Bästa Bollhaven För Roliga Lekstunder(Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka bollhav som är bäst i test enligt vår testpanel!

Ett bollhav är perfekt underhållning för de små medlemmarna i familjen. En perfekt underhållningsform som inte bara är stimulerande utan även håller dina barn aktiva. Bollhavet kan du beroende på val av material placera i princip var som helst i hemmet. På sommaren kan bollekarna ske utomhus och vid besök kanske det leks för fullt i vardagsrummet där alla små deltagare får gott om plats.

Genom att investera i ett bra, prisvärt bollhav kan du till och med förbättra dina barns hälsa. Eftersom de leker mer aktivt får de bättre kondition och starkare kroppar. Bollhaven brukar vara favoritställena för de små att springa till när det besöks lekland, nu behöver du inte planera in dyra besök på leklandet i tid och otid. Ett bollhav är dessutom den perfekta presenten till födelsedag, dop eller jul.

1. Vinnare och bäst i test blev bollhavet från MeowBaby Bollhav 30 cm (höjd)

Fördelar

 • Hög kvalitet
 • Inklusive 250 bollar
 • Snygg design
 • Finns i olika storlekar

Nackdelar

 • Bollarna hamnar på fler ställen än i bollhavet..

Specifikationer

Mer om bollhavet från MeowBaby Bollhav 30 cm (höjd)

Det här fantastiska bollhavet i grått från MeowBaby är perfekt för massor av skoj och lek för de mindre barnen. MeowBaby har lyckats tillverkat ett både mjukt, säkert och snyggt bollhav med höjd på 30 cm. De här bollhaven är handtillverkade och har en mjuk insida av skum med ett tåligt bomullsöverdrag.

Med det här bollhavet medföljer 250 bollar. Bollarnas kulör efterliknar de härliga vårblommornas färger. Ett väldigt praktiskt bollhav med en dragkedja på undersidan för att du snabbt och enkelt ska kunna tvätta överdraget. Du kommer garanterat få flera lugna stunder när dina barn kan underhålla sig själva i bollhavet.

2. På en andraplats kommer bollhavet från JLY

Fördelar

 • Mjuk och gosig
 • Hög kvalitet
 • Stabil att sitta i
 • Fin detalj till barnrummet

Nackdelar

 • Ingår endast 150 bollar, på produktbilden är det fler än 150 st i bollhavet

Specifikationer

Mer om bollhavet från JLY

Detta enormt snygga bollhav från JLY visas i många inredningstidningar och inspirationsbilder av barmrum. Det är inte svårt att förstå varför! Detta stilrena och moderna bollhav finns dessutom att få i fyra olika färger, grå, grön, rosa och blå. Ett aktivitetscenter fullt med underhållning och fysisk aktivitet för de allra minsta. Det här är ett av de bästa bollhav marknaden har att erbjuda. Bollhavet vi har valt att ha med i vår bäst i test jämförelse är 90 cm i omkrets, det finns även en variant som är 100 cm i omkrets. Kanske är där flera i familjen som vill leka i bollhavet.

Med ett bollhav underhåller sig barnen själva medan du kan städa eller pyssla på med något annat i lugn och ro. Det kanske kan innebära lite städning sedan, men glädjen i barnens ögon är obetalbar.

3. På en tredjeplats kommer JLY Aktivitetsblock Med Bollhav

Fördelar

 • Ingår 100 bollar
 • Hög kvalitet
 • Snygg & praktisk design
 • En lekplats för ditt barn

Nackdelar

 • Önskar fler färgval

Specifikationer

Mer om JLY Aktivitetsblock Med Bollhav

Med detta extremt fina och hållbara kitt av såväl skummadrasser som bollhav får ditt barn möjlighet att skapa sin egen hinderbana på sitt rum. Garanterat en present som kommer bli välanvänd. Uppmuntra ditt barn till rörelseglädje genom detta härliga sett från JLY. Klättra, bygg och låt fantasin flöda.

Låt barnen ta sig igenom hinderbanan de själva byggt upp för att sedan landa i det härliga bollhavet bestående av 100 stycken bollar. Klossarna är gjorde av skumm vilka snabbt återfår sin form efter hård lek och klättring.

4. På en fjärdeplats kommer bollhavet från Kaxholmen gråmelerat

Fördelar

 • Inklusive 200 bollar
 • Snygg & praktisk design
 • Välkonstruerad

Nackdelar

 • Lite mer svårplacerad än ett runt

Specifikationer

Mer om bollhavet från Kaxholmen gråmelerat

Här får du ett supertrendigt bollhav från Kaxholmen, tillverkat i praktiskt gråmelerat tyg. Bollhavet är lagom stort till något eller några mindre barn och är en säker och rolig plats där de kan leka utan eftertanke. Det här bollhavet är tillverkat av polyester och klarar av 30 graders tvätt. Det här är förmodligen rent smutsmässigt det mest praktiskt bollhavet i vårt test. Färgen är förlåtande och klädseln enkel att ta av för tvätt.

