Bästa Flaskvärmarna För Bebisar (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka flaskvärmare som är bäst i test enligt vår testpanel!

Som nybliven småbarnsförälder finns det många saker som underlättar din vardag. En bra flaskvärmare som hjälper dig att värma och underhålla dina flaskor är en sådan! Den ser till att din bebis får sin mat värmd till rätt temperatur, snabbt och enkelt! Även om det är mitt i natten och du ser dimmigt efter dålig sömn. Tryggt och smidigt både för dig och din bebis! Ta en titt på Baby Brezza Formula Pro Advance , den flaskvärmare som blev bäst i test. Detta tack vare sin användarvänlighet och perfekta resultat.

När din bebis är hungrig är det ofta bråttom, det ska gå snabbt att få fram maten. Stresspåslaget hos nyblivna föräldrar kan bli väldigt krävande. Att lägga lite extra pengar på en produkt som förenklar vardagen är väl investerade slantar! För att hitta en produkt som verkligen uppfyller dina behov är det bra att sätta sig in i ämnet, detta till exempel genom test av flaskvärmare. En prisvärd vinnare i vårt test är Baby Brezza Formula Pro Advance . En produkt som snabbt och enkelt får vällingen eller mjölkersättningen klar.

Marknadens tre bästa flaskvärmare för din bebis

Vi har testat och jämfört de tre bästa flaskvärmarna så att din bebis får sin ersättning eller välling perfekt tempererad och snabbt serverad.

1. Vinnare och bäst i test blev flaskvärmaren från Baby Brezza Formula Pro Advanced

Fördelar

 • Snabb
 • Enkel
 • Flexibel
 • Doserar pulver

Nackdelar

 • Steriliserar inte flaskorna
 • Kostar en slant

Specifikationer

Mer om flaskvärmaren från Baby Brezza Formula Pro Advanced

Vinnaren i vårt test blev Baby Brezza Formula Pro Advanced. Här har du en flaskvärmare för den stilmedvetna föräldern. Den passar i vilket modernt kök som helst! Funktionerna gör den även lämplig att använda direkt i barnkammaren eller sovrummet. Fokuset på den yttre designen betyder inte att tillverkaren kompromissat med produktens funktioner och användartillgänglighet. Den är tyst och du behöver inte oroa dig för att ditt barn ska få i sig giftiga ämnen då den är helt BPA-fri,

Baby Brezza Formula Pro Advanced är mycket enkel att använda. Du ser till att fylla på vatten och välling- eller ersättningspulver när det behövs, sedan har du med några enkla knapptryck den färdiga drycken till ditt barn. Du kan även värma enbart vatten, då bestämmer du hur varmt du vill ha det genom att välja mellan tre olika temperaturer. På den digitala kontrollpanelen, som är lätt att hantera, väljer du den mängd du behöver och på bara några sekunder är vällingen eller mjölkersättningen klar.

En annan positiv funktion är att Baby Brezza Formula Pro Advanced passar med alla märken av nappflaskor, Det innebär att du inte måste köpa in specialflaskor för att kunna använda din flaskvärmare. Den är genomtänkt utformad och tack vare den justerbara droppbrickan är det lätt att hålla rent och snyggt runt om maskinen. Om du är ute efter en snabb och stilren produkt vars huvudsakliga funktion är att värma välling, mjölkersättning eller vatten har du en riktigt bra produkt här. Den har dessutom fått fler utmärkelser än någon annan flaskvärmare på marknaden. Av alla föräldrar vi talat med är denna maskin en “kult”-produkt som många klassar som en av de viktigaste och mest användbara prylarna de köpt. Dessutom används den länge då många barn idag dricker välling i flera år.

