Bästa Allvädersstövlarna För Barn (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer du få redan på vilka allvädersstövlar och regnstövlar för barn som fått bäst i test av vår testpanel!

Allvädersstövlar är skor som är tillverkade för att underlätta för både föräldrar och barn. Syftet med skorna är att du som förälder inte ska behöva köpa skor för specifika årstider utan ditt barn ska klara sig bra genom att använda allvädersstövlarna under stora delar av året.

Att köpa skor som är anpassade efter specifika årstider blir i längden dyrt. Barns fötter växer snabbt och skorna som passar den här vintern lär knappast passa nästa vinter. Genom att investera i ett par bra allvädersstövlar sparar du både tid och pengar i din vardag.

Även om allvädersstövlar passar utmärkt till höst, vinter och vår så är de kanske inte en perfekt sko för sommarens alla äventyr. Här kan det ofta behövas en svalare och lättare sko som barnet kan leka i.

Marknadens fem bästa allvädersstövlar för barn

Marknaden för allvädersstövlar är stor och det kan vara svårt att veta vilka varumärken och modeller som håller hög kvalitet. Vi har därför listat de fem bästa modellerna på marknaden idag. Dessutom har vi utsett en testvinnare som är bäst i test men även det bästa budget-och premiumvalet. I listan hittar du bland annat varumärken som Nordbjørn och Vincent.

Vinnaren blev Viking Ultra 2.0 som vi anser är bäst i test när det kommer till allvädersstövlar. Det här är stövlar som klarar av det nordiska klimatet på ett bra sätt och håller ditt barns fötter varma medan de är ute på äventyr antingen på förskolan eller i lekparken. Dessutom har de en greppvänlig sula som klarar av både hala och slaskiga underlag.

1. Vinnare av bäst i test blev Viking Footwear Viking Ultra 2.0

Fördelar

 • Stort utrymme för barnets tår
 • Klarar av att hålla värmen ner till minus 20 grader

Nackdelar

 • Kan kännas något klumpig
 • Ej urtagbart foder

Specifikationer

Mer om Viking Footwear Viking Ultra 2.0

Viking Ultra 2.0 är utmärkta allvädersstövlar som klarar av riktigt kalla temperaturer. Den har dessutom en extremt greppvänlig sula och är vattentåliga så de kan följa med på alla äventyr som ditt barn kan hitta på under en dag på förskolan eller hemma.

De här är allvädersstövlar tillverkade av varumärket Viking Footwear. Det är ett norskt företag som valt att specialisera sig på tillverkning av vattentäta skor av hög kvalitet. Vi ser ofta skor från Viking Footwear toppa listorna då deras skor är kända för att klara av de tuffa miljöerna som finns i norden.

Med ett material 100 % fritt från PVC är det här allvädersstövlar med ett unikt material som ger bra isolering. Materialet har nämligen miljontals små luftbubblor som hjälper till att hålla värmen. Det här tillsammans med ett innerfoder tillverkat av material i en ullblandning gör att skon klarar av temperaturer ner till minus 20 grader.

Dessutom har skon en väldigt stabil och räfflad sula som för det tryggt för barnet att gå även på halkiga och slaskiga partier. Stöveln är designad till att ge barnet gott om utrymme för tårna. Det här gör både skon bekväm samt att barnet får plats med en extra strumpa om det skulle behövas.

2. På andra plats kom Tretorn Gränna Gummistövel som bästa budgetvalet

Fördelar

 • Stadig sula
 • Fleecefoder som andas bra

Nackdelar

 • Måste handtvättas
 • Klarar inte av extrem kyla

Specifikationer

Mer om Tretorn Gränna Gummistövel

Om du är ute efter ett par prisvärda stövlar med en extremt söt design så är Trentorn Gränna Gummistövel ett utmärkt val för dig. I vårt test har vi utsett modellen Trentorn Gränna Gummistövel till de bästa allvädersstövlar i budgetklassen.

Det är varumärket Tretorn som designat de här allvädersstövlarna. Företaget har stor erfarenhet och har tillverkat vattentåliga skor sedan år 1891. Det är inte ovanligt att se deras skor högt upp på bäst i test listor, speciellt inte på olika allvädersstövlar test.

De här allvärdersstövlarna är tillverkade i ett slittåligt naturgummi som gör att ditt barn kan använda stövlarna under en lång tid. Materialet är helt fritt från fluorkarboner, ftalater och PVC. Dessutom har de en förstärkt sula som gör de extra stabila.

För att kunna klara av även de kyligare dagarna har stövlarna en insida tillverkad i ett fleecefoder. Dessutom så har fleecefodret bra andningsegenskaper. Skorna finns tillgängliga i tre söta färger som gör att de passar utmärkt för alla barn. Nämligen gul, blå samt svart.

3. På tredje plats kom Vincent Allvädersstövlar Algot som bästa premium

Fördelar

 • Slitstarka
 • Har en dragsko som förhindrar att snö och slask kommer in i skon

Nackdelar

 • Dyr

Specifikationer

Mer om Vincent Allväderstövlar Algot

Är du på jakt efter ett par slitstarka allvädersstövlar som klarar av både regn och slask så det här något för dig. Varumärket Vincent har tagit fram modellen Algot som är ett par värmande och sköna stövlar som passar utmärkt på förskolan eller hemma på gården.

Företaget Vincent tillverkar stilrena barnskor som klarar av Skandinaviens varierande klimat och temperaturförändringar. De lanserade sina första barnskor redan år 1999 och har därmed stor erfarenhet i branschen. I vårt allvädersstövlar bäst i test utsåg vi deras modell Algot till det bästa premiumvalet på marknaden.

