Bästa Babykuddarna För Din Bebis (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilken babykudde som är bäst i test enligt vår testpanel!

Babykudde är ett nytt fenomen vilket vuxit fram snabbt de senaste åren bland nya föräldrar. Men varför ska du köpa en kudde för bebis då? Vissa säger att bebisar inte ska sova med kudde medan andra säger att dem ska använda en kudde. Det säkraste sättet för din nyfödda bebis är dock att sova på rygg i sin egna säng samt med en för sin storlek lagom stor kudde. Däremot kan det ibland leda till deformationer av bakhuvudet när din bebis ligger mycket samt längre perioder på rygg.

Detta är inget någon vill ska hända sin bebis och därför har det forskats fram olika sätt att förebygga dessa formationer. Det främsta är en babykudde. Det finns många fler fördelar med en kudde till din bebis än att de förbygger platta huvuden. Därför har vi sammanställt detta babykudde bäst i test så att du själv kan läsa om produkternas olika egenskaper för att hitta den mest lämpliga babykudden till ditt lilla hjärta. Av en mängd olika testprodukter har vi valt att titta närmare på de 5 allra bästa.

Marknadens fem bästa babykuddar för dina bebisar

Vi har testat och jämfört de fem bästa babykuddarna så att du ska ha de bästa förutsättningarna för torra fötter.

1. Vinnare och bäst i test blev Candide Panda

Fördelar

 • Den kan maskintvättas
 • Liten och portabel
 • Söt design
 • Bra för bebisens huvudform

Nackdelar

 • Rekommenderas inte för bebisar över 6 månader

Specifikationer

Mer om Candide Panda

För nyfödda bebisar upp till 6 månader är Candide Panda babykudde produkten du och din lille inte kan vara utan. Tack vare sin ergonomiska form håller den bebisens huvud bekvämt på plats. Samt att det sköna frottématerialet den är tillverkad i ger bästa möjliga komfort till din bebis.

Den är även tillverkad i en liten storlek för att du lätt ska kunna ta med den när ni ska åka iväg på resor och du vill att bebisen ska kunna vila bekvämt.

Det här var det bästa inköpet till vår bebis. Förväntningarna var inte så höga då det bara är en kudde, men den lille sover lugnare när huvudet får vila i barmen av denna sköna kudde. Dessutom påverkar det inte huvudformen på bebisen. Just ett platt bakhuvud är något som många får kämpa med genom att byta positioner etc. med Candide Panda skapar du de bästa förutsättningarna.

Kuddens lilla, söta utseende är verkligen en sötsak för ögonen. Det är något du verkligen faller pladask för när du ser din bebis ligga där omringad av den fluffiga björnhuvud liknande kudden.

2. Tvåa blev Mimos kudde S

Fördelar

 • Effektiv behandling mot skallsymmetri
 • Tvättbar
 • Allergiskyddad

Nackdelar

 • Kan kännas något dyr, vilket rättfärdigas av dess höga kvalitet

Specifikationer

Mer om Mimos kudde S

Mimos kudde S en bebiskudde vars anatomiska form tillåter en lång användningsperiod från 0 ända upp till 10 månader. I vissa fall ännu längre. Vilken även ger mer nytta för pengarna för dig som tänker mer ekonomiskt.

Nämnas bör att denna är den enda bebiskudden vilken faktiskt rekommenderas av barnläkare, tack vare sina medicinella egenskaper. Den ger stabilitet till nacken samt är gjord i ett material vilket både svalkar, torkar svett.

Den här söta lilla bebiskudden som ser ut som ett stekt ägg utan äggula blir genast din bebis bästa vän. Bebisen ligger stilla och bra på sin kudde. Dem sover bra och är nöjda i allmänhet när dem vilar på kudden.

Dessutom kan du se hur plattnaden av bakhuvudet som hade uppkommit innan redan efter några dagars användande faktiskt började gå till sig. Den är också väldigt behändig då den är liten och du kan lägga den i handväskan.

3. NG Baby Pure Kudde kom på en tredjeplats

Fördelar

 • Tål höga temperaturer vid tvätt
 • Förebygger astma samt allergier

Nackdelar

 • Ser ut som en vanlig kudde

Specifikationer

Material: 100% bomull
Mått: 32x52cm

Mer om NG Baby Pure Kudde

För dig som verkligen tänker på din bebis hälsa samt vill förebygga framtida hälsoproblem så är Pure Kudde Spjälsäng Tunn från NG Baby det perfekta valet. Detta mycket tack vare sina allergiförebyggande egenskaper.

Får din bebis sova på denna kudde är detnstörra chans att undkomma eventuella framtida hälsoåkommor som exempelvis kvalsterallergier, astma och eksem. Den kanske bara ser ut som en vanlig kudde men den kommer förbättra din bebis vilostunder betydligt.

Din bebis kommer ligga skönt på denna kudde och sova klart utan att bli störd av dålig sömnposition till exempel.

