Bästa Batteridrivna Motorsågarna För Kapning (Bäst i test 2023)

I denna artikel kommer vi recensera vilka batteridrivna motorsågar som är bäst i test enligt vår testpanel!

En motorsåg är ett redskap varje hushåll med en trädgård har, eller någon gång kommer att ha användning för. Du kan använda den till allt från beskärning av träd, till snickerier och kapning av träd eller grenar. Det finns både bensin- och eldrivna motorsågar på marknaden idag. Den klart smidigaste för hemmabruk är varianten som går på el! Du slipper avgaser och den startar snabbt och enkelt med en knapptryckning. Dessutom behöver du aldrig riskera att du står utan bensin och inte kan fullfölja ditt projekt där och då. Vi rekommenderar verkligen en eldriven!

Bästa batteridrivna motorsågen i vårt test blev DEWALT DCM565P1. Detta tack vare sin smidiga design och pressade pris. I vårt test kommer vi att gå igenom vad som är viktigt att tänka på vid köp av en batteridriven motorsåg, samt lista våra tre vinnare. Allt för att du så enkelt som möjligt ska kunna välja den som passar dig och dina behov bäst.

1. Vinnare och bäst i test blev den batteridrivna motorsågen från DEWALT DCM565P1

Fördelar

 • Lätt och kompakt
 • Variabel hastighetsutlösare
 • Automatisk oljering

Nackdelar

 • Inte så kraftfull

Specifikationer

Mer om den batteridrivna motorsågen från DEWALT DCM565P1

Vinnaren i vårt batteridrivna motorsågar “bäst i test” blev DEWALT DCM565P1. Denna motorsåg är liten och kompakt och passar perfekt för mindre krävande jobb. Vill du ha en väldigt kraftfull motorsåg för tyngre jobb passar en av de andra två modellerna i vårt test bättre. Den här batteridrivna motorsågen är en kedjesåg med 30 centimeter svärdlängd. Den är utrustad med ett batteri på 18V och en hastighet på 7,68 meter i sekunden. Imponerande!

Den är också utrustad med en variabel hastighetsutlösare som ger dig bättre kontroll vid användning, vilket är en mycket praktiskt funktion! Motorn är borstlös och ger så mycket som upp till 70 snitt per laddning. Kedjesågen från Dewalt har även en automatisk oljering vilket betyder att inoljningen av kedjan sker automatiskt och det ger i sin tur reducerat underhåll i längden.

Eftersom motorsågen är liten och kompakt går det utmärkt att kapa med endast en hand i trånga utrymmen. Bromsen på kedjan tar mindre än en sekund att stoppa vilket ger en ökad säkerhet vid användning. Kedjesågen från Dewalt är perfekt för dig som vill ha en liten och kompakt såg för en relativt billig peng.

2. På andra plats kom den batteridrivna motorsågen från DEWALT DCM575X1 XR FlexVolt

Fördelar

 • Kraftfull
 • Högeffektiv motor
 • Verktygsfri svärdjustering

Nackdelar

 • Dyr

Specifikationer

Mer om den batteridrivna motorsågen från DEWALT DCM575X1 XR FlexVolt

På andra plats i vårt test av batteridrivna motorsågar kommer DEWALT DCM575X1 XR FlexVolt. Det här är en mycket kraftfull kedjesåg på 54V. Dessutom med en kedjehastighet på hela 15 meter i sekunden! Den har en svärdlängd på 40 centimeter vilket gör att den passar utmärkt för större jobb. Men den klarar egentligen det mest rent prestationsmässigt!

DEWALT DCM575X1 XR FlexVolt har en variabel hastighet vilket ökar din kontroll vid användning. Den har även automatisk smörjning av kedjan, för smidigare användning och underhåll. Med sin högeffektiva motor klarar den här kedjesågen av tuffa jobb utan några som helst problem, vilket mindre batteridrivna kedjesågar skulle ha svårt för.

Den kommer även med verktygsfri svärdjustering och kedjespänning vilket gör det snabbt och enkelt, kontra alternativet att du skulle behöva skruva isär kedjesågen. Med sitt extra grepp ger den en högre komfort vid långvarig användning. Om din budget tillåter det är detta sågen med stort S. Det är en fröjd att använda den för att arbeta hemma eller vid lite grövre kapningar vid sommarstugan, du kommer inte att bli besviken!

3. På tredjeplats kommer den batteridrivna motorsågen från MILWAUKEE M18-FCHS-121B

Fördelar

 • Kraftfull
 • FUEL-teknik
 • Lång drifttid

Nackdelar

 • Priset

Specifikationer

Mer om den batteridrivna motorsågen från MILWAUKEE M18-FCHS-121B

På tredje plats, men vinnare av premiumprodukterna kommer Milwaukee M18 FCHS-121. Detta är en kraftfull och effektiv batteridriven kedjesåg i 18V-klassen. Den batteridrivna kedjesågen är utrustad med en kolborstfri motor och prestationsmässigt motsvarar den en bensindriven såg med motor upp till 40cc.

