Hudvård Skönhet & Hälsa

Bästa Ansiktskräm [Topp 5 2021] Vi Jämför De Populäraste Produkterna

En ansiktskräm är en produkt som är till för att vårda din hy. Det finns ansiktskrämer som är anpassade för olika hudtyper och därav skiljer sig ingredienser åt. Produkten smörjs in i ansiktet efter rengöring.

Vilken ansiktskräm är bäst?

Vilken ansiktskräm som är bäst beror på hudtyp och även klimatet du lever i. Vad som fungerar på din hud behöver nödvändigtvis inte vara det bästa för någon annan.

 • Vilken hudtyp har du?
 • Vad är syftet med ansiktskrämen?
 • Klimat och väder påverkar vilken kräm som passar

1. Filorga Oxygen Glow – Bästa glowkrämen

En återfuktande och mjukgörande ansiktskräm som jämnar ut huden och ger lyster. Den boostar glowet i huden vilket gör den en vacker och naturlig. Krämen innehåller hyaluronsyra som upprätthåller fuktbalansen och avgiftar huden, det ger en direkt ökad lyster.

Denna ansiktskräm anses vara bäst i test av många eftersom att den lever upp till kraven att den ska ge omedelbar effekt när det kommer till ett fint glow. Att den känns lyxig är även det ett stort plus.

Fördelar

 • Ger lyster
 • Återfuktande
 • Jämnar ut huden

Nackdelar

 • Dyrare prisklass

Volym: 50 ml. Vikt: 50 g. Passar alla hudtyper. Aktiva ingredienser: hyaluronsyra och peptider. Innehåller Super-skin Boosting Factors (syre-booster + hyaluronsyra + L-enzymer) som avgiftar huden och ger en ökad lyster. Hyaluronsyra upprätthåller hudens fuktighetsnivåer och friskar upp hudens utseende. Photoperfector HD ger direkt lyster för en photoshop-effekt, med förstärkt effekt av en tonkontrollerande peptid som har egenskapen att jämna ut hudtonen.

2. ACO Face 3+3 Day Cream – Bästa budget

Mjukgörande kräm för dig med torr hy. Tack vare tre naturliga oljor och tre återfuktande ämnen ger den en intensiv och direkt återfuktning på huden. Bästa ansiktskräm för dig som letar efter en i budgetklassen.

Att den här är så populär i olika ansiktskräm test är på grund av att den trots sitt låga pris är en kräm som gör sitt jobb. Den är mjukgörande, återfuktande och passar de flesta hudtyper.

Fördelar

 • Mjukgörande
 • Går lätt in i huden
 • Billigare prisklass

Nackdelar

 • Kan upplevas lös i konsistensen

Volym: 50 ml. Parfymfri. Innehåller bara ingredienser som är bevisat säkra – tre naturliga oljor och tre återfuktande ämnen som noga valts ut för att återfukta på djupet. Canola oil (en typ av rapsolja) som ger näring åt huden och bildar ett skyddande lager. Glycerin som återfuktar effektivt. Dimetikon som är mjukgörande och gör krämen enkel att applicera och mindre kladdig på huden.

3. LUMENE Lähde Source Matte Hydration – 24h Creme

En ansiktskräm som ger intensiv återfuktning i 24 timmar. Den är mjuk, följsam och spänstig eftersom fuktbalansen håller sig jämn under hela dagen. Den lätta formulan gör att den snabbt går in i huden.

Många är imponerade över en ansiktskräm som ger återfuktning hela dagen lång. Den lever med andra ord upp till sitt namn, vilket gör den till en favorit hos många användare.

Fördelar

 • Återfuktar i 24 timmar
 • Lätt konsistens
 • Går snabbt in i huden

Nackdelar

 • Ej doftfri – inte för den som vill ha parfymfri.

Volym: 50 ml. Fri från mineralolja. Formulerad utan parabener och formaldehydfrigörare. Innehåller 86 % naturliga ingredienser. Vegansk. Den passar alla hudtyper som är torra och behöver fukt. Innehåller nordisk björksav och rent arktiskt källvatten som tillför intensiv återfuktning och får huden att se välmående och strålande ut. Huden lämnas len med sin lätta konsistens som snabbt tränger ner i huden.

