Barn & Familj

Bästa Babyvakten [Topp 3 2021]

Som nybliven förälder finns det många saker du förväntas köpa – en del viktigare än andra. En babyvakt är en viktig produkt som gör att du kan känna dig trygg när din bebis ligger och sover även om du befinner dig på en annan våning eller i ett annat rum.

I vårt test av babyvakt har vi testat olika modeller för att hitta bästa babyvakten. Vinnaren i vårt test och därmed utsedd till bästa babyvakten är Padwico Babyvakt 850 tack vare dess låga strålningsgrad, långa räckvidd och lång standby-tid. Den var helt enkelt bättre än de andra produkterna. Dock är även nummer två och tre på vår topplista mycket bra babyvakter som rekommenderas varmt.

Kort om de tre vinnande babyvakterna

Padwico Babyvakt 850

-"Bra och pålitlig räckvidd och signal!"
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

CAPiDi Babyvakt

-"Lägst strålning på marknaden​!"
Läs hela recensionen >

Philips Avent SCD506

-"Lätt att använda!"
Läs hela recensionen >

Fördelar

Nackdelar

Vår bäst i test babyvakt är Padwico Babyvakt 850 och anledningen till att det blev bästa babyvakten är att den har en bra och pålitlig räckvidd och signal. Det innebär att du som förälder kan känna dig trygg med att den sköter sitt jobb.

Det här är även en snygg produkt i stilren design som passar in i det moderna hemmet. Den har två laddningsenheter vilket både kan vara en nackdel och en fördel – många föredrar att kunna ladda båda enheterna i en enhet. Batterierna i enheterna håller väldigt länge vilket är mycket fördelaktigt.

Babyenheten har en nattlampa som kan stängas av och du kan själv ställa in ljudkänsligheten på den. Dessutom har den en smart talkback-funktion så att du kan prata med ditt barn samt att du kan se temperaturen vid barnet – vilket kan vara mycket hjälpsamt.

Fördelar

Nackdelar

På andra plats i vårt test för att hitta den bästa babyvakten kommer Capidi Babyvakt tack vare sin låga strålning, långa räckvidd och snygga design. Den saknar några av funktioner som vinnaren har och därför hamnar den på en välförtjänt andraplats. Ett plus för den här produkten är dess användarvänlighet.

Den här produkten har inget laddningsställ utan den laddas med en USB-kabel – vilket både är en fördel och en nackdel. Många gillar att ha ett ställ till sin babyvakt. En smart funktion med Capidis babyvakt är att den inte bara larmar med ljud om ditt barn vaknar utan den vibrerar också.

Båda enheterna har ett bältes-clip så att du enkelt kan ha den med dig överallt. Vid köp av den här babyvakten medföljer även en nattlampa samt att du får fem års garanti. Batteritiden är över 100 timmar. När det kommer till räckvidden är den upp till 800 meter utan hinder i vägen och enheten larmar om avståndet blir för långt.

Fördelar

Nackdelar

På tredjeplatsen när vi var ute efter den bästa babyvakten kom Philips Avent Babyvakt SCD506/01. Det här är en prisvärd babyvakt från ett betrott företag och den levererar en bra användarupplevelse. Den är utrustad med DECT-teknologi för att andra sändningsprodukter inte ska kunna störa sändningen.

Den här babyvakten hamnar på tredje plats då den har en något sämre räckvidd än de andra produkterna och även en kortare batteritid. Babyenheten är sladdriven och föräldraenheten drivs med uppladdningsbara batterier. Även babyenheten ska utrustas med batterier för att kunna fortsätta vara igång vid strömavbrott.

Philips Avent Babyvakt SCD506/01 har både nattlampa och vaggvisor som kan hjälpa din bebis att komma till ro när det är sängdags. Dock klagar en del användare på att vaggvisorna spelas för högt och därmed snarare stör barnet. I övrigt är det en mycket bra babyvakt.

Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Bästa babyvakten – Köpguide

Som förälder vill du alltid ha koll på dina barn – speciellt när de är riktigt små. Av just den anledningen är en babyvakt en bra investering som ger dig möjlighet att göra annat när din lilla bebis sover. Babyvakten talar smidigt om för dig när den lilla vaknar.

Det finns många babyvakter på marknaden och du bör titta närmare på en del faktorer innan du gör ditt val för att få en produkt som passar dig. Strålning, räckvidd och batteritid är väldigt viktiga egenskaper att ha koll på – men även om babyvakten har en bra fästanordning och möjlighet till tvåvägskommunikation.

