Bästa Docksängarna För Ditt Barns Lek (Bäst i Test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilka docksängar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Att leka med dockor är något som barn i alla tider har uppskattat. Att klä dockan, mata, bada och köra runt i egen dockvagn är roliga lekar som kan pågå hela uppväxten. Men på nätterna behöver den älskade dockan, eller gosedjuret någonstans att sova…

Är du ute efter en bra docksäng till ditt barn så har vi på Testjakt samlat fem bäst i test docksängar, den ultimata leksaken för flickrummet eller pojkrummet. För pojkar kan också leka med dockor, eller ha trötta gosedjur! Idag finns flera modeller som påminner om riktiga sängar. Märket Sebra har som ett exempel gjort en kopia av sin riktiga spjälsäng i dockvänligt- miniformat. Perfekt att placera brevid den riktiga sebrasängen. Uppskattar man utseende har även Smallstuff som är vår testvinnare producerat en liknande variant till lite, lite lägre pris.

1. Vinnare och bäst i test blev docksängen från Smallstuff Rosaline

Fördelar

 • Vacker design
 • Passar i de flesta barnrum
 • Lättviktig
 • Påminner om Sebrasängen

Nackdelar

 • Exklusive sängkläder
 • Önskar fler storlekar

Specifikationer

Mer om docksängen från Smallstuff Rosaline

Rosaline från Smallstuff är en väldigt vackert designad docksäng. Den är handmålad och tillverkad i trä från det danska välkända företaget Smallstuff. Den här docksängen har bäddmått på 49,5×26,5 cm. Den har en lagom storlek, vilken passar de flesta dockor på marknaden. Du får dessutom den här docksängen levererad med tillhörande madrass. Bäddset köper du själv till i valfri kulör och stil.

Det här är en docksäng som ofta är med på olika topplistor och docksängar bäst i test. Varför kunder uppskattar beror förmodligen mycket på den otroligt snygga utformade designen. Den liknar originalet från Sebra. Sebra har en spjälsäng för barn, men även en docksäng. Denna docksäng påminner om sebrasängen men till ett betydligt vänligare pris. Den är av hållbar kvalitet tillverkad i material av trä för ökad livslängd och säkerhet för dina barn.

2. Tvåa blev docksängen från OYOY Docksäng , Natur

Fördelar

 • Smidig & portabel
 • Sagolik design
 • I naturfärg

Nackdelar

 • Rottingg kan lukta lite de första dagarna

Specifikationer

Mer om docksängen från OYOY Docksäng , Natur

Den här sagolikt söta docksängen från OYOY är tillverkad i ett ljust korgmaterial. Den är populär bland kunder och blir ofta vald till bästa docksäng. För bättre hållbarhet är den stabiliserad med järn. Den har en rekommenderad ålder på 3+ år. Docksängen är tillverkad med måtten L52 x H32 x W30 cm.

Den har blivit utvald till favorit i vårt docksäng test mestadels för sin gulliga och behändiga design. Små trötta bebisdockor ligger bra och kan drömma sött hela natten. Den passar för de flesta typer av dockor med sitt generösa mått.

3. På en tredjeplats kommer docksängen från Skrållan Vagga

Fördelar

 • FSC-märkt trä
 • Otroligt söt design
 • Bra pris

Nackdelar

 • Får hanteras lite varsamt

Specifikationer

Mer om docksängen från Skrållan Vagga

Det här är en väldigt fin och väldesignad docksäng av mycket hög kvalitet från Skrållan. Vid huvudändan är den här vaggan dessutom dekorerad med ett par gulliga kaninöron, tillverkade av material i filt. Den här vaggan passar till de flesta dockor i storlekar upp till 45 cm långa.

Det här är en populär docksäng rekommenderad för dina barn att använda till sina dockor från cirka 3 års ålder. Ditt barn kan bädda ner sin favoritdocka, sedan sitta bredvid och vagga tills att armarna är trötta. Vill du ha ett bäddset till din Skrållan vagga behöver du köpa till det det separat.

4. På en fjärdeplats kommer docksängen från Sebra Docksäng

Fördelar

 • Mycket klassisk design
 • Hög kvalitet

Nackdelar

 • Priset är högst i vårt test

Specifikationer

Mer om docksängen från Sebra Docksäng

Med den här klassiskt vackra designen från Sebra kommer ditt barn att få en drömsäng till sina dockor. Den här modellen passar även perfekt tillsammans med Sebras baby-/juniorsäng som går i samma klassiska anda och är identisk med rundade hörn och exceptionellt stilren design. En klassiker som florerar i nästintill varenda inspirationsbild som finns på flickrum. Det här är en hållbar docksäng med måtten 49 x 31 x 35 cm, den passar alltså de flesta storlekar på dockor.

