Bästa Gravidkuddar o Amningskuddar (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka gravidkuddar / amningskuddar som är bäst i test enligt vår testpanel!

En gravidkudde är gjord för dig som är gravid, den används vanligen för att underlätta och bidra till bättre sömn. Den ger även stöd och avlastning för rygg, höfter och skelettet. Tanken är att den ska hjälpa dig att hitta bekväma positioner för att förhoppningsvis få en bättre sömn och på så vis kunna känna dig piggare under graviditeten. Att ligga skönt med en stor mage är nämligen inte det lättaste. Med gravidkudden får du stöd där du behöver det, inte bara i sängen utan du kan även använda den i soffan eller i fåtöljen.

Det går även att använda en gravidkudde som amningskudde efter graviditeten vilket innebär att det är en mångsidig produkt att investera i. Väljer du en av de längre modellerna kan du dessutom förvandla den till ett babynest eller spjälsängsskydd till din lilla bebis.

1. Vinnare och bäst i test blev gravidkudden från Bbhugme

Fördelar

 • Ergonomsikt anpassad
 • Miljövänliga materialval
 • Riktigt skön

Nackdelar

 • Endast överdraget går att tvätta i maskin
 • Ganska högt pris

Specifikationer

Mer om gravidkudden från Bbhugme

BBhugme gravidkudde ger en väldigt bra avlastning för den gravida och ammande kvinnan på rätt ställen. Utvecklad av tre kvinnor som är kiropraktiker och specialiserade inom muskel- och skelettbesvär hos barn och gravida, är det inte konstigt att den är omtyckt och prisad av många. Kudden är dessutom ergonomiskt anpassad för att passa alla möjliga kroppstyper.

Denna gravidkudde blir ofta utnämnd som bäst i test på grund av att den är otroligt skön att använda i sängen och för att den går att använda på ett mångsidigt sätt. Överdraget är dessutom tillverkat av OEKO-TEX certifierad bambu och BPA fria silikonringar, vilket gör att produkten också är miljöanpassad.

2. På en andraplats kommer Najell gravid- & amningskudde

Fördelar

 • Specialanpassas enkelt efter ditt behov
 • Går att dela i två delar
 • Härligt mjukt tyg i behagliga färger

Nackdelar

 • Lite dyrare

Specifikationer

Mer om Najell gravid- & amningskudde

Najells gravid och amningskudde är en av de bästa gravidkuddarna i vårt test. Den är speciellt utformad för att ge stöd åt de områden du mest behöver avlasta som gravid, såsom svank, mage och knän. Den ska även öka blodflödet mellan dig och ditt barn när du sover. En kudde som helt klart håller hög standard för sitt pris.

Den är ofta bäst i gravidkudde test på grund av att den är så otroligt skön och speciellt anpassad för att sova med. Trots det går den att använda mångsidigt även när barnet kommit till världen som ett amningsstöd. Den har unika egenskaper vilket gör att du kan dela den till två kuddar. Öppna överdraget och inuti finns det en mindre kudde. Detta gör att gravidkudden förvandlas till en nättare amningskudde.

När man är nyförlöst kan det vara otroligt skönt att ha ett stöd i svanken i sängen när man ammar. Tack vare den smarta designen av Najell’s gravidkudde kan du anpassa kudden precis så som du själv önskar, både innan och efter bebisen kommit till världen. Det härliga tyget i ekologisk bomull och spandex gör gravidkudden till en dröm att ha som sovkudde. En stor rekommendation på denna mångsidiga och smarta lösning! Stort plus för den fina dova färgskalan.

3. På en tredjeplats kommer gravidkudden från NG baby

Fördelar

 • Billig
 • Mjuk och bekväm
 • Mångsidigt användbar

Nackdelar

 • Inte så lång

Specifikationer

Mer om gravidkudden från NG baby

NG baby’s gravidkudde formar sig otroligt bra med kroppen vilket resulterar i en mycket bekväm och skön kudde att sova med. Dessutom blir sen även senare perfekt att använda som amningskudde. Gravid/amningskudden är dessutom tillverkad av ett 100 % GOTS certifierat material och är fylld med giftfria styrolitkulor.

Denna gravidkudde blir ofta bäst i test för att den är billig, bekväm och tillverkad i Sverige. Den går dessutom att använda som sittstöd till bebisen senare därpå och tyget är mjukt och skönt för en bebis att luta sig emot då tyget är gjort av bomullsjersey.