Med ett sådant här fint och prisvärt bollhav behöver dina barn aldrig mer ha tråkigt hemma. Du kan ställa in det i barnrummet, lekrummet eller varför inte ställa in det i köket och låta småttingarna roa sig i bollhavet medan du exempelvis förbereder middagen. Säker barnvakt som är superenkel att både förflytta och ställa undan. Tillkommer även 200 stycken fina bollar i grå och svarta nyanser.

5. På en femteplats kommer Cloudberry Castle Lektält Med Tunnel

Fördelar

 • Lektält, tunnel och bollhav i ett!
 • Bra pris
 • Smart & rolig design
 • Ingår 100 st bollar

Nackdelar

 • Inte så mjuka kanter som övriga bollhav

Specifikationer

Mer om bollhavet från Cloudberry Castle

Här får du en 3 i 1-produkt som kan glädja både de riktigt små men även barn kring 2-3 år. Sett till värdet för pengarna är detta ett väldigt prisvärt alternativ till det klassiska bollhavet! I Cloudberry Castle version får du ett lektält, en tunnel och ett bollhav, givet att göra succé för de minsta i familjen!

Med det här aktiva bollhavet medföljer också 100 stycken färgglada bollar vid köp. Önskas fler bollar så finns det olika alternativ med både 100, 150 och 200 bollar att köpa till separat, att köpa till fler bollar är en fördel om det ska ska bli ett riktigt djupt och ordentligt bollhav.

Detta är ett färgglatt bollhav som erbjuder mycket lek och skoj till dina små barn. Cloudberry Castle-bollhavet kan dina barn använda både utomhus och inomhus. Dessutom är det superenkelt att rengöra vilket spar dig en massa tid och ger en högre hygien! Små kräkningar eller andra typer av dregel är ju mer regel än undantag för våra små och med en fuktig trasa rengör du snabbt och enkelt efter små olyckor.

Köpguide – Välj rätt bollhav

Bollhav är alla barns drömleksak till hemmet. Har du mindre barn är det den absolut bästa underhållningen du kan investera i till barnen. De mindre barnen kan även aktiverar sig och träna på finmotoriken när de leker håller, leker och kastar med bollarna.

Men olika åldrar behöver olika typer av bollhav och det finns många olika användningsområden för bollhaven. Den primära funktionen för ett bollhav är ju självklart skoj och lek, men det kommer med en hel del andra fördelar också. För att lättare kunna välja ut ditt bollhav har vi listat ett par punkter nedan.

Hitta bäst i test bollhav hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test bollhav hos oss på Testjakt.se!

Användarvänlighet

Det är viktigt att bollhavet är lätt att använda och inte har komplicerade moment vid exempelvis montering, hopsättning eller uppackning. Det bör vara enkelt att fälla eller vika ihop för både förflyttning och förvaring om du önskar att kunna ta med det utanför hemmet eller bara flytta det mellan olika rum. De mjukare bollhaven i vårt bäst i test är enkla att flytta även med bollarna i, dessa går att trycka ihop och bära på ett enkelt vis.

Bollhavet bör vara enkelt att använda och med minimal risk för skador för att barnen ska kunna underhålla sig själva utan din ständiga uppsikt över dem. Det leder till roligare och friare lekar som i sin tur bidrar till livligare och djupare fantasi, något som alla barn bör bli uppmuntrade till.

Kvalitet

Det är väldigt viktigt att du köper ett bollhav av bra kvalitet så att inte dina barn behöver upplever att bollar och kanter slits och går sönder. Slitstarka material för lång hållbarhet är bäst för både ditt barn och för miljön.

Barn kan ibland vara väldigt ovarsamma och därför behöver ditt bollhav vara av bästa kvalitet med robust grund och hög tålighet för att hålla även för de mest aktiva och oförsiktiga barn. Aktiva bollhav med leksaker är ännu viktigare då de har detaljer som annars kan gå sönder.

Storlek & ålder

Storleken på bollhavet är väldigt viktigt att tänka på för att du ska vara säker på att det rymmer dina barn samt att det är säkert för den ålder dina barn innehar. De minsta barnen behöver kanske en lägre kant för att själva kunna komma i och ur.

Har du lite större barn kan det vara roligare med en något större modell så att både två och tre barn får plats. Då finns det också utrymme till fler bollar.

Bollhav, barnens bästa underhållning och din mest pålitliga barnvakt

Med bollhavet får du garanterat en lugnare vardag därhemma då dina barn inte längre kommer att behöva dig varje sekund för att aktivera dem. Du kommer slippa tjatet om att åka till bollhavet på McDonalds, Leos lekland eller Busfabriken eftersom dina barn kan roa sig själva när de vill.

Bollhavet kan bli hela familjens räddning. De minsta får röra på sig fritt under säkra förhållanden. De lite större barnen kan hjälpa dem eller kasta lätta bollar på dem för att skoja till det lite extra. Bollhavet är i särklass den bästa investering för all sorts lek.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test