Bästa Babyvakterna För Dig Och Ditt Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka babyvakter som är bäst i test enligt vår testpanel!

Som nybliven förälder finns det många saker du förväntas köpa – en del viktigare än andra. En babyvakt är dock en av dom grejerna som borde klassas som “väldigt viktig”. För en del av oss kanske till och med “livsviktig”. Den gör att du kan känna dig trygg när din bebis ligger och sover, även om du befinner dig på en annan våning eller i ett annat rum. Den skapar även en frihet då du får sinnesro och slipper sitta i närheten av barnet konstant i väntan på att denna gråter eller ska somna. Oavsett om du har hus med trädgård, eller om du bor i lägenhet, kommer du ha använding av denna ovärderliga uppfinning!

I vårt test av babyvakter har vi testat olika modeller för att hitta den bästa babyvakten. Vinnaren i vårt test och därmed utsedd till bästa babyvakten är Padwico Babyvakt 850. Detta tack vare dess låga strålningsgrad, långa räckvidd och långa standby-tid. Den var helt enkelt snäppet vassare än de andra produkterna! Dock är även nummer två och tre på vår topplista mycket bra babyvakter som kan rekommenderas varmt.

1. Vinnare och bäst i test är babyvakten Padwico Babyvakt 850

Fördelar

 • Låg strålningsgrad
 • Talfunktion
 • Extra lång standby-tid

Nackdelar

 • Separata laddningsstationer

Specifikationer

Mer om babyvakten Padwico Babyvakt 850

Vår bäst i test babyvakt är Padwico Babyvakt 850! Det är en hel fantastisk babyvakt och vårt val baseras på att den har en bra och pålitlig räckvidd och signal. Det innebär att du som förälder kan känna dig trygg med att den sköter sitt jobb. Du behöver inte oroa dig för några tekniska problem, eller signal som går förlorad.

Det här är även en snygg produkt i stilren design som passar in i det moderna hemmet. Att hitta en babyvakt som är estetiskt tilltalande är inte den enklaste uppgiften idag, men Padwico gör jobbet! Du ska trots allt stirra på den i vad som skulle kunna komma att bli några år. En babyvakt är något som småbarnsföräldrar vittnar om som en av deras mest använda prylar. Snudd på livsviktig för många! Den har två laddningsenheter vilket både kan vara en nackdel och en fördel – många föredrar att kunna ladda båda enheterna i en enhet. Batterierna i enheterna håller väldigt länge vilket är mycket fördelaktigt.

Babyenheten har en nattlampa som kan stängas av och du kan själv ställa in ljudkänsligheten på den. Dessutom har den en smart talkback-funktion så att du kan prata med ditt barn samt att du kan se temperaturen vid barnet – vilket kan vara mycket hjälpsamt.

2. Tvåa blev babyvakten från Capidi

Fördelar

 • Lägst strålning på marknaden
 • Räckvidd på 800 meter

Nackdelar

 • Inget laddningsstativ

Specifikationer

Mer om babyvakten från Capidi

På andra plats i vårt test av dom bästa babyvakterna kommer Capidi Babyvakt! Detta tack vare sin låga strålning, långa räckvidd och snygga design. Den saknar några av funktioner som vinnaren har och därför hamnar den på en välförtjänt andraplats. Ett plus för den här produkten är dess användarvänlighet.

Den här produkten har inget laddningsställ utan den laddas med en USB-kabel – vilket både är en fördel och en nackdel. Många gillar att ha ett ställ till sin babyvakt. En smart funktion med Capidis babyvakt är att den inte bara larmar med ljud om ditt barn vaknar utan den vibrerar också.

Båda enheterna har ett bältes-clip så att du enkelt kan ha den med dig överallt. Vid köp av den här babyvakten medföljer även en nattlampa samt att du får fem års garanti. Batteritiden är över 100 timmar. När det kommer till räckvidden är den upp till 800 meter utan hinder i vägen och enheten larmar om avståndet blir för långt.

3. På en tredjeplats kommer babyvakten från Philips Avent SCD715

Fördelar

 • Bra ljud
 • Funkar super att lägga i vagnen
 • Inget brus
 • Bra räckvidd
 • Enkel men funktionell

Nackdelar

 • Batteritid (Går att använda med laddaren i)

Specifikationer

Mer om babyvakten från Philips Avent SCD715 DECT

På tredjeplats i vårt test av babyvakter kommer Philips Avent DECT SCD715. Detta är en smidig, enkel och ganska okomplicerad babyvakt. Man kan enkelt sammanfatta det med, mycket babyvakt för pengarna! Den har alla funktioner du som småbarnsförälder kan tänkas behöva. Ljudet är avsevärt bättre än på tidigare äldre modeller från Philips. Detta beskriver de flesta användare också som en av dom bäst uppskattade egenskaperna. Brusigt ljud och störningar är ett minne blott! Ljudet är glasklart och sändningen fungerar utan anmärkningar.

