Barn & Familj

Bästa Bärsjal [Topp 5 2021] Vi jämför fem populära modeller!

En bärsjal fyller samma funktion som en bärsele. Den stora skillnaden är att du knyter den runt kroppen så att barnet får så nära kontakt med dig som möjligt. Eftersom alla nyfödda vill ha nära kontakt med sina föräldrar är det optimalt för alla inblandade.

Du som har ett barn som gärna vill sova på dig om dagarna kan ha mycket nytta av en bärsjal. Eftersom den kan användas i flera år är det en smart investering som gör att du själv får händerna fria till att göra annat.

De topp 5 bästa bärsjalarna som finns på marknaden just nu.

1. Bästa bärsjalen – Babylonia Tricot-Slen Organic

En bärsjal som passar redan från de första dagarna i livet och ända upp till 3 år. För de nyfödda är positionen väldigt viktig så att de inte skadas när du bär barnet. Just den här bärsjalen är framtagen för att barnet ska kunna behålla en naturlig position även när du bär barnet.

De allra flesta bäst i test som utförs tar upp just Babylonia Tricot-Slen Organic eftersom bärsjalen är utformad för att passa barnets kropp. Dessutom är det en bekväm bärsjal för föräldrarna att använda. Det faktum att det går att tvätta den i maskin är ett stort plus.

Fördelar

 • Ergonomiskt utformad
 • Ekologisk bomull

Nackdelar

 • Ej tillverkad i Sverige
 • Tråkig färg

2. Baby K´tan Sweetheart – Bästa premium

Du som är ute efter den bästa bärsjal som finns på marknaden bör investera i denna. Eftersom den är lätt att använda och inte kommer med några krångliga instruktioner och extra tyg är den varmt rekommenderad av många föräldrar. Det ska vara enkelt att bära ditt barn nära kroppen.

Tack vare den innovativa designen vinner Baby K´tan Sweetheart de flesta bärsjal test som utförs. Dessutom är mönstret otroligt sött och passar perfekt både till pojkar och flickor. Men det som avgör i testerna är att den faktiskt går att torka i torktumlare, vilket är helt perfekt när du har bråttom.

Fördelar

 • Säker i torktumlare
 • Enkel att använda

Nackdelar

 • Endast upp till 16 kg

3. Ergobaby Aura – Bra val

Vill du använda bärsjal från början när barnet är nyfött och sedan investera i en stadig bärsele? Då är det den här bärsjalen du ska köpa. Ergobaby Aura låter det nyfödda barnet lyssna på dina hjärtslag samtidigt som du har händerna fria och tar hand om annat.

Vad som gör den här bärsjalen till ett bra val är utformningen som låter barnet behålla sin naturliga position. Samt att denna bärsjal är utformad för de minsta och endast går att använda upp till 13 kg. Vilket gör den helt perfekt för den första tiden i barnets liv.

Fördelar

 • Integrerad förvaringspåse
 • Sval design

Nackdelar

 • Tillverkad i viskos

4. EasyHug – Bästa budget

Gillar du tanken med en bärsjal men tycker det är svårt att linda och knyta? Då är Easyhug något för dig. Eftersom bärsjalen inte behövs knytas eller lindas på något vis är den superenkel att använda och passar perfekt för nybörjare. Barnet kan ligga eller sitta i bärsjalen vilket gör den optimal.

Självklart är det den enkla designen som gör att EasyHug oftast tas med i olika tester. Och dessutom vinner de allra flesta gånger. Den stadiga bärsjalen är uppskattad av både barn och föräldrar. Dessutom kan den användas från nyfödd och upp till cirka 2 års ålder. En mångsidig bärsjal som passar alla föräldrar.

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Svensk uppfinning

Nackdelar

 • Tillverkad i lin och viskos

5. Buddy & Hope – Bra val

Den här bärsjalen är utformad för dig med lite mer erfarenhet eller vilja att lära dig att linda och knyta. En enkel design som kräver att du som förälder kan din sak med att knyta rätt. Men ändå en fantastisk bärsjal som låter dig vara nära ditt barn i alla situationer.

Buddy & Hope tas upp i flera olika tester tack vare den enkla designen i muslin. Att använda en bärsjal tar dig tillbaka till människans rötter och låter dig bli ett med det förflutna. Helt enkelt det naturliga sättet att bära ditt barn på, utan spännen som skaver och är obekväma.

Fördelar

 • Tillverkad av ekologisk bomull
 • Fri från skadliga ämnen

Nackdelar

 • Svår att använda
Last updated: 2021-11-29 21:26:21

Köpguide – Välj rätt bärsjal

Som nybliven förälder kan det vara rätt svårt att hitta rätt bärsjal. Och det är väldigt lätt hänt att köpa fel sort och sedan ångra dig inom en månad. Men då är det ju försent att lämna tillbaka den eller byta mot en annan design.

För att du ska slippa ångra ditt köp och krånglet som kommer med ett sämre inköp bör du läsa igenom dessa praktiska tips. Eftersom en bärsjal anpassar sig efter både din och barnets kropp är en bärsjal det bästa valet för den första tiden i barnets liv.

Den ska vara enkel att använda

Om du är helt ny på det här med bärsjal är det smart att välja en design som är enkel att använda. Om det är svårt att få på bärsjalen på ett stadigt och säkert vis kommer du säkerligen inte att använda den.

Det bästa är faktiskt att åka till en butik och prova olika bärsjalar för att se efter vilken modell och design som är bäst för dig. Eftersom alla är olika går det inte att säga på förhand vad just du kommer att trivas med.

Val av material är viktigt

Tyget bärsjalen har tillverkats av är viktigt av flera olika anledningar. Dels bekvämligheten men även för värmenivå och barnets känsliga hud. Både du och barnet ska känna er bekväma i bärsjalen, annars kommer den inte användas särskilt mycket.

Välj bärsjal utefter årstid, det går inte att använda samma tyg under sommaren som under vintern. Under sommarhalvåret vill både du och barnet ha ett tyg som andas och under vintern gärna ett tjockare tyg som håller er båda varma.

Hur länge ska bärsjalen användas?

Alla bärsjalar säljs med en rekommendation om maxvikt, följ dessa rekommendationer för säkerhets skull. Redan när du köper din första bärsjal är det viktigt att fundera på hur länge du kommer att använda den eftersom alla är olika.

Självklart vet du inte i nuläget hur ditt barn kommer att utvecklas med tiden. Men det är ändå smart att fundera på om du vill bära ditt barn i bärsjal i ett par år eller i ett par månader.

När behöver man använda en bärsjal?

En bärsjal kan användas i alla möjliga situationer. Från början när barnet är nyfött behöver det mycket närkontakt med både mamma och pappa. Detta för att knyta an ordentligt men även för att barnet ska känna sig trygg i hemmet och sova gott om dagarna.

Oavsett om du vill ha händerna fria för att städa och plocka upp hemma eller för att ta en lång promenad är en bärsjal ett utmärkt redskap. Och det faktum att en bärsjal är så liten och kompakt gör det enkelt att ta med den överallt.