Bästa Babygymmen För Bebisar (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilket babygym som är bäst i test enligt vår testpanel!

Ett babygym är någonting du som förälder kan ha stor nytta av när du har en bebis då det roar ditt barn under stunder då du kan behöva göra annat. Vinnare i vårt babygym bäst i test är Skip Hop Treetop Friends Babygym på grund av dess snygga design, utvecklande aktiviteter och den ergonomiska kudden som medföljer. När vi gjorde vårt babygym test kollade vi upp flera faktorer som kan vara av stor vikt för ett babygym.

Marknadens bästa babygym kan användas från det att din bebis är nyfödd – vilket är en stor fördel. Vår förhoppning är att du med hjälp av detta babygym test ska hitta den produkt som passar just dig och din familj allra bäst. Nedan ska vi gå igenom våra tre testvinnare och berätta varför just de tre är dina bästa alternativ på marknaden.

Marknadens tre bästa babygym för din bebis

Vi har testat och jämfört de tre bästa babygymmen så att din bebis får den träning som bebisar behöver!

1. Vinnare och bäst i test blev babygymmet Skip Hop Treetop Friends

Fördelar

 • Ergonomisk kudde
 • Interaktiv matta
 • Bra storlek

Nackdelar

 • Ingen kant runt mattan

Specifikationer

Mer om babygymmet Skip Hop Treetop Friends

Skip Hop Treetop Friends Babygym är vinnare i vårt babygym test tack vare sin underbara design, mångsidiga aktiviteter och för att den kan användas från ditt barn är nyfött. Det har spegel, multileksaker samt öglor där du kan hänga upp egna leksaker som ditt barn tycker om – vilket ger variation i upplevelsen för bebisen.

De medföljande leksakerna kan placeras på olika höjd eftersom det finns så många öglor att välja mellan så att du kan anpassa gymmet utifrån barnets ålder. Givetvis är produkten säker för ditt barn redan från födseln och du kan även tvätta det. Du får dessutom med en ergonomisk kudde som kan avlasta barnet när det ligger i gymmet.

Det är generöst i storlek så det finns gott om plats för din bebis att roa sig och därmed även växa med babygymmet. Själva mattan har också aktiviteter så som en pipande blomma och prassliga löv. Designen är tagen ur naturen och är mycket inspirerande. Här kommer din bebis ha mycket roligt under sina första månader.

2. Tvåa blev babygymmet Rätt Start Babygym

Fördelar

 • Mjuk, hög kant
 • Välkända figurer

Nackdelar

 • Inte lika stort som testvinnaren

Specifikationer

Mer om Rätt Start Babygym

På andra plats i vårt babygym test hittar du “Rätt Start”-babygym med de välkända mumintrollen eller varför inte söta små elefanter? Babygymmet kommer i olika utförande men samtliga har en högre kant runtomkring för att din bebis inte ska rulla av det och hamna på det kalla, hårda golvet. Dessutom kan babygymmet förvandlas till en lekmatta om du tar bort bågarna och figurerna.

Babygymmet från Rätt Start har gott om aktiviteter för din bebis. På ett av de mest populära babygymmen finns bland annat en fjäril, spegel och andra leksaker som barnet kan känna på. Ovanför hänger flera figurer från Mumin så som Lilla My och Snorkfröken. Babygymmen från “Rätt Start” är populära val bland föräldrar och är förenade med hög kvalitet.

Babyymmet är anpassat för bebisar från 0 månaders ålder – de kan alltså användas direkt efter födseln. Måttet i diameter är på cirka 80 cm vilket är lite mindre än testvinnarens men ändå stort nog för att ditt barn ska kunna använda det länge. Priset ligger i mellanklassen för den här produkten.

3. På en tredjeplats kommer babygymmet från Tiny Love Boho Chic Luxe

Denna vara finns tvärr inte i lager hos våra partners för tillfället.

Fördelar

 • Från 0 månader
 • Kan tvättas i maskin
 • Båge i trä
 • Flera spännande leksaker som skallra, spegel och mjuka djur

Nackdelar

 • Lite högre prisbild

Specifikationer

Mer om Tiny Love Boho Chic Luxe Babygym

På tredje plats i detta babygym test hittar du det mest estetisk tilltalande babygymmet från Tiny Love. Detta babygym har små söta djur, skallra och spegel som hänger från bågarna och som är såväl mjuka som säkra för ditt barn att leka med. Lekbågen är tillverkad i trä vilket ger en skandinavisk stil och känsla till barnets rum.

Färgerna är mjuka och härliga och babygymmet passar in i vilket stilrent hem som helst utan att sticka ut för mycket. Batterier ingår till speldosan och babygymmets matta går även att använda separat som lekmatta. Detta babygym rekommenderar vi dig som tilltalas av lugna färger och skandinavisk stil.