2. Tvåa blev flaskvärmaren från Tommee Tippee Closer To Nature Perfect Prep

Fördelar

 • Flera funktioner
 • Enkel
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Passar inte alla flaskor
 • Högljudd
 • Fördelar inte pulver

Specifikationer

Mer om flaskvärmaren från Tommee Tippee Closer To Nature Perfect Prep

På andra plats i vårt test av flaskvärmare kommer Tommee Tippee Closer To Nature Perfect Prep. Den här maskinen klarar av att värma en flaska till perfekt temperatur på under två minuter. Filtersystemet i maskinen tar bort smuts och andra orenheter från vattnet innan det släpps igenom. Den kan användas för att göra välling eller mjölkersättning till ditt barn.

Tommee Tippee Closer To Nature Perfect Prep har även funktionen ”hot shot” som är kokande vatten som hjälper till att döda eventuella bakterier som kan finnas i ersättningen. Den har även en otroligt bra blandningsförmåga vilket gör att ditt barn slipper klumpar. Temperaturen på ersättningen när flaskan är klar ligger på kroppstemperatur (37 grader) för att ditt barn aldrig ska kunna bränna sig.

När vi testade maskinen märkte vi att alla flaskor inte passar, vilket är ett minus. Annars har vi ingenting att klaga på när det kommer till den här maskinen. Du får mycket för pengarna om du väljer den här maskinen från Tommee Tippee och vi kan med glädje rekommendera den till alla er som läser den här artikeln.

3. På en tredjeplats kom flaskvärmaren från Philips Avent

Fördelar

 • Kompakt
 • Lätt att använda
 • Enkel rengöring
 • Passar de flesta flaskor

Nackdelar

 • Kan inte dosera pulver

Specifikationer

Mer om flaskvärmaren från Philips Avent

Detta är en enkel och smidig flaskvärmare från Philips Avent. Den sköter jobbet och värmer med enkelhet både bröstmjölk, bröstmjölksersättning, välling och barnmatsburkar. Den håller dessutom perfekt temperatur i upp till 60 minuter och har en automatisk avstängning. Perfekt för nätterna när du är trött och snabbt vill kunna mata ditt barn utan att tänka på att eventuella maskiner står igång.

Den har även en avfrostningsfunktion för behållare med fryst mjölk och barnmat som du förvarat fryst. Perfekt för dig som pumpat bröstmjölk och förvarar det i frysen. Eller för dig som gör din egen barnmat och fryser in. Denna flaskvärmare fungerar att använda med de flesta nappflaskor från dom ledande märkena. En av dom största fördelarna med att värma i en flaskvärmare är att du slipper de “varma fläckarna” dom du lätt kan få i en microvågsugn. Detta är alltså ett mycket tryggare alternativ för dig och din baby. Den är gjord i en del vilket underlättar rengöringen mycket! Flaskvärmaren från Philips Avent är verkligen ett prisvärt alternativ för dig som inte behöver massvis med funktioner men en pålitlig uppvärmning.

Flaskvärmare – Köpguide

När du ska köpa en flaskvärmare är det flera saker du bör tänka på innan du väljer vilken modell du ska köpa. En flaskvärmare kommer hjälpa dig att spara in tid och besvär vilket alltid är uppskattat. Snabbheten på uppvärmningen är av stor betydelse, speciellt på natten när ditt barn skriker och är hungrig. Då vill du kunna ge ersättningen fort.

Den ska även vara enkel att använda och inte ha en massa onödiga funktioner som egentligen inte behövs. En del budgetalternativ har alltför dålig kvalitet på sin flaskvärmare vilket gör att temperaturen på vätskan varierar och inte är lika stabil. Lägg hellre ett par extra kronor för att få en maskin med kvalitet som håller länge.

Enkel att använda

En köksmaskin ska vara enkel att använda och inte ha en massa funktioner som kan göra att du blir förvirrad vid användning. Flaskvärmarna i vårt test är otroligt enkla att använda och har endast ett par knappar och en display. Du vill inte stå och fiffla med maskinen när du har ditt barn gråtandes i bakgrunden.

Enkelhet är något vi människor strävar efter för att göra våra liv lite lättare. Har du en maskin som du inte förstår dig på är de lätt att strunta i att använda den och istället använda en mikrovågsugn. Så vill du inte ha det när du köper en dyr maskin som egentligen ska göra det lättare för dig.