4. På en fjärdeplats kommer gravidkudden från Petite Chérie

Fördelar

 • Lång
 • Snyggt överdrag
 • Bra stöd/avlastning

Nackdelar

 • Fyllning av polystyren

Specifikationer

Mer om gravidkudden från Petite Chérie

Petite Chérie gravidkudde ger en bra avlastning för de mest kritiska områden på en gravid kvinna. Samtidigt som överdraget finns i snygga, naturnära färger och blir således också en trevlig inredningsdetalj i hemmet. Den är dessutom väldigt lång, hela 170 cm och kan med fördel användas som en sovorm eller ett babynest i din egen säng när bebisen är född.

Denna gravidkudde blir ofta bäst i test eftersom den är snygg, lång och ger ett bra stöd och god avlastning för mage, rygg, höfter och knän hos den gravida kvinnan. Den är dessutom mångsidig då det går att använda den på flera olika sätt efter din graviditet är slut och ert barn har gjort er sällskap.

5. På en femteplats kommer gravidkudden från Medela

Fördelar

 • Formbar
 • Mångsidig
 • Bra pris

Nackdelar

 • Fyllning av polystyren

Specifikationer

Mer om gravidkudden från Medela

Medelas gravidkudde är utformad för att fungera såväl under din graviditet som amningstid. Den är väldigt bekväm och formar sig efter din kropp och ger därför ett riktigt bra stöd när du sover eller ammar. Överdraget är tillverkad i 100% bomull och är därför ett vänligt val att ha nära huden på både dig och ditt barn.

Denna gravidkudde har utsetts som en av de bästa i flera tester eftersom den formar sig efter kroppen och passar därför många personer med olika behov och gravidkrämpor. Den är dessutom lika bra som amningskudde och blir då ett riktigt bra val för dig som vet att du kommer behöva en amningskudde senare.

Köpguide – Välj rätt gravidkudde

För att du lättare ska kunna urskilja de bästa gravidkuddarna för att göra rätt val till dig finns det några saker att ta hänsyn till. Viktigast för en gravidkudde är att den ska vara bekväm och formbar för att du ska kunna anpassa den efter dina behov och således få bästa stöd och avlastning.

Det är även viktigt att tänka på vilka behov just du har och vad dina problemområden är. Vissa kanske har ett större behov av avlastning mot ryggen, då kan en längre kudde vara att föredra. Medan andra kanske bara behöver något stöd mellan exempelvis knäna. Utgå därför alltid ifrån dig själv.

Hitta bäst i test gravidkuddar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test gravidkuddar hos oss på Testjakt.se!

Den bör vara bekväm och formbar

Eftersom du som gravid behöver avlastning och stöd för att kunna vila gott på natten och under dagen. Du kan använda din kudde även i soffan! Det är en av anldningrna till är det viktigt att gravidkudden du väljer är lätt att anpassa efter just dig och dina behov, för att du ska sova och vila så bekvämt som möjligt.

Det bra om kudden är lång och går att forma efter din kropp, eftersom du då lättare kan anpassa den utefter dig själv och din kroppsform. Det leder även till att kudden upplevs mer bekväm som i sin tur resulterar i att du får en bättre sömn med mindre värk.

Den bör vara mångsidig

Ju fler användningsområden en gravidkudde har desto bättre är den, eftersom du då får mer för pengarna. Det är inte bara mer prisvärt utan det hjälper dig i att inte ha för många olika produkter hemma som bara tar plats. En gravidkudde går att använda både som amningskudde, babynest och stöd när barnet lär sig sitta.

Kan du således använda en kudde för många olika syften sparar du inte bara pengar utan även utrymme. Det är även bra för miljön eftersom du då återanvänder en och samma produkt till flera olika områden istället för att köpa nytt.

Den bör vara miljöanpassad

Idag är det viktigare än någonsin att tänka hållbart och att vara så miljövänliga vi kan på en personlig nivå. Därför bör du även se över hur miljöanpassad gravidkudden du väljer är. På så sätt bidrar du till en hållbar utveckling.

Det är även viktigt eftersom vissa material påverkar naturen negativt redan vid tillverkningen eller senare när du slänger produkten. Väljer du därför en gravidkudde som är tillverkad av miljövänligt material blir påfrestningen på miljön mindre till det stora hela.

När behöver man använda en gravidkudde?

En gravidkudde är bra att ha för dig som är gravid för att avlasta och stödja dig när du ligger eller sitter ner. Att vara gravid är påfrestande för muskler och leder. Därför kan du dessutom behöva stöd i form av en amningskudde precis efter födseln.

Efter födseln är du nämligen fortfarande skör och behöver extra stöd. Då kan du som sagt använda en gravid kudde som amningskudde istället. En gravidkudde kan alltså användas både för dig som är gravid och ammande. Det kan också vara bra att använda i förebyggande syfte.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 12/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test