Bästa Glassmaskinerna För Ditt Kök (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka glassmaskiner som är bäst i test enligt vår testpanel!

En glassmaskin är ett smart redskap att ha hemma om du har en förkärlek för glass. Med maskinen kan du tillaga glass på egen hand med smaker du vanligtvis inte hittar i butiken. Glassmaskiner av kvalitet tillagar glass på relativt kort tid, tar inte för mycket plats och låter inte alltför mycket under tillagningsprocessen.

Med en glassmaskin kan du tillaga glass av hög kvalitet, inte bara till dig själv utan även till gäster. Det faktum att det tar relativt kort tid att tillaga glassen är ett stort plus eftersom du kan njuta av sällskapet istället för att slita i köket. Dessutom blir det sällan speciellt stökigt i köket när du tillagar glass med glassmaskinen.

Vi har kikat närmare på tre bästsäljande glassmaskiner i vårt test och vi anser att det är “Sage -The Smart Scoop” som är vinnaren. Tack vare den högkvalitativa designen och användarvänligheten är det här en väldigt populär glassmaskin. Dessutom tar den upp väldigt lite plats vilket gör det möjligt att förvara glassmaskinen i ett skåp när den inte används. Vi har sett över storlek, användarvänlighet, kvalitet, funktioner och temperatur. Sage -“The Smart Scoop” är helt klart överlägsen i alla dessa aspekter och har därför utsetts till vinnare.

1. Vinnare och bäst i vårt test blev glassmaskinen från Sage The Smart Scoop

Fördelar

 • 12 olika hårdheter
 • Hög användarvänlighet
 • Elegant och lågviktig design

Nackdelar

 • Något högljudd
 • Kan vara svårt att förstå sig på i början

Specifikationer

Mer om glassmaskinen från Sage The Smart Scoop

Den smarta LCD-skärmen gör det väldigt lätt att använda glassmaskinen. Du kan välja mellan 12 olika hårdheter och därmed tillaga glass, sorbet och även frozen youghurt. Dessutom håller den här glassmaskinen glassen kall i hela 12 timmar efter tillagning. Helt enkelt en glassmaskin av hög kvalitet som är lätt att använda i vardagen.

Den eleganta designen som dessutom är lågviktig tilltalar många glassälskare. Dessutom har Sage The Smart Scoop en förinställd temperatur om -30 grader vilket ger glassen en bra start när du tillagar den. Du som är ute efter glassmaskin av kvalitet som du kan använda dagligen bör investera i Sage The Smart Scoop. Godaste glassen vi smakat!

2. På andra plats i testet kommer glassmaskinen från Nemox Gelatissimo Exclusive

Fördelar

 • Snabb tillagning
 • Hög kapacitet
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Högt pris
 • Något högljudd

Specifikationer

Mer om glassmaskinen från Nemox Gelatissimo Exclusive

Du som är ute efter en maskin med stor kapacitet bör verkligen investera i Nemox Gelatissimo Exclusive. Med hela 1,7 liter utrymme kan du tillaga glass som räcker både till familj och vänner. Enligt oss är det här den bästa glassmaskin för stora familjer som du kan hitta på marknaden.

I olika tester av glassmaskiner tas vanligtvis den här modellen upp, detta då den är lätt att använda, har en stor kapacitet och dessutom är lätt att rengöra. Det faktum att det bara tar cirka 30 minuter att tillaga riktigt god hemmagjord glass är ett stort plus.

3. På tredjeplats kommer glassmaskinen från Wilfa Vanilla ICMS-C15

Fördelar

 • Bra pris
 • Stor kapacitet
 • 5 års garanti

Nackdelar

 • Något stor
 • Låg effekt

Specifikationer

Mer om glassmaskinen från Wilfa Vanilla ICMS-C15

Den här glassmaskinen är verkligen värd pengarna, LCD-skärmen gör det lätt att starta maskinen och även se hur lång tid det är kvar till färdigt resultat. På endast en timme har du färdig glass med minsta möjliga ansträngning. En glassmaskin vem som helst kan förstå sig på och använda.

