Bästa Avståndsmätaren för Jakt [Topp 3 2021]

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

För att hjälpa dig hitta de tre absolut bästa avståndsmätare jakt har vi granskat ett stort urval av tester och recensioner på nätet. Vi har jämfört de bästa avståndsmätarnas för- och nackdelar, i såväl prisvärdhet som funktionskapacitet, och vägt samman våra resultat med det mätarnas användare själva tycker. Här får du ta del av detta – för att du ska kunna göra det absolut bästa valet när du handlar!

Kort om de tre vinnande avståndsmätarna

Konus Range 600

-"En prisvärd avståndsmätare som säljs till ett mycket förmånligt pris."
Läs hela recensionen >
BÄST I TEST

Carson Rangefinder 600 M

-"En av de bästa och mest användbara avståndsmätarna på marknaden"
Läs hela recensionen >

Bushnell Nitro 1800 LRF Rangefinder

-"Det ultimata hjälpmedlet vid jakt"
Läs hela recensionen >

Fördelar

Nackdelar

Konus Range 600 är en prisvärd avståndsmätare som säljs till ett mycket förmånligt pris. Denna otroligt populära storsäljare har ett skarpt mätomfång på hela 15 till 600 meter, och en hög exakthet på så mycket som ±1 m. Något som, tillsammans med en 6x stark förstorningskapacitet, höjer användarens träffsäkerhet och hjälper till enormt vid jakt. Vidare är den dessutom vattentålig och kan stå emot alla väder. Allt detta gör avståndsmätaren otroligt prisvärd, och det är just därför vi valt den som vinnare i detta avståndsmätare jakt test!

Det ingår även en snygg och stilren väska, perfekt utformad för att sätta avståndsmätaren i ditt bälte! Allt för att din jaktupplevelse ska bli så enkel och bra som möjligt. Dessutom får man två års garanti – för att garantera mätarens otroliga kvalitet. Konus Range 600 är en perfekt avståndsmätare för både nybörjare och hobbyjägare, vilken aldrig kommer göra dig besviken. Den är dessutom ett självklart val för mer erfarna jägare som är ute efter ett väldigt prisvärt hjälpmedel.

Få avståndsmätare ger lika många förmåner, till ett lika överkomligt pris. Att dess användare är nöjda märks då den gått från att vara en storfavorit hos jägare till att bli det hos golfare också. Dess smidiga storlek gör den enkel att ha med sig – och att snabbt kunna tas fram när tillfället kommer. Konus Range 600 är klart den absolut bästa avståndsmätaren på marknaden just nu!

Fördelar

Nackdelar

Även vår andraplatstagare Carson Rangefinder 600 M (650 Yard) är en av de bästa och mest användbara avståndsmätarna på marknaden för tillfället- Rangefinder har en 6x stor förstorningskapacitet och en extremt hög exakthet på ±0,9 meter som, tillsammans med att den fungerar på hela 5 till 600 meters avstånd, gör den till det perfekta hjälpmedlet under jakt. Dessutom ingår en mycket snygg bärväska med rem vilken är specialgjord för att kunna fästas på stativ och ge en större stabilitet under jakten.

Därtill är denna avståndsmätare jakt även unik på det sätt att den har tre inbyggda lägen – specialdesignade för att hjälpa dig vid jakt. Med de olika lägena ger mätaren inte endast information om det vertikala och horisontella avståndet till målet, utan även om vinklar och faktiska avstånd. Vidare är mätaren dessutom väldigt lätt, smidig och enkel att ha med sig. Dock kan den vara något dyr, speciellt för nybörjare som precis börjat med jakt. I sådant fall rekommenderar vi vår otroligt prisvärda vinnare i testet.

Fördelar

Nackdelar

Bushnell Nitro 1800 LRF Rangefinder är en lätt och smidig avståndsmätare jakt, fullproppad med mängder av specialdesignade funktioner för att göra den till det ultimata hjälpmedlet vid jakt. Med en noggrannhet på ±0,91 meter, en 6x stor förstorning och ett mätomfång på otroliga 6,4 till hela 1829 meter slår den de allra flesta mätare på marknaden. Därtill är den vattenresistent, och levereras med ett exklusivt neoprenfodral. Något som gör den enkel att ha med sig – oavsett väder.

Denna premiummätare är långt med i utvecklingen, och kombinerar hård- med mjukvara på ett otroligt snyggt sätt. Via Bluetooth kan mätaren kopplas samman med både Kestrel vindmätare och en enormt användbar balisticsapp som analyserar situationen för att ge direkta anvisningar under jakten. Utöver detta beräknar mätaren även lutningar, ger upp till 2x ljusare bild, och fokuserar endast på det man vill att den ska fokusera på. Funktionsmässigt är Bushnell Nitro 1800 LRF Rangefinder svårslagen. Dock är den ganska dyr jämfört med vår första- och andraplatstagare.

Vad bör man tänka på vid köp av avståndsmätare jakt?

När man ska köpa en avståndsmätare för jakt finns det en del saker man bör tänka på innan man gör sitt köp. Till exempel vad man har för behov, hur erfaren man är och vilka specifika funktioner man behöver för just sin typ av jakt. Avståndsmätarna i vårt test passar de allra flesta. Men samtidigt är vissa mer lämpade för mer specifika användningsområden och typer av användare än vad andra är.