Detta är en motorsåg för dig som inte enbart tar fram motorsågen för att kapa två träd i trädgården per år. Behöver du däremot en batteridriven motorsåg som aldrig gör dig besviken i form av prestanda, leta inte längre, här har du den! MILWAUKEE M18-FCHS-121B har variabel hastighet och når full hastighet på max. 12,4 m/s, under en sekund! Otroligt imponerande! Detta är också Milwaukees mest kraftfulla motor. Den har kraftigare magneter och 175% mer koppar jämfört med tidigare motorer. REDLINK PLUS™-system levererar ett avancerat digitalt överbelastningsskydd för verktyg och batteri och förbättrar verktygets prestanda under användning. Batteriet “REDLITHIUM-ION™” ger längre drifttid än tidigare versioner. För proffsen, den flitiga användaren och dig som värdesätter kvalitativa verktyg är detta helt rätt val!

Batteridriven motorsåg test – Köpguide

Först och främst måste du lista ut om du vill ha en bensin- eller batteridriven kedjesåg. De har båda sina för- och nackdelar, men med den nya batteritekniken har skillnaderna verkligen minskat. Både kraft och kapacitet har ökat kraftigt i de batteridrivna motorsågarna. De använder sig nu för tiden av en borstlös motor vilket har höjt priset och samtidigt förbättrat prestationen och livslängden.

Vibrationer och ljud kommer du få oavsett om du väljer en bensindriven eller en batteridriven motorsåg, det går helt enkelt inte att komma ifrån, men vibrationerna är betydligt mindre i en batteridriven. Priset är kanske den viktigaste faktorn för många när de väljer en kedjesåg. Du får vad du betala för så om din budget inte är ett problem bör du välja en bättre modell.

Hitta bäst i test batteridrivna motorsågar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test batteridrivna motorsågar hos oss på Testjakt.se!

Bensin- eller batteridriven?

På senare år, med hjälp av ny teknik, har de batteridrivna kedjesågarna blivit allt bättre och de absolut bästa överträffar en del bensindrivna. Myten om att batteridrivna motorsågar bara är skräp stämmer inte längre utan de kommer med riktigt kraftfulla motorer. Det är betydligt mer bekvämt att använda en batteridriven motorsåg, speciellt om du bara använder den någon gång ibland.

En bensindriven såg är alltid kraftfull och klarar av de tyngsta jobben men de är betydligt jobbigare att hålla rena och kräver ganska mycket omvårdnad för att fungera optimalt vid användning. Om du har ett miljötänk är en batteridriven kedjesåg betydligt mer miljövänlig än en som går på bensin, du kan ladda den med miljövänlig el.

Kraft och kapacitet

Här kommer det till vad du har tänkt att använda sågen till. Är den tänkt att användas sparsamt eller kommer du använda den flitigt flera gånger om året? Rent generellt är en bensindriven såg starkare än en sladd- eller batteridriven. Men på senare år klarar även en batteridriven såg tunga jobb, tack vare de nya batterierna som finns tillgängliga .

Ska du såga ner större träd måste du först se till att svärdet är tillräckligt långt men då rekommenderar vi att du använder en bensindriven såg istället. Med de nya batterierna har både livslängd och kapacitet ökat markant i de batteridrivna kedjesågarna. Se till att sågen du köper lämpar sig för de uppgifter den är tänkt att utföra.

Vibrationer och ljud

En motorsåg låter ganska mycket oavsett om du väljer en bensin- eller batteridriven men ljudet från en batteridriven är lite lägre och själva ljudet är mer behagligt för örat än de ljud en bensindriven ger ifrån sig. Oavsett vilken variant du väljer bör du alltid använda hörselskydd för att skydda din hörsel mot höga ljud.

När det kommer till vibrationer ger en batteridriven kedjesåg ifrån sig mindre vibrationer än en bensindriven, men det varierar såklart mellan modeller och tillverkare. Konstruktionen på motorsågen har även det en stor effekt på hur mycket den kommer att vibrera vid användning. Ju mindre vibrationer desto lättare är den att använda.

Pris

Det finns otroligt många motorsågar och tillverkare att välja emellan. En del av dem är prispressade och har de mest basala funktionerna men de klarar av att göra sitt jobb. Om du inte har tänkt att använda den flitigt rekommenderar vi att du lägger lite mindre pengar på en billigare modell.

Om du är ute efter en riktigt bra såg som klarar av allt du tänkt använda den till och priset inte är ett problem bör du välja en av våra premiumprodukter. Det då de har visat sig ha en väldigt hög kapacitet och klara allt som en bensindriven såg klarar av. Vid fällning av stora träd bör du dock använda en bensindriven motorsåg.

Vanliga frågor och svar

Hur mycket kostar en batteridriven motorsåg?

Det varierar väldigt mycket . Du får räkna med minst 3 000 kronor för en mindre, lågprismodell och så mycket som 9000 kronor för en premiumprodukt.

Ska jag använda skyddsutrustning vid användning?

Ja, du bör alltid använda skydd när du använder en motorsåg. Hörselskydd, sågbyxor, handskar och skydd för ögonen rekommenderas starkt.

Vilken motorsåg ska jag inhandla?

Det beror givetvis på vad du ska använda den till. För större och mer slitsamma jobb bör du köpa en av de dyrare och mer kraftfulla modellerna.

När ska kedjesågen göras ren?

Den bör göras ren direkt efter användning, på så sätt kommer din motorsågs livslängd att förlängas betydligt och du slipper köpa en ny.

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 09/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test