Barn & Familj

Bästa badlakan för barn [Topp 5 2021]

Ett badlakan är det du lindar in din lilla skatt med direkt efter ett härligt bad. Den värmer och torkar barnet. Materialvalen på badlakan för barn brukar dessutom ofta vara någorlunda mjukt för att inte skava barnets lena hud och tillför en mysig stund i vardagen.

Badlakan för barn är ofta designade för att underlätta momentet efter bad för föräldrarna. Många badlakan har således en huva för att huvudet också ska täckas. Dessutom är många modeller diamantformade för att föräldrarna lätt ska kunna linda in barnet och täcka hela kroppen samtidigt.

De 5 bästa badlakan för barn på marknaden just nu

1. Bästa badlakan för barn Liewood Badecape Albert

Liewood Badecape Albert torkar och värmer ditt barn efter ett bad på bästa sätt då den är tillverkad av ekologiskt bomull. Bomull har den bästa absorptionsförmågan av alla tyger som används till handdukar och är samtidigt mjukt. Detta badlakan för barn har även en luva och den klassiska diamantformen för att lätt kunna svepa om ditt barn.

Dess popularitet beror till stor del av den simpla och klassiska designen som finns i många moderna färger. De söta små djurhuvuden på huvan finns också som många olika val, allt från björnar till kaniner vilket gör det lätt att hitta sin egen favorit. Ett perfekt badlakan för barn helt enkelt.

Fördelar

 • 100% ekologiskt bomull
 • Många söta variationer
 • Klassisk och minimalistisk

Nackdelar

 • Inte jättebillig
 • Inte jättestor

2. Bästa premium badlakan för barn Cherry and Dots Handduk

Cherry and Dots bästa badlakan för barn är mycket större än de flesta badlakan som finns för barn på marknaden just nu och har en annorlunda design som gör det ännu lättare för dig att verkligen täcka hela barnet från topp till tå. Den har dock en väldigt hög prislapp.

Det finns inte badlakan för barn test just nu. Men eftersom detta badlakan finns i flera nätbutiker och är större än de flesta handdukar som finns för barn valdes den ut till det bästa premium badlakanet. Den är tillverkad av 100% bomull och täcker barnet ordentligt med dess unika design.

Fördelar

 • Stor
 • Passar barnet länge
 • 100% bomull

Nackdelar

 • Väldigt dyr
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

3. Ett bra val Summerville Badrock

Summerville badrock är ett badlakan för barn som har ärmar och huva. Ärmarna gör det möjligt för badrocken att sitta på trots att barnet går omkring vilket är optimalt för barn som börjat krypa eller gå. Det enda negativa är att barnet snabbare växer ur badrocken än ett badlakan utan ärmar.

Badrocken är populär då den bland annat är tillverkad i 100% ekologisk bomull och har därför en hög absorptionsförmåga samtidigt som den är skön och värmer. Summervilles badrock finns dessutom i en modell med kaninöron på om du vill ha det lilla extra på ditt badlakan för barn.

Fördelar

 • Har ärmar
 • 100% ekologisk bomullsfrotté
 • Finns olika färger

Nackdelar

 • Barnet växer snabbare ur den

4. Bästa billiga badlakan för barn Babblarna Badponcho

Babblarna badponcho är som ett dubbelt badlakan med öppning vid sidorna som gör att det sitter på även om barnet springer runt. Förutom att detta badlakan för barn har babblarna tryckt på är den dessutom tillverkad av bomull och har därför en riktigt bra absorptionsförmåga och ger en skön känsla mot kroppen.

Detta badlakan för barn är ett populärt val mycket på grund av att den är utsmyckad med självaste babblarna på och är billig. Många småbarn älskar babblarna och tycker allt med babblarna på blir roligt. Den kombinerar dessutom badlakanets och badrockens positiva egenskaper. Alltså ett billigt, smart och kvalitativt badlakan som dessutom är rolig.

