behöver. Ditt barn kan använda stövlar för att skydda sig från att bli blöt om fötterna och samtidigt leka precis som vanligt. Faktum är att stövlar har flera fördelar. Dessutom är det fördelaktigt för oss föräldrar att slippa hålla på med barnens blöta skor och samtidigt njuta av att se barnen leka i regnet.

Ett par gummistövlar är inte endast fördelaktigt mot vatten. Stövlarna skyddar ditt barn mot bland annat lera och annan smuts. En fördel med stövlar är att de är otroligt enkla att rengöra. Torka bara av stövlarna med en fuktig trasa så blir de som nya.

Gummistövlar har ytterligare en fördel och det är att de är väldigt sköna att ha på sig. Det finns inget som klämmer åt och det är enkelt att ta på och ta av sina stövlar. Detta gör även att ditt barn gärna vill sätta på sig sina stövlar och att det troligtvis kommer bli nya favoritskorna.

Marknadens fem bästa gummistövlar för barn

Det finns många bra gummistövlar på marknaden. Det klassiska märket Tretorn ligger alltid högt upp på listorna med sina gummistövlar. De är pålitliga, vattentäta och lätta på fötterna vilket är viktiga faktorer. Men även märket Kavat har fått flera bra recensioner på sina gummistövlar och faktum är att de är en favorit även hos barnen.

Det finns en mängd olika gummistövlar som har de kvaliteter en stövel ska ha. Det viktigaste för ditt barn är att stövlarna är vattentäta och lätta, vilket de flesta gummistövlar för barn faktiskt är. En fördel är även att ditt barn tycker stövlarna är fina för att enkelt få barnen att vilja använda stövlarna.

1. Vinnare och bäst i test blev Kavat Grytgöl Gummistövel som bästa premiumalternativ

Fördelar

 • Stabila
 • Prisvärda
 • Går att tvätta i maskin

Nackdelar

 • Smuts fastar lättare på ytan
 • Ofodrad

Specifikationer

Mer om Kavat Grytgöl Gummistövel för barn

Stövlar från Kavat gör oss aldrig besvikna! Dessa bästa gummistövlar är premium men det betyder inte att de är så mycket dyrare än andra gummistövlar. De bästa med dessa stövlar är att de är stabila och enkla att sätta på även för mindre barn.

Kavat Grytgöl har vunnit många gummistövlar test och har ofta bra resultat då de har många fördelar. En fördel är att de går att tvätta i maskin, vilket inte alla stövlar klarar av. Den uttagbara sulan gör även den att stövlarna är enkla att hålla rena.

Stövlarna finns i flera olika färger som gör att ditt barn har flera olika valmöjligheter. Ett par fina stövlar tackar inget barn nej till, just gummistövlarna är många barns favoritskor då de ofta lär sig att sätta på dessa själva i tidig ålder. Gummistövlarnas sulor bidrar till komfort och dämpning vilket gör det till en skön stövel som barnen gärna vill ha på sig.

Stövlarnas gummi har en slags sträv yta, vilket skiljer sig från många andra stövlar. Detta har ingen betydelse på funktionaliteten utan det går precis lika bra att torka rent dessa med en fuktig trasa. Eftersom skaftet är i perfekt höjd så ökar också rörelsefriheten för ditt barn!

2. ZigZag Hurricane Gummistövel kom på en andraplats

Fördelar

 • Finns i flera färger
 • Motverkar halka
 • Tjock sula

Nackdelar

 • Mjukt skaft
 • Något klumpig

Specifikationer

Mer om ZigZag Hurricane Gummistövel

Gummistövlar från ZigZag passar vid alla olika tillfällen. Innerfodret är fuktabsorberande vilket gör att denna stövel håller ditt barns fötter ännu torrare. Materialet är mjukt vilket gör stöveln väldigt skön för ditt barn att ha på sig vid varje tillfälle.

Dessa gummistövlar bäst i test har ett klassiskt utseende och finns i flera olika färger. Faktum är att gummistöveln ofta får bra recensioner tack vare sin sula. Yttersulan motverkar halka vilket gör detta till den perfekta stöveln för ditt barn.

Den tjocka yttersulan gör även dessa gummistövlar rejält vattentäta vilket alltid ger höga betyg i recensioner. Dessutom går gummistövlarnas innersulor även att ta bort vilket gör det enkelt för dig att hålla ditt barns gummistövlar rena från lera och annan smuts.

ZigZags gummistövlar kommer som sagt i flera olika färger och har ett utseende som är lite retro vilket är väldigt trendigt. Det är inte heller den dyraste stöveln, men faktum är att dessa gummistövlar enkelt går att jämföra med de lite dyrare stövlarna vilket gör detta till ett säkert val.

3. På en tredjeplats kom gummistövlarna från Reima Magisk Moomin

Fördelar

 • Enkla att ta av och på, även på de yngsta barnen
 • Dragflik i läder bak
 • Drömlika färger och mönster
 • Veganvänliga och PVC-fria
 • Reflexdetaljer

Nackdelar

 • Inget nämnvärt

Specifikationer

Mer om Reima Magisk Moomin

En regnig dag förvandlas till ett äventyr med dessa underbara vattentäta gummistövlar från Reima, som inte bara skyddar ditt barns fötter från regn och vattenpölar utan också gör det med stil. Med det bedårande Muminmotivet på stövlarna blir varje steg ett steg närmare sagans värld.

Reflexdetaljerna på stövlarna tillför en extra touch av säkerhet när dagarna och eftermiddagarna blir mörkare. Det mjuka fodret av bomull gör att stövlarna är bekväma och flärpen baktill gör att gummistövlarna blir lätta att ta av och på.