För att kunna klara av kalla vinterdagar har skon ett värmande och skönt foder som gör att barnet kan leka ute under en lång tid. Dessutom så är skon designad med en dragsko högst upp som gör att varken snö eller regn kan ta sig in i skon och göra fötterna blöta.

Skon har en räfflad sula i gummi som gör den stabil att använda även på hala samt blöta underlag. Utöver det så har skon ett relativt nätt skaft som gör att de ger extra stöd till små ostabila ben vilket gör att även de allra minsta kan använda stöveln.

4. Nordbjørn Blizzard

Fördelar

 • Kraftig sula
 • Stort utbud av färger

Nackdelar

 • Kan lätt bli för varma
 • Kan upplevas som lite tung

Specifikationer

Mer om Nordbjørn Blizzard allvädersstövlar

Nordbjørn Blizzard är allvädersstövlar designade för att klara av nordens kalla dagar och stora temperaturskillnader på ett bra sätt. Med ett högt skaft och rejäla sula står de emot både vind och kyla och låter därmed barnet leka ute hela dagen.

Det svenska klädmärket Nordbjørn tillverkar slitstarka kläder för barn och kläderna är designade för att klara av det nordiska klimatet på ett utmärkt sätt. Varumärket har dessutom ett gott rykte i branschen vilket gör att vi ofta ser deras produkter högt upp på testlistor. Den här gången blev det deras allvädersstövlar Blizzard.

Med en kraftigt mönstrad sula i gummi är skon stabil och har bra grepp även på hala underlag. Dessutom har stöveln ett högt skaft som gör det svårt för snö och slask att komma in i skon och göra barnets fötter blöta.

Det här är allvädersstövlar som fungerar bra under höstdagarna också eftersom de är tillverkade i ett vattentätt material. Utöver det här så finns stövlarna i en rad färger och mönster vilket gör det enkelt för dig att hitta något som passar just ditt barn.

Allvädersstövlar – en köpguide till hur du hittar de bästa till ditt barn

Till en början kan det kännas klurig att hitta de perfekta allvädersstövlarna för ditt barn. Men det är enklare än det till en början kan kännas.

För att hjälpa dig har vi satt ihop en köpguide med våra bästa tips på hur du gör en bra investering.

Storleken

Eftersom allvädersstövlarna går att använda under flera årstider och därmed under en lång tid är storleken viktig. En för stor eller för liten storlek kan göra stövlarna obekväma för barnet att ha på sig.

Köper du skorna online gäller det att kolla på storleksguiden för just de stövlarna. Det är vanligt att storlekarna kan variera något mellan olika varumärken och modeller.

Du bör ha i åtanke att barns fötter växer relativt fort så du kan med fördel lämna ett extra utrymme på 10-15 millimeter när du köper allvädersstövlar.

Viktigt med en bra sula på allvädersstövlarna

En bra sula är viktigt på stövlarna så barnet kan använda de under alla säsonger under året.

Att skon har en räfflad sula gör att den fungerar utmärkt att använda även när det blivit kallt och halt ute.

Även sulans tjocklek kan vara bra att kolla på. Om sulan är tjockare hjälper den att hålla skon varm även när det är kallt ute.

Hitta de bästa allvädersstövlarna hos oss på TestJakt, alltid bäst i test!
Hitta de bästa allvädersstövlarna hos oss på TestJakt, alltid bäst i test!

Bekvämlighet och skötselråd

En bekväm sko är viktigt så barnet kan leka och springa utan att känna sig begränsad på något sätt.

Ett sätt att se till så att skon är bekväm för barnet att leka i är genom att se hur flexibel den är. Allvädersstövlar är generellt sett lite styvare i materialet för att de ska klara av temperaturförändringar på ett bra sätt. Vilket gör det ännu mer viktigt att kolla upp hur böjbara de är.

Utöver det här är det viktigt att kolla upp skötselråden på skon. För att de ska ha en lång livstid bör de rengöras och skötas om på ett bra sätt.

När planerar du att ditt barn ska använda sina allvädersstövlar?

Innan du bestämmer dig för ett par allvädersstövlar bör du fundera på när ditt barn kommer använde de mest. Det finns olika stövlar som har sina egna speciella egenskaper och funktioner.

Tror du att ditt barn främst kommer använda sina stövlar under de kallare månaderna bör du fokusera på ett par allvädersstövlar som klarar kylan och halka bra.

Är det så att ditt barn kommer använda de mycket under de senare sommarmånaderna och tidiga höstmånaderna kan det vara bra att se till att de klarar av regn bra.

Vad är egentligen allvädersstövlar för barn och när ska de användas?

Allvädersstövlar är helt enkelt skor som passar de allra flesta aktiviteterna som ditt barn kan tänkas göra. De fungerar lika bra under varma som kalla dagar men även i regn och slask. Det här gör att ditt barn kan använda stövlarna under de allra flesta dagarna.

Vad är egentligen skillnaden mellan gummistövlar och allvädersstövlar?

Största skillnaden är att en gummistövel oftast bara är anpassad till lite varmare dagar med regn. Allvädersstöveln klarar av både regn under sommaren och slask under hösten.

Hur tar jag hand om mitt barns allvädersstövlar på bästa sätt?

Det viktigaste är att du torkar av stövlarna när de blivit smutsiga samt låter de torka upp och ner om de blivit blöta på insidan. Utöver det bör du läsa skötselråden för hur just din modell av stövlar ska skötas.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 17/01/2024 •  12 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test