Bästa Äggkokarna För Ditt Kök (Bäst i Test 2024)

I denna artikel kommer vi recensera vilka äggkokare som är bäst i test enligt vår testpanel!

Kokta ägg är vanligt att servera till frukost. Det kan dock vara svårt att hinna med att koka ägg på morgonen med allt annat som måste bli utfört. Med hjälp av en äggkokare går det både snabbt och enkelt att få till kokta ägg varje morgon. Dessutom slipper du passa på en kastrull och kan fokusera på annat.

En äggkokare ser till att du får perfekt kokta ägg varje gång, något som kan vara väldigt svårt att uppnå i en kastrull. Dessutom kokas äggen med hjälp av vattenånga. Vilket betyder att de inte är helt nedsänkta i vatten under kokningen. Faktiskt är det oftast lättare att skala ägg som blivit ångkokta och inte kokta i kastrull.

Vi anser att det är Severins äggkokare som är bäst i test, och hör hemma på alla frukostbord. Förutom att den här äggkokaren förenklar din morgonrutin, ångkokar den ägg till perfektion varje gång. Du själv behöver inte passa på äggkokaren utan du kan göra klart resten av frukosten eller klä på dig under tiden. Självklart kan en äggkokare användas vid andra tillfällen och inte bara till frukost. När helst du vill ha ett kokt ägg är det en äggkokare du behöver.

1. Vinnare och bäst i vårt test blev äggkokaren från Severin

Fördelar

 • Ljudlig signal
 • Ställbar hårdhetsgrad

Nackdelar

 • Kan vara svårt att hitta ”rätt” hårdhetsgrad
 • Lite svår att rengöra

Specifikationer

Mer om äggkokaren från Severin

Med den här äggkokaren kan du koka upp till 6 ägg på ett smidigt och enkelt sätt. Sätt i äggen, välj hårdhetsgrad och vänta på den ljudliga signalen som låter dig veta att äggen är färdiga. Det är en smidig äggkokare att använda i vardagen med klara och tydliga instruktioner om hur den fungerar.

Det är väldigt vanligt att Severin tas upp i olika bäst i test av äggkokare. Den enkla designen och det faktum att den fungerar precis som den ska, till ett rimligt pris dessutom, gör att det är en populär modell både bland testare och användare. När den här äggkokaren inte används är det lätt att få plats med den i ett skåp.

2. På andra plats i testet kommer äggkokaren från WMF Kitchen Minis

Fördelar

 • Tar liten plats
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Bara två ägg
 • Lite låg ljudsignal

Specifikationer

Mer om äggkokaren från WMF Kitchen Minis

Det här är en av de bästa äggkokararna på marknaden just nu, dock passar den bäst för mindre hushåll. Eller om ni är få som gillar och äter ägg. Detta då det endast får plats max 2 ägg åt gången i den här lite mindre äggkokaren. Samtidigt är det superenkelt att tillaga endast 1 ägg! Du kan lätt anpassa vattenmängden till äggets storlek och njuta av perfekta ägg när du än önskar.

Anledningen till att just den här äggkokaren har utsetts till premiumvinnare i vårt test är storleken, kapaciteten, designen och den höga kvaliteten. Det är inte bara vi som fullkomligen älskar den här behändiga maskinen.

3. På tredjeplats kommer äggkokaren från Hamilton Beach Egg Bites Maker

Fördelar

 • Delarna diskas i maskin
 • Medföljande recept

Nackdelar

 • Ingen ljudsignal
 • Lite långsam

Specifikationer

Mer om äggkokaren från Hamilton Beach Egg Bites Maker

Förutom att den här äggkokaren ångkokar äggen åt dig kan du även tillaga pocherade ägg i den. Dessutom kommer det med en liten receptbok till denna äggkokare. Använd din egen fantasi för att tillaga en god frukost eller ett mellanmål, men du kan även låta recepten i boken inspirera dig.

Eftersom äggkokaren kommer med 2 års garanti är det en självklarhet att den är prisvärd. I sin helhet är det här ett otroligt bra redskap i köket.

4. På en fjärdeplats kommer äggkokaren från Emerio Mumin (talande äggkokare)

Fördelar

 • Röstindikator
 • Söt design

Nackdelar

 • Barn kan inte hantera den på egen hand
 • Lite dyr

Specifikationer

Mer om äggkokaren från Emerio Mumin (talande äggkokare)

Du som har svårt att vakna på morgonen, har småbarn eller helt enkelt älskar Mumintrollen har nu hittat rätt äggkokare! Alla muminälskade jublade när denna äggkokare lanserades. Förutom att den har en snygg och mysig design med mumintroll har även den här äggkokaren en röstindikator för olika tillagningsresultat. Njut av perfekta ägg varje morgon med hjälp av Mumintrollens hjälp.

Vi rekommenderar den här äggkokaren, inte bara för den söta designen utan även för de smarta funktionerna. Den engelsktalande rösten talar om för dig när äggen är klara och hur de är tillagade. Det är ett lite roligare sätt att starta dagen på. En äggkokare med lite humor helt enkelt.

