Bästa Borrmaskinerna För Proffs och Hobby (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken borrmaskin som är bäst i test enligt vår testpanel!

Borrmaskinen är någonting alla hemmafixare behöver och även professionella arbetare inom bygg, du kan till exempel borra hål för hyllor. Vi har tagit reda på vilken som är marknadens bästa borrmaskin.

Vi har granskat flera borrmaskin bäst i test för att se vilka som är favoriter på marknaden. Dessutom har vi läst flera användarrecensioner för att hitta för- och nackdelar med produkterna.

De fem bästa borrmaskinerna på marknaden just nu

För dig som söker en borrmaskin så finns det många att välja bland. Vi har underlättat för dig genom att testa fem av de absolut bästa borrmaskinerna på marknaden.

1. Vinnare och bäst i test blev Black & Decker BCD900E2K-QW

Fördelar

 • Inbyggd belysning
 • Två batterier medföljer
 • Flera borr- och hammarfunktioner

Nackdelar

 • Något högt ljud
 • Bara ett borr ingår

Specifikationer

Mer om Black & Decker BCD900E2K-QW

I många borrmaskin test är Black & Decker BCD900E2K-QW en given maskin att ha med bland de bästa alternativen. Den har en hastighet på upp till 1 888 varv/min, tre olika borr- och hammarfunktioner samt en kraftfull motor med riktigt hög prestanda.

Det här är en batteridriven borrmaskin där du dessutom kan använda samma batteri som i andra Black & Decker produkter som är utrustade med Powerconnect. Den är även utrustad med ett avtagbart och justerbart sidohandtag samt en integrerad LED-lampa för bättre synlighet.

2. Tvåa blev Milwaukee M18 FMDP som bästa magnetborrmaskin

Fördelar

 • Batteriet varar länge
 • LED-lampa
 • Hög prestanda

Nackdelar

 • Högt pris

Specifikationer

Mer om Milwaukee M18 FMDP

Milwaukee M18 FMDP är en borrmaskin med kolborstfri motor, en borrkapacitet på upp till 38 mm med kärnborr samt två olika hastigheter. Den är försedd med ett överbelastningsskydd som förbättrar dess prestanda och batterier med extra lång driftstid än andra batterier.

Denna borrmaskin har även ett avtagbart handtag som kan placeras både på höger och vänster sida, samt en LED-lampa som lyser upp området åt dig. Du kan använda både kärnborr och metallborr med Milwaukee M18 FMDP och maskinen är utrustad med autostopp.

3. BAHCO BCL31D1 kom på en tredjeplats som bästa billiga borrmaskin

Fördelar

 • Billig
 • Liten och smidig

Nackdelar

 • Ingen slagfunktion
 • Batteri och laddare köpes separat

Specifikationer

Mer om BAHCO BCL31D1

BAHCO BCL31D1 är en borrmaskin på 12 V med två olika hastigheter, varav den högsta är hela 1 550 varv/minut. Den har ett litet, kompakt format som gör att den är enkel att ta med sig utanför hemmet vid behov.

Även denna borrmaskin har en LED-lampa som lyser upp arbetsområdet för att du ska se ordentligt. Det här är en maskin som inte har någon slagfunktion och som även har låg vibration, vilket gör den lätt att använda samt skonsam mot armen.

4. METABO BE 18 LTX 6 kom på en fjärdeplats

Fördelar

 • Snabbrotation
 • Överbelastningsskydd
 • Hög precision

Nackdelar

 • Batteri och laddare ingår ej

Specifikationer

Mer om METABO BE 18 LTX 6

Om du vill ha en borrmaskin med snabbrotation är METABO BE 18 LTX 6 ett utmärkt val som har mycket att erbjuda. Den har ett vridmoment på 4Nm och dess varvtal ligger på upp till hela 4 000 varv/minut.

Det här är en borrmaskin som erbjuder riktigt hög precision vid borrning i metall, men även vid all annan typ av borrning. Dessutom är den utrustad med överbelastningsskydd, integrerad arbetsbelysning samt ett slitstarkt växelhus som har en väldigt lång hållbarhet.

