Hem & Hushåll Köket

Bästa Blendern [Topp 3 2021]

Hamilton Beach SoundShield Blender

Resebägare medföljer!
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

Hamilton Beach Professional Blender

8 års garanti på motor
Läs hela recensionen >

OBH Nordica Master Blender

Läs vårt stora blender test. Vilken mixer är bäst i test? I den här artikeln kan du läsa vilken blender som är bäst i test, är det en höghastighetsmixer som du borde välja? Det finns mängder av alternativ på marknaden idag och som konsument är det svårt att veta vad du ska välja. Läs vidare för att få tips och råd som hjälper dig hitta rätt.

I vårt stora bäst i test blev Hamilton Beach SoundShield Blender​ utsedd till vinnare. Läs mer i detta test av mixer om varför vi utsåg Hamilton Beach SoundShield Blender till vinnare och mycket mer.

Fördelar

Nackdelar

Vinnare i vårt stora test är Hamilton Beach SoundShield Blender då den överlägset är den är en av de tystaste modeller som finns på marknaden. Den gör allt från smoothies till att krossar is på ett perfekt sätt. Du startar och stoppar din blender med ett enkelt tryck på knappen och den kör igång utan att väcka resten av huset.

Vid köp av blender får du med både en glasbägare på 1,5 liter och en resebägare på 0,6 liter. Resebägaren passar perfekt för dig som ständigt är på språng och vill kunna ta med dig frukosten på promenaden till jobbet.

Det är en mycket flexibel maskin som fungerar lika bra för att göra en nyttig frukost liksom att förbereda riktigt goda drinkar till festen. Hamilton Beach SoundShield Blender är en produkt som kommer att användas flitigt i köket.

Fördelar

Nackdelar

På andra plats i vårt bäst i test kommer Hamilton Beach Professional Blender. Det är en professionell blender som klarar alla typer av råvaror du utmanar den med. Den enda nackdel vi kan hitta är priset, den är lite dyrare och så kraftfull att ett vanligt hushåll inte alltid har användning för den fullt ut.

Tillverkaren är så säker på sin produkt att de lämnar 8 års garanti på motor, blad och kanna. Motorn är på över 1400 W och låter dig mala, hacka, blanda och mycket mer. Här finns det få begränsningar i vad du kan göra i köket.

Hamilton Beach Professional Blender är det självklara valet för dig som använder en mixer mycket. Den klarar av att hantera både färsk och frusen frukt och utför jobbet på kort tid. Ett lyxigt tillbehör att unna sig i vardagen helt enkelt.

Fördelar

Nackdelar

På tredjeplats kommer OBH Nordica Master Blender som är ett bra alternativ för dig som använder en mixer ibland, kanske för att göra en frukost smoothie. Designen är helt tidlös och den ser ut som många förväntar sig av en blender. Nackdelen är att den tar mycket plats att förvara.

OBH Nordica Master Blender har tre inbyggda program för frukt och grönt, iskrossning och smoothie. Den går även att köra helt manuellt för dig som föredrar det. Vid leverans medföljer en större glaskanna på 1,5 liter och en mindre smoothiebägare, perfekt för den som vill ta med sig en smoothie till träningen.

En blender till ett riktigt bra pris. Motorn är på 1000 W och överraskande stark. Fungerar till det grundläggande behovet men kanske inte är förstahandsvalet för den som använder en blender professionellt eller väldigt mycket.

Så väljer du den bästa blendern

Med en blender i köket blir arbetet både lite roligare och enklare. Att kunna mixa ihop ett riktigt gott mellanmål som en smoothie är både lyxigt och väldigt gott. Krossa is, skapa fantastiska pureér och mycket mer.

I vårt stora test av blender utsåg vi Hamilton Beach SoundShield Blender till vinnare då den har ett stort utbud av funktioner till ett bra pris. En blender som enligt oss borde utgöra en bas i varje hem. Läs mer nedan för att få tips och råd hur du väljer ut en blender som passar dig bäst.

Varför en blender?

Är en blender verkligen något som behövs i ett hem? Här svarar testpanelen med ett enigt JA. En blender gör verkligen livet mycket lättare och skapar så bra möjligheter hemma. Blanda snabbt ihop ett mellanmål eller skapa drinkar till gästerna – kul och så enkelt!

Hur förvarar du blendern?

En nackdel med en blender är att de ofta kräver en hel del plats i köket. Får du plats med ännu en köksapparat? Tack vare att det är en så mångsidig maskin som verkligen kan användas av de flesta i familjen rekommenderar vi att göra sig plats. Antingen låta den stå framme om den används mycket eller skapa plats i något skåp.

Med en bra blender kan du göra:

  • Krossad is
  • Smothie
  • Pure
  • Mixa

Rengöring av blender

Blendern är tillverkad i delar av rostfritt stål och plast. Det gör den lätt att hålla ren. Läs alltid de medföljande instruktionerna för att vara säker på om det går att köra i diskmaskin eller inte. Var noga med rengöringen så att det inte finns några gamla rester kvar när du ställer undan maskinen. Rengöringen är alltid väldigt viktig eftersom det är livsmedel som det handlar om.

Frågor och svar om blender

Nedan följer några vanliga frågor och svar gällande blender.

  1. Kan alla använda en blender?

Alla kan använda sig av en blender, men barn ska alltid göra det i sällskap av en vuxen. Det är lätt att använda en blender idag och oftast handlar det om ett enda knapptryck. Med alla modeller medföljer en instruktionsbok för att göra det så enkelt som möjligt att komma igång.

  1. Är en dyrare blender ett bättre alternativ?

En dyrare blender har generellt en starkare motor och klarar av mer avancerade arbeten. Dock bör du utgå ifrån dig själv och exakt vad och hur du kommer att använda din blender. Till någon smoothie ibland finns det inget behov av en dyrare variant utan du klarar dig bra med de billigare varianter vi tipsar om i vårt test.

  1. Är en blender en bra investering i köket?

Vi i testpanelen älskar blender som kökstillbehör och använder våra på daglig basis. Aldrig har det varit så enkelt att krossa is eller kasta ner olika örter för att göra god dressing till salladen. I början använde vi vår blender till enstaka saker, men allt eftersom den kommer till användning upptäcker vi också nya saker att nyttja den till! Så, ja, en blender är ett riktigt bra arbetsredskap i köket.

Leave a Comment