5. På en femteplats kommer äggkokaren från Caso E9 Rostfri

Fördelar

 • Hela 8 ägg
 • Bra pris

Nackdelar

 • Tråkig design
 • Tar mycket plats

Specifikationer

Mer om äggkokaren från Caso E9 Rostfri

Den här äggkokaren passar perfekt för en lite större familj, för dig som tränar mycket och äter mycket ägg eller för dig som ofta har gäster hemma. Med en kapacitet om hela 8 ägg är det här en äggkokare för hela familjen. Välj enkelt vilken fasthet du vill ha på dina ägg och låt maskinen sköta jobbet åt dig under tiden som du förbereder annat.

I många olika bäst i test tas den här modellen av Caso upp och får genomgående bra recensioner. Det är kapaciteten som lockar både testare och användare till denna stora äggkokaren. I övrigt har den en enkel design som passar i de allra flesta kök. Dessutom kommer det med en insats för att tillaga pocherade ägg.

Köpguide äggkokare – hitta rätt modell för dig

När du väl har bestämt dig för att köpa en äggkokare är det en del saker du bör ha i åtanke. Även om det inte är speciellt svårt att köpa en äggkokare är det viktigt att du blir nöjd med den modell du väljer.

Oftast räcker det med att du skummar igenom specifikationerna över några äggkokare för att hitta en bra modell. Men för att det ska fungera måste du veta vad du är ute efter. Läs vidare och få tips om hur du hittar den bästa äggkokaren.

Hitta bäst i test äggkokare hos oss på Testjakt.se!
Hitta bäst i test äggkokare hos oss på Testjakt.se!

Flera hårdhetsgrader

När du investerar i en äggkokare är det viktigt att du kan välja den hårdhetsgrad du är ute efter. En äggkokare som endast kan tillaga hårdkokta ägg när du själv fullkomligen älskar löskokta ägg, är inte en bra lösning för dig.

Vanligtvis finns det tre olika grader av hårdhet att välja mellan. Alla modeller är lite olika här och det kan vara svårt att hitta rätt inställning för dig. Men med rätt modell blir det alltid lättare att tillaga en god frukost varje morgon.

Kapaciteten äggkokaren har

Du som lever ensam har inte speciellt mycket nytta av en äggkokare med kapacitet för 8 ägg. I det här fallet skulle det passa bättre med en mindre modell med en kapacitet för till exempel 2 ägg.

Vanligtvis kan du hitta äggkokare med kapacitet för 2, 6 och 8 ägg. Tyvärr är det inte så vanligt med en äggkokare som klarar 4 ägg. Även om kapaciteten instruerar om 6 ägg går det att tillaga färre.

Ljudsignal eller inte

Att använda en äggkokare ska vara enkelt och underlätta i morgonrutinen. De allra flesta är av åsikten att en äggkokare bör ha en klar och tydlig ljudsignal så att du vet med säkerhet att äggen är klara.

Det finns modeller både med och utan ljudsignal men var noga med att välja rätt sort för dig. Eftersom alla personer inte tycker om en ljudlig signal är det smart att se över den här funktionen.

När behöver du en äggkokare?

Det är väldigt smidigt att använda en äggkokare på morgonen när det är dags för frukost. Men självklart går det att använda en äggkokare vid andra tillfällen. De allra flesta äggkokare har en ljudsignal, kapacitet för 6 ägg och är lätta att rengöra. Du kan till och med hitta äggkokare där delarna är säkra att diska i maskin. Dessutom har en del äggkokare insatser för pocherade ägg.

Vanliga frågor och svar om kolsyremaskiner

Hur används en äggkokare?

Pricka ett litet hål i ägget och sätt sedan i önskat antal ägg i kokaren. Fyll på med vatten enligt instruktionerna och välj hårdhetsgrad.

Hur mycket vatten ska jag ha i äggkokaren?

Det här beror på hur du vill ha ditt ägg, hårdkokt eller löskokt. Använd det medföljande mätglaset för att reglera vattenmängden på ett korrekt vis.

Vilken äggkokare är bäst?

Vilken modell som är bäst kan endast du avgöra. En äggkokare ska ha rätt kapacitet för dina behov, vara lätt att använda och enkel att rengöra.

Hur rengör jag en äggkokare?

Beroende på vilken modell du köper ser rengöring lite olika ut. De allra flesta modeller ska endast torkas med en fuktig trasa medans en del modeller har löstagbara delar du kan diska i maskin.

Vad kostar en äggkokare?

Generellt sett är äggkokare överlag ganska billiga, även de dyraste modellerna är överkomliga i pris. Satsa därför på en äggkokare av god kvalitet så kan du ha den i flera, flera år.

Hur lång tid tar det att koka ett ägg i en äggkokare?

Beroende på vilken hårdhetsgrad du har valt kan tiden variera något. Vanligtvis tar det mellan 6 och 8 minuter att få ett färdigt ägg i en äggkokare.

Källor

Test av Anna Hector •  Uppdaterad: 11/05/2023 •  11 min

Anna Hector

Jag heter Anna och jag arbetar som recensent på Testjakt, du kan kontakta mig på mejl och Linkedin!

Läs fler liknande test