De uttagbara innersulorna gör att stövlarna torkar snabbt om de blivit blöta inuti, vilket är en lättnad när äventyret varit framme och stövlarna ska användas snart igen. De flexibla yttersulorna i gummi är skapade med ett överlägset grepp för att barnet ska ta sig fram även på de lerigaste förskolorna.

4. På en fjärdeplats kommer gummistövlen från Petite Chérie Atelier Stella

Fördelar

 • Lekfullt mönster
 • Vattentäta
 • Finns i flera färger

Nackdelar

 • Passar bäst på sommarhalvåret pga ofodrade

Specifikationer

Mer om Petite Chérie gummistövlar

Dessa gummistövlar från Petit Cherie blir snabbt en favorit hos barnen. Det är en funktionell stövel som passar för många tillfällen. Dessutom är stövlarna ofta en favorit hos barnen tack vare den lekfulla utsidan som finns i flera olika färger.

De här är ett par gummistövlar som är vattentäta och kommer att skydda ditt barns fötter mot att bli blöta och fuktiga. Stövlarna har en kraftig och greppvänlig sula som kommer få ditt barn att springa runt och leka stadigt utan att enkelt halka.

Dessa stövlar är ofodrade och passar bättre för regn och rusk de lite varmare dagarna. Skulle ditt barn ändå vilja ha dessa stövlar mitt i vintern fungerar det alldeles utmärkt att använda raggsockor som ett extra lager i de rymliga stövlarna.

Skaftet på dessa gummistövlar är relativt stadigt. Det gör att barn i alla åldrar enkelt kan dra på sig sina stövlar utan problem och utan att skaftet viker sig. Dessutom är dessa stövlar väldigt prisvärda och finns i härliga färger och mönster!

5. På en femteplats kommer gummistövlen från Nordbjørn Whirlwind

Fördelar

 • Lekfullt mönster
 • Vattentäta
 • Finns i flera färger och mönster

Nackdelar

 • Passar bäst på sommarhalvåret pga ofodrade

Specifikationer

Mer om Nordbjørn Whirlwind gummistövlar

En enkel men otroligt funktionell gummistövel är Nordbjørn Whirlwind. En populär modell med bra passform och lätt vikt. Denna modell finns dessutom i flera olika färger och mönster, vilket brukar vara uppskattat hos barnen. Det gör också det enklare att särskilja barnens gummistövlar på förskolan eller skolan.

Modellen är ofodrad och passar således bäst på höst, vår och sommar.

Hur man väljer rätt gummistövlar

Det kan vara svårt att välja rätt gummistövlar till ditt barn. Det finns många faktorer att ta hänsyn till och ha i åtanke vid val av stövlar.

Eftersom det finns ett sådant stort utbud av gummistövlar för barn kommer här några saker att tänka på för att du enkelt ska kunna göra rätt val.

Bäst i test gummistövlar för barn bara på Testjakt.se!
Bäst i test gummistövlar för barn bara på Testjakt.se!

Gummistövlarna ska vara vattentäta

Detta kanske låter självklart men faktum är att vissa stövlar släpper in vatten. Det är en viktig sak att ha i åtanke då gummistövlarna annars förlorar sitt syfte.

Att gummistövlarna inte släpper in vatten är viktigt. Blöta fötter kan enkelt förstöra en hel dag då det leder till att ditt barn får kalla fötter och kommer lessna.

Därför ska du välja ett par gummistövlar som har tjock sula som ofta gör stövlarna mer täta. Detta gör att det inte kommer in vatten.

Gummistövlarna ska vara enkla att använda

Det är viktigt att gummistövlar inte är ett hinder för ditt barn. Stövlarna ska gå att leka, klättra och springa i precis som med vilka andra skor som helst.

Ditt barns gummistövlar bör vara lätta och inte tynga ner fötterna. Stövlarna ska kännas bekväma på fötterna och det är viktigt att de inte är för små.

Det kan vara bra att ha ett mjukt skaft på gummistövlarna då det kommer göra att de känns smidiga och enkla att leka i.

Gummistövlarna ska gå enkelt att ta på

Det viktigaste med gummistövlarna är såklart att de är sköna och att ditt barn vill ha på sig dem.

Men det är även viktigt att ditt barn kan ta på och ta av sina gummistövlar själv.

Om du har ett mindre barn kan det vara smart att välja en stövel med ett lite hårdare skaft då det gör det enklare för barnet att dra på sig stöveln smidigt och enkelt.

När behöver du använda gummistövlar?

Gummistövlar är en sko som du kan använda nästan vid vilket tillfälle som helst. När det regnar, när det ska regna eller när det har regnat.

Eftersom gummistövlar idag har kvaliteter som gör att de är enkla att använda och framför allt snygga är gummistöveln en sko som passar i vått och torrt.

Självklart är gummistövlar smartast att använda när det är blött ute då de skyddar fötterna mot vatten och lera. Men man kan även använda stövlarna i förebyggande syfte, det kan börja regna när som helst.

Vanliga frågor om barngummistövlar

Hur ska jag veta vilken storlek mitt barn ska ha på gummistövlarna?

Det finns tabeller som avser mått för de olika storlekarna. Dessutom kan du mäta ditt barns fötter och utgå därefter.

Hur vet jag vilka av gummistövlarna som går att leka i?

De allra flesta gummistövlar för barn är idag utformade för att kunna leka i och är samtidigt lätta och smidiga.

Hur gör jag rent gummistövlarna på bästa och skonsamma sätt?

Det räcker oftast med att du torkar av stövlarna med en fuktig trasa. Faktum är att vissa stövlar går också att tvätta i tvättmaskin, följ då tvättrådet.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 16/08/2023 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test