Last updated: 2021-12-01 11:25:55

4. Dermalogica Intensive Moisture – Vegansk

En djupt återfuktande ansiktskräm som gör sitt jobb i 24 timmar. Den är för dig med skadad hudbarriär, fettfattig eller torr hud. Stärker hudens barriär och bibehåller en stabil fukthalt samt att den återställer hudens naturliga mikroflora.

En ansiktskräm som av många upplevs som en av de bästa veganska alternativen på marknaden. Den håller vad den lovar, att återfukta ett helt dygn. Detta gör att den ofta hamnar på topplistan inom just veganska ansiktskrämer.

Fördelar

 • Förstärker hudens barriär
 • Djupt återfuktande
 • Vegansk

Nackdelar

 • Dyrare prisklass

Volym: 100 ml. Glutenfri. 100 % vegansk. Parabenfri. Cruelty-free. Den innehåller inga artificiella färg- eller doftämnen. BioReplenish Complex (vegetabiliskt kolesterol), en unik kombination av barriärlipider som stärker hudens egen barriärfunktion och bibehåller en sund fukthalt. Prebiotiskt algextrakt, röd solhatt, aloe vera och hyaluronsyra balanserar och återställer hudens naturliga skyddsfunktion samt bibehåller bästa möjliga miljö för hudens mikroflora och processer som exempelvis cellförnyelse.

5. Estée Lauder Revitalizing Supreme – Bästa anti-age

En anti-age ansiktskräm som verkar från djupet. Den minskar synligheten av åldrande tecken som rynkor och linjer samt gör huden spänstig och elastisk. Motverkar ojämn hudton och missfärgningar med hjälp av antioxidanter och en speciellt viktig ingrediens – Moringa-extrakt.

Denna ansiktskräm är en favorit hos dem som vill motverka åldrande då den minskar rynkor och linjer samt återger huden sin spänst och elasticitet. En anti-age kräm som anses göra sitt jobb.

Fördelar

 • Motverkar rynkor och linjer
 • Gör huden elastisk
 • Återfuktande

Nackdelar

 • Dyrare prisklass

Volym: 50 ml. Passar alla hudtyper. Egenskaper: lyster, utslätande, återfuktande, anti-age. Hudtillstånd: fuktfattig, lysterlös, rynkor, slapp hy, fina linjer. Innehåller Moringa-extrakt som fungerar djupvårdande genom att stimulera och förstärka hudens naturliga produktion av kollagen och förbättra elasticiteten. Det hjälper hudens naturliga förnyelse och cellulära potential. Tillsammans med kraftfulla antioxidanter verkar det lugnande och hjälper till att motverka framtida missfärgningar och ojämn hudton.

Köpguide – Välj rätt ansiktskräm

Det finns många ansiktskrämer på marknaden med olika egenskaper och ingredienser. För att veta vilken som passar din hud behöver du ta reda på vilken hudtyp du har.

Om du har en fet, torr eller känslig hy spelar stor roll. Du kan behöva prova olika märken för att hitta den som ger resultat för dig.

Den ska vara återfuktande

Det är viktigt för att skydda huden mot yttre påfrestningar som luft och temperatur. Huden är känslig och kan ta skada av kyla, värme, blåst, solen och föroreningar.

Fukt hjälper till att reparera och motverka en torr och irriterad hud. En återfuktad hud är mjuk och smidig samt att den ser frisk och stark ut.

Den ska gå in lätt i huden

En ansiktskräm som lätt går in i huden känns behagligare. Känslan i ansiktet blir härligare än en kräm som sätter sig som ett lager utanpå.

Viktigast är att dagkrämen smidigt går in i huden. Oftast använder vi mer produkter efteråt och sminket blir enklare att applicera.

När behöver man använda en ansiktskräm ?

Huden utsätts för mycket yttre påfrestningar. Beroende på hudtyp kan det variera vilka egenskaper din kräm behöver ha. Om du tycker om att avnjuta en kopp lyxigt kaffe medan du utför dina dagliga hudvårdsrutiner kan vi även tipsa om denna artikel.

En ansiktskräm använder du vanligtvis morgon och kväll, som en del i din hudvårdsrutin. Det finns både dag- och nattkrämer samt vissa som du kan använda både morgon och kväll.