I vårt glassmaskin bäst i test är det Wilfa Vanilla som utses till “bästa budget”. Det finns billigare maskiner men just den här glassmaskinen erbjuder ett lågt pris till en bra kvalitet som uppskattas av testare och användare. Det tar en timme att tillaga glass och maskinen håller den kall i ytterligare en timme.

Köpguide glassmaskin – hitta rätt maskin för dig

När du ska investera i en glassmaskin är det viktigt att du hittar en modell som uppfyller dina förväntningar. Stirra dig inte blind på priset utan ta istället del av olika bäst i test och läs igenom recensioner av andra köpare.

Med hjälp av vår köpguide kan du lättare hitta glassmaskinen som passar perfekt för dig. Det är trots allt du själv som ska vara nöjd med både pris och smak på glassen.

Hitta bäst i test glassmaskiner hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test glassmaskiner hos oss på Testjakt.se!

Kapacitet på glassmaskin

Lever du ensam, i par eller har du kanske en stor familj? Bjuder du ofta över vänner på middag eller kommer du endast att använda glassmaskinen för eget bruk? Kapaciteten på glassmaskinen är viktigt eftersom du vill kunna tillaga tillräckligt mycket glass var gång.

En glassmaskin med stor kapacitet passar väldigt bra för en stor familj eller dig som lever ensam men alltid vill ha tillgång till hemmagjord glass. Du som vill äta glassen på en gång och inte förvara den i frysen bör välja en mindre kapacitet.

Användarvänlighet på glassmaskin

Det ska vara lätt för dig att använda glassmaskinen. Oavsett om du vill ha en LCD-skärm och olika funktioner eller ett enkelt vred med på och av funktion, är det du själv som ska vara nöjd med maskinen.

Det finns ingen mening med att köpa en glassmaskin du själv inte förstår dig på. Du som har barn bör välja en glassmaskin som är lätt att använda eftersom de allra flesta barn älskar att göra glass hemma.

Glassmaskin med egen kompressor eller inte?

En glassmaskin med egen kompressor är väldigt snabb och lätt att använda utan planering. En kompressor kyler ner ingredienserna medans glassen tillverkas. Det här säkerställer att du kan tillaga glass när du än önskar utan att behöva planera.

Glassmaskiner som inte har en egen kompressor behövs kylas ner i frysen innan användning. Vilket självklart medför att du måste planera i förväg när du vill tillaga glass hemma. Något som kan vara en störande faktor.

När behöver du använda en glassmaskin?

En glassmaskin kan användas vid alla möjliga tillfällen och alla dagar i veckan. Oavsett om det är du själv som är sugen på glass eller om det är barnen, går det oftast snabbt och lätt att tillaga glass på hemmaplan med en glassmaskin.

Du som ofta bjuder på middag kan ha nytta av en glassmaskin hemma. Även om glass kanske inte räknas som en lyxig efterrätt är hemmagjord glass något speciellt att bjuda på. Dessutom kan du välja vilka smaker du vill och anpassa smaken efter tillfälle.

Vanliga frågor om glassmaskiner

Vad är skillnaden mellan egen kompressor och inte?

En glassmaskin med egen kompressor kyler ner glassen medans den tillverkas. Maskiner som inte har egen kompressor måste kylas ner innan användning.

Vilken temperatur är bäst för glass?

När glassen tillverkas är det bäst att ha en temperatur mellan -18 grader och -30 grader. Förvara alltid glass i frysen så snart som möjligt för att undvika att iskristaller bildas.

Vad kan jag smaksätta glassen med?

Fantasin har inga gränser när det gäller glass. Du kan smaksätta med frukt, kakdeg, choklad och mycket annat. Använd färska ingredienser för bästa resultat.

Kan jag smaksätta med alkohol?

Eftersom alkohol sällan fryser väl är det smart att undvika alkohol i glass. Det är dock möjligt att tillsätta en liten skvätt eller eventuellt vänta tills servering och tillsätta en mindre mängd alkohol då.

Kan jag frysa in smält glass?

Precis som med andra matvaror är det inte bra att frysa redan smält glass. Att frysa om den kan utgöra en hälsorisk.

Var i frysen är det bäst att förvara glass?

De allra flesta frysar har jämnast temperatur i mitten och det är här du bör förvara glass och andra känsliga frysvaror.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/05/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test