Bästa Blöjhinkarna För Ditt Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka blöjhinkar som är bäst i test enligt vår testpanel!

Det finns mycket fantastiskt och omvälvande med att bli förälder. Plötsligt öppnas en helt ny värld av produkter man har mer eller mindre använding för. Ofta lägger man mycket tid på är att fundera över alla roliga, och i en hel del fall nödvändiga saker att köpa in. En sak som ingen småbarnsförälder kommer undan är alla blöjbyten som man har framför sig. Det är ett faktum att du bytar i snitt mellan 4-10 blöjor per dag. I början kan det bli ännu fler än så! Dessutom handlar det ofta om flera år. När barnet såsmåningom börjar med smakportioner och sedan riktig mat får avföringen en starkare doft. Att få livet med våra små att fungera så smidigt och enkelt som möjligt är prioriterat för dom flesta av oss. Du kommer alltså behöva en blöjhink – men vilken är den bästa blöjhinken? Eller snarare, vilken hink kommer att fungera bäst för dig och din familj?

Vi gjorde ett test av blöjhinkar för att hitta den bästa blöjhinken. Där fick vi fram tre modeller som vi vill tipsa om; Korbell Standard blöjhink, Ubbi blöjhink och Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Blöjhink. Läs mer nedan för att ta del av våra tankar kring dessa.

1. Vinnare och bäst i test blev blöjhinken Korbell standard

Fördelar

 • Förhindrar lukt
 • Barnsäker
 • Miljövänlig refill

Nackdelar

 • Något stor

Specifikationer

Mer om blöjhinken från Korbell

Korbell Standard blev bäst i test. Det är en blöjhink av hög kvalitet som med sin trippelförslutning garanterar ett minimum av dålig lukt – något som är en av de viktigaste faktorerna när vi letar blöjhink och en av anledningarna till att den utsågs till bästa blöjhinken.

Korbell Standard är utrustad med ett praktiskt barnlås så du slipper få en otrevlig överraskning om ditt barn råkar komma åt den. Blöjhinken är utrustad med ett enkelt och smidigt refillsystem som även är biologiskt nedbrytbar vilket gör det till ett miljövänligt alternativ.

Den stora pedalen gör blöjhinken enkel att använda och du behöver inte ha några fria händer. Den trippelförslutande funktionen med trycklås och gummiförslutning ger dig maximal försäkran om att all dålig lukt stannar i blöjhinken. När blöjtiden är över kan du lätt omvandla din Korbell Standard till en vanlig sophink.

2. På en andraplats kommer blöjhinken från Ubbi

Fördelar

 • Kan användas som vanlig sophink senare
 • Snygg design
 • Många olika färger
 • Går att använda vanliga plastpåsar

Nackdelar

 • Priset

Specifikationer

Mer om blöjhinken från Ubbi

Det är inte konstigt att Ubbis blöjhink hamnar på listan över våra bästa blöjhinkar. Ubbi är en blöjhink med rejäl konstruktion i stål. Den är gjord i stål för att uppnå maximal luftkontroll. Blöjhinken har förslutande gummipackningar på insidan av locket för att stänga inne lukten i hinken. Ubbi har även ett skjutlock för smidig och snabb öppning när det är dags att slänga den där illaluktande blöjan. Dessutom har den enligt oss den snyggaste designen och är således den med estetiskt tilltalande blöjhinken på marknaden. Att den tillverkas i många olika färger tycker vi är en stor fördel. Vem har sagt att sophantering måste vara tråkig? Ofta står blöjhinken placerad i ditt hem flertalet år. Då skadar det inte att det är en snygg detalj i ditt barnrum.

Ubbi saknar pedal men har alltså istället ett inovativt skjutlock på toppen. Du behöver dessutom inga dyra refillpåsar, Ubbi kan användas med vilka påsar som helst vilket är praktiskt och ekonomiskt!

Eftersom Ubbi är tillverkad i kraftig stål så är den något tyngre, men också dyrare än andra blöjhinkar. Det du som konsument bör betänka med denna modell är alla pengar du kommer spara in på påsar. I flera modeller behöver du särkilda påsar, ofta nästintill lika dyra som själva blöjhinken. Du kommer utan problem kunna använda din Ubbi blöjhink under många år – både som blöjhink och som vanlig sophink.