Fördelar

 • Smart design
 • Billig
 • 100% bomull

Nackdelar

 • Inte optimal för nyfödda

5. Mjukaste badlakan för barn Teddykompaniets Babycape Frotté Kanin

Teddykompaniet är speciellt känd för deras snuttefilt som utsetts till bästa snuttefilt flera gånger om och de har dessutom tillverkat ett otroligt mjukt och mysigt badlakan för barn. Denna handduk är som sagt väldigt mjuk och mysig då den istället för bomull är tillverkad i materialet polyesterfrotté.

Det som gör detta badlakan för barn omtyckt är att den är otroligt gosig och kan användas som en mysig filt likaväl som efter ett bad. Den är dessutom väldigt söt med kaninöron på huvan och finns i olika färger. Den har dock inte lika hög absorptionsförmåga som badlakan i bomull.

Fördelar

 • Mjuk och gosig
 • Söt design

Nackdelar

 • 100% polyester
 • Ej optimal absorptionsförmåga
Tyvärr hittade vi inga produkter just nu.

Köpguide – Välj rätt badlakan för barn

Ett badlakans viktigaste funktion är det ska torka och värma barnet efter ett bad. Det är även viktigt att ett badlakan för barn är lätt för föräldrarna att svepa om sitt lilla barn med och att det täcker hela kroppen samtidigt för att barnet inte ska frysa.

För att kunna urskilja det bästa badlakanet bör du därför ta hänsyn till vilket material badlakanet är tillverkat av då vissa material absorberar vätska bättre än andra. Se även över designen på badlakanet eftersom dess utformning påverkar hur lätt och hur bra barnet kan lindas in.

Badlakanet bör torka och värma barnet

Den viktigaste egenskapen hos ett badlakan är att den ska torka och värma bra. Det är viktigt eftersom kroppen på barnet lätt blir kall när föräldern tar upp barnet ur det varma vattnet. Absorberar badlakanet vätska bra minskar det därför risken att ditt barn kommer frysa.

Ett barn har inte heller så mycket tålamod vilket innebär att du inte har mycket tid på dig att torka barnet. Därför är det extra viktigt att just badlakan för barn absorberar vätska snabbt och bra då du har begränsad tid på dig att hinna torka barnet.

Badlakanet bör täcka hela kroppen

Täcker badlakanet hela kroppen underlättar det enormt för dig som förälder eftersom du då kan torka och värma hela barnet så fort som möjligt. Det är speciellt viktigt för de nyfödda då deras hud är tunnare och deras blodcirkulation sämre.

Det går även snabbare att torka barnet ifall badlakanet täcker hela kroppen samtidigt vilket vi nämnt tidigare är viktigt eftersom de små liven ofta inte har så mycket tålamod. Du lindar alltså in barnet och barnet blir torrt direkt.

Badlakanet bör vara lätt att använda

Det är viktigt att badlakanet är lätt att använda eftersom barn är oberäkneliga. Är badlakanet lätt att använda går torkningen och påklädningen efter badet mycket smidigare och besparar dig både tid och möda. Det besparar även barnet långa tråkiga situationer.

Barn vill nämligen utforska världen och lära sig nytt. Att bli påtvingad tråkiga situationer som att ta på sig kläder eller en handduk kan bli jobbiga för både barn och förälder om sakerna inte är lätta att använda.

När behöver man använda ett badlakan för barn?

Ett badlakan för barn kommer till användning speciellt för dig som har ett spädbarn. Då är det extra viktigt att ha en produkt som är speciellt utformad för att passa just barnet. De flesta badlakan kan även användas när barnet växer och blir större.

De flesta badlakan är designade för att underlätta när du ska torka ditt barn efter badet. De finns dessutom i många olika storlekar och modeller och passar därför till alla som har barn och du kan lätt hitta det perfekta badlakanet för dig och ditt barns behov.