Bästa Bandsågarna Till Att Såga Och Klyva (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka bandsågar som är bäst i test enligt vår testpanel!

För dig som arbetar mycket med snickerier, DIY-projekt eller träarbeten är en bandsåg det perfekta tillskottet till dina övriga verktyg. Med en bra bandsåg kan du enkelt klyva både brädor, plankor, metall, aluminium, stål eller plast. Du kan också såga till kurvor och även såga parallellt.

Det finns en uppsjö av olika modeller att välja mellan och vi har i vår test samlat fem stycken riktigt bra alternativ. Vi har valt att fokusera på de mindre modellerna av bandsågar då dessa passar både för professionell användning men även till hemmaverkstaden.

1. Vinnare och bäst i test blev bandsågen från MILWAUKEE M18 CBS125-0

Fördelar

 • Inbyggd hängkrok
 • LED-belysning
 • Verktygslös låsning

Nackdelar

 • Utan batteri & laddare
 • Något tung

Specifikationer

Mer om bandsågen från MILWAUKEE M18 CBS125-0

M18 CBS125 från Milwaukee är en favorit i vårt batteridrivna bandsågs- test. Den är tillverkad med en POWERSTATE kolborstfri motor. Den har kapacitet för kapning av de flesta vanliga material med en diameter upp till 125 x 125 mm. Den har även 5 valbar hastigheter vilket gör det enkelt att variera från 0-116m/min. Stort plus är att den har integrerat REDLINK PUS överbelastningsskydd vilket förbättrar prestandan på bandsågen. Du byter enkelt och verktygslöst sågklinga och förvaringen kan ske på en krok i förrådet då bandsågen är försedd med en hängkrok.

Med den här bandsågen klarar du av att arbeta hela dagen i såväl trä som metall, plast och aluminum. Du har god sikt även vid ljus då det finns en inbygg LED-belynsing. Både du som arbetar professionellt samt du som arbetar på mer hobbynivå kan dra stor nytta av denna smidiga batteridrivna bandsåg. Sågen drivs som vi tidigare nämnt på batteri. Närmare bestämt ett REDLITHIUM ION batteri, vilket ger bättre kraft och kräver färre uppladdningar än ett vanligt lithium-ion batteri.

2. På andra plats kommer bandsågen från BOSCH GCB 18V-63

Fördelar

 • Inbyggd säkerhetsbrytare
 • Integrerad LED-lampa
 • Ergonomisk & välbalanserad

Nackdelar

 • Exklusive batteri och laddare

Specifikationer

Mer om bandsågen från BOSCH GCB 18V-63

GCB 18V-63 från Bosch är en av de lättaste bandsågar du finner på marknaden idag. Det här är en högkvalitativ batteridriven bandsåg med en kort verktygslängd på 355 mm. Detta gör den perfekt även för arbete i mindre utrymmen. Du bytar enkelt sågblad helt verktygsfritt och vid arbete i dunkel belysning guidar LED-lampan dig.

Med den här extremt vältillverkade bandsågen från Bosch arbetar du bekymmerslöst hela dagen utan onödiga avbrott. Du arbetar ostört utan vibrationer då den går mjukt och fint. En väldigt lätt, smidig och ergonomisk batteridriven bandsåg som klarar de allra flesta material.

3. På tredjeplats kommer bandsågen från MAKITA DPB184Z

Fördelar

 • Elektronisk effektjustering
 • LED-belysning
 • Låg vikt

Nackdelar

 • Batteri och laddare ingår ej

Specifikationer

Mer om bandsågen från MAKITA DPB184Z

Med DPB184Z från Makita har du en batteridriven bandsåg med kolborstfri motor som passar extra bra till material som metall och exempelvis vävarmerad hydraulslang. Den här bandsågen har en kapacitet på kapning av material med diameter upp till 51 x 51 mm.

Det är en prisvärd bandsåg sett till att du får mycket maskin för dina pengar. Konstruerad för smidig och gnistfri kapning. Det här är en otroligt lätthanterad batteridriven modell med väldigt låg vikt, LED-belysning och ergonomisk design med behändigt, gummibeklätt handtag.

4. På en fjärdeplats kommer bandsågen från MILWAUKEE M18 CBS125-502C

Fördelar

 • Inklusive batterier & multiladdare
 • Integrerad LED-belysning
 • Reglerbar hastighet

Nackdelar

 • Förhållandevis högt pris

Specifikationer

Mer om bandsågen från MILWAUKEE M18 CBS125-502C

M18 CBS125 från Milwaukee är kanske den bästa batteridrivna bandsågen på marknaden just nu. Den har en enorm kapacitet med sin 18 V kolborstfria motor. M18 CBS125 utrustad med REDLINK PLUS överbelastningssystem. En effektiv bandsåg tillverkad för längre hållbarhet och säkert arbete.

