Barn & Familj

Bästa barnmatstol [Topp 5 2021]

Barnmatstolen så mycket mer än bara en stol att sätta barnet i för matning. Visst är matning dess huvudsakliga syfte men det innebär inte att du inte kan använda din barnmatstol till andra saker. Det är den perfekta barnvakten hemma i köket.

Medan du lagar mat och pysslar på med dina middags- eller lunchförberedelser kan du lugnt låta din lille sitta och leka eller snutta på en nappflaska under tiden. Idag kan du nästan inte hitta en barnmatstol utan säkerhetssele vilket gör att du kan göra annat.

De 5 bästa barnmatstol på marknaden just nu

1. Bästa barnmatstolen BabyDan Matstol Danstol (Natur)

I Baby Dan Danstol får du en både rejäl och smidig barnstol som passar barn från sex månader och uppåt. Den här barnstolen blir levererad till dig komplett med bygel och 3-punktssele. Baby Dan barnmatstol har funnits på marknaden i mer än 15 år och är väldigt populär bland nyblivna föräldrar runt om i landet och världen.

Det här är en mycket prisvärd barnmatstol som är speciellt utvecklad av företagets egna designers under strikt kontrollerade produktionsprotokoll för att kunna garantera produkternas säkerhet samt kvalitet. Barnstolen har extra långa stödfötter vilket ger optimal stabilitet och säkerhet. Den är dessutom godkänd och håller alla krav på barnmatstolar.

Fördelar

 • Tillval – Extra dynor
 • Max vikt 15kg

Nackdelar

 • Önskar fler färger
 • Lite tung
Last updated: 2021-11-30 06:19:25

2. Maxi-Cosi Minla Matstol – Bästa hopfällbara barnmatstolen

Minla matstol är utrustad med flera smarta funktioner för både din och ditt barns bekvämlighet. Till ditt barn behöver du den allra säkraste och bästa barnmatstol marknaden har att erbjuda. Minla matstol har 5 fällbara lägen samt 4 olika positioner för en avtagbara brickan, ditt barn sitter tryggt och bekvämt.

Det här är den bästa hopfällbara matstolen för de allra minsta barnen med löstagbar dyna samt babysele. I takt med att barnet blir större kan du anpassa fotstödet efter barnets växande längd. Minla matstol är tack vare att den är praktisk och växer med barnen en favorit i vårt barnmatstol test.

Fördelar

 • 9 olika höjdpositioner
 • Vattenavvisande överdrag
 • Snabb och smidig hopfällning

Nackdelar

 • Kanske något dyr

3. Troll Marita Matstol Rotting – Bästa billiga barnmatstol

Den här barnmatstolen från Troll är konstruerad för allra bästa komfort till ditt barn. Med en sådan här hållbar och prisvärd barnmatstol sitter ditt barn i lagom höjd till bordet, tryggt och säkert för att äta sina mellanmål och middagar. Den står stabilt, så att den klarar de mest bångstyriga barn.

Den här barnmatstolen är ofta en favorit som toppar bäst i test barnmatstol. Vad som gör den så populär bland kunder är dess smarta och bekväma design vilken tillåter barnet vila sina fötter på fotstödet undertill och samtidigt luta sig tillbaka mot det välplacerade ryggstödet när det är mätt och belåtet.

Fördelar

 • Generös sittyta
 • Hållbart material & smart design
 • Lättrengjord

Nackdelar

 • Lite undermålig design
Last updated: 2021-11-30 06:19:27

4. Phil&Teds Poppy Matstol – Bästa allround barnmatstol

Det här är en barnmatstol från Phil&Teds som är både väldesignad och välkonstruerad. Tillverkarna har verkligen tänkt på funktionalitet, komfort och inte minst användningstid. Den är utrustad med en väldigt praktisk matbricka som du enkelt sätter fast och tar av med ett klick. Den medföljande matbrickan är tålig och klarar av maskindisk.