Docksängen från Sebra är tillverkad i högkvalitativt trä för lång hållbarhet. Den har en rekommenderad ålder för barn från 1 år. Madrass till docksängen ingår, sängen finns dock att köpa även utan madrass. Ett eventuellt bäddset får också köpas till. Med en sådan här vacker och prisvärd docksäng från Sebra kommer dina barn att kunna natta sina dockor under en lång tid framöver. Den ultimata detaljen för föräldrar som uppskattar inredning och design. Vi på Testjakt tror att detta kan vara en av dom där prylarna som föräldrarna uppskattar lika mycket som barnen.

5. På en femteplats kommer docksängen från Alice & Fox

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Plånboksvänligt pris
 • Madrass ingår

Nackdelar

 • Önskar fler färger

Specifikationer

Mer om docksängen från Alice & Fox

Den här fina docksängen från Alice & Fox är verkligen välgenomtänkt och realistiskt konstruerad. Den är rymlig och måtten är hela 50 x 30 x 28 cm. Ditt barn behöver alltså inte välja vilken docka som ska få sova bäst på nätterna. I Alice & Fox docksäng finns möjlighet att natta både två och tre av dockorna på rummet, oavsett storlek. Kanske blir det lite trångt, men finns det hjärterum finns det dockstjärterum.. Den här docksängen är rekommenderad till barn över 3 år.

Det här är en docksäng av hög kvalitet som alla barn kan ha glädje av. Den har en snygg design som liknar en verklig barnsäng, vilket gör det roligare för barnens lekar. Den är väldigt populär bland kunder tack vare sitt realistiska utförande och fina furuben.

Köpguide – Välj rätt docksäng

En docksäng kan vara rolig för alla dockälskande barn att leka med. De brukar dessutom inte heller ligga bortglömda utan de brukar vara välanvända leksaker och du behöver därför se till att köpa en tålig docksäng som klarar av barnens lekar och påhitt.

En bra docksäng hänger med länge och kan gå i arv mellan generationer vilket gör det till en bra investering. Dockor och docksängar kan de flesta åldrar leka med och även gosedjur brukar placeras i dom då och då.

Hitta bäst i test docksängar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test docksängar hos oss på Testjakt.se!

Kvalitet

Det är väldigt viktigt att alla saker du köper till dina barn håller hög standard så att det inte finns någon risk att barnet skadar sig. Därför bör du se till att köpa en av de allra bästa docksängar marknaden har att erbjuda, det sparar dig faktiskt pengar i slutändan om sängen håller länge. Dessutom är dyrare docksängar ofta hållbart producerade i bättre material med bättre arbetsförhållande.

Du vill inte att leksaker till mindre barn går sönder då smådelar kan vara något mindre barn plockar upp och stoppar i munnen. En bra docksäng kan sedan nästa generation, släktingar eller vänner och bekanta ärva eller så säljer du docksängen begagnat.

Åldersrekommendationer

Åldern på dina barn är också viktig att tänka på när du köper produkter och leksaker som exempelvis docksängar. Den rekommenderade åldern på docksängar är oftast 3 år, åldern är satt ur en säkerhetsaspekt. Den vanligaste olyckan med docksängar är att yngre barn ska klättra upp i dom. Om du har yngre barn som leker med docksängen bör någon vuxen hålla uppsikt.

Just åldersrekommendationer beror ofta på att barnleksaker kan innehålla mindre delar, på en docksäng finns det inte så många små delar. Däremot är fallrisken stor om det börjar klättras.

Användarvänlighet

Det är viktigt att leksakerna du köper till dina barn är lätta att hantera och leka med. Så att det inte är något som barnet kan skada sig på. Det är lätt hänt i lekarnas hastiga svängar att en olycka inträffar.

En bra säng för dockor böra ha en jämn yta och inte ha sidor som är sträva eller oslipade som kan lämna ifrån sig träflisor på små barns händer.

Med en docksäng sover både barnet & dockan lugn hela natten

Docksängen kan inbjuda till många roliga lekar för dina små därhemma. Oavsett vilken storlek det är på dina barns dockor så finns det en säng som passar! Kanske vill ditt barn ha något att säga om saken? Idag finns det både klassiska och lite mer moderna stilar för dig som är intresserad av inredning för barnrum.

Att docksängen från Sebra är populär beror mycket på den våg av inredningsbilder där just denna finns med som attribut i flera barnrum. Vår testvinnare från Smallstuff är otroligt lik Sebrasängen, men till ett lite lägre pris.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 10/08/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test