Räckvidd

Räckvidden på en babyvakt är en av de viktigaste sakerna att kontrollera innan inköp. Sedan är det värt att tänka på att räckvidden gäller utan hinder och att väggar och möbler därmed gör den kortare. Hur lång räckvidd du behöver beror på hur du bor.

De flesta babyvakterna varnar dig som förälder om räckvidden uppnåtts så att du aldrig riskerar att inte märka när ditt barn vaknar. Det finns babyvakter med en räckvidd från under 100 meter upp till flera hundra meter beroende på vilken typ du väljer.

Strålning

Att utsätta sina barn för onödig strålning är bara dumt och alla babyvakter på den svenska marknaden följer förstås de regler som gäller för strålning. Dock finns det individuella skillnader mellan olika babyvakter och det är förstås fördelaktigt att välja en med låg strålning.

Två av våra tre testvinnare har bland marknadens lägsta strålningar för babyvakter och är därför mycket trygga att använda. Den tredje har inte heller en skadlig mängd strålning. Läs alltid på om måttet på strålningen innan du väljer en babyvakt till ditt barn.

Batteri- och drifttid

Batteri- och drifttid är någonting som också är mycket viktigt då du som småbarnsförälder ofta har mycket annat att tänka på än att ladda babyvakten. Det finns modeller som måste laddas efter ett dygn medan andra håller i över 100 timmar på standby.

Standby-tid och drifttid är inte samma sak och ju mer ditt barn vaknar och babyvakten är aktiv desto kortare tid varar batteriet. Om du vet med dig att du ofta glömmer bort att ladda din elektronik är det klokt att välja en babyvakt med längre batteritid.

Tvåvägskommunikation och fästanordning

Många moderna babyvakter har tvåvägskommunikation vilket gör det möjligt för dig att prata med ditt barn om det vaknat. På så sätt kan du lugna bebisen med din röst tills du kommer till rummet där han eller hon befinner sig. Om du tycker att det är en bra funktion bör du välja en babyvakt som erbjuder det.

Det är inte alla babyvakter som har någon typ av fästanordning som gör att du kan fästa den på ditt bälte eller liknande. Om det är viktigt för dig bör du kontrollera vilket fäste babyvakten har innan du väljer att köpa den.

Babyvakt - Vanliga frågor och svar

En babyvakt består av två apparater – en som du har inne i rummet hos din bebis och en som du har med dig som varnar dig om din bebis vaknar.

Den ska vara nära din bebis så att du hör när barnet är vaket och ger ifrån sig ljud. Det brukar räcka att du har den i närheten av sängen där barnet sover.

De absolut bästa modellerna har en räckvidd på flera hundra meter, men det beror givetvis på vilken miljö du befinner dig i. Tjocka väggar kan göra att räckvidden blir betydligt kortare än så.

Du kan använda den precis så länge som du vill. Det är alltid en trygghet att kunna höra om barnet är vaket eller inte.

Bästa babyvakten – Sammanfattning

Den bästa babyvakten är den som passar dig och dina förutsättningar och du gör ett bra val oavsett vilken av våra tre toppval du väljer. Vi har noga undersökt flertalet av marknadens babyvakter för att hjälpa dig att hitta rätt produkt för dig. Kommentera gärna om du har några frågor så svarar vi så snart vi kan.

Testjakts lista över de bästa babyvakten

  1. Bäst i test – Padwico Babyvakt 850
  2. Värdig tvåa – Capidi Babyvakt
  3. Bästa budgetval – Philips Avent Babyvakt SCD506/01

Padwico Babyvakt 850 blev vår självklara vinnare då den har bäst räckvidd, låg strålning och dessutom är väldigt snygg. Batteritiden är också mycket bra. Tvåan på listan är också en väldigt bra produkt som har lägst strålning av alla på marknaden medan trean också har mycket att erbjuda dig som vill ha en bra babyvakt.

Referenser

Vi har varit väldigt noggranna i vårt test av babyvakter och vi har använt betrodda sidor för att hämta information om de olika produkterna. Vi har bland annat använt oss av varumärkenas sidor så som Capidis (https://capidi.com/padwico/) och Philips (https://www.philips.se/) för att använda de korrekta specifikationerna. Vi har även kollat omdömen från användare av produkterna.

Leave a Comment