3. På en tredjeplats kommer blöjhinken från Tommee Tippee Sangenic Twist & Click

Fördelar

 • Försluter varje blöja
 • Mindre avfall
 • Smidig att använda

Nackdelar

 • Lite komplicerad

Specifikationer

Mer om blöjhinken från Tommee Tippee Sangenic Twist & Click

Tommee Tippee Sangenic Twist & Click Blöjhink förtjänar helt klart att vara med på listan där vi rangordnar bästa blöjhinkarna på marknaden. Här har du en klar favorit för den miljömedvetna. Twist & Click-systemet gör att du aldrig använder mer material än nödvändigt för att försluta dina blöjor vilket bidrar till minskat avfall.

Varje blöja lindas in individuellt vilket minskar risken för oönskad lukt. Blöjhinken är dessutom utrustad med en automatisk press som trycker ner blöjorna i hinken så du slipper göra det själv – allt för en ren och smidig hantering. Locket öppnas smidigt och blöjhinken tar lite plats vilket gör den lättplacerad.

Denna blöjhink har en design som är lika stilren som diskret vilket gör att den passar in i alla badrum och även sovrum. Tack vare att den själv lindar in blöjorna så är den väldigt lätt och praktiskt att använda för dig som förälder.

Köpguide för att hitta bästa blöjhinken

Som med alla inköp till hemmet så är det viktigt att fundera på vilka behov den nya produkten behöver fylla och vad som är viktigt för dig. Är det funktion eller utseende som väger tyngst eller är det kanske priset som får avgöra?

Oavsett vad som står högst på din lista så kan det vara bra att ha i åtanke att det vid val av blöjhink är viktigt att den kommer att hålla under längre tid. Den ska också kännas smidig att använda och att den håller dålig lukt inne.

Hitta bäst i test blöjhinkar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test blöjhinkar hos oss på Testjakt.se!

Hållbarhet

En blöjhink används massor av gånger på en dag så det är viktigt att den har en hållbar konstruktion så att du slipper köpa en ny efter bara någon månad. Det finns gott om andra utgifter som uppstår när du får barn så köp en bra produkt på en gång.

Med andra ord kan det vara bra att inte snåla på kvaliteten när det är dags att välja blöjhink. Det är inte bara viktigt för din egen skull utan det är även bättre för miljön att lägga några kronor extra direkt än att behöva köpa flera stycken.

Motverkar dålig lukt

Vem vill att badrummet eller barnrummet luktar gamla blöjor? Förmodligen ingen av oss så det är viktigt att den hink du väljer effektivt kapslar in dålig lukt. För sanningen är den att vi kommer inte bära ut varenda blöja till soptunnan direkt.

Det är med andra ord viktigt för trivseln i hemmet att blöjhinken lever upp till vad den lovar vad gäller att förhindra dålig odör. Annars tappar den helt enkelt sitt syfte och du kan lika gärna välja en vanlig papperskorg att slänga dina blöjor i.

Enkel att använda

Även om utseendet på blöjhinken inte är det viktigaste så är det en faktor som är viktig för många när det är dags att välja. Du vill ju att den ska passa in i resten av inredningen. Men framförallt ska den fungera storleksmässigt så tänkt till över hur och var den ska placeras innan du väljer.

Om du köper en blöjhink som inte passar in där du har tänkt dig eller som öppnas på ett sätt så att den tar i något annat och försvårar ett smidigt användande kommer du inte bli nöjd i slutändan. Du kommer förmodligen välja att köpa en ny blöjhink istället.

Vanliga frågor om blöjhinkar

Vad kostar vanligtvis en blöjhink?

Du kan hitta en blöjhink från 200 kronor men tänk på att om du väljer en modell med eget refillsystem så tillkommer kostnaden för påsarna.

Vad kostar det med refillpåsar?

Priset variera beroende på vilken typ av blöjhink du väljer, men räkna med att betala mellan 200 och 400 kronor för ett tre-pack.

Hur ofta måste jag byta ut mina refillpåsar?

Hur länge påsarna räcker varierar stort beroende på blöjstorlek och hur ofta du byter så välj en modell som passar dina förutsättningar.

Var kan jag köpa en blöjhink?

Blöjhinkar hittar du i alla välsorterade barnbutiker både fysiska och online vilket gör det lätt att hitta den rätta blöjhinken för just dig.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 29/08/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test