Batteridrivna Verktyg Verktyg

Bästa Bandslip [Topp 5 2021] » För hobby och proffs

Bandslipen är ett utmärkt verktyg till dig som snabbt och smidigt behöver grovslipa större ytor. För att få bästa resultat på ditt utförda arbete krävs den bästa bandslip på marknaden.

Bandslipen är till för en hel del olika arbetsuppgifter, men först och främst till grovslipning av material längs med ådringar. Bandslip bäst i test hopps vi kan hjälpa inför ett inköp.

De 5 bästa bandsliparna modellerna på marknaden just nu

1. AEG BHBS18 75BL – Bästa bandslipen

BHBS18 75BL batteridrivna bandslip från AEG ger otroligt jämnt och fint slipresultat. Den har en vikt på 3.4 kg. Den är även utrustad med många andra välbehövliga funktioner. Som gör den till en av de mest prisvärda bandsliparna på marknaden.

Det här är en kraftfull bandslip från AEG med borstlös motor. Med den här hållbara batteridrivna bandslipen kan du arbeta hela dagen utan onödiga avbrott. Den är mycket skön att hålla i handen tack vare god ergonomi och ger heller inga krämpor.

Fördelar

 • Justerbar hastighet
 • Inbyggt dammsugarmunstycke
 • Välbalanserad & praktiskt design

Nackdelar

 • Något låg batteritid
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

2. INGERSOLL RAND G1811EU-K2

Rand G1811EU-K2 från Ingersoll är en av de stora favoriterna i vårt bandslip test. Med sin bandlängd på 10 x 330 mm och ett varvtal på 7000 varv/minuten är den väldigt effektiv och klarar av arbete med många olika material.

Den här behändiga slipen från Ingersoll är en otroligt mångsidig batteridriven bandslip. Du kan använda den till exempelvis slipning av metall, plast, glasfiber och annat. Utöver det kan du enkelt använda den till att bort bland annat punktsvetsar och rost.

Fördelar

 • Batterier & laddare inkluderat
 • Inklusive många tillbehör
 • Låg ljud nivå

Nackdelar

 • Något tungt batteri
 • Kunde inkludera garanti
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

3. MAKITA DBS180Z – Bästa billiga bandslip

DBS180Z från MAKITA är en högpresterande batteridriven bandslip för både hobbyamatörer likväl som till dig som arbetar på professionell nivå. Du kan dessutom justera handhastighet efter materialet på mellan 600-1700 m/ min. En säker batteridriven slip med inbyggt skyddssystem för batteriet.

Med Makitas effektiva bandslip kan du utföra slipning och polering i de flesta typer av material. Den här batteridrivna bandslipen från Makita är speciellt lämplig till bland annat efterbehandling, gradning eller arbeten i något mindre, kanske lite trånga utrymmen.

Fördelar

 • Kolborstfri motor
 • Inbyggt sidohandtag
 • Låg vikt

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare

4. METABO RB 18 LTX 60 – Bästa premium bandslip

RB 18L TX 60 från Metabo är en effektiv batteridriven bandslip på 18 V. Den här kvalitativa rörbandslipen har en väldigt kompakt och stark konstruktion med stor omslutningsvinkel på 190° vilket ger en sömlös yta samt snabbt synliga arbetsresultat.

Med den här bandslipen kan du även utföra slipbandsbyte utan verktyg vilket låter dig arbeta utan långa tekniska avbrott. Den inställbara bandstyrningen underlättar och effektiviserar också arbetsgången markant. En hållbar batteridriven bandslip med avtagbart dammskyddsfilter som skyddar motorn mot grova partiklar.

Fördelar

 • Ultra-M-teknologi
 • Vridbart batteripaket
 • Skydd mot återstart

Nackdelar

 • Exklusive batteri & laddare

5. RYOBI R18BS – Bästa hemmafix bandslip

Det här är en väldigt lättanvänd batteridriven bandslip från RYOBI som passar utmärkt till hemmafixaren. Den här väldigt prisvärda bandslipen är extremt smart konstruerad. Med ett väl genomtänkt system samt ett simpelt reglage för att du enkelt ska kunna justera slippappret.

För att byta ut slippapperet på den här batteridrivna bandslipen behöver du bara lossa på en fjäder. För dig som ska utföra hemmafix eller arbetar med projekt i verkstaden är en sådan här batteridriven bandslip från RYOBI ett alldeles perfekt verktyg.

Fördelar

 • Inbyggt dammsugarmunstycke
 • Jämt & fin slutfinish
 • Smidig slippapperjustering

Nackdelar

 • Dammupptaget går förbättra
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Köpguide – Vad du bör fundera på innan inköpet av bandslip

Det finns många varianter av batteridrivna slipar att välja bland och en del bandslipar är bättre än andra till vissa projekt du arbetar med. Behöver du komplettera med annan utrustning som exempelvis skruvautomater har vi fler tester.

Tänk på att det är mer är bara pris och ljudnivå att väga in när vi väljer batteridrivna verktyg. Därför kan det vara bra om du funderar över ett par saker innan du köper din batteridrivna bandslip.

Funktionalitet

Titta efter vilka funktioner den batteridrivna bandslipen har så att den slip du köper faktiskt klarar av att utföra de jobb du behöver ditt verktyg till. Har bandslipen tillräckligt med effekt, går komponenter sönder eller blir långsamma?

Med hjälp av en välfungerande, högeffektiv bandslip blir ditt arbete både lättare och snabbare avklarat. Du slipper dessutom onödiga avbrott i ditt arbetsflöde för att fixa eventuella problem som annars lätt kan uppstå vid användande av batteridrivna bandslipar.

Kvalitet

Det bästa är en lättanvänd batteridriven bandslip. Eftersom en svårhanterad bandslip inte bara kommer att försämra kvaliteten på det arbete du utför, utan dina arbetsuppgifter kommer dessutom att ta betydligt längre tid.

En lättanvänd bandslip är alltid att föredra eftersom den förutom att underlätta arbetet, även gör att arbetsdagen går snabbare. Du kan arbeta mer fritt och undviker skador genom att använda en batteridriven bandslip.

Kvalitet

Är det en batteridriven bandslip av högre kvalitet eller kan den att gå sönder lätt. Det får inte vara en bandslip som ständigt krånglar eller hindrar dig från ostört arbetsflöde.

För att kunna fokusera och utföra dina arbetsuppgifter med full perfektion är det viktigt att du arbetar med en bra bandslip som ger tillfredsställande samt önskvärda resultat utan att den glitchar eller annat.

Den batteridrivna bandslipen ditt bästa renoverings & byggnadsverktyg

För att underlätta och effektivisera dina arbetsuppgifter kan det vara bra med en bandslip. En bra batteridriven bandslip som ger optimala resultat och samtidigt är enkel att hantera gör att din arbetsdag känns som semester.

Vårt bandslip bäst i test är till för att guida dig genom några bland de bästa bandsliparna på dagens marknad eftersom de alla har olika egenskaper. Ifall du har några frågor är du välkommen att lämna en kommentar.