Hitta bäst i test flaskvärmare hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test flaskvärmare hos oss på Testjakt.se!

Snabbhet på uppvärmning

De finns otroligt många olika modeller från en mängd tillverkare och alla har sina för- och nackdelar. En egenskap som är viktig för många är hur snabbt maskinen klarar av att värma upp vätskan. Det skiljer sig en hel del från modell till modell, var därför noga med att kolla hur bra en maskin presterar innan du köper den.

Att maskinen är snabb med uppvärmningen har flera fördelar, till exempel om ditt barn är hungrig och skriker. Då vill du kunna gör en flaska på nolltid istället för att behöva använda spisen eller mikrovågsugnen som tar betydligt längre tid. En knapptryckning och en minut senare är ersättningen klar, det kallar vi både smidigt och enkelt.

Kvalitet och Sterilisator

När du köper en produkt vill du gärna ha en i god kvalitet som håller länge och klarar av jobbet den ska göra, det är ingen skillnad med en flaskvärmare. De finns tyvärr en hel del modeller som får dåliga betyg så var noga med att läsa recensioner innan du väljer vilken maskin som passar bäst för dig.

En del maskiner är utrustade med en sterilisator, fundera över vad du behöver för funktioner för att passa dig och ditt barn. En riktigt bra maskin har ofta en inbyggd sterilisator. Annars är det enkelt att förvara kokt vatten i kylen.

Storlek

Storleken på flaskvärmaren kan vara avgörande beroende på hur din bostadssituation ser ut. Då maskinen används kontinuerligt och hos de flesta dagligen så bör det finnas utrymme att ha den stående framme alltid. Kolla gärna noga måtten innan du bestämmer dig för vilken flaskvärmare du ska satsa på.

De större flaskvärmarna i vårt test har oftast större kapacitet och kan även självdosera pulver. Vad dina och familjens behov är får avgöra.

Pris

Vi har testat och gått igenom en mängd flaskvärmare och priset skiljer sig ganska markant från den ena till den andra. De finns en mängd budgetprodukter till ett väldigt lågt pris men de är oftast inte speciellt bra. Ska du köpa en budgetvariant bör du först läsa på om den. Se vad andra användare har skrivit om den, då slipper du köpa en maskin som inte klarar måttet. Det är dumt för både plånboken och miljön!

De absolut enklaste flaskvärmarna är små, de värmer endast upp innehållet i flaskan och kostar från 400 kronor och uppåt. De dyrare modellerna som ettan och tvåan i vårt test klarar också av att blanda allt och är betydligt dyrare. De kostar från 1 000 kronor till 3 000 kronor. Vi rekommenderar att du väljer en lite dyrare modell som gör ett bra jobb. Testvinnaren är verkligen i en klass för sig!

Vanliga frågor om flaskvärmare

Vad är en flaskvärmare egentligen?

Det är en maskin som värmer upp välling och ersättning till rätt temperatur. Använder du en kastrull eller mikrovågsugn kan drycken bli för varm och ditt barn riskerar att bränna sig. En flaskvärmare är oslagbar och något vi rekommenderar.

Hur snabbt värmer en flaskvärmare?

Det beror på vilken modell du använder men de absolut snabbaste går på under minuten medan andra kan ta flera minuter innan flaskan är klar. Snabbheten på uppvärmningen är viktig, speciellt på natten med en skrikande bebis.

Kan jag värma andra saker i flaskvärmaren?

Du kan värma upp vilken dryck som helst i flaskvärmaren och inte bara välling och ersättning. Du kan även värma upp barnmatsburkar om det är något du använder, temperaturen blir perfekt även på barnmat och hamnar runt kroppstemperatur.

Hur mycket kostar en flaskvärmare?

De finns väldigt små modeller som endast värmer vätskan och de kostar från 400 kronor och uppåt. De modeller som både värmer och blandar ersättningen kostar från 1 000 kronor upp till 3 000 kronor och är de vi rekommenderar.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  13 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test