Köpguide i vårt babygym test

Ett babygym är en tacksam investering för många småbarnsföräldrar då det kan ge dig händerna fria även när din bebis är liten. Givetvis måste du ha uppsikt över bebisen när den ligger i gymmet men eftersom det är lätt att bära kan du enkelt förflytta det från rum till rum. Men vad bör du tänka på innan inköp?

Du bör till exempel kontrollera vilken ålder din bebis måste ha innan du kan börja använda det. Sedan är det viktigt att välja ett tvättbart babygym då det ofta händer små ”olyckor” med bebisar. Designen kan också vara viktig för att du ska tycka om det och även priset har betydelse.

Ålder det är anpassat för

Olika babygym fungerar för barn i olika åldrar men det bästa är att välja att införskaffa ett som fungerar från det att barnet föds. Det anges alltid vid vilken ålder ett babygym kan börja brukas och alla i vårt test är godkända för användning från 0 månaders ålder vilket är fördelaktigt.

Eftersom ett babygym endast kan användas under en begränsad tid är det klokt att välja ett som kan användas så länge som möjligt. Aktiviteterna ska också vara passande för barn i liten ålder och självklart också vara säkert. Kontrollera därför alltid vilken åldersgräns produkten har både för minsta och högsta användningsålder.’

Hitta bäst i test babygym hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test babygym hos oss på Testjakt.se!

Rengöringsmöjligheter

Eftersom bebisar ofta råkar kräkas eller att blöjan i vissa fall läcker är skäl nog för att det ska gå att rengöra babygymmet ordentligt. Det allra bästa är om det kan tvättas i maskin även om det bara är på lågt gradantal. Det kan vara svårt att få det rent genom att bara torka av.

Det är också bra att kolla upp vilket material babygymmet är tillverkat av då det ska vara tillverkat av ett bra material. Oftast kan bågarna inte tvättas men på vissa babygym kan du ta av tyget från dem och även tvätta det. Om det är viktigt för dig att allt ska kunna rengöras effektivt bör du kontrollera tvättråden noggrant.

Design och funktioner

Även designen kan vara viktig om du vill ha ett babygym som passar in med dina övriga babysaker i hemmet. Det finns både gym i färgglada varianter och de som enklare smälter in med sina mjukare färger. Du kan också hitta babygym som inte har någon matta undertill om du föredrar det.

En bebis kräver inte så många funktioner men det ska helst finnas någon aktivitet på mattan samt leksaker eller gosedjur på bågarna ovanför. Leksakerna ovanför är bra när ditt barn ligger på rygg medan de på mattan kan fungera både när barnet ligger på rygg och på mage. Speglar brukar vara mycket populära bland barnen.

Storlek och pris

Storleken på ett babygym är också en viktig aspekt att ha i åtanke vid inköpet. Det ska inte vara för stort men inte heller för litet. De i vårt test har en diameter runt 80 till 90 cm beroende på modell men det finns både de som är mindre och större på marknaden. De kan också vara både runda och fyrkantiga.

Även priset är av betydelse speciellt då ett babygym inte används under någon jättelång period. Det passar bäst innan ditt barn börjar krypa och gå. Vanligtvis kostar ett babygym från 400 kronor och uppåt. Det är viktigt att köpa ett säkert sådant och därför välja att handla från en betrott nätbutik.

Testjakts lista över de bästa babygymmen

Ettan i vårt test är lite dyrare än de övriga två testvinnarna – dock är det även lite större i diameter. Det är ett snyggt babygym med gott om aktiviteter för ditt barn som är värd förstaplatsen. De två andra produkterna är mycket lika varandra förutom att Mumin-gymmet har välkända figurer och en tjock rand runt lekmattan. Alla tre produkterna rekommenderas dock av oss.

Vanliga frågor om babygym

Vad är nyttan med ett babygym?

Ett babygym är ett fantastiskt sätt för ditt barn att träna upp sina muskler och sin koordination. Det kan också vara en bra plats för barnet att ligga när du diskar eller liknande.

Måste jag ha ett babygym?

Nej det är inget måste att ha ett babygym men det kan vara väldigt hjälpsamt för att du som nybliven förälder ska ha tid till hushållssysslor och att pusta ut då och då.

Hur länge har man användning för ett babygym?

Vanligtvis börjar ett babygym underhålla din bebis när den nått en ålder på två månader och kommer vara bra att använda tills din bebis börjar krypa. De används alltså under barnets första år.

Vad är priset för ett bra babygym?

Du kan hitta bra babygym som kostar från runt 400 kronor upp till över tusenlappen. Det finns även de som kostar mindre än 400 kronor men de är inte alltid bra.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 22/05/2024 •  10 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test