5. MILWAUKEE MXF DCD150-302C kom på en femteplats som bästa diamant-borrmaskin

Fördelar

 • Max håldiameter 152 mm
 • Många smarta funktioner

Nackdelar

 • Mycket högt pris

Specifikationer

Mer om MILWAUKEE MXF DCD150-302C

MILWAUKEE MXF DCD150-302C är en diamantborrmaskin som har en maximal håldiameter på så mycket som 152 mm. Denna borrmaskin kan köras i två olika hastigheter och har dessutom en inbyggd slanganslutning för våtborrning, någonting ingen annan maskin vi recenserat har.

Det här är en batteridriven borrmaskin i premiumklassen med sin höga prestanda, inbyggda vattenpass-sensor, tryckmätare och batteriindikator. Den kan köras med upp till 1 600 varv/minut och i köpet medföljer två batterier, laddare och även en väska där du kan förvara borrmaskinen.

Köpguide – att tänka på när du köper borrmaskin

När du ska köpa borrmaskin finns det en del saker att tänka på för att det ska bli ett så bra inköp som möjligt. Det bör inte bara vara de vanliga sakerna såsom priset och varumärket som avgör.

Nedan går vi igenom tre viktiga aspekter att ha i åtanke och varför de är så viktiga just när du vill hitta en borrmaskin bäst i test. Dessa aspekter kommer göra det enklare för dig att välja rätt.

Användarvänlig

Det är viktigt att borrmaskinen du väljer är enkel att använda för att du inte ska tveka på att använda den fler gånger. Det ska vara enkelt att byta borr, välja hastighet och starta och stänga av maskinen.

De allra flesta vill inte behöva läsa igenom en hel instruktionsbok för att kunna borra upp en hylla eller borra ett hål i en regel inför ett terrassbygge. Det ska även vara enkelt att ladda batteriet.

Hitta bäst i test borrmaskiner hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test borrmaskiner hos oss på Testjakt.se!

Hastighet och kapacitet

Hastigheten är också viktig när det kommer till borrmaskiner, är de snabba kan du borra hål snabbare vilket alltid är en fördel. Minst 2 000 varv per minut är bra.

Kapaciteten handlar om vilka material borrmaskinen kan borra i samt hur många mm de kan borra. Bland de material marknadens bästa borrmaskin kan borra i finns exempelvis trä och stål.

Typ av borrmaskin

Det finns olika typer av borrmaskiner och de har olika användningsområden. En klassisk borrmaskin används vid håltagning i plast, gips och trä. Du bör även välja en batteridriven borrmaskin för flexibilitetens skull.

En slagborr fungerar för att borra hål i hårdare material, med hjälp av dess slående funktion. Det finns även borrhammare som har en ännu kraftigare slagfunktion och fungerar i sten, betong och tegel.

Pump till din borrmaskin

Om du vill ha en pump till din borrmaskin kan du hitta dessa på:

Stålborste till din borrmaskin

Det är viktigt att du håller din borrmaskin i gott skick. För att göra detta så är det bra om du sköter om din borrmaskin med en stålborste.

Vi rekommenderar denna stålborste från Proffsmagasinet.

Välj rätt borrmaskin utifrån dina behov

Alla borrmaskiner vi skrivit om ovan är av väldigt hög kvalitet och ett mycket bra val av maskin för såväl hemmafixare som proffs. De har alla hittats med hjälp av borrmaskin test och omdömen från användare.

Med hjälp av vår köpguide kan du enkelt hitta marknadens bästa borrmaskin som dessutom passar dig. Om du har frågor om artikeln eller borrmaskiner får du väldigt gärna kommentera nedan så svarar vi dig så snart vi kan.

Vanliga frågor om borrmaskiner

Vad används en borrmaskin till?

Den används för att borra hål i alla typer av material. Ibland behövs en särskild borrmaskin som magnet-borrmaskin eller diamant-borrmaskin.

Vilken borrmaskin ska man köpa?

Vi har gjort det enkelt för dig att jämföra borrmaskiner i denna artikel så du vet vilken som passar till ditt ändamål.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  8 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test