Nedan i vår avståndsmätare jakt test får du tips där vi vägleder dig till rätt köp av en perfekt anpassad produkt! Vi har valt att fokusera på fyra områden, vilka vi anser vara allra viktigast: smidighet, funktion, prisnivå och de möjligheter till utveckling som finns efter köpet. Ännu ett tips är att du läser på om vilka avstånd och funktioner som passar just din jaktform bäst innan du gör ditt köp.

Smidighet

Vid val av avståndsmätare jakt är det alltid viktigt att tänka på dess smidighet, såväl till storlek som vikt och användbarhet. Vid jakt vill man inte ha alltför tung och otymplig packning med sig, utan hjälpmedel som är enkla att använda. Alla produkter vi tagit upp i detta test, är lätta att använda. Men man bör alltid tänka på om många lägen/funktioner – förenklar eller försvårar för en.

Även de tillbehör som medföljer är viktiga att tänka på. Dessa underlättar inte bara vid transport utan även under själva jakten. Den väska som Konus Range 600 kommer med, är exempelvis designad för att man enkelt ska kunna fästa mätaren i sitt bälte. Vidare är den bärväska som medföljer Carson Rangefinder 600 M även gjord för att kunna fästa vid stativ, vilket ger extra stabilitet vid användning.

Funktioner

På samma sätt är det viktigt att tänka på vilka funktioner som behövs för just den typ av jakt man bedriver. Avstånd är ofta avgörande här. Om man behöver bedöma långa avstånd är exempelvis Bushnell Nitro 1800 LRF Rangefinder väldigt fördelaktig på det sätt att den uppnår otroliga 1829 meter. Vidare är även mätarnas exakthet och förstorningsmöjligheter viktiga för att man ska kunna få ett så bra jaktresultat som möjligt.

På samma sätt är även Bushnells avståndsmätare fördelaktig på det sätt att den ger stora mängder information, när man kopplar samman den med sin smartphone. Detta samtidigt som Carsons och Konus mätare som vi testat i vårt avståndsmätare jakt test är fördelaktiga på det sätt att de har alla funktioner direkt i mätaren. Man bör alltid tänka på vad som passar en själv allra bäst vid val av produkt.

Prisnivå

När man ska köpa en avståndsmätare är det viktigt att tänka på hur ofta och till vilka ändamål man tänkt använda den. Utifrån detta bör man sätta en rimlig prisnivå för sitt köp. Exempelvis passar oftast ett billigare alternativ bättre, som vår vinnare Konus Range 600, om man är nybörjare och precis börjat med jakt. Medan ett lite dyrare alternativ såsom Carson Rangefinder 600 M passar bättre för hobbyjägaren.

Det är även viktigt att man tänker på hur mycket man faktiskt vill spendera. Vår trea Bushnell Nitro 1800 LRF Rangefinder är exempelvis ganska dyr, men har samtidigt ett ofantligt urval av funktioner som gör den överlägsen andra mätare på marknaden. Därmed passar denna erfarna jägare perfekt samtidigt som den också passar alla hobbyjägare som vill få en kraftigt förbättrad jaktupplevelse. Billigare alternativ kan även passa erfarna jägare med mindre budget.

Möjligheter till utveckling

Vid köp av jaktprodukter är det, precis som nämnt ovan, alltid viktigt att tänka på vilken typ av jakt man bedriver och på vilken nivå man befinner sig. Det är även viktigt att man gör sitt köp till en långsiktig investering – genom att tänka på vilken jakt man kan komma att bedriva i framtiden. Vet man vilka målsättningar man har bör man alltid ta hänsyn till dessa.

Har man tänkt bedriva två/flera typer av jakt, kan det exempelvis vara fördelaktigt att köpa en dyrare avståndsmätare som lämpar sig för samtliga av dessa typer. Detta även om man tänkt börja med en viss jakttyp – först långt senare. I längden blir det oftast billigare att köpa en mätare som lämpar sig för alla av dessa former, istället för att köpa enskilda som enbart funkar för vissa.

Vanliga frågor om avståndsmätare till jakt

Ja! Eftersom avståndsmätare synliggör avståndet till målet, något vi annars inte kan se, underlättar de all typ av jakt avsevärt. Därtill finns det oftast väldigt många fler funktioner på mätaren, vilka alla hjälper en att förbättra sin jaktförmåga.

För förstagångsanvändare kan det vara lätt att tänka att användandet av en avståndsmätare mest kommer bli besvärligt. Men faktum är att man oftast vänjer sig redan efter första jaktturen och därtill blir väldigt mycket bättre än innan.

Nej, det gör de inte. Men oftast lämpar de sig för flera olika typer av jakt. När man köper en avståndsmätare är det därför viktigt att den passar med just den jakttyp man i förstahand tänkt bedriva.

Ja, de går alla att använda till golf men vissa är mer lämpade än andra. Vår vinnare i testet, är ett perfekt exempel på en avståndsmätare som är en lika populär hos jägare som den är hos golfare.

Sammanfattning av avståndsmätare jakt

Det finns många olika avståndsmätare – med ett enormt urval av olika funktioner – vilka alla lämpar sig för olika typer av jakt. När man ska köpa en mätare, är det viktigt att man tar hänsyn till detta. Vi hoppas därför att detta test – guidat dig rätt på vägen. Om du ändå har något du undrar över, är det bara att du lämnar en kommentar nedan så hör vi av oss så fort vi kan!

Lämna en kommentar