Det här är en mycket prisvärd barnmatstol av hög standard med en stabil vikt på 4 kg som är utrustad med en mjuk och bekväm sits. Den är tillverkad för lång hållbarhet för att du även ska kunna ställa in matstolen i exempelvis barnrummet som en vanlig stol när ditt barn växt ifrån matstolar.

Fördelar

 • Lätt förflyttad
 • Stabil & hållbar design
 • Bra pris

Nackdelar

 • Önskar fler färgval

5. Stokke Tripp Trapp med Klassisk Dyna Bästa premium barnmatstol

Stokke Tripp Trapp originalet är en oerhört praktiskt och välkonstruerad barnmatstol som växer med ditt barn. Ändra från en liten bebis som precis lärt sig att sitta själv, fram till ungdom. Det här är en matstol av extremt hög kvalitet och den inkluderar vid köp 7 års garanti.

Tripp Trapp barnmatstol från Stokke är utrustad med justerbara sitt- och fotplattor för att ge stöd i rätt höjd och säkerhet anpassad för alla storlekar och åldrar. Matstolarna från STOKKE ärdessutom vattenbaserade, alltså inga giftiga färgämnen. De är fria från bisfenol och ftalater allt för ditt barns bästa.

Fördelar

 • Lagom vikt & stabilitet
 • Smart design
 • Lång livslängd

Nackdelar

 • Kanske lite dyr

Köpguide – Välj rätt barnmatstol

Att välja rätt barnmatstol är väldigt viktigt. Det finns många aspekter att tänka på och gå igenom innan du gör ditt inköp. Av många olika anledningar är det extra viktigt att tänka igenom varje inköp du gör till dina barn för att vara säker på dess kvalitet.

Du vill inte köpa en exempelvis en barnmatstol som lätt vickar eller kanske går sönder eller en plaststol som ditt barn gnager i sig plasten på under jobbiga tandväxt perioder eller i rena vredesutbrott. Men det är mer än det och vi ska gå igenom det här.

Barnmatstolens stabilitet

Först och främst har vi som redan nämnt i inledningen stabiliteten. Det är allra viktigast. Den behöver ha en bra vikt som gör att stolen står på sin plats även ifall barnet klättrar på den eller kanske försöker att vicka på den och klättra omkring i den.

Om du köper en billig barnmatstol med väldigt låg vikt eller som är dåligt balanserad kan den antingen gå sönder när ditt barn klättrar omkring på den eller så kanske den tippar över och barnet skadar sig. Satsa på en lite dyrare mer stabil barnmatstol.

Barnets ålder

Det är viktigt att ta barnets ålder i hänsyn. De växer snabbt när de är mindre, välj stol därefter. Barnmatstolen bör vara konstruerad så att även ett litet barn på 6 månader kan sitta säkert med optimalt rygg- och fotstöd.

Du bör därför köpa en stol som växer med ditt barn. Så att du inte behöver byta ut den. När ditt barn blir lite äldre (1-2 år) bör du kunna justera rygg- och fotstöd på barnmatstolen för deras komfort.

Lättrengjord

En annan viktig sak du som förälder alltid bör tänka på och det gäller verkligen alla inköp. Hur enkelt är produkten att rengöra. Eftersom alla småbarn både oavsiktligt och avsiktligt kladdar ner både sig själva, kläder, möbler och saker.

Allra helst barnmatstolen. Den sitter fast i krigszonen och bör därför vara tillverkad av lättrengjorda material för att du inte ska behöva stå varje kväll och torka av diverse matrester, spyor och annat spill som kommer under dagens gång.

Barnmatstol din bästa vän i köket

Köp en en stabil barnmatstol inte bara för smidigare matningar utan även om du vill få lugnare dagar. En hållbar och prisvärd barnmatstol kan ge dig tiden du behöver för att göra klart dina middagsförberedelser medan barnet sitter tryggt och säkert med snuttefilten i barnmatstolen.

Med en ordentlig barnmatstol tillgänglig behöver du inte heller be de större syskonen titta till bebisen medan du fixar med potatisgratängen i ugnen. Utan du kan lugnt vända dig om ett par minuter medan din lilla knodd sitter säkert i sele utan risk för att trilla ur.