Denna babyvakt från Philip har även det som kallas DECT. DECT-teknik ger en säker, privat anslutning. På så vis kan du vara säker på att du är den enda som lyssnar. Det garanterar att det inte förekommer störningar från andra sändningsenheter, till exempel andra babyvakter, sladdlösa telefoner och mobiltelefoner. Den har även en nattlampa och vaggvisor. Detta är en babyvakt för dig som inte vill ha något alltför avancerat men prisvärt! Vi rekommenderar den starkt.

Bästa babyvakten – Köpguide

Som förälder vill du alltid ha koll på dina barn – speciellt när de är riktigt små. Av just den anledningen är en babyvakt en bra investering som ger dig möjlighet att göra annat när din lilla bebis sover. Babyvakten talar smidigt om för dig när den lilla vaknar.

Det finns många babyvakter på marknaden och du bör titta närmare på en del faktorer innan du gör ditt val för att få en produkt som passar dig. Strålning, räckvidd och batteritid är väldigt viktiga egenskaper att ha koll på – men även om babyvakten har en bra fästanordning och möjlighet till tvåvägskommunikation.

Räckvidd

Räckvidden på en babyvakt är en av de viktigaste sakerna att kontrollera innan inköp. Sedan är det värt att tänka på att räckvidden gäller utan hinder och att väggar och möbler därmed gör den kortare. Hur lång räckvidd du behöver beror på hur du bor.

De flesta babyvakterna varnar dig som förälder om räckvidden uppnåtts så att du aldrig riskerar att inte märka när ditt barn vaknar. Det finns babyvakter med en räckvidd från under 100 meter upp till flera hundra meter beroende på vilken typ du väljer.

Hitta bäst i test babyvakter hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test babyvakter hos oss på Testjakt.se!

Strålning

Att utsätta sina barn för onödig strålning är bara dumt och alla babyvakter på den svenska marknaden följer förstås de regler som gäller för strålning. Dock finns det individuella skillnader mellan olika babyvakter och det är förstås fördelaktigt att välja en med låg strålning.

Två av våra tre testvinnare har bland marknadens lägsta strålningar för babyvakter och är därför mycket trygga att använda. Den tredje har inte heller en skadlig mängd strålning. Läs alltid på om måttet på strålningen innan du väljer en babyvakt till ditt barn.

Batteri- och drifttid

Batteri- och drifttid är någonting som också är mycket viktigt då du som småbarnsförälder ofta har mycket annat att tänka på än att ladda babyvakten. Det finns modeller som måste laddas efter ett dygn medan andra håller i över 100 timmar på standby.

Standby-tid och drifttid är inte samma sak och ju mer ditt barn vaknar och babyvakten är aktiv desto kortare tid varar batteriet. Om du vet med dig att du ofta glömmer bort att ladda din elektronik är det klokt att välja en babyvakt med längre batteritid.

Tvåvägskommunikation och fästanordning

Många moderna babyvakter har tvåvägskommunikation vilket gör det möjligt för dig att prata med ditt barn om det vaknat. På så sätt kan du lugna bebisen med din röst tills du kommer till rummet där han eller hon befinner sig. Om du tycker att det är en bra funktion bör du välja en babyvakt som erbjuder det.

Det är inte alla babyvakter som har någon typ av fästanordning som gör att du kan fästa den på ditt bälte eller liknande. Om det är viktigt för dig bör du kontrollera vilket fäste babyvakten har innan du väljer att köpa den.

Vanliga frågor om babyvakter

Vad är en babyvakt för något?

En babyvakt består av två apparater – en som du har inne i rummet hos din bebis och en som du har med dig som varnar dig om din bebis vaknar.

Vart ska en babyvakt placeras?

Den ska vara nära din bebis så att du hör när barnet är vaket och ger ifrån sig ljud. Det brukar räcka att du har den i närheten av sängen där barnet sover.

Hur lång räckvidd har en babyvakt?

De absolut bästa modellerna har en räckvidd på flera hundra meter, men det beror givetvis på vilken miljö du befinner dig i. Tjocka väggar kan göra att räckvidden blir kortare än så.

Hur länge kan jag använda en babyvakt?

Du kan använda den precis så länge som du vill. Det är alltid en trygghet att kunna höra om barnet är vaket eller inte. Vi i testpanelen har använt våra dagligen i minst två år per barn.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 12/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test