Barn & Familj

Bästa Babysittern [Topp 5 2021] » Jämför test av babysitter för barn

Som nybliven förälder tar din bebis upp all din vakna tid. Sådant som att ta en dusch eller laga mat kan bli omöjligt att hinna med. Då är en babysitter det perfekta hjälpmedlet. Barnet sitter tryggt och säkert medan du får fria händer en stund. I denna artikel kan du få hjälp att hitta den bästa babysittern för dig och din bebis.

En babysitter kan du placera var som helst i hemmet. På så sätt kan ditt barn vara med dig vart du än befinner dig samtidigt som du får fria händer. Du kan vika tvätt, laga mat eller göra andra hushållssysslor och samtidigt ha full koll på din bebis. Här får du information om flera olika babysitters på marknaden så fortsätt läs för att få veta mer om babysitter bäst i test.

Observera att Testjakt inte testar produkter själva. Testjakt är en smart tjänst som samlar in data, jämför utförda tester som finns publicerade på nätet och sammanställer denna info tillsammans med användarrecensioner vi hittar. På så vis får du en rättvis bild över hur en produkt verkligen är, och inte bara hur den är på pappret.

De 5 bästa babysittern på marknaden just nu

1. Bästa babysittern BabyBjörn Bouncer Bliss

BabyBjörn Bouncer Bliss är först ut i detta test babysitter. Din bebis kan använda den redan när vid 3,5 kg och den har en maxvikt på 13 kg. Tyget kan vändas för att göra babysittern till en stol. Överdraget tar du dessutom enkelt av och tvättar när det behövs. Babysittern är ergonomiskt utformad och ger ditt barn bra stöd för nacke, huvud och rygg. En av de mest praktiska modellerna i detta test babysitter.

Detta är en av de bästa babysitter på marknaden. Ditt barn kan använda den under en lång tid, från nyfödd till två års ålder. Den ger bra stöd vilket är viktigt för nyfödda bebisar och för att du som förälder ska känna dig trygg. Skulle tyget blir smutsigt kan du lätt ta av och tvätta det. Detta är en mycket bra produkt och en av de bästa babysitter i detta test.

Fördelar

 • Du kan använda den länge
 • Tre olika höjdlägen
 • Överdraget är tvättbart

Nackdelar

 • Dyrare än andra många babysitters
 • Leksaksbåge ingår ej

2. 4moms MamaRoo 4.0

MamaRoo 4.0 är en elektrisk babysitter med många funktioner och kopplas in i ett eluttag med sladd. Den vaggar ditt barn i fem olika rörelser som du kan styra från din smartphone. Babysittern kan dessutom spela upp lugnande musik, naturljud eller din egna musik. Den har även tre snurrande bollar stimulerar ditt barn. Klädseln tar du av och tvättar i maskinen. Sitsen går att justera och har en maxvikt på nio kg.

Detta är en babysitter med många unika funktioner som kan hålla ditt barn stimulerat eller vagga det till söms. Med hjälp av din smartphone kan du styra babysitterns rörelser, hastighet samt ljud. Tyget tar du lätt av och tvättar i tvättmaskinen vilket är praktiskt. Detta är en lite dyrare babysitter men har även fler funktioner än många andra. Vill du ha en babysitter utöver det vanliga är detta produkten för dig.

Fördelar

 • Elektrisk babysitter med många funktioner
 • Du styr den med din smartphone
 • Justerbar sits

Nackdelar

 • Högre prisklass
 • Behöver kopplas in i eluttag

3. BabyBjörn Balance Soft

Balance Soft från BabyBjörn är en babysitter i klassisk design i mjukt och bekvämt tyg tillverkat av Oeko-Tex-certifierad bomull. Den har tre olika positioner för lek, vila och sömn och kan även göras om till en gungstol. Tyget tar du av för att tvätta och babysittern fäller du enkelt ihop om det behövs. Ditt barn kan använda den från det att det väger 3,5 kg och den har en maxvikt på 13 kg.

Denna babysitter är mjuk och bekväm för ditt barn och kan användas både för att sova och leka. Den är ergonomiskt utformad så att ditt barn kan sitta tryggt. Ditt barn kan använda den under lång tid då den rekommenderade åldern är från nyfödd till ca två år. Klädseln tar du lätt av och tvättar om det skulle bli smutsigt. Du kan även fälla ihop den vilket är praktiskt.

Fördelar

 • Mjuk och bekväm
 • Lätt att transportera
 • Tvättbar klädsel

Nackdelar

 • Leksaksbåge ingår ej
 • Lite dyrare än andra märken

4. Kaxholmen – Babysitter Musik

Babysitter Musik från Kaxholmen lugnar din bebis med hjälp av vibrationer i tre olika effektlägen. Den spelar upp musik för ditt barn och du kan välja mellan tio olika melodier att spela upp. Den har en stimulerande lekbåge som håller ditt barn sysselsatt och kommer i en klar grön färg och tyg med djurmotiv. Babysittern drivs av batterier och kan användas redan från det att ditt barn är nyfött.

Denna babysitter från Kaxholmen är perfekt om du vill underhålla ditt barn medans du utför sysslor i hemmet. Vill du söva eller lugna din bebis kan du välja mellan vibrationer i tre olika lägen. Du kan även spela upp tio olika melodier. Den medföljande lekbågen är både stimulerande och underhållande för ditt barn. Den klara gröna färgen och det djurmönstrade tyget är perfekt för den som gillar färgstarka produkter.

Fördelar

 • Lugnande vibrationer
 • Kan spela upp tio olika melodier
 • Lekbåge ingår

Nackdelar

 • Kräver batterier
 • Ej avtagbart tyg

5. Tiny Love, Babysitter – Meadow days Bounce & Sway

Denna babysitter från Tiny Love använder en kombination av gungningar och studsar för att både lugna och underhålla ditt barn. Den överhängande mobilen stimulerar sitt barn och den spelar även upp musik. Babysittern spelar musik kontinuerligt i 25 minuter och det finns 19 låtar i tre olika kategorier. Tyget i babysittern är tvättbart och den passar barn från nyfödd till sex månader. Fempunktsbältet för babysittern trygg och säker för ditt barn.

Denna babysitter har många funktioner för att både söva och underhålla ditt barn. Den har musik i tre olika kategorier, en kategori för lekstunden, en för att lugna och en för vitt brus. Sker det en olycka kan du lätt tvätta tyget och med fempunktsbältet kan du kan känna dig säker att ditt barn sitter säkert. Ditt barn kan använda babysittern från 0 månaders ålder men ska inte använda den när det kan sitta själv.

Fördelar

 • Kombination av gungningar och studsar
 • Har en överhängande mobil
 • Behöver ej kopplas in i eluttag

Nackdelar

 • Kan ej användas av barn som kan sitta själv
 • Måste gungas eller studsas manuellt
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Vad du bör tänka på när du köper en babysitter

Det du behöver tänka på när du köper en babysitter är hur avancerad du vill att den ska vara. Vill du endast ha en plats för att sätta ner ditt barn under korta stunder så räcker det kanske med en klassisk babysitter. Vill du dock ha fler funktioner såsom automatiska rörelser, vibrationer eller musik så är en lite mer avancerad modell något för dig.

Du ska kunna använda den länge

När du investerar i en babysitter vill du kunna använda den så länge som möjligt. Därför är det viktigt att kolla för vilken ålder den passar. Ju högre maxvikt desto längre tid kan ditt barn använda den. Det är därför bra att välja en babysitter utifrån ditt barns ålder och vikt.

Den ska vara praktisk

En babysitter ska vara både praktisk och lätt för sig att använda. Den är till för att underlätta i vardagen som förälder och därför behöver den vara användarvänlig. Det är viktigt du lätt kan ta av och tvätta tyget samt att den inte är alltför krånglig att montera ihop.

Den ska vara ergonomisk

Den kanske viktigaste egenskapen är att den är säker för ditt barn. Den ska ha stödja din bebis huvud, nacke och rygg och orsaka ditt barn skada på något sätt. En sele som gör att du kan lita på att ditt barn är tryggt är också viktigt för säkerheten.

Sammanfattningsvis finns det många olika babysitters att välja mellan

Det finns elektroniska modeller som har många olika funktioner såsom automatiska rörelser, musik och vibrationer. Sedan finns det även mer klassiska babysitters där ditt barns rörelser skapar en gungande effekt. Båda två har sina för och nackdelar och därför behöver du välja en babysitter utifrån din och ditt barns behov.

Oavsett vilken babysitter du väljer är det viktigt att den är säker för ditt barn. Den behöver vara ergonomiskt utformad och ge stöd samt ha en sele som håller ditt barn säker. Tänk även på att din bebis inte ska sitta för länge i samma position. Låt därför inte barnet sitta för långa stunder i babysittern. Har du några frågor eller funderingar, kommentera gärna.

Leave a Comment