Du kan med den här bandsågen utföra kapning av de allra flesta vanliga material som exempelvis metall-, plaströr samt aluminiumprofiler. En väldigt behändig batteridriven bandsåg som kan kapa i diameter upp till 125 x 125 mm. Väl värd sitt något höga pris.

5. På en femteplats kommer bandsågen från HIKOKI CB18DBL

Fördelar

 • Justerbart såganhåll
 • Välbalanserad & låg vikt
 • HPS- överbelastningsskydd

Nackdelar

 • Exklusive batterier & laddare

Specifikationer

Mer om bandsågen från HIKOKI CB18DBL

För dig som endast söker efter en simpel, inte allt för avancerad bandsåg är CB18DBL från HiKOKI ett alldeles utmärkt val. Den har en kraftfull kolborstfri motor vilken klarar av kapning av de flesta material som plaströr, aluminiumprofiler och metallobjekt.

Med den här lättviktiga batteridrivna bandsågen arbetar du ostört hela dagen med fria händer. En bra bandsåg med kapacitet för kapning i diameter upp till 83 mm. Tack vare motorn behöver den här bandsågen minimalt underhåll, samt har en längre livslängd. Den är även utrustad med automatisk hastighetsreglering.

Köpguide – Vad du bör tänka på innan inköp av bandsåg

Att en bra batteridriven bandsåg kan förenkla ditt arbete enormt är ett faktum. Däremot behöver du välja den rätta bandsågen till just dina projekt. Många av de olika modellerna på marknaden specialiserar sig på vissa material eller former.

Med hjälp av vår bandsågs- guide hoppas vi kunna ge dig tillräcklig information till ett bra val av batteridriven bandsåg. Ibland är det inte tillräckligt med endast bandsågen utan du kanske även bör fundera på att ytterligare komplettera dina verktyg. De mindre modellerna i vårt bäst i test har inte heller lika hög prestanda som exempelvis en bordsmodell.

Hitta bäst i test bandsågar hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test bandsågar hos oss på Testjakt.se!

Funktioner

Se till att den batteridrivna bandsågen har alla de funktioner du behöver för att kunna utföra ett bra arbete med goda resultat utan onödig ansträngning. Att funktioner och medföljande tillbehör är hållbara och funktionella är också viktigt.

Du vill inte stå där med en ny bandsåg som inte klarar av att utföra just de arbetsuppgifter du står inför. Vad noga med att kontrolleravilka material den kan hantera så att du köper rätt bandsåg till ditt projekt.

Lättanvänd

Du bör titta på konstruktionen av den batteridrivna bandsågen eftersom det är viktigt att den är lätthanterad. Lägre vikt innebär att du arbetar med friare händer vilket leder till bättre resultat.

Ifall du köper en batteridriven bandsåg med bra grepp, enkla funktioner samt verktygsfria byten sågbladen och andra tillbehör får du bättre och effektivare arbetsflöde. Vilket leder till snabbare avklarade projekt. Ett exempelvis dåligt handtag som inte är ergonomiskt kan sakta ner arbetsgången och ge dig värk.

Kvalitet

Tänk på kvaliteten. Det bör vara en hållbar bandsåg med lång livslängd och hög slitagenivå. Hög kvalitet på din batteridrivna bandsåg ger också bättre standard på dina projekt samt arbeten.

Det kan dessutom bli dyrare i längden med en billig bandsåg från ett budgetmärke än en något dyrare premium-modell. Detta eftersom du allt oftare behöver reparera eller byta ut en billig batteridriven bandsåg.

De bästa batteridrivna bandsågar erbjuder dig komfort och effektivitet

Med en välbalanserad batteridriven bandsåg klarar du av att arbeta både fritt och bekymmerslöst utan trötta armar vid slutet av arbetsdagen. Vid användning av rätt modell kan du även markant förbättra kvaliteten på ditt eget arbete.

Vår förhoppning är att du med hjälp av vårt test kan informera dig om de bästa batteridrivna bandsågar som finns på marknaden, innan du gör ett köp.

Källor

Därför kan du lita på oss

Vi jobbar tillsammans med industriexperter när vi jämför produkter på Testjakt för att du ska få ärliga omdömen.

Denna artikel är faktakontrollerad av Philip Hector byggproduktionsledare och även utbildad snickare.

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/08/2023 •  9 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test