Som ett plus i kanten kan du själv tack vare storleken också luta huvudet mot babykudden och vila ett ögonblick tillsammans med din lilla bebis trygg och orörlig i kuddens barm bredvid dig. Om din bebis spyr ibland är det bra att kudden tål tvättar i högre temperaturer också för det gör inte många av de andra vi har tittat på.

4. Candide Panda Kudde AIR hamnade på en fjärdeplats

Fördelar

 • Smidig och liten vilket gör den portabel
 • Kan maskintvättas
 • Unika tryckavlastande egenskaper

Nackdelar

 • Har inte så lång livslängd då den endast rekommenderas upp till 6 månader

Specifikationer

Mer om Candide Panda Kudde AIR

Med denna härliga kudde utformad för högst möjliga bekvämlighet till din bebis kommer lillen att sova gott utan att få någon platt skalle eller ledvärk i nacke.

På Candide Panda Kudde AIR ligger bebisens huvud stilla och stabilt. Denna kudde är tillverkad i ett mikrofibermaterial för att tillåta kudden att andas vilket även ger en svalkande effekt till bebisens nacke, något som kan vara väldigt skönt varmare dagar.

Det är så bra med den här bebiskudden. Du bara lägger din baby där med huvudet välplacerat i mitten. Så ligger den sedan där stilla på sin plats medan du kan koppla av med en bok bredvid utan att behöva kolla varje sekund så att bebisen inte rullar iväg eller något annat händer.

Du kan också ta tillfället i akt att fota de sötaste bilderna av när din bebis ligger i den här kudden med sina stora puffiga öron.

5. Candide Air Sido – och Ryggstöd

Fördelar

 • Temperaturreglerande material
 • Går även att använda som amningskudde
 • Prisvärd kvalitet

Nackdelar

 • Kan inte maskintvättas

Specifikationer

Mer om Candide Air Sido – och Ryggstöd

Den sista produkten är en annan variant av den typiska babykudden speciellt utformad för att ge bebisen en bra sovposition. Samt för att hjälpa till att hålla bebisen på plats både när den ligger i sidoställlning liksom på rygg.

Denna kudde är också en bra behandling av skallasymmetri vilket annars är en vanlig sidoeffekt av mycket vilande på rygg för den lille. Tillverkad i temperaturreglerande material för att ge en behagligare känsla.

Din bebis kommer att må så otroligt gott med denna kudde. Temperaturreglerande material låter lite för häftigt tänkte vi men det fungerar verkligen och din bebis blir inte alls så där svettig i nacken som de annars kan bli efter att ha legat länge.

Din bebis kommer inte längre bli röd i nacken och behöva pudras om du köper en sådan här kudde. Den är också smidig att ta med sig ut på turer samt väldigt stilren.

Tänk på detta när du letar efter den bästa babykudden

Oroar du dig mycket över om bebisen har tillräckligt nackstöd för att inte få några kroniska skador. Eller vill motverka asymmetriskt huvud. Då är det perfekt med en babykudde som kan hålla bebisens huvud stabilt på plats vilket gör att den inte rullar in i en olycka. Men du bör tänka på vissa saker som exempelvis kvalitet, storlek samt material.

Bäst i test babykuddar hos Testjakt.se!
Bäst i test babykuddar hos Testjakt.se!

Den bör vara lättanvänd

Lättanvända produkter är till fördel då du inte behöver strula på och stressa med någon komplicerad anordning vilken spiller tid och gråt. Vi som har bebisar vet att mer tid är något vi alla drömmer om så produkter vilka spar vår tid samt energi ligger högt upp på prioriteringslistan.

Kvalitet är viktigt

Eftersom det är lätt för nyfödda bebisar att fästa sig vid till exempel snuttefiltar, gosedjur, kuddar och dylikt är det bra om du köper en bebiskudde av hög kvalitet. Detta minskar risken för ett hjärtekrossat barn den dagen din kudde annars slits ut och går sönder.

Material som andas

Tänk på att både under resor, medan de ligger i barnvagnen samt ute under sommaren på en filt så blir bebisar ofta väldigt varma och svettiga i nacken vilket kan leda till rodnar eller utslag. Du bör därför välja ett temperaturreglerande material för att kunna ge svalka till bebisen.

Babykuddar är för din bebis bästa

Denna guide är gjord i förhoppning att kunna hjälpa er nyblivna föräldrar, vilka inte riktigt vet vilka babyprodukter just ni bör satsa på. Olika bebisar har olika behov. Det är vår uppgift som föräldrar att göra deras liv behagliga samt att öka deras livsförutsättningar.

Vad är då inte ett bättre välkomnande till världen än en härlig kudde för att ge dem extra ömhet samt skydd. Kommentera gärna om ni har några funderingar.

Vanliga frågor om babykuddar

Vad kostar en babykudde?

En babykuddar kostar mellan 300 kr och 1 500 